FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 10 feb 2022, 23:10

U MAJU 2019. IGRALI SMO NAKON OBEZBIJEĐENOG OPSTANKA ,U MOSTARU KONTRA ZRINJSKOG. - Dolazim na stadion "Bijeli Brijeg)sa prijateljem a u loži samo vozač našeg autobusa.Pitam ga gdje je naša delegacija.Kaže on meni javio im Munja(naš sekretar) da postoji mogućnost da utakmica bude odgođena zbog kiše.Utakmica međutim nije odgođena nego je počela tačno na vrijeme.Vjerovatno su članovi mnogobrojne delegacije koji su iz Jablanice sa ručka okrenuli kola put Tuzle saznali da se utakmica ipak igra.Negdje na poluvremenu dolaze naši "deputati "na utakmicu svog kluba.Nisam takvu scenu u životu vidio.Sad su se oni raspričali ovako ,onako.Ja gledam i mislim u sebi ,daBogda da s ovim saradnicima moj Azmire ikada napraviš klub za vrh BH fudbala (Husić nije prisustvovao utakmici). Isada je sve isto ,samo što im je rahatluk pokvario Husref Musemić.I zato je odmah po njegovom dolasku prije nešto više od jedne godine u vrijeme priprema počela kanonada napada a prvenstvo još nije ni počelo.Isto tako i ljetos.
Gotovo sam siguran da će Musemić već na ljeto otići i ostaviti "stručnjake" da rahat uživaju u Azmirovim parama i kladionicama. I ja mu to sugeriram.Nije FK Tuzla ništa uradila da postane uređen klub. Musemić može na kratko napraviti rezultat ,ali dugoročno je to donji dio tabele PL ili Federalna.
U prevodu,nikad mi svoj stadion nećemo imati.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 11 feb 2022, 08:06

Ako je tačno što@tuzlac iznosi crno nam se piše. Svi protiv trenera a on ne poduzima ništa. Trener koji drži do svoje stručnosti ne dozvoljava bilo kome(pa ni Azmiru)da mu kroji tim.
Bošnjaković je otišao a bio dobro plasiran,Vaha napustio dinamo kad mu je Mamić ušao u svlačionicu a bio prvi. Šta sprečava našeg trenera. Možda @tuzlac zna.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 feb 2022, 08:49

Beledija je napisao/la:
11 feb 2022, 08:06
Ako je tačno što@tuzlac iznosi crno nam se piše. Svi protiv trenera a on ne poduzima ništa. Trener koji drži do svoje stručnosti ne dozvoljava bilo kome(pa ni Azmiru)da mu kroji tim.
Bošnjaković je otišao a bio dobro plasiran,Vaha napustio dinamo kad mu je Mamić ušao u svlačionicu a bio prvi. Šta sprečava našeg trenera. Možda @tuzlac zna.
Zaboravio si Varešanovića.

I njega je kao i Bošnjakovića otjerao Muratović.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 feb 2022, 09:07

Zaista je teško pobrojati sve igrače koje je doveo Muratović i koji su nakon kraćeg vremena otišli jer su bili promašaj za klub a ćar za Murata i društvo.
Njemu je Musemić i nakon što ga je Husić vratio prepreka za njegove rabote.Zaboli neka stvar Murata za TuzlaCity.Ali šta ćeš.Ti pitaš što Musemić ne ide aludirajući na njegovu platu vjerovatno.Ima Musemić para nije on spao da ide u kockarnice i kladionice.Tebi predlažem da mu postaviš javno pitanje:"šta ti još čekaš Musemiću poslije ovakog plasmana , zašto više ne odlaziš?"

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 feb 2022, 09:28

Samir Muratović napustio FK Tuzla City, 15 Decembra, 2020 20:39 Autor E.K.
Ekia Tuzla Cityja ostala je bez sportskog direktora.
Ovu funkciju je u bh. premijerligašu u proteklom periodu obnašao Samir Muratović, ali nakon razilaženja u stavovima sa Azmirom Husićem, odlučio je da se povuče.
O njegovom odlasku se špekulisalo već neko vrijeme, a vijest je sada zvanično potvrdio i sam klub na svojoj stranici.
“Muratoviću se zahvaljujemo na dosadašnjoj saradnji te mu želimo sve najbolje u nastavku karijere”, poručili su iz Tuzla Cityja.

-----------------------Kad je čuo da je Husić odlučio dovesti Musemića Muratović je odmah napustio klub.-

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na žalost ,Husić krajem jula 2021 ponovo vraća Muratovića za sportskog direktora.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mirzad Mehanović i zvanično novi fudbaler Tuzla Cityja
Potpisao trogodišnji ugovor
Tuzla City danas je potvrdio dolazak novog pojačanja, a u pitanju je Mirzad Mehanović.
21.07.21. 19:26
slika
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 11 feb 2022, 11:09

tuzlac je napisao/la:
10 feb 2022, 23:10
U MAJU 2019. IGRALI SMO NAKON OBEZBIJEĐENOG OPSTANKA ,U MOSTARU KONTRA ZRINJSKOG. - Dolazim na stadion "Bijeli Brijeg)sa prijateljem a u loži samo vozač našeg autobusa.Pitam ga gdje je naša delegacija.Kaže on meni javio im Munja(naš sekretar) da postoji mogućnost da utakmica bude odgođena zbog kiše.Utakmica međutim nije odgođena nego je počela tačno na vrijeme.Vjerovatno su članovi mnogobrojne delegacije koji su iz Jablanice sa ručka okrenuli kola put Tuzle saznali da se utakmica ipak igra.Negdje na poluvremenu dolaze naši "deputati "na utakmicu svog kluba.Nisam takvu scenu u životu vidio.Sad su se oni raspričali ovako ,onako.Ja gledam i mislim u sebi ,daBogda da s ovim saradnicima moj Azmire ikada napraviš klub za vrh BH fudbala (Husić nije prisustvovao utakmici). Isada je sve isto ,samo što im je rahatluk pokvario Husref Musemić.I zato je odmah po njegovom dolasku prije nešto više od jedne godine u vrijeme priprema počela kanonada napada a prvenstvo još nije ni počelo.Isto tako i ljetos.
Gotovo sam siguran da će Musemić već na ljeto otići i ostaviti "stručnjake" da rahat uživaju u Azmirovim parama i kladionicama. I ja mu to sugeriram.Nije FK Tuzla ništa uradila da postane uređen klub. Musemić može na kratko napraviti rezultat ,ali dugoročno je to donji dio tabele PL ili Federalna.
Pa kako se oko Slobode vrte opstinari i sl,tako i oko Azmira i sl njegovi.
On je htio da uvodi red u Slobodi po tom pitanju, al evo sto sad ne uvodi i Tz..
Zao haman svojih,moze se tako protumacit.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 11 feb 2022, 13:04

Kakav pacenik, Idiot, mamlaz moras biti da mislis da neko tjera ili mrzi trenera ekipe za koju dajes srce, vrijeme i sve ostalo sto je u tvojoj mogucnosti. Nemoj da neko okrece ono sto ovdje se pise. Ja pisem da nisam zadovoljan igrom, da mi nije jasno da covjek odredi prvi Tim i samo ako si supermen mozes upasti u prvih jedanaest. Ovo sramocenje na pripremama, bezidejna igra. Ne postoji osoba u klubu i oko kluba koja je vec od kluba, pa cak ni Azmir Husic, a kamoli trener. Moju ljubav ne kupuju imena, pare i nivo lige u kojoj se klub takmici. Svi koji navijaju za klub iz interesa ili zbog odredjeno imena, ma cije ono bilo, napusemi se kyrca.
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 feb 2022, 14:41

slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 feb 2022, 14:47

Pozitivanstav je napisao/la:
11 feb 2022, 11:09
tuzlac je napisao/la:
On je htio da uvodi red u Slobodi po tom pitanju, al evo sto sad ne uvodi i Tz..
Baš tako.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 feb 2022, 15:01

elvirbaljic je napisao/la:
11 feb 2022, 13:04
Kakav pacenik, Idiot, mamlaz moras biti da mislis da neko tjera ili mrzi trenera ekipe za koju dajes srce, vrijeme i sve ostalo sto je u tvojoj mogucnosti. Nemoj da neko okrece ono sto ovdje se pise. Ja pisem da nisam zadovoljan igrom, da mi nije jasno da covjek odredi prvi Tim i samo ako si supermen mozes upasti u prvih jedanaest. Ovo sramocenje na pripremama, bezidejna igra. Ne postoji osoba u klubu i oko kluba koja je vec od kluba, pa cak ni Azmir Husic, a kamoli trener. Moju ljubav ne kupuju imena, pare i nivo lige u kojoj se klub takmici. Svi koji navijaju za klub iz interesa ili zbog odredjeno imena, ma cije ono bilo, napusemi se kyrca.
Ti si malo ninana i nisi u vinklu.Prvo smo otkrili da si navijač Željezničara. I sad nosiš nik "ElviraBaljića".Šta ti uopšte imaš da trabunjaš o TuzlaCityju.
Pripreme su pripreme to znaju i pioniri.Kad počnu utakmice oprave, može da se kritikuje ili hvali do mile volje.Ovo pišem zbog drugih osoba koji ovo čitaju a ne zbog tebe.Ti nisi uračunljiva osoba.Imaš patološku opsesivno-posesivnu mržnju prema Husrefu Musemiću.

------------------------------------------------------------------
---"Postao/la elvirbaljic » 25 jul 2021, 11:34- na pdf.voljenog kluba, Želje.

Pozz momci, prije svega da pohvalim vasu ekipu, koja je bila odlicna na terenu dok nisu pali sa snagom. Ovakvu mladu ekipu morate istrpiti, ima tu dobrog materijala za napredovanje. Po meni nas prvi gol za izjednacenje iz sumnjive situacije, cinimi se da je nas kapiten Nukic bio u nedozvoljenoj situaciji par trenutaka prije samog gola. Taj ponisteni gol mozda da moze doc kao neka kompenzacija za prvi iz sumnjive situacije. Posle toga vidjelo se da vasi momci nemaju "dovoljno" utakmica u nogama, da su bez iskustva , pa su podlegli pritisku i na kraju su dobro i prosli sa dva gola. Sve u svemu, uopste niste losi , kako mi se cinilo na pocetku sezone kad sam vidio sa cime raspolazete. Protiv Borca ste isto odlicno odigrali, ako je mjeriti po ove dvije utakmice uz malo vise snage mozete se vi "ugurati" izmedju 7- 5 mjesta, nisu ni ostali nesto specijalno. Imate vi armiju navijaca, izguracete vi ove finansijske probleme. Sportski pozdrav i sto brzi povratak na stare staze."

💙 Nismo veliki klub, al rado bijedimo velikane BH fudbala . TC/Sloga SH 💙
---------------------------------
" Po meni nas prvi gol za izjednacenje iz sumnjive situacije, cinimi se da je nas kapiten Nukic bio u nedozvoljenoj situaciji par trenutaka prije samog gola."
------------------------------------
---"Postao/la elvirbaljic »
slika
Rekao sam da je sumnjiva situacija i stojim iza toga. Nikome se ja nemoram pravdati, hvala bogu imam oci i glavu. Zavisim samo od svog rada i truda, onog sto mi je dragi Allah propisao. Uvijek sam bio realan, trudio se da budem, vjerovatno sam i grijesio u nekim svojim procjenama i misljenima. Sedamdeset minuta mi juce nismo postojali, zato sto strucnjak nevidi da mu skripi sredina, da mu lijevi bek ne postoji, da su nas ,,djeca,, Zeljeznicara ukrotila. Ja ovdje zastupam interes mog kluba, pisacu istinu , iznositi cinjenice i kad to bude islo na nasu stetu. Ne zelim golove i pobijede kakve je imao borac prosle godine. Ne zelim ekipu od 4 miliona, a da se sastaviti sa loptom nemogu. Ne zelim trenera koji ustane i galami na Mesinovica , momka od 19 godina , a cuti na greske drugih, mrzim nepravdu. Samo vi gurajte svoj fazon, ja vidim svojim ocima i procjenjujem svojom glavom, ne glavom Musemica, Husica ili nekoga drugog.

-------------------------------------------------------------------------------
ISTINOM PROTIV LAŽI.
CityCity je napisao/la:
25 jul 2021, 16:15
slika

Ovo je trenutak upućivanja lopte i jasno je da ofsajda nema.Kamera snima iz skoro potpuno idealnog ugla i nema tu nikakve dileme.No nebitno,poenta je u tome što je rekao "ponosnipodrinjac".

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 11 feb 2022, 19:35

Kad je sledeća provjera i protiv koga.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 11 feb 2022, 20:25

Na transfer marketu 19 igrača. Nema Darija, Mehmedovića niti Hasanbegovića. Nema ni onog drugog.

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 11 feb 2022, 21:00

tuzlac je napisao/la:
11 feb 2022, 14:47
11 feb 2022, 11:09
tuzlac je napisao/la:
Baš tako.
Ja mislim da je vrijeme da kupis naocale.
1921!

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 feb 2022, 22:09

Beledija je napisao/la:
11 feb 2022, 19:35
Ne znam tačno ali igraćemo protiv Posušja.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 11 feb 2022, 22:35

:cool:
Beledija je napisao/la:
11 feb 2022, 19:35
Pripremne i prijateljske utakmice su ne bitne. Nema potrebe da se igraju uopste takve utakmice, ja ne vidim smisao gubljenja vremena. Imamo prvenstvo tu se treba zapeti. Isto KUP, sta da se igraci i trener zamaraju, samo prvenstvo treba ganjati. Znaci samo oprave kad se igra, to je bitno!!!

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 12 feb 2022, 00:30

Jednostavno ne mogu da vjerujem šta čitam na ovoj stranici iz dana u dan...Ne uključujem se obično u tu priču jer ne mogu shvatit te priče.
Jedan dan pojedinima smeta Azmir zato što ne polaže vama računa o svom klubu, drugi dan Husref, treči dan Samir itd...
Daj objasnite mi šta vi hočete? U 19 utakmica imamo 3 poraza! Pa Bayern u Njemačkoj ima tri poraza, uz to Bayern je svaku utakmicu imao sudzenje za čistu 10ku, i teren za 10ku. A mi u 19utakmica, 6utakmica kriminalno sudzenje (40 i kusur kartona da ne pricam dalje), 8 utakmica teren oranica itd...A vama smeta što nismo dominantni? Što ne ispratimo svakog sa 3 komada? Pa na takvim terenima si sretan ako ikako pobjediš, uz takvo sudzenje takodze. Nasa liga poslednjih godina neizvjestna uvijek bila do zadnjeg kola, top 4 ekipe budu u 3 boda do kolo dva pred kraj. Sarajevo sa Jajalom, Cimirotom, Benkom itd...nije dominiralo ovom ligom a ne da mi dominiramo sa solidnom ekipom. Eto toliko od mene, usaburite momci podržite klub, trenera, direktora, ako kako možete, na kraju sezone čemo vidjet gdje če nas to dovest, a ambicije prije početka sezone su bile evropa.
Eto dokaz za to je Nsue, a i (mala ekskluziva) pocetkom sledeče sedmice dolazi još jedan stoper ime još ne smijem izdat. Pozz

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 12 feb 2022, 02:23

amkeivke je napisao/la:
12 feb 2022, 00:30
Jednostavno ne mogu da vjerujem šta čitam na ovoj stranici iz dana u dan...Ne uključujem se obično u tu priču jer ne mogu shvatit te priče.
Jedan dan pojedinima smeta Azmir zato što ne polaže vama računa o svom klubu, drugi dan Husref, treči dan Samir itd...
Daj objasnite mi šta vi hočete? U 19 utakmica imamo 3 poraza! Pa Bayern u Njemačkoj ima tri poraza, uz to Bayern je svaku utakmicu imao sudzenje za čistu 10ku, i teren za 10ku. A mi u 19utakmica, 6utakmica kriminalno sudzenje (40 i kusur kartona da ne pricam dalje), 8 utakmica teren oranica itd...A vama smeta što nismo dominantni? Što ne ispratimo svakog sa 3 komada? Pa na takvim terenima si sretan ako ikako pobjediš, uz takvo sudzenje takodze. Nasa liga poslednjih godina neizvjestna uvijek bila do zadnjeg kola, top 4 ekipe budu u 3 boda do kolo dva pred kraj. Sarajevo sa Jajalom, Cimirotom, Benkom itd...nije dominiralo ovom ligom a ne da mi dominiramo sa solidnom ekipom. Eto toliko od mene, usaburite momci podržite klub, trenera, direktora, ako kako možete, na kraju sezone čemo vidjet gdje če nas to dovest, a ambicije prije početka sezone su bile evropa.
Eto dokaz za to je Nsue, a i (mala ekskluziva) pocetkom sledeče sedmice dolazi još jedan stoper ime još ne smijem izdat. Pozz
Niko ne trazi i ne moguce je biti dominantan u BiH ligi. Jednostavno sudije i savez ne dozvoljavaju takvo nesto. Ovdje se pise o sasvim drugim stvarima, o katastrofalnim ligaskim utakmicama ( zadnjih par kola) katastrofalnim pripremnim utakmicama. A svako nek Sam skonta ko vodi, priprema i selektira ekipu. Uvjek su treneri bili naudaru tako da je slucaj i sa nasim. Druga i veoma bitna stvar, nije ovo osrednja i jeftina ekipa, kao ni Husref bezvezni i jeftini trener, samo se od njih trazi da opravdaju svoje plate.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 12 feb 2022, 09:07

Većina nas koji smo bil uključeni u raspravu oko trenera smatra da je Musemić dobar i stručan trener. Svi se slažemo da imamo dobar tim. Većina misli da ekipa dugi niz utakmica prikazuje igru koja vrijeđa inteligenciju gledaoca bez obzira za koga se navija. Možda igrači ipak nisu tog nivoa da ni jedan dobar stručnjak ne može da uradi mnogo. Jesmo drugi i dao Bog da tu i ostanemo.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 12 feb 2022, 10:17

amkeivke je napisao/la:
Iskreno druze,ja sam poceo prazit Tz iz tih nekih pompeznih najava,stadion, evropa i sl..
Pa kontam ,super ,konacno neko ulaze i zeli da se izdvoji iz blata,..
Gidinama tako i ocito nista.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 12 feb 2022, 13:51

12 feb 2022, 10:17
amkeivke je napisao/la:
Iskreno druze,ja sam poceo prazit Tz iz tih nekih pompeznih najava,stadion, evropa i sl..
Pa kontam ,super ,konacno neko ulaze i zeli da se izdvoji iz blata,..
Gidinama tako i ocito nista.
I sam takav, pratim TC punim srcem zbog entuzijazma g. Husića. Nemam dodirnih tački sa Podrinjem osim što volim sve ljude iz BiH ma odakle god bili, stadion je utopija ali Tušanj nije. Uz pomoć Husića gledaćemo na Tušnju Evropske ekipe. Nadam se uskoro.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.