To za interov sistem stoji brate,ali koliku tu ulogu tek odigra Brozović i barella, a i napadači,čitav tim mora da igra 90+ minuta,trka ,trka i agresivno se kreće od napada pa dole.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑03 feb 2022, 00:21MostarskiSin je napisao/la: ↑02 feb 2022, 23:48Ja mislim da bi poginuli sa tom trojkom pozadi protiv jacih ekipa
..........................Haskić.......................
............Anđušić/Brandao.............................
......................Salcin......................
Radovic.....Radovac....Zeljkovic.....Ćosić
........STOPER LJEVAK......Frimpong.......Bajric
.....................Bogdanović........................
Slicnu gresku je napravio Petev kada je stavio Civica na lijevog stopera protiv Finske. Vidjeli smo kako se to zavrsilo, nazalost.
Ali je isti taj Civic igrao lijevog stopera kada Sanicanin nije mogao da igra u Ukrajini i nije toliko lose izgledalo. Zavisi od puno toga da li to moze da funkcionise.
Primjera radi, iako je to druga dimenzija, D'Ambrosio zna odigrati na pozicji desnog stopera za Inter. Iako je covjek strano los bek, ali sistem ga napravi da izgleda pristojnim stoperom.
Zavisi i od toga da li Radovic moze uopste na visokom nivou da odigra tu ulogu? A to najbolje znaju ljudi koji rade sa njim.
Meni je nekako najvaznija uloga centralnog stopera u toj formaciji. On bi i trebao biti po nekim pravilima najbolji stoper od trojice. On popravlja ono sto drugima promakne.![]()
Jer mozda Civic ne bi izgledao smijeno protiv Finske da je pored sebe imao Hadzikadunica(cija se uloga opasno podcjenjuje) kao centralnog stopera, kao sto je i bio slucaj u Ukrajini.
Halalite ako sam pretjerao sa poređenjima, ali mislim da je jasno sta sam zelio da kazem.![]()
Treba to znati igrati.
Koliko puta bastoni i skrinar odu u napad,ali ostaje pozadi vezni i wing bekovi na stoperu.
Komplikovana formacija,koju mora svih 11 igrača razumjeti,ali kad se razradi melje sve