FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

AYAN
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AYAN » 01 feb 2011, 12:03

SvaK bi volio da na TV-u gleda predstavljanje nekog napadača kapitalca sa Željinim dresom, ali sabura malo nije na odmet.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 01 feb 2011, 12:08

pile87 je napisao/la:@AYAN

camac nije balonja koji ne zna sta prica samo je britak na jeziku i lijepo bi bilo kada bi svi mogli diskutovati bez obzira na misljenje uz medjusobno uvazavanje pogotovo nekih ljudi koji su stari navijaci Zelje.Bez uvrede ikome...
Pa nisam ni ja balonja, pokušavam da diskutujem... :)

Ali vala bilo ko kad kaže "(a znam šta se dešava u klubu)" i to u priči koja ima negativnu tendenciju, onda mi to zvuči malo prepotentno. Nemam ništa protiv starih navijača želje samo govorim onako kako mislim da je realno. Igrač koji košta 500.000 KM nije pojačanje, takav se može vrlo lako ugušiti u svom talentu ili iskustvu sve jedno. A Željo trenutno nema pare da dovede nekoga ko košta 500.000 €, koji bi bio možda malo pojačanje...

Jel to realno?
Željo i samo Željo...

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 01 feb 2011, 12:12

mene ne brine ako ostane ovakav tim (bez laze) mislim da smo opet u dobroj sansi za titulu, ali sta na ljeto kad dodje evropa, lp ili el nije bitno, ako se tada dovede napadac nece stici da se uigra i opet se vrlo lahko moze desit da odmah ispadnem...al ipak ja vjerujem da cemo dovesti nekoga samo se ceka da se to sa lazom zavrsi...dovesti nekog iskusnijeg na dvije godine dok se mali hodzic ne prebaci u prvi tim

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 feb 2011, 12:18

AYAN je napisao/la:
pile87 je napisao/la:@AYAN

camac nije balonja koji ne zna sta prica samo je britak na jeziku i lijepo bi bilo kada bi svi mogli diskutovati bez obzira na misljenje uz medjusobno uvazavanje pogotovo nekih ljudi koji su stari navijaci Zelje.Bez uvrede ikome...
Pa nisam ni ja balonja, pokušavam da diskutujem... :)

Ali vala bilo ko kad kaže (a znam šta se dešava u klubu) i to u priči koja ima negativnu tendenciju, onda mi to zvuči malo prepotentno. Nemam ništa protiv starih navijača želje samo govorim onako kako mislim da je realno. Igrač koji košta 500.000 KM nije pojačanje, takav se može vrlo lako ugušiti u svom talentu ili iskustvu sve jedno. A Željo trenutno nema pare da dovede nekoga ko košta 500.000 €, koji bi bio možda malo pojačanje...

Jel to realno?
Izvini ako se osjetis prozvanim nego mi je tvoj post onako bio pri ruci a vidim da rasprava ide u krivom smjeru, mislio sam uopste ne konkretno na tebe.Iskreno ne mislim da je se igrac moze dovesti samo za 500 000 u najgorem slucaju mozemo dati travniku 50 000 koji ce se nogom u guzicu udarati i dovesti Fajica pa probali samo nesto ako i ne upali nije neka steta.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 01 feb 2011, 12:38

Tog Fajića su probavali koliko znam neki prosječni glubovi iz inostranstva, pa nije prošao. E sad bi ga i mi trebali probat..? A pričamo o "Pojačanjima".
Željo i samo Željo...

rusina_jr
Kontakt:

Post Postao/la rusina_jr » 01 feb 2011, 12:39

Da i ja koju pametnu.. :lol: :lol: :lol:
Ne razumijem, zbog cega sada odjednom tolika nervoza, kao ako ne dodje neki vrh spic , smak svijeta jer smo bili cigani a imali smo para kako jedan drug nabroja bar 5 mil...???? Pozitivne stvari se desavaju, klub se digao na jedan visi nivo , a u takvom okruzenju se stvaraju titule,kad igraci daju sve od sebe jer ne nedostaje motivacije !!! Ajmo dovesti mladog igraca ( rizikovati , rekoste ) a ne probati nikoga od ovih koje trenutno imamo, tj ne rizikovati sa njima ??? Svi znamo kakav je srucnjak Veliki Brko pa zasto i odkuda odjednom toliko nepovjerenje ???
ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI !!!!
Željezničar za život cijeli !

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 01 feb 2011, 12:40

AYAN je napisao/la:Tog Fajića su probavali koliko znam neki prosječni glubovi iz inostranstva, pa nije prošao. E sad bi ga i mi trebali probat..? A pričamo o "Pojačanjima".
Pile je naveo Fajića kao možebitno pojačanje, ne znači da baš njega trebamo dovesti.

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 01 feb 2011, 12:44

Premijer liga - Objavljeno: 01.02. - 11:56h

Muharemović: Nikolić i Spahić odlični na pripremama!

Ovih dana, direktor FK Željezničar Dželaludin Muharemović osluškuje informacije iz Pule i ubrzano sprema kofere za put u Hrvatsku gdje bi se i sam mogao uvjeriti u istinitosti dobrih vijesti iz ovog grada na jadranskoj obali...
Nakon dvije dobre pripremne partije Željezničara, Cibalija (2:2) i Istra (4:1), popularnog "Dželu" su još više oraspoložile vijesti da čitava ekipa kroz pripreme prolazi odlično i da se to posebno odnosi na rekovalescente koji svojim igrama dokazuju da su povrede (zaista neugodne povrede) prošlost. Tako recimo Elvir Čolić, koji je u utakmici sa Istrom postigao zaista efektan pogodak lob udarcem i sam kaže kako ga je samo povreda kočila da daje sve od sebe, a takva je situacija i sa Nikolićem i Spahićem koji su prošli svojevrsnu kalvariju u prošloj sezoni.

Za Sport.ba Dželaludin Muharemović je prokomentarisao vijesti koje pristižu sa priprema u Puli. Razgovarali smo posljednjeg dana januara.

- Upravo se spremam na put za Pulu, želim se i sam uvjeriti u informacije koje posjedujem a koje govore da čitava ekipa funkcioniše odlično na pripremama, a posebno me raduju dobre vijesti na igre Nikolića i Spahića! Ti momci zaista su prošli jedno neugodno razdoblje. Kao što i sami znate Spahić je imao lom noge, dok publika na Grbavici još uvijek nije mogla upoznati Nikolića jer je prošle godine imao operaciju koljena i dugu pauzu. Nikolića smo doveli još prošlo ljeto iz Drine Zvornik, veliki je potencijal i što je jednako važno, veoma je mlad, ima 20 godina i zbog toga nam je drago što ovim partijama pokazuju da je povreda za njih prošlost. Da, može se reći da rekovlescenti, kao i ostatak ekipe odlično gura ove pripreme!

Imate li informacije kada je odlazak Popovića u pitanju? Postavlja se pitanje novog pojačanja na poziciji špica, naravno ukoliko "Pop" zaista i potpiše novi ugovor u Kazahstanu?
- Mi trenutno raspolažemo informacijom da je Popović na Kipru gdje pokušava dogovoriti posao. Nemamo informaciju o potpisu, ali kako god se sve to završilo mi nećemo nigdje žuriti. Razumijem interesovanja naših navijača kada je u pitanju zamjena za Popovića, ali za sada nemam nikakvih bombastičnih najava. Nećemo ulaziti u ishitrene poslove, nećemo uzimati sebi za obavezu traženja zamjene na poziciji špica. Ukoliko se ukaže prilika za dobrim angažmanom mi ćemo je i iskoristiti. Za sada, iako se spominju mnoga imena, ja moram reći da nismo u pregovorima ni sa jednim od tih igrača. Spahić i Nikolić pružaju odlične partije i za sada nam je to dovoljno. Važno je reći da su ovo, ko zna koje po redu zajedničke pripreme ovoga tima. Stabilizirali smo momčad, pretjeranih odlazaka i dolazaka nema i to bi trebao biti naš najveći dobitak. Ponavljam, ukoliko se ukaže prilika za dobrim poslom, nećemo bježati od nje.

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 01 feb 2011, 12:50

Kad ce se poceti graditi Arena? :idea:

hrk
Kontakt:

Post Postao/la hrk » 01 feb 2011, 12:53

ekii je napisao/la:Kad ce se poceti graditi Arena? :idea:
zastali bageri na granici nisu im papiri u redu :lol: :lol:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 feb 2011, 12:54

AYAN je napisao/la:Tog Fajića su probavali koliko znam neki prosječni glubovi iz inostranstva, pa nije prošao. E sad bi ga i mi trebali probat..? A pričamo o "Pojačanjima".
Karikiram samo sa Fajicem, mada kazem ti po po ocjenama nasih ljudi u klubu Nikolic bi mogao biti taj spic ako sve bude kako treba i ako se razvije u pravom smijeru navodno preduslove ima ja sam ga gledao jednom kad je tek dosao u Hrasnici nisam vidio nista posebno iskreno, i dalje sam misljenja da se sa takvim igracem ne uzima liga mozda iduce godine ako se pokaze kao dobar...

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 01 feb 2011, 12:54

Hajmo se ba fokusirati na ovo što imamo.

Sada ću napraviti jednu usporedbu sa Arsenalom, koji u ovom prelaznom roku nije nikoga doveo. Zašto? Ljudi znaju da je ključ uspijeha uigranost ekipe. Imaju igrače, čak evo Nasri je povrijedio zadnju ložu ne zna se koliko pauzira i to je problem, ali opet Wenger nikoga ne dovodi. Oni imaju milioneeeeeee...

Željo za prilike ove naše lige ima fantastične igrače: Šeha, Stanić, Višća, Radovanović, Bešlija, Zeba, Bajro.... To su sve igrači vrlo dobro isprofilisani, brzi i treba im još pojačati fizičku spremu i uigranost. Takav sastav koji je uigran, po mom mišljenju može biti jak ko beton. Mislim da Brko upravo radi na tom segmentu uigranosti i fizičke spreme, pa da kad dođu u Goste Vezirima da ih razbucaju trčanjem fizičkom spremom.

Međutim, ipak bilo bi dobro da nam arsenal posudi koji mislion pa da dovedemo nekog kapitalca, samo da zadovoljimo apetite onih koji vjeruju samo u sliku skupog igrača koji drži dres Želje sa nekim brojem i poslije stavlja potpis. Pa da se onda mogu te slike lijepiti po forumima i stavljati na avatare, a da li će on dobro igrati... i uigrati se, to je manje bitno. 8-)

P.S.
Malo sam se iznerviro, jer sam osjetio da neki kritikuju Amara. To me baš nervira... majke mi.
Zato ako se neko našao uvrijeđen mojim postovima, nije bilo namjere.
Hvala na razumijevanju.
Željo i samo Željo...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 feb 2011, 12:57

ekii je napisao/la:Kad ce se poceti graditi Arena? :idea:
Cim stigne paragvajac i Luka Toni :lol: ide i arena...

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 01 feb 2011, 12:58

pile87 je napisao/la:
Karikiram samo sa Fajicem, mada kazem ti po po ocjenama nasih ljudi u klubu Nikolic bi mogao biti taj spic ako sve bude kako treba i ako se razvije u pravom smijeru navodno preduslove ima ja sam ga gledao jednom kad je tek dosao u Hrasnici nisam vidio nista posebno iskreno, i dalje sam misljenja da se sa takvim igracem ne uzima liga mozda iduce godine ako se pokaze kao dobar...
Ja mislim da Ako ode Lazo, sigurno će dovesti nekog u zamjenu. Ali I da ostane Lazo, mislim da će mu bajro uzeti mjesto u prvoj postavi. A Čiloć, ako proigra, a mislim da hoće, to će biti bolje nego bilo koje pojačanje. ;)
Željo i samo Željo...

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 01 feb 2011, 12:59

Vidim povela se rasprava. S tim da svi od učesnika sigurno vole Želju i nemaju zle namjere, barem se tako čini po pisanju na ovom forumu u zadnjih godinu-dvije, neću nikome posebno replicirati. Samo ću navesti par momenata koje niko nije spomenuo.

Suspenzija od UEFE ; Vidim to niko ne spominje a realna je. Borac recimo prodaje sve što vrijedi.....Khm......Meni je to malo sumnjivo.
Dalje, svi hoćemo talente u ekipi, eto Nikolića, momak ima 20 godina. Što ne bi eksplodirao. Dosta je više talenata od 24 godine :mrgreen:
Amar nema čarobni štapić, fu, uzme 3 miliona, napravi 5 i vrati dugove :mrgreen: Jah :mrgreen:
Tih imaginarnih 1000.000 je bolje dati Zolotiću i Hadžiću nego lupam sada Fajiću koji je mačak u vreći. Kao i svi ostali 100.000 vrijedni igrači koji dolaze u BiH. Jedan primjer. Onaj crnac što je igrao za Genk što je sjebo gol u Belgiji je plaćen milion a taraba. Ovo je moderni fudbal, sada, čisto sumnjam prosto ne vjerujem da je moguće naći adekvatno pojačanje za 100.000 ; Taj da vrijedi ne bi se motao po BiH. Igrao bi barem u Poljskoj, Srbiji, Hrvatskoj.
Pare se mogu zaraditi SAMO preko mladih igrača. To je jedini način. Ovo ostalo je krpljenje rupa.
Već sma jednom napisao, iskreno bi se sjebo da nam odu Zoletić, Hadžić ili onaj mali golman.
Napadač, tja, imamo talenta Nikolića, eto mu šanse, možda se dokaže. Tu je već određeno vrijeme, uklopio se kao i Bajro i Baljić. Neka pokažu šta znaju. Mada sam poprilčno siguran da Amar ima nekog asa sakrivenog u rukavu al šuti i vodu muti.

Za kraj, Amar i stručni štab drže Želju, oni da odu, raspad sistema. Ne može par ljudi sve da uradi. Skaut službu nemamo. Bolje dati pare za par "dobrih skauta" nego za lika ala Fajić. To je neko moje mišljenje.

Pozdrav
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 01 feb 2011, 13:01

De ba ljudi popustite malo pa valjda Amar zna sta i kako, pa nije brko dzaba doveo ove mlade igrace :Baljic,Nikolic,Bajro,Pehilj i to mi se svidza da se dovode mladi igraci koji imaju potencijala za napredovanje a ne nekog dzuturuma da odigra jednu sezonu i vozdra, po meni amar povlaci jako dobre poteze sto ce se i pokazati u buducnosti sto bi brko rekao KRAJ PRICE ;)
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 01 feb 2011, 13:02

nikad_izvini je napisao/la:Vidim povela se rasprava. S tim da svi od učesnika sigurno vole Želju i nemaju zle namjere, barem se tako čini po pisanju na ovom forumu u zadnjih godinu-dvije, neću nikome posebno replicirati. Samo ću navesti par momenata koje niko nije spomenuo.

Suspenzija od UEFE ; Vidim to niko ne spominje a realna je. Borac recimo prodaje sve što vrijedi.....Khm......Meni je to malo sumnjivo.
Dalje, svi hoćemo talente u ekipi, eto Nikolića, momak ima 20 godina. Što ne bi eksplodirao. Dosta je više talenata od 24 godine :mrgreen:
Amar nema čarobni štapić, fu, uzme 3 miliona, napravi 5 i vrati dugove :mrgreen: Jah :mrgreen:
Tih imaginarnih 1000.000 je bolje dati Zolotiću i Hadžiću nego lupam sada Fajiću koji je mačak u vreći. Kao i svi ostali 100.000 vrijedni igrači koji dolaze u BiH. Jedan primjer. Onaj crnac što je igrao za Genk što je sjebo gol u Belgiji je plaćen milion a taraba. Ovo je moderni fudbal, sada, čisto sumnjam prosto ne vjerujem da je moguće naći adekvatno pojačanje za 100.000 ; Taj da vrijedi ne bi se motao po BiH. Igrao bi barem u Poljskoj, Srbiji, Hrvatskoj.
Pare se mogu zaraditi SAMO preko mladih igrača. To je jedini način. Ovo ostalo je krpljenje rupa.
Već sma jednom napisao, iskreno bi se sjebo da nam odu Zoletić, Hadžić ili onaj mali golman.
Napadač, tja, imamo talenta Nikolića, eto mu šanse, možda se dokaže. Tu je već određeno vrijeme, uklopio se kao i Bajro i Baljić. Neka pokažu šta znaju. Mada sam poprilčno siguran da Amar ima nekog asa sakrivenog u rukavu al šuti i vodu muti.

Za kraj, Amar i stručni štab drže Želju, oni da odu, raspad sistema. Ne može par ljudi sve da uradi. Skaut službu nemamo. Bolje dati pare za par "dobrih skauta" nego za lika ala Fajić. To je neko moje mišljenje.

Pozdrav
X Potpis, od A do Ž
Željo i samo Željo...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 01 feb 2011, 13:03

bas napredujemo u nekim stvarima...osoba koja nam je organizovala koridu za proslavu titule, organizuje proslavu 90 god., taj isti otvara fan shop preko godinu, kampanju za godisnje usrao neopisivo (par desetina hiljada KM manje), necu dalje jer je i ovo dovoljno...
Omladinski pogon, jao, jad i cemer, toliko ne strucnosti kod ljudi koji bi trebali voditi djecu, toliko dobrih igraca i talenata su u drugom i trecem planu radi uslovljavanja nekih roditelja, nije tu roditelj puno kriv, hoce dijete da mu igra, ali klub (uprava) to dozvoljava...
Prvi tim nam je super, imamo plate, premije, rezultate i slogu u ekipi, ali to je iskljucivo zato sto Amar sa Cvikom drze konce oko bilo kakvih pitanja u vezi sa prvim timom.
Gubimo imidz (marketing) i talente (ne mislim na dzipa jer je propao)...a to su dvije osnovne stvari u klubu, sto se mene tice barem...naravno da se prvi tim ne racuna u ovome...
Ne mozemo traziti napredak u nekim stvarima, jer ti ljudi to ne mogu pruziti...a ne mogu zato sto ne znaju...a do tada, uzivajmo u posjeti od 4-5hiljada i da talenti idu jer im neki levat zauzima mjesto u timu...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 feb 2011, 13:09

Ljudi samo polahko i opusteno. Zna Amar Osim sta radi, i sigurno znate da nikad ne daje "napuhane" izjave za medije. Ja mislim i on je sam svjestan da s Spahicem, Baljicem i Nikolicem ne moze se upustiti u trku za titulu i da treba dovesti kvalitetnog napadaca. Eh sada on po meni radi pametan posao jer preko medija podize moral trojci pomenutih igraca, a iza zatvorenih vrata sigurno pravi plan koji znaci doveodjenje kvalitetnog napadaca. Da je izjavio u medijima da ce sigurno doci kvalitetan napadac, sam bi sebe zahebao. Stvorio bi sebi bezpotrebno pritisak preko medija i navijaca koji bi svake hebene minute ocekivali da se pojavi taj napadac.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 feb 2011, 13:12

Seyo_TM je napisao/la:bas napredujemo u nekim stvarima...osoba koja nam je organizovala koridu za proslavu titule, organizuje proslavu 90 god., taj isti otvara fan shop preko godinu, kampanju za godisnje usrao neopisivo (par desetina hiljada KM manje), necu dalje jer je i ovo dovoljno...
Omladinski pogon, jao, jad i cemer, toliko ne strucnosti kod ljudi koji bi trebali voditi djecu, toliko dobrih igraca i talenata su u drugom i trecem planu radi uslovljavanja nekih roditelja, nije tu roditelj puno kriv, hoce dijete da mu igra, ali klub (uprava) to dozvoljava...
Prvi tim nam je super, imamo plate, premije, rezultate i slogu u ekipi, ali to je iskljucivo zato sto Amar sa Cvikom drze konce oko bilo kakvih pitanja u vezi sa prvim timom.
Gubimo imidz (marketing) i talente (ne mislim na dzipa jer je propao)...a to su dvije osnovne stvari u klubu, sto se mene tice barem...naravno da se prvi tim ne racuna u ovome...
Ne mozemo traziti napredak u nekim stvarima, jer ti ljudi to ne mogu pruziti...a ne mogu zato sto ne znaju...a do tada, uzivajmo u posjeti od 4-5hiljada i da talenti idu jer im neki levat zauzima mjesto u timu...
Upravo to Seyo mi smo Zeljo a Zeljo mora teziti boljem kostantno...Nismo mi tamo neki borac koji prodaje igraca za 90 000 KM da bi prezivio razlika izmedju nas i njih je sto je ovo njima vrh a nama nije...
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 01 feb 2011, 13:14, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.