RSD Velež - Igrački kadar i transferi

mozak
Kontakt:

Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Post Postao/la mozak » 02 feb 2022, 19:49

OnlyLeft22 je napisao/la:
02 feb 2022, 19:41
Haskic
(Zajmovic)

Brandao........Andjusic............Peco
Dzankovic......Vehabovic..........Dejanovic

........Radovac...........Hasanovic
........Drina...............Prses

Radovic....Zvonic......Zeljkovic.....Cosic
Salcin......Isic.........Bajric....(?)

Bogdanovic
Jovicic

Ako nema Ovcine onda ovako nekako to izgleda
Gdje ti je Džanković? ( Peco- Džanković)
Dejanović je novi desni bek ko da gledam.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 02 feb 2022, 19:51

Bajrić do 2026 :salut: :salut:
Uprava prekucala danas. :bow:
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 02 feb 2022, 19:54

Ma ja mislim da ce hare potpisati, vidite kako je on tretiran a kako brandao kad nije htjeo potpisati, brandao je cak i saam morao trenirati a ovaj i trenira jos se cuje kako ga fedja hvali na treningu sa bravo hare i igra pripremne utakmice

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 02 feb 2022, 20:01

mozak je napisao/la:
02 feb 2022, 19:37
Pošto je izvjesno da Ovčina neće potpisati i da je to skoro završena priča, pravo pitanje je šta uraditi snjim?
Da li se odreći igrača koji je pod ugovorom, ili ga klupirati i koristiti po potrebi.
Nešto slično je bilo sa Dariom.
Vidjelo se na Dariu nedostatak utakmica i pravo pitanje je kakav će Dario biti u Tuzli?
Da li uopšte voditi Ovčinu u Antaliju?
Igrac koji je pod ugovorom mora trenirati sa ekipom ja mislim, druga stvar je sta cemo raditi s njim za utakmice. Moguce da grijesim, nisam siguran

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 02 feb 2022, 20:09

Ne mora, je li Brandao trenirao s ekipom
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 02 feb 2022, 20:35

Ima li osoba na forumu koja zna otprilike kolika je placa Ovcini?
Max Allegri

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 feb 2022, 20:37

Izvinjavam se na upadu, mada ne bi se trebao tako posmatrati ako sam clan kluba. :D

Velez je ovaj transfer rok odradio najbolje od svih klubova u PL. Za sada cista 10-ka.
A posebno mi se svidja sto se Dudic odlucio da proba i 3-5-2 formaciju, jer to mi je omiljena. Kao veliki fan Contea i italijanske lige znam čari te formacije koja nije uopste defanzivna kako se cini na prvi pogled.
mozak je napisao/la:
01 feb 2022, 13:38
..........Haskić........Zajmović
..................Anđušić
Salčin...Pršeš..Radovac...Ćosić
...Radović....Zeljković...Bajrić
................Jovičić

Samo mi nije jasno da li planira i pod normalnim okolnostima da koristi Haskica i Zajmovica zajedno ili je to bilo uslovljeno povredom Pece?
Jer umjesto Zajmovica bi trebao Peco u ovoj formaciji. Svakako treba uvijek jedan brzi igrač u tom dvojcu u napadu, a Peco dok je bio u Radniku bio je njihovo najjače oružje iz kontri.

A ponajvise sam se ulogovao da napisem da ce se Ovcina prevariti pravo ako ne ostane da igra u Velezu u ovom sistemu. On bi sa svojim karakteristikama bio sjajan wing-back. Pozicija kao stvorena za njega i formacija stvorena za njega. Poprilicno sam siguran da bi dominirao u PL, a nakon jos jedne odlicno odigrane polusezone i/ili odigrane Evrope sa Velezom on moze ici u tim puno bolji od Rijeke.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 02 feb 2022, 20:43

MostarskiSin je napisao/la:
02 feb 2022, 20:01
mozak je napisao/la:
02 feb 2022, 19:37
Pošto je izvjesno da Ovčina neće potpisati i da je to skoro završena priča, pravo pitanje je šta uraditi snjim?
Da li se odreći igrača koji je pod ugovorom, ili ga klupirati i koristiti po potrebi.
Nešto slično je bilo sa Dariom.
Vidjelo se na Dariu nedostatak utakmica i pravo pitanje je kakav će Dario biti u Tuzli?
Da li uopšte voditi Ovčinu u Antaliju?
Igrac koji je pod ugovorom mora trenirati sa ekipom ja mislim, druga stvar je sta cemo raditi s njim za utakmice. Moguce da grijesim, nisam siguran
Halalite na upadu, tu si u pravu...
Mi smo takvu situaciju imali sa Adukorom i trenirao je sa akademcima, medjutim nakon upozorenja Sindikata profesionalnih igraca ,morali smo ga prebaciti da trenira sa ekipom...E sad hoce li na tom treningu trenirati u sklopu formacije ili pod nadzorom pomocnika trenera to je do sefa struke

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 02 feb 2022, 21:18

h1a2s3o4 je napisao/la:
02 feb 2022, 20:37
Izvinjavam se na upadu, mada ne bi se trebao tako posmatrati ako sam clan kluba. :D

Velez je ovaj transfer rok odradio najbolje od svih klubova u PL. Za sada cista 10-ka.
A posebno mi se svidja sto se Dudic odlucio da proba i 3-5-2 formaciju, jer to mi je omiljena. Kao veliki fan Contea i italijanske lige znam čari te formacije koja nije uopste defanzivna kako se cini na prvi pogled.
mozak je napisao/la:
................Jovičić

Samo mi nije jasno da li planira i pod normalnim okolnostima da koristi Haskica i Zajmovica zajedno ili je to bilo uslovljeno povredom Pece?
Jer umjesto Zajmovica bi trebao Peco u ovoj formaciji. Svakako treba uvijek jedan brzi igrač u tom dvojcu u napadu, a Peco dok je bio u Radniku bio je njihovo najjače oružje iz kontri.

A ponajvise sam se ulogovao da napisem da ce se Ovcina prevariti pravo ako ne ostane da igra u Velezu u ovom sistemu. On bi sa svojim karakteristikama bio sjajan wing-back. Pozicija kao stvorena za njega i formacija stvorena za njega. Poprilicno sam siguran da bi dominirao u PL, a nakon jos jedne odlicno odigrane polusezone i/ili odigrane Evrope sa Velezom on moze ici u tim puno bolji od Rijeke.
Meni se lično nije svidjela ideja sa Haskićem i Zajmovićem naprijed. Kao što si rekao, više bi odgovarao par gdje bi imao jednog bržeg napadača što recimo Zajmović nije. Ja bi volio vidjeti Anđušića uz Haskića, a da iza njih igra Edo koji je jako marljiv i koristan u sredini prema naprijed a dobar je i u defanzivi.
Znam da će Feđa naći dobitnu kombinaciju.
Moj izbor kod neke formacije 3-5-2 bi bio:

..........................Haskić.......................
............Anđušić...................................
......................Vehabović......................
Salčin.....Radovac....Hasanović.....Ćosić
.......Radović.......Bajrić.......Zeljković
.....................Bogdanović........................

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 02 feb 2022, 21:23

mozak je napisao/la:
02 feb 2022, 21:18
h1a2s3o4 je napisao/la:

mozak je napisao/la:
................Jovičić

Meni se lično nije svidjela ideja sa Haskićem i Zajmovićem naprijed. Kao što si rekao, više bi odgovarao par gdje bi imao jednog bržeg napadača što recimo Zajmović nije. Ja bi volio vidjeti Anđušića uz Haskića, a da iza njih igra Edo koji je jako marljiv i koristan u sredini prema naprijed a dobar je i u defanzivi.

U ovoj formaciji je Hare Tito, zna i gore a i dole, bas se nadam da ce produziti. Ja mislim da bi Brandao bas dobar bio pored Haskica, i onda Nemanja ispod njih.
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Neutralan77
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan77 » 02 feb 2022, 21:29

Mig_Mig je napisao/la:
02 feb 2022, 20:35
Ima li osoba na forumu koja zna otprilike kolika je placa Ovcini?

Oko 3000-4000

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 02 feb 2022, 21:43

Ako bi Ovcina ostao, ja bi cak i Mehu gurnuo gore u ovoj formaciji. Kad je dosao iz Radnickog, on je dosao kao prednji vezni, a s Haskicem gore bi se on sigurno znao snaci.

Tu bi bili jos Brandao, Zajmovic, Peco, imali bi bas sirine. Inace, ako Ovcina odluci da trenira pored terena, onda bi Meho bio taj bek a uz Haskica moze i Peco, i Brandao. Brandao je svoju najbolju golgetersku sezonu odigrao ulazeci u prostor koji bi mu Fajic napravio, a Haskic je iskusan kao i Nusmir i njega kretnje ne treba uciti.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 02 feb 2022, 21:49

killafrommanilla je napisao/la:
02 feb 2022, 21:43
Ako bi Ovcina ostao, ja bi cak i Mehu gurnuo gore u ovoj formaciji. Kad je dosao iz Radnickog, on je dosao kao prednji vezni, a s Haskicem gore bi se on sigurno znao snaci.

Tu bi bili jos Brandao, Zajmovic, Peco, imali bi bas sirine. Inace, ako Ovcina odluci da trenira pored terena, onda bi Meho bio taj bek a uz Haskica moze i Peco, i Brandao. Brandao je svoju najbolju golgetersku sezonu odigrao ulazeci u prostor koji bi mu Fajic napravio, a Haskic je iskusan kao i Nusmir i njega kretnje ne treba uciti.
+1
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

MoKa14
Kontakt:

Post Postao/la MoKa14 » 02 feb 2022, 22:03

Ako ostane ovako na igračkom kadru onda bi ja probao formaciju 3-4-2-1 to jeste

Haskić

Anđušić Peco(Ćosić)

Salčin Radovac Pršeš(Hasanović) Ovčina

Radović(Zvonić) Zeljković Bajrić

Bogdanović(Jovičič)

Ako Ovčina potpiše novi ugovor onda igra na desnoj strani
Probati sa Anđušićem i Pecom ili Ćosićem umjesto Zajmovića kao drugog špica.
Ako dodje stoper onda pod hitno Zeljkovića pored Radovca staviti u sredinu. Protiv jačih protivnika bi stavio Hasanovića umjesto Pršeša jer ti treba neko dobro borben i koji će čuvati ledja Radovcu. To Dino može jer je tip igrača gdje drugi nebi kopačkom on ide glavom.
Na golu trenutno 50/50 sve zavisi od priprema

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 02 feb 2022, 23:00

Čisto sumnjam da će Feđa koristiti 3-5-2 kao glavnu formaciju. Prije kao neki plan B ili slično.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 02 feb 2022, 23:13

Balorda je napisao/la:
02 feb 2022, 23:00
Čisto sumnjam da će Feđa koristiti 3-5-2 kao glavnu formaciju. Prije kao neki plan B ili slično.
Vidjet ćemo u Turskoj, ko zna, možda nam i ta formacija postane glavna
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 feb 2022, 23:19

OnlyLeft22 je napisao/la:
02 feb 2022, 21:23

U ovoj formaciji je Hare Tito, zna i gore a i dole, bas se nadam da ce produziti. Ja mislim da bi Brandao bas dobar bio pored Haskica, i onda Nemanja ispod njih.
Po meni Ovcina bi bio veliko pojacanje kada bi ostao i bio 100% koncentrisan. To bi cak i njemu za buducnost bilo bolje, jer isao bi vani kao isprofilisan wing-back. Kazem vani, jer ne vidim smisao da mijenja klub unutar PL. On i Nukic iz TC imaju najbolje predispozicije za wb, ali posto Nukica siguno nece koristiti u toj ulozi ostaje samo Haris koji bi se "izbrusio" na toj pozicji.
mozak je napisao/la:

Meni se sviđa kako Prses igra, tako da bih ja njega volio vidjeti umjesto Vehabovica. Ali svejedno ne sumnjam da ce Feđa uraditi odlican posao.
Svaku mu cast na promjeni formacije, koja timovima koji je igraju daje puno opcija u oba smjera. Pohvalno je to i sto Velez sad ima takav skup igraca da moze igrati vise formacija.
Ovo je bila pohvala Feđi i indirektna ljudima zaduzenim za transfere :salut:
Kako je i napisao @MoKa14 Velez sad moze igrati i 3-4-3.

Lijepo je vidjeti da klub raste, a ono sto posebno raduje jeste da se pocelo ozbiljnije raditi sa mladjim igracima.

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 02 feb 2022, 23:48

mozak je napisao/la:
h1a2s3o4 je napisao/la:

mozak je napisao/la:
................Jovičić

Ja mislim da bi poginuli sa tom trojkom pozadi protiv jacih ekipa

............Anđušić/Brandao.............................
......................Salcin......................
Radovic.....Radovac....Zeljkovic.....Ćosić
........STOPER LJEVAK......Frimpong.......Bajric

To moze nekad ali ne bih se igrao i stavljao trojicu pozadi jer nemamo dobre stopere za tu formaciju.

Haskic
Andjusic Salcin Peco
Radovac Zeljkovic
Radovic Frimpong Bajric Cosic

Moze se rotirati Brandao umjesto Andjusica ili Pece, Hasanovic ili Prses umjesto Zeljkovica, Zvonica umjesto Bajrica, Salcin na lijevog beka ima opcija sad milion

Zalik
Kontakt:

Post Postao/la Zalik » 02 feb 2022, 23:57

Čitajući komentare tek sad vidimo kako smo sa 1 pojacanjem u napadu, jednim potencijalnim pojačanjem na stoperu dobili ekipu gdje 16-17 igrača je za prvi tim. Kako god okreneš na klupi je Brandao, Peco, Vehabovic, Dino, Zajmović, Isić, Zvonić pa to je top za vidjeti. Sad slatke muke za Feđu i mislim da će se sd najviše njegova sposobnost vidjeti i odlične pripreme utakmica. Širinu imamo, Feđu imamo daj nam jos Stopera i Ovcinu ako će biti na 100%

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 03 feb 2022, 00:21

MostarskiSin je napisao/la:
02 feb 2022, 23:48
Ja mislim da bi poginuli sa tom trojkom pozadi protiv jacih ekipa

............Anđušić/Brandao.............................
......................Salcin......................
Radovic.....Radovac....Zeljkovic.....Ćosić
........STOPER LJEVAK......Frimpong.......Bajric
To moze nekad ali ne bih se igrao i stavljao trojicu pozadi jer nemamo dobre stopere za tu formaciju.

Haskic
Andjusic Salcin Peco
Radovac Zeljkovic
Radovic Frimpong Bajric Cosic

Moze se rotirati Brandao umjesto Andjusica ili Pece, Hasanovic ili Prses umjesto Zeljkovica, Zvonica umjesto Bajrica, Salcin na lijevog beka ima opcija sad milion

Slicnu gresku je napravio Petev kada je stavio Civica na lijevog stopera protiv Finske. Vidjeli smo kako se to zavrsilo, nazalost.
Ali je isti taj Civic igrao lijevog stopera kada Sanicanin nije mogao da igra u Ukrajini i nije toliko lose izgledalo. Zavisi od puno toga da li to moze da funkcionise.
Primjera radi, iako je to druga dimenzija, D'Ambrosio zna odigrati na pozicji desnog stopera za Inter. Iako je covjek strano los bek, ali sistem ga napravi da izgleda pristojnim stoperom.
Zavisi i od toga da li Radovic moze uopste na visokom nivou da odigra tu ulogu? A to najbolje znaju ljudi koji rade sa njim.
Meni je nekako najvaznija uloga centralnog stopera u toj formaciji. On bi i trebao biti po nekim pravilima najbolji stoper od trojice. On popravlja ono sto drugima promakne. :D
Jer mozda Civic ne bi izgledao smijeno protiv Finske da je pored sebe imao Hadzikadunica(cija se uloga opasno podcjenjuje) kao centralnog stopera, kao sto je i bio slucaj u Ukrajini.

Halalite ako sam pretjerao sa poređenjima, ali mislim da je jasno sta sam zelio da kazem. :D

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.