Stvar je poprilično jasna osim ako se Miami kojim slučajem ne upetlja, njij vidim kao jedinu prijetnju.Upon completion of an expected buyout between Goran Dragic and the San Antonio Spurs, the Dallas Mavericks will be the favorites to add the veteran point guard, league **** tell @YahooSports.
Dallas Mavericks
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Dallas Mavericks
Evo ga i Yahoo-ov Haynes:
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Očito da je sezona za THJa završena, iskreno našeg jedinog trenutno dostupnog (zbog deala sa Knicksima) za trade 1st roundera ('27) ne bih uključio u bilo kakav deal osim ako to nije star, a Turner mi ne djeluje za Brunson + 1st rounder. Nekako mi previše za dati.
-
- Kontakt:
The Mavericks are trading Kristaps Porzingis to Washington, league **** say.
The Washington Wizards are trading Spencer Dinwiddie to the Dallas Mavericks, **** tell @TheAthletic @Stadium.
Ode pacijent
The Wizards will send Davis Bertans in deal too, **** tells ESPN. Mavericks send a second-round pick to Wizards.
The Washington Wizards are trading Spencer Dinwiddie to the Dallas Mavericks, **** tell @TheAthletic @Stadium.
Ode pacijent
The Wizards will send Davis Bertans in deal too, **** tells ESPN. Mavericks send a second-round pick to Wizards.
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍
"No Mikey,no no Mikey that was so no right".
Super Max! 🧡
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍
Super Max! 🧡
Konacno da malo i lijecnicki tim predahne, ljudi su se vise umorili od Porzingisa nego od korone.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
-
- Kontakt:
Koje budale sjede u strukturama Dallasa,haj dobro pacijent je ali da ga daš za ove dvije budale....
Pa makar da su KCPa izvukli....
BIG LOSE
MRŠ
Pa makar da su KCPa izvukli....
BIG LOSE
MRŠ
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍
Super Max! 🧡
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍
Super Max! 🧡
Mogao bi se Luka uskoro ispaliti ako vi ovako nastavite.
Koja je poenta uzeti ovaj ugovor Bertansa, koja poenta dragi, mrtvi, glupi Cubane?Davis Bertans is in the 2nd year of a 5-yr, $80 million deal
Spencer Dinwiddie is in the 1st year of 3 yr, $54 million deal
Čovjek se ne može sastaviti ove sezone, defanzivni krater, jedina pozitivna stvar je šut koji ga je krasio prethodnih sezona. Plus ostaje se na Powellu i Kleberu na C, tu nema ni r od rim protectora. Bože sačuvaj, samo živce pogubit.
Nekad je bolje ne raditi ništa nego ovo.
Uputite me, molim vas. Propustio sam zadnja dva sata. Pisite sve o nama i konkurentima. Je li cekamo BO za nekog rim protectora ili smo uradili jos nesto?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Ništa moj Napa da je makar ovo bilo u svrhu Turnera razumio bih. KP za Bertansa (ugovor si vidio) i Dinwiddiea. Obojica pogotovo Bertans isto kao i KP problemi sa povredama, Bertansove mane znaš kao i jedan jedini kvalitet (šut). Ostajemo sa Powellom i Kleberom na C u PO. Po mom skromnom sudu jedno veliko ništa, bolje da su ostavili kako je bilo pa vidjeti KPev nastup u PO pa onda donositi odluke, ovako u PO Powell i Kleber na 5ici

Sve u svemu, jos jedna izgubljena godina. Sa KP smo makar mogli nesto pokusati ove sezone(a ako mu je ovo trade value, do ljeta je mogao samo porasti). Mada eto, ovdje ocito slavlje jer nema vise KP-a. 

41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Da se dobilo zauzvrat ističuće ugovore pa haj i to bih kako tako razumio al ovo je takvo sranje. Uzimaš katastrofalan ugovor Bertansa a da nisi 1st roundera isposlovao, šta se tu planira? Bertans u najbolju ruku ono baš da nas Bog pogleda može se vratit u 2.5-3 trice da pakuje i da protivnik ga eksploatiše u odbrani kako hoće, tu neće nikad napredovat. Spencer predvodnik rezervi, a onda nema smisla Dragića ganjati kroz BO.
- Felixians4
- Kontakt:
Ovaj Latvijac još gori po tom pitanju. Rekao bih ono što sam napisao "vidjeli dovoljno od kristapsa",valjda zaključili da to neće biti to i preduhitrili ovo što su Sixersi,Pacersi i Blazeri izveli na deadlineu,razorili glavni duo.
Dinwiddie će s rezervama pasati možda jače od THJ slassh&kickom,a D.Bertans bi trebao umnogome profitirati od Brunsona i Luke.
Svakako ćete se pronaći u doigravanju,a novo rukovodstvo struke ne prestaje s rizicima,možda se u konačnici isplati.
Ciljat će se Free agenti u budućnosti,povećavanje salary capa ići će na ruku,a Lukin ugovor će tu isto pomoći.
Mislio sam da ce mi biti drago kad ode, ali ocekivao sam pametniji trade, ovo bas lose izgleda. Ne vidim sta ocekuju da dobiju ovim tradeom osim sto su se rijesili Porzingisa.Felixians4 je napisao/la: ↑10 feb 2022, 22:26Ovaj Latvijac još gori po tom pitanju. Rekao bih ono što sam napisao "vidjeli dovoljno od kristapsa",valjda zaključili da to neće biti to i preduhitrili ovo što su Sixersi,Pacersi i Blazeri izveli na deadlineu,razorili glavni duo.
Dinwiddie će s rezervama pasati možda jače od THJ slassh&kickom,a D.Bertans bi trebao umnogome profitirati od Brunsona i Luke.
Svakako ćete se pronaći u doigravanju,a novo rukovodstvo struke ne prestaje s rizicima,možda se u konačnici isplati.
Ciljat će se Free agenti u budućnosti,povećavanje salary capa ići će na ruku,a Lukin ugovor će tu isto pomoći.
Navijam za Mavse, ali slabije pratim desavanja oko fransize od ostalih forumasa koji pisu ovdje, tako da oni to mogu i vec jesu donekle mnogo kvalitetnije izanalizirati.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Ponavlja se Dirk izgleda, šta uradise, ovo je gore nego što su NYK uradili kad su tradeali KP.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Sta je sad sa TPE? Da nece Holmes na BO?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
TPE traje godinu dana nakon što se kreira, dakle godinu od tradea Richa, deadline je završio tako da gotova priča, makar do ljeta. Igrač sa lijepim ugovorom za franšizu sa 11p 7sk teško

Makar jedna dobra stvar danas:
Dorian Finney-Smith is finalizing four-year, $52 million contract extension, per @TheAthletic
-
- Kontakt:
Ne znam da li da plačem ili se smijem,odnosno smije im se čitava liga na ovaj trade ali ja bih ipak plakao!
Pacijent jes,ugovor se trebao pomaći jes,ali kakvu glupost su oni napravili,ova dva diletanta su oni dobili za Porzingisa i još poslali pick,Washington BIH WINNER.
Znači sad ostaješ na Powellu koji će igrat po 30 minuta.
Majko moja mila koji kreteni.
Btw. 2028 godina startna petorka Mavsa:Luka,DFS,Powell,Kleber,Brunson
Pacijent jes,ugovor se trebao pomaći jes,ali kakvu glupost su oni napravili,ova dva diletanta su oni dobili za Porzingisa i još poslali pick,Washington BIH WINNER.
Znači sad ostaješ na Powellu koji će igrat po 30 minuta.
Majko moja mila koji kreteni.
Btw. 2028 godina startna petorka Mavsa:Luka,DFS,Powell,Kleber,Brunson
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍
Super Max! 🧡
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍
Super Max! 🧡
Malo se ohladila glava, pa razmisljam. Ni u FO nisu toliki idioti da ne znaju da ovo i nije neki trade. Zamislite kakva je vrijednost latvijske letve kada nisu mogli izvuci vise od ovoga? Ja sam to u vise navrata pokusao objasniti i nadao sam se da de ga se rijesiti kad je vezao onih 10-tak meceva, ali oni opet dopustise da se povrijedi.
Definitivno se okrecemo small ball sistemu. Ono sto je sigurno jeste da ce Dinwiddie i Bertans biti bolji u Dallasu nego u Wizardsima jer ce imati vise prostora. Iako je trade "nula" u smislu talenta i popunjavanja neophodnih pozicija, barem cemo dobiti dva igraca koja ce vise vremena provoditi na terenu, nego van njega.
@Dirk, baci na papir koliko para cemo imati u offseasonu za FA?
Definitivno se okrecemo small ball sistemu. Ono sto je sigurno jeste da ce Dinwiddie i Bertans biti bolji u Dallasu nego u Wizardsima jer ce imati vise prostora. Iako je trade "nula" u smislu talenta i popunjavanja neophodnih pozicija, barem cemo dobiti dva igraca koja ce vise vremena provoditi na terenu, nego van njega.
FO je očito izgubio strpljenje sa KP-em, odnosno sa njegovim zdravljem, to je presudilo i to u jednu ruku treba razumjeti. Da, svi fanovi Dallasa su bili kivni na to. Da, pokazao je znake života u košarkaškom smislu, izgledao je bolje u odbrani, pokretniji u branjenju picka. Da, izgledao je mentalno stabilnije nego pod Carlisleom, i osjećao se kao dio ekipe, to se i kroz izjave dalo naslutiti. U ofanzivnom segmentu jako dobro je djelovao, osim 3ice koja je katastrofalna, najlošija u karijeri. No napraviti trade sa zauzvrat katastrofalnim ugovorom Bertansa prvenstveno, Dinwiddiea bih prihvatio mada i on igra sezonu ispod težine svog ugovora je loš potez. Filozofija lakše ćemo utopiti 16 mil kroz 3 sezone nego KPevih 30+. Obojica, i Dinwiddie i Bertans (doduše dok je igrao u Europi) imaju iza sebe po dva ACL-a. Da li su oni dio dugoročnih planova? Bertans sigurno nije, za Spencera ima vremena. On nam daje i neku sigurnost u situaciji da sa Brunsonom ne bude dogovora ili da se odluči bez njega ukoliko drugi ponude ogromne novce. Ne mogu se otrgnuti osjećaju da se mogao još 1st rounder izvući ako se već uzima Bertans, za budućnost, da bi imali dodatni assets u sljedećim tradeovima za veće igrače.Ethel je napisao/la: ↑10 feb 2022, 22:30Mislio sam da ce mi biti drago kad ode, ali ocekivao sam pametniji trade, ovo bas lose izgleda. Ne vidim sta ocekuju da dobiju ovim tradeom osim sto su se rijesili Porzingisa.Felixians4 je napisao/la: ↑10 feb 2022, 22:26Ovaj Latvijac još gori po tom pitanju. Rekao bih ono što sam napisao "vidjeli dovoljno od kristapsa",valjda zaključili da to neće biti to i preduhitrili ovo što su Sixersi,Pacersi i Blazeri izveli na deadlineu,razorili glavni duo.
Navijam za Mavse, ali slabije pratim desavanja oko fransize od ostalih forumasa koji pisu ovdje, tako da oni to mogu i vec jesu donekle mnogo kvalitetnije izanalizirati.
No nakon ovoga neka nadanja oko uspjeha u PO, prolaska prve runde su veoma upitna. Sa KP-em bi to bilo drugačije, njegova prisutnost na terenu je imala itekakav uticaj, najbolji defanzivci protivnika su bili zauzeti čuvanjem njega što je ostavljalo prostora za ostale. Ovaj trade možda nam dugoročno omogući lakši način do dovođenja pomoći Luki, a možda na kraju ispadne još jedan u nizu od neuspjeha Cubana, na šta smo navikli još u eri Dirka.
Nemamo nikakvog prostora za FA, dodatnim Brunsonovim produženjem (18-20mil) a mislim čak i samo sa ovim DFS-ovim mi smo ekipa koja plaća luxury tax, tj ući ćemo u ljeto kao ekipa preko luxury linijeNapapijri je napisao/la: ↑10 feb 2022, 23:28Malo se ohladila glava, pa razmisljam. Ni u FO nisu toliki idioti da ne znaju da ovo i nije neki trade. Zamislite kakva je vrijednost latvijske letve kada nisu mogli izvuci vise od ovoga? Ja sam to u vise navrata pokusao objasniti i nadao sam se da de ga se rijesiti kad je vezao onih 10-tak meceva, ali oni opet dopustise da se povrijedi.

Tako da trade je jedina opcija za jačanje rostera.
Bila je danas informacija, Jake Fisher je prenio da su Raptorsi nudili Dragića i 1st roundera plus Achiuwa, Boucher ne znam tačno. Šteta što nikad nećemo saznati da li je stvarno bila ova ponuda na stolu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.