Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Romagnoli13
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Romagnoli13 » 06 feb 2022, 09:23

Ne bih rekao da je Sandro brži općenito od Nicola. Ali je brz itekako. Ali nebitno.

Bitno je da je Milano ovaj vikend black and red. :mrgreen:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 06 feb 2022, 09:25

Juve osvaja ligu i klempu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 06 feb 2022, 09:36

Kad je Skriniar protiv Lazia uradio isto sto i Giroud, Interisti su govorili da je tenk i sve varijacije na to. Odjednom je to faul Girouda i da bi trebao biti gol poništen.

Dosao je prvo do lopte pa ga pokupio i to je to

Milan je imao malo sreće i pobijedio, pa Inter nije osutao prema golu u drugom kao ni Milan u prvom :kafa:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 06 feb 2022, 09:39

Ne stigoh se sinoć zahvaliti pojedinim interistima koji su čestitali na pobjedi
Il Club più titolato al mondo!

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 06 feb 2022, 09:40

Pa imali su u svojim redovima igrače tipa Ronaldo ili Adriano koji su bukvalno raznosili igrače pred sobom i normalno nije bilo faula i tad je fudbal bio fudbal a ne kao sad ne smiješ pipnuti igrača balerina odmah pada, traži faul, mlatara rukama nešto.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 06 feb 2022, 09:45

Zaboravili ljudi razliku između namjernog i nenamjernog udaranja. Te da je ovo fudbal i da mora postojati kontakt. Ne može svaki kontakt biti faul. Danas samo trebaš znati dobro pasti i u 8 od 10 situacija ćeš dobiti faul. Pa sinoć je Theo to demonstrirao. Blagi kontakt i legne odmah.

Nije samo on, već ogroman broj igrača nove generacije.

Uostalom Giroud je fizički mnogo jači o Čileanca. Tako da onakav sudar ima samo jedan smjer.

slika

:beba:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 06 feb 2022, 10:37

Gledaju a ne vide. Neki bi pikado trebali poceti gledati umjesto loptanja. Zironja dosao do lopte prvi i tu je kraj price, ovi sto tvrde da nije, prvo ocnom pa onda komentari :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 06 feb 2022, 10:40

Tonali-Locateli-Braella :ljepota: samo da ih Mancini isforsira...

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 06 feb 2022, 10:43

nextterrain je napisao/la:
06 feb 2022, 09:36
Dosao je prvo do lopte pa ga pokupio i to je to
Kako je mogao prvo doći do lopte kad je Alexis vodio loptu? Giruoud nije dodirnuo lopte, samo mu se unio u tijelo. Da se razumijemo i ja sam za mušku igru ali da bude ujednačen kriterij, u današnjem nogometu bi 99% sudija u toj situaciji svirali faul, pa vidite koliko su ovi manekeni umaženi i sve im se svira da ne bi ono.

Al nebitno, Inzaghi je zaslužio kaznu samo jer je odlučio povući ručnu umjesto da dokusuri protivnika koji je bio na konopcima. Ako iz ovoga izvuče pouke za ubuduće vrijedilo je
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 06 feb 2022, 10:45

Ma kakav faul, ljudi sta vam je? vidite da vas ovi iz Copora loze.

Tonali kad je pao kod faula ja sam mislio da je nogu slomio 😂
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 06 feb 2022, 10:48

milanist je napisao/la:
06 feb 2022, 10:37
Gledaju a ne vide. Neki bi pikado trebali poceti gledati umjesto loptanja. Zironja dosao do lopte prvi i tu je kraj price, ovi sto tvrde da nije, prvo ocnom pa onda komentari :D
https://sportsport.ba/fudbal/alexis-gir ... oko/418119

Giroud došao do lopte :urnebes: mi trebamo očnom :urnebes:
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 06 feb 2022, 10:49

Biscione je napisao/la:
06 feb 2022, 10:48
milanist je napisao/la:
06 feb 2022, 10:37
https://sportsport.ba/fudbal/alexis-gir ... oko/418119

Giroud došao do lopte :urnebes: mi trebamo očnom :urnebes:
Pa da pogledas malo bolje vidio bi da jeste, ali ti nisi ni gledao vec citas misljenja novinara sa SS.ba kojima se svi smiju.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 feb 2022, 10:51

Ne kontam, pa na snimku se jasno vidi da je prvo izbio loptu, pa je tek onda došlo do kontakta? :eh:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 06 feb 2022, 10:57

Ma ne vidi se kolega, ili ne zele da vide, ko ga yebe.
Giroud's first goal was reviewed by VAR and is a clean goal
Video Assistant Referee Paolo Silvio Mazzolleni did well not to recommend a review of Giroud's goal as a result of his challenge on Inter's Alexis Sanchez that led to the overturn of possession in the midfield and the attacking phase of play for AC Milan. To address the question out of the gate, Mazzolleni would have reviewed Giroud's challenge on Sanchez to determine whether Giroud's goal should stand.

As part of the VAR process, the VAR is able to review AC Milan's attacking build-up to the scoring of the goal to determine whether a clear and obvious error as to a handball, foul, offside, etc. occurred. We call this checking the attacking phase of play (APP) and it begins with how the attacking team won the ball leading to its attack.

The threshold is whether the no-call on Giroud's challenge against Sanchez is a clear and obvious error. The answer is it is not a clear and obvious error as it is an expected fair shoulder challenge in the context of this play.
In analyzing the play, the immediate thing to determine is whether Giroud was challenging for the ball when he made the shoulder-to-shoulder contact with Sanchez. After reviewing the video, it is actually Giroud who makes contact with the ball before he makes contact with Sanchez on the shoulder. This is what a VAR would look to immediately to determine whether a recommendation to overturn the goal should be made. This is a good no-call by referee Guida to get it right on the field in the split seconds he had to determine whether the challenge was fair and reinforced by VAR Mazzolleni's check of the play that only added to the drama that is always to be had in the Derby della Madonnina.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 06 feb 2022, 10:59

Uvijek je bilo da su sudije krive za poraz,pa nek i sad bude da je tako,mi se ovoliko nismo zalili na gresku protiv Spezie,cak su nasi igraci gospodski otisli poslije sudiji pruziti podrsku

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 06 feb 2022, 11:01

Komšije su ubjeđene da su triput jači od Milana i da su izgubili isključivo zbog odluka Inzaghija. Nema to veze s tim što je u drugom dijelu tandem Bennacer-Tonali nadigrao njihov vezni red, te što su Kalulu i Romagnoli pojeli Džeku i Lautara, kasnije Sancheza. :mrgreen:

Kako volim da čitam kako su svi igrači Milana poluproizvodi, evo već dvije godine. A u tom periodu je odigrano sigurno preko 80 utakmica u ligi, te vjerovatno samo Inter ima bolji učinak. Nekih 10ak bodova razlike. Ostali svi iza. A pune im ekipe svjetskih potencijala. :opaopa:

Edit: Ako je statistika tačna, od Januara 2020e do danas. U ligi je Milan odigrao 83 utakmice i upisali su 53 pobjede. A Inter je u tom periodu upisao 55 pobjeda na 82 utakmice. Neka me neko od kolega ispravi ako sam pogriješio.

S tim da je Milan upisao 13 a Inter samo 8 poraza.
Zadnja izmjena: Romagnoli13, dana/u 06 feb 2022, 11:07, ukupno mijenjano 1 put.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 06 feb 2022, 11:05

Romagnoli13 je napisao/la:
06 feb 2022, 11:01
Kako volim da čitam kako su svi igrači Milana poluproizvodi, evo već dvije godine. A u tom periodu je odigrano sigurno preko 80 utakmica u ligi, te vjerovatno samo Inter ima bolji učinak. Nekih 10ak bodova razlike. Ostali svi iza. A pune im ekipe svjetskih potencijala. :opaopa:
Samo se vrati na vašu temu prije utakmice, komentari tipa "bit ćemo sredtni ako izborimo 4. mjesto sa ovakvom ekipom" a sad odjednom svi ti igrači koje ste pljuvali su klase a cilj titula nakon jedne utakmice. Takvi smo mi navijači, živimo od utakmice do utakmice :mrgreen:. I mi ako pobijedimo Liverpola 2-1 u prvoj ćemo počet sanjat CL a onda ćemo fasovat 5-0 u uzvratu :mrgreen:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 06 feb 2022, 11:08

Biscione je napisao/la:
06 feb 2022, 11:05
06 feb 2022, 11:01
Samo se vrati na vašu temu prije utakmice, komentari tipa "bit ćemo sredtni ako izborimo 4. mjesto sa ovakvom ekipom" a sad odjednom svi ti igrači koje ste pljuvali su klase a cilj titula nakon jedne utakmice. Takvi smo mi navijači, živimo od utakmice do utakmice :mrgreen:. I mi ako pobijedimo Liverpola 2-1 u prvoj ćemo počet sanjat CL a onda ćemo fasovat 5-0 u uzvratu :mrgreen:

Jedva sam se "izborio" s tim. Rekao sam im da će pojesti svoje riječi ubrzo, zasad mi dobro ide. :mrgreen:

Jeste manji pritisak u Milanu, jer ako izbore LPa. Neće biti velike štete. A Inzaghi u Interu radi pod imperativom Scudetta.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 06 feb 2022, 11:12

06 feb 2022, 11:08
A Inzaghi u Interu radi pod imperativom Scudetta.
To je sam sebi nametnuo previše dobrim startom sezone, svi znamo da je prije početka sezone je Allegrijev Juventus bio ogroman favorit po svim kladionicama i predviđanjima. A Interu bez Contea, Lukakua, Hakimija i Eriksena niko nije davao velike šanse, tu negdje u rangu sa Milanom/Napolijem i Atalantom.

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 06 feb 2022, 11:13

BuffonGigi je napisao/la:
06 feb 2022, 03:14
Faul Girouda nad Alexisom je bio vise nego ocigledan, i na prvo i na sva moguca gledanja. Ali treba razumjeti sudije, jer igraci Milana prave pritisak od prve minute. Nakon sto im nije poklonio penal u prvom poluvremenu, i nakon sto su ga skoro ubijedili da je pogrijesio, moglo se ocekivati da ce im nesto dati do kraja. Uglavnom, tesko svakom sudiji u ligi koji mora suditi utakmicu Milana.

Gledam bacanje Tonalija kad ga je Dzeko srusio, ono nije znao ni Pippo u najboljim danima. Pa skakanja Benacera, dzepnog Diaza itd...
A lakat Tonalija ili Hernandeza ( jednog od tog dvojice) nad Barellom ovdje nije niko spomenuo nije. Ni faul covjek nije svirao ?
Ne treba se vaditi na sudiju, ali Milan je napravio masu faulova jucer koji su bili za zutog a sudija ih je pocastio. S druge strane, Interovi igraci jedva da su ikoga udarili, ljudi se bacaju katastrofa. Na to mislim i Tonalija i Hernandeza, a necu ostale da spominjem.

Evo situacija sa Dumfriesom i Giroudom, znaci faul cist ko suza, covjek svira 4-5 sekundi kasnije jer je Dumfries izvan sebe…Onda odgurivanje Hernandeza istog tog Dumfriesa kraj aut linije na pocetku tekme, znaci faul je primjer faula kako treba svirati, cak i zuti da dadnes, sudija nista mrtav - hladan.
Mora malo savez poraditi na tim stvarima, ja licno mislim kakve je faulove davao Milanu onda je trebao ono svirati nad Sanchezom. Nije bila namjera Girouda da dodje do lopte.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.