Premijer liga BiH 2008/09
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premier liga BiH 2008/09
Naša liga nije publicirana, da kažeš imamo mi čudo igrače. Hrvatske je onako DInamo Zagrem , malo Hajduk i to je to. Tako i u nasšoj ligi treba mladih igrača koji odmah odu u veliku klub. Eno Said Husejnović otišao i krije klupu, tako je u Hrvatskoj Mihael Mikić otišau u Kaiseslautern i sjedio na klupi. Ma kako god potrebne su promjene.
Neću se složiti sa tobom, jer Hrvatska liga, po nekom mom mišljenju, daleko je ispred naše. Kad kažem da je daleko ispred nas, ne mislim na kvalitetu igrača itd..., nego prije svega način kojim se upravlja tim ligama, odnosno rad čelnih ljudi krovne kuće fudbala/nogometa. Tamo se puno radi na poboljšanju, i iz godine u godinu tamošnji klubovi sve su jači i jači, stim da opet to nije ono vrijeme kada je Croatija (sadašnji Dinamo) harala Evropom, kao i Hajduk itd...Kod nas se sve svodi na lopovluk, krkanluk i kriminalne radnje. Ono što je velika prednost u Hrvatskoj, jeste i medijski dobro popraćene utakmice, tako gledaoci mogu da vide baš sve utakmice svakog kola HNL-a, plus one emisije gdje imaš "oko sokolovo", statističke podatke i mnogo toga.Rz88 je napisao/la:Naša liga nije publicirana, da kažeš imamo mi čudo igrače. Hrvatske je onako DInamo Zagrem , malo Hajduk i to je to. Tako i u nasšoj ligi treba mladih igrača koji odmah odu u veliku klub. Eno Said Husejnović otišao i krije klupu, tako je u Hrvatskoj Mihael Mikić otišau u Kaiseslautern i sjedio na klupi. Ma kako god potrebne su promjene.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Evo taman sam pročitao tvoj post o našim medijima. Eto vidiš u čemu je problem , u njima. Razumijem ja sve to da su kupili Njemačka prava i od Engleza. Da su naši ko skupi a nije gledanost nešto. Pa kad tad moraju oni pokrenuti incijativu da se poboljša naša liga. Ne mogu samo ostale pratiti i trpati novce u njihove džepove dok naši klubovi ispaštaju. Oni su glavni razlog svemu, gledaš jednu utakmicu u sedmici okey sve lijepo i fino. Završi utakmica oni imamo trenera, i priča sa njim 30 sekundi pa s drugim isto tako pa onda "Nadam se da ste uživali, pa do pozz do sljedećeg kola", dok je u Hrvata ama baš svaka situacija čak i ona bezazlena popračena kamerama. Ne može biti valjda da nemaju para, kako nemaju a plačaju Englesku i Njemačku ligu...Mora postojati drugi razlog, izvlače se na to da neče neki klubovi, pa kako neće zar im nije stalo da zarade nešto.
Radi svih ovih kriminalnih akcija koji provode savez, uprava, mediji naš fudbal ispašta, i dok neko ne pokrene neku akciju da se sve popravi naša liga će i dalje biti najlošija na svijetu.
Radi svih ovih kriminalnih akcija koji provode savez, uprava, mediji naš fudbal ispašta, i dok neko ne pokrene neku akciju da se sve popravi naša liga će i dalje biti najlošija na svijetu.
A što mora bit 3-kružno ili 4- kružno,može da bude liga 12 al da se ide kao i dosad,dva kruga,poneki bi se vikend i preskočio s utakmicama,al Bože moj,ostane raji malo više vremena da skupe pare i organiziraju gostovanje.
-
- Kontakt:
Kao sto neko vec rece,u upravama klubova vjerovatno lezi i kljuc svega loseg sto se desava u ovoj ligi,bojkot lige bi automatski djelovao u vise pravaca,ne bi svaka navijacka skupina morala da s vremena na vrijeme bojkotuje "svoju" upravu,ovako bi to odmah imalo utjecaja i na uprave,i na savez,na medije,da skratim,na sve one koji su odgovorni za katastrofalno stanje u kojoj se nalazi ova liga,kada bi vidjeli da bojkot nije samo jedno kolo nego na duze staze,moralo bi se nesto mijenjati.......ja ne mogu da shvatim,niti cu ikad shvatiti,mentalni sklop onih kojima je ovakva liga zanimljiva,na jesen se zna da ce gosti mozda i odnijeti koju pobjedu,na proljece gotovo sve domacinske pobjede,htjeli to neki priznati ili ne,sve je unaprijed izrezirano,ja ne znam sta treba da se desi da ljudi shvate da ovakva liga odgovara samo manjoj grupi koji od ovoga itekako imaju koristi,pa ti kada bi izisli pred kamere i javno rekli,da saltamo vas sve i mi ovo unaprijed sve dogovorimo,opet bi bilo onih koji bi rekli ma nije to tako kako oni kazu......kome treba liga i ko uziva u takvoj ligi,gdje je skoro svako kolo 7 ili 8 pobjeda domacina,kome treba liga gdje ne znas hoces li moci otici na gostovanje ili ne,ma mogao bih do sutra da nabrajam.......navijaci i simpatizeri klubova redovno padaju na jednu te istu suplju,koju smisljeno pucaju uhljupi iz uprava klubova,Europa,Europa,i sta se desi kada se izadje u Europu,ne mozes ostvariti neki znacajniji rezultat jer objektivno klubovi nemaju potreban igracki kadar da bi se nesto napravilo u Europi,rasprodaju se svi vazniji igraci i oni koji imaju kakav takav kvalitet,pare od transfera i od Uefa-e-zavrse u necijim privatnim dzepovima,to se rastali i,klubovi nemaju gotovo nikakve koristi od toga i tako vec godinama u krug........nista ne moze preko noci,ali bojkot bi bio prava stvar........ove domacinske pobjede moze gledati samo neko ko dodje pijan ili drogiran na tekmu,mislim ko moze uzivati u takvim tekmama,svakome iole normalnom covjeku je preko glave ovakve lige,a moze biti bolje,samo treba uraditi neke konkretne stvari a bojkot je jedna od tih stvari.......i jeste i nije bitno-koliko liga ima klubova,bitnije od toga je koliko kvalitetno se radi u savezu i u upravama klubova,posebno u upravama,kada bi se sutra pocelo sa kvalitetnijim radom na gore nabrojanim mjestima,brzo bi vidjeli plodove tog rada,da ne govorim o tome kada bi imali neku dugorocnu strategiju na nivou saveza ili npr.u udruzi premijerligasa koji mi nazalost nemamo,ali bi je vrlo lako mogli dobiti ,kako?nabrojao sam gore par primjera kako
-
- Kontakt:
dugorocno,svi klubovi,samim tim i navijaci i simpatizeri tih klubova,su gubitnici u ovakvoj ligi,kratkorocno,neki mozda misle da su pobjednici i da imaju koristi od ovakve lige,ali se grdno varaju.........ja evo prvi izjavljujem neka moj klub nikada ne bude prvak u ligi u kojoj ce pobjedjivati samo kvalitet,neka i ispadne ako se nema kvalitet,nije me briga o kojem se klubu radi ako je na sceni kvalitet u ligi,tu mislim i na kvalitet sudjenja i sve ostalo sto bi samo od sebe donijela liga u kojoj vlada kvalitet,ovo mnogima vjerovatno zvuci kao utopija,ali da bi se stanje promijenilo,treba se prvo promijeniti mentalitet i razmisljanje onih zbog kojih se i igra liga,a to su navijaci i simpatizeri klubova,samo kod nas se ne igra liga zbog gore navedenih vec se igra i odrzava zbog licnih interesa manje skupine ljudi.......poslije uspjeha nekolicine igraca u stranim ligama gdje je kao bomba odjeknula vijest o njihovim sjajnim partijama i da dolaze iz BiH,desice se slijedece,daj Boze da grijesim i da ne bude tako ali tesko,ne kazem da sam vidovit,ali doci ce mnogi sa raznih strana i talente ce nam odvoditi za saku para,niko nece imati koristi,pogotovo ne klubovi,samo ce manja grupa ljudi imati koristi od toga,kada bi nesto konkretno pokusali kao npr.bojkot lige,stvari bi morale krenuti prema naprijed,ovdje je uvijek bilo talenata,potrebno im je samo omoguciti bolje uslove i fair play na terenu,sto vise mladih i talentovanih igraca u ligi,sa kojima bi se potpisivali dugorocni ugovori,svi bi imali koristi,liga bi napredovala,a oni koji izadju na euro scenu,ako sta urade,ako ne,vazno je da liga ima kvalitet,a sigurno onda ne bi izostali i neki zapazeniji rezultati na euro sceni.......
Evo da vam i ja napišem koju o ovoj temi, mislim da je ovo što se desilo u B.L. sasvim normalna reakcija na krađu koju su ljudi gledali tokom 90 min. Na ovaj način smo pokazali kako će ubuduće prolaziti oni koji dođu da se poigraju sa našim klubom, ne samo sudije (čitaj lopovi), nego i igrači ekipa koji učestvuju u takvim stvarima, pa sa našeg terena su bodove nosile i druge ekipe pa se ovo nije desilo, a znate li zašto?????? PA ZATO ŠTO SU BILI BOLJI!!!!! Eto o tome hoću da pričam, pa nama su u prvom poluvremenu poništili čist gol, pa dva isključenja, doduše jedno obostrano, malo li je?????? Zato što nam ovo rade naši klubovi imaju takve rezultate u europi, a dok god je tako naši klubovi će ispadati od strašnih ekipa iz: Andore, Malte i sl. naravno čast izuzecima. Zato svim navijačima u BiH hoću da kažem, da mi navijači možemo uspjeti u tom da se u Premijer ligi igra bolji fudbal ali da ne smijemo dozvoliti da nam ovo rade interesne skupine iz saveza, nadam se da me razumijete šta hoću da kažem, samo mi ćemo napraviti da se igra bolji fudbal, tj. svako u svom klubu. Pozdrav za sve ljude koji iskreno vole svoje klubove ali nadasve vole dobar i pošten fudbal.
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Pazi, šta bi čovjek prije 10 godina rekao za Lukavicu, Široki Brijeg, Gradačac... nego da su sela? Nemoj i ti o tradiciji i gradovima, nek ima dobar klub svako ko zna da ga organizuje i plati.Komunikacija je napisao/la:Ti sova nabrojao neke gornje hamzice,donje hamzice,nije uredu da svako vece selo ima klub u prvoj ligi,nego treba i 2 ligu smanjit na 16 klubova bez RS i Federalne pa nek se tu kvaliteta pokazuje pa kad budes u 2 ligi imao Leotar,Laktase,Olimpik,Posusje,Travnik, i ta liga ce biti jaca i popularnija,evo sad ima svako selo klub tipa orasje i iz njega 20 sudaca,vidim kako nam je dobro kad brđani kroje sudbinu.
Glavna stvar je da Bosna nema tih nekih 10 klubova koji odskaču, pa ih treba odvojiti i imali bi super ligu. A Srbija i Hrvatska se vraćaju sa 12 na 16, meni to nešto govori.
Inače, mislim da Orašje nije na brdu, al nemam pojma

12 klubova dvokružno, to je 22 kola po sezoni... zaboravio bi da postoji liga kolike bi pauze bile.Eagles je napisao/la:A što mora bit 3-kružno ili 4- kružno,može da bude liga 12 al da se ide kao i dosad,dva kruga,poneki bi se vikend i preskočio s utakmicama,al Bože moj,ostane raji malo više vremena da skupe pare i organiziraju gostovanje.
Ono što jeste bitno je medijska pokrivenost. Glupo se poredit s Italijanima, ali oni čitavu nedelju popodne na RAI imaju neki zabavni program u kom prate ligu, ima tu i igračica, pjevačica, striptizeta i sličnih kurava... ali prate i afirmišu. Vidjeh da i Hrvati uveli nešto slično.
Kod nas moraš preć dva brda da bi kupio novine u kojima možeš da nađeš rezultate, tabelu i 2 i po loša teksta o ligi, o televiziji i radiju da ne pričamo. Svi prate Mančester i Juventus i NBA, a naši sportski novinari to forsiraju... i onda se čudimo.
Jarane, ti odmah ideš na najlakše i najrealnije rješenje, "promijeniti mentalitet naroda"...lopta je okrugla je napisao/la: ...

I ko se nad'o ale...
Samo pravdaj divljačko ponašanje u Banjaluci! Jedan crveni je bio za karate udarce, drugi za namjerno odgurivanje, i opet će biti priča kako eto sudije čuvaju Slaviju...VB 1987 je napisao/la:Evo da vam i ja napišem koju o ovoj temi, mislim da je ovo što se desilo u B.L. sasvim normalna reakcija na krađu koju su ljudi gledali tokom 90 min. Na ovaj način smo pokazali kako će ubuduće prolaziti oni koji dođu da se poigraju sa našim klubom, ne samo sudije (čitaj lopovi), nego i igrači ekipa koji učestvuju u takvim stvarima, pa sa našeg terena su bodove nosile i druge ekipe pa se ovo nije desilo, a znate li zašto?????? PA ZATO ŠTO SU BILI BOLJI!!!!! Eto o tome hoću da pričam, pa nama su u prvom poluvremenu poništili čist gol, pa dva isključenja, doduše jedno obostrano, malo li je?????? Zato što nam ovo rade naši klubovi imaju takve rezultate u europi, a dok god je tako naši klubovi će ispadati od strašnih ekipa iz: Andore, Malte i sl. naravno čast izuzecima. Zato svim navijačima u BiH hoću da kažem, da mi navijači možemo uspjeti u tom da se u Premijer ligi igra bolji fudbal ali da ne smijemo dozvoliti da nam ovo rade interesne skupine iz saveza, nadam se da me razumijete šta hoću da kažem, samo mi ćemo napraviti da se igra bolji fudbal, tj. svako u svom klubu. Pozdrav za sve ljude koji iskreno vole svoje klubove ali nadasve vole dobar i pošten fudbal.
Otkako je Slavija ušla u Prvu ligu RS, uvijek ima probleme u Banjaluci, bez obzira o kom rangu takmičenja se radi, bolje prolaze klubovi iz Federacije nego mi! Valjda se najviše mrzi što velika Banjaluka ne može da da najbolji srpski klub, pa opet te priče o lopovlucima. Ko da vam je Slavija kriva što se svake druge godine borite za opstanak, i ne izborite se.
Da ne spominjem da ste kamenjem gađali i napali ono malo Sokolova koji su došli u "svoj glavni grad"!!! Još su istakli transparent u kom pozdravljaju Bosansku Krajinu, sasvim pristojan i prijateljski.
Ja se ne čudim kad ovakve stvari doživljavamo u Federaciji, ali ovo što se dešava u BL kad god Slavija dođe je teška bolest!
I ko se nad'o ale...
Ajoj brate pa znao sam da će neko ovako reagovati. Pa za onaj transparent legendo moja: vi još niste ni znali da ste srbi 1990 kada smo mi bili zna se gdje i bio je previše uvlakački odmah da ti kažem, a uvlačenje ne volimo, mi znamo ko su i šta su ljudi iz federacije pa zato sa njima nemamo problem tj. znamo šta oni misle o nama alli i mi o njima, al brate vi ste mi nedefinisani pa smo vas zato malo poganjali da vidimo koloko ste brzi jel kontaš?????
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Joooooj, sad bih se ja i smijo i plako kad mi Krajišnik ovako govori, pa sutra da mrtvi Tito ustane iz groba, pola vas bi opet pošlo za njim!VB 1987 je napisao/la:Ajoj brate pa znao sam da će neko ovako reagovati. Pa za onaj transparent legendo moja: vi još niste ni znali da ste srbi 1990 kada smo mi bili zna se gdje i bio je previše uvlakački odmah da ti kažem, a uvlačenje ne volimo, mi znamo ko su i šta su ljudi iz federacije pa zato sa njima nemamo problem tj. znamo šta oni misle o nama alli i mi o njima, al brate vi ste mi nedefinisani pa smo vas zato malo poganjali da vidimo koloko ste brzi jel kontaš?????
Banjaluka je prije rata bila većinski muslimansko-hrvatski grad, u opštini su Srbi bili većina. Što znači da je danas Banjaluka grad seljačina koji su splazali ko zna odakle, koji dižu spomenik Petom korpusu jer ih je otjerao u Banjaluku. Zato i jeste divljaci koji će da pljuju svoj narod, a ulizuju se drugima, jedna bijedna provincija koja mrzi sve što nije iz njenog sela, i koja umire od muke što nije predgrađe Zagreba!
Kad dođu Srbi, onda se ponašate kao divljaci, samo što kazane ne založite da nekog pojede, a kad vam dođu Hrvati ili muslimani, ubište se od finoće, da pokažete kako ste vi fini europski grad... pravi oni provincijalci iskompleksirani.
Simiću izbijen zub, igrači napadnuti, dva igrača dobila crvene kartone zbog namjernog divljaštva, na pruženu ruku reagovali ste na najpederskiji mogući način, prema ljudima iz svog naroda. Vi ste dno dna, jad najjadniji.
I ko se nad'o ale...
Ajoj brate nemojte nam vi davati vašu ruku, mi smo vama davali glave,al ti to ne razumiješ al nije ni važno, a da ti kažem da ti neki ljudi koje ti nazva seljacima ovdje žive već 20 godina pa i otome razmisli, a o vašem patriotizmu neću naglas vidio sam ga u Tuzli pa zato TIŠINA!!!!!!!! Nego se vi ufatite nekog posla a ne da vas mi plaćamo da se školujete liječite i kradete, pa vam je lako da potkupjujete sudije iz sarajeva sa našim parama, nego brate zaradite ih pa onda sa njima na baščaršiju na ćevape, dosta je da vas mi nosimo na grbači, a BORAC će ponovo biti onaj veliki i stari, a vi ste iz blata pa ćete se tamo i vratiti!!!!!!!!!
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
A o poništenom čistom golu ni riječi a legendo???? Pa da u pravu si nema što, sreća što smo mi dno,,hahahahaha
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
- bistrikboy
- Kontakt:
Ja mislim da Bl prelijep grad,koji posjecujem svakog ljeta,u Bl imam familije i prijatelja,u nedjelju sam bio u Kasindolu u bolnici i posjetio prijateljicu(srpkinju) koja ima problema sa srcem,a sad u Nedjelju idem na vikendicu u selo kod Sokolca...VB 1987 je napisao/la:Ajoj brate pa znao sam da će neko ovako reagovati. Pa za onaj transparent legendo moja: vi još niste ni znali da ste srbi 1990 kada smo mi bili zna se gdje i bio je previše uvlakački odmah da ti kažem, a uvlačenje ne volimo, mi znamo ko su i šta su ljudi iz federacije pa zato sa njima nemamo problem tj. znamo šta oni misle o nama alli i mi o njima, al brate vi ste mi nedefinisani pa smo vas zato malo poganjali da vidimo koloko ste brzi jel kontaš?????

Nemojte biti ograniceni,ja nikoga ne mrzim zato sto je Srbin/Hrvat ili deseto nesto,naprotiv imam mnogo prijatelja koji su drugih nacionalnosti,a ima takvih primjera na hiljade prestanite citati gluposti,sjednite u auto dođite u Mostar,Sarajevo,Livno,Tuzlu prosetajte tim gradovima,navecer izađite popite koju pivu,pokupite curu i doma,vrijeme je da pocnemo normalno zivjeti bez nekog klisea i predrasuda koje su nam nametnuli politika i kojekakvi kvazi zastitnici naroda...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Го је " ? $ " се ?. % " не " " о "...VB 1987 je napisao/la:A o poništenom čistom golu ni riječi a legendo???? Pa da u pravu si nema što, sreća što smo mi dno,,hahahahaha
$ $, " не ' $ ? - не % $ " %. А све паре & " " " $, а " ?, ја " $ $. & % % ' $ %, ' $ се " " ? $.VB 1987 je napisao/la:Ajoj brate nemojte nam vi davati vašu ruku, mi smo vama davali glave,al ti to ne razumiješ al nije ni važno, a da ti kažem da ti neki ljudi koje ti nazva seljacima ovdje žive već 20 godina pa i otome razmisli, a o vašem patriotizmu neću naglas vidio sam ga u Tuzli pa zato TIŠINA!!!!!!!! Nego se vi ufatite nekog posla a ne da vas mi plaćamo da se školujete liječite i kradete, pa vam je lako da potkupjujete sudije iz sarajeva sa našim parama, nego brate zaradite ih pa onda sa njima na baščaršiju na ćevape, dosta je da vas mi nosimo na grbači, a BORAC će ponovo biti onaj veliki i stari, a vi ste iz blata pa ćete se tamo i vratiti!!!!!!!!!
I ko se nad'o ale...
Sinovac da ti kažem da ja imam 41 godinu i da Borac gledam duže nego sto ti znaš za sebe, a neću o ztome gdje i kuda sam ja srbovao, a da ti kažem još da ovi vrijedni krajišnici rade sve da bi nešto imali, a još treba da znaš da BANJA LUKA I LAKTAŠI zajedno pune budžet Republike Srpske sa više od 50 posto, to bi morao da znaš ako nisi baš toliko bezobrazan!!!!!!!!!!
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Klokane, još da ti kažem da sam ja bio na gostovanjima i u Sarajevu, Zenici , Mostaru, pa piutaj te ljude ko su i šta su LEŠINARI, i znaš li klokane koja grupa navijača je putovala organizovano u Rumuniju na utakmicu u kvalifikacijaMA za S.P. 2010, JEL ZNAŠ ?????????????????? ZATO TIŠINČINA!!!!!!!!!!!!!
NIKO NAS NE VOOOLI ...RAC NAS ZABOLI..........
NIKO NAS NE VOOOLI ...RAC NAS ZABOLI..........
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
- Ajdin_RA81
- Kontakt:
30 kolo Premijer Lige BIH
nadam se dace VELEZ OSTATI!!!!!!!!!! ZASLUZENO ISPASTI ORASJE
- edo_malesak
Re: 30 kolo Premijer Lige BIH
zvijezda ce pobijediti orasje...ali ipak i vi pokusajte sta ubosti u modrici
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)
Re: 30 kolo Premijer Lige BIH
moze neko napisti parove ovog kola 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.