h1a2s3o4 je napisao/la: ↑02 feb 2022, 20:37
Izvinjavam se na upadu, mada ne bi se trebao tako posmatrati ako sam clan kluba.
Velez je ovaj transfer rok odradio najbolje od svih klubova u PL. Za sada cista 10-ka.
A posebno mi se svidja sto se Dudic odlucio da proba i 3-5-2 formaciju, jer to mi je omiljena. Kao veliki fan Contea i italijanske lige znam čari te formacije koja nije uopste defanzivna kako se cini na prvi pogled.
mozak je napisao/la: ↑01 feb 2022, 13:38
..........Haskić........Zajmović
..................Anđušić
Salčin...Pršeš..Radovac...Ćosić
...Radović....Zeljković...Bajrić
................Jovičić
Samo mi nije jasno da li planira i pod normalnim okolnostima da koristi Haskica i Zajmovica zajedno ili je to bilo uslovljeno povredom Pece?
Jer umjesto Zajmovica bi trebao Peco u ovoj formaciji. Svakako treba uvijek jedan brzi igrač u tom dvojcu u napadu, a Peco dok je bio u Radniku bio je njihovo najjače oružje iz kontri.
A ponajvise sam se ulogovao da napisem da ce se Ovcina prevariti pravo ako ne ostane da igra u Velezu u ovom sistemu. On bi sa svojim karakteristikama bio sjajan wing-back. Pozicija kao stvorena za njega i formacija stvorena za njega. Poprilicno sam siguran da bi dominirao u PL, a nakon jos jedne odlicno odigrane polusezone i/ili odigrane
Evrope sa Velezom on moze ici u tim puno bolji od Rijeke.
Meni se lično nije svidjela ideja sa Haskićem i Zajmovićem naprijed. Kao što si rekao, više bi odgovarao par gdje bi imao jednog bržeg napadača što recimo Zajmović nije. Ja bi volio vidjeti Anđušića uz Haskića, a da iza njih igra Edo koji je jako marljiv i koristan u sredini prema naprijed a dobar je i u defanzivi.
Znam da će Feđa naći dobitnu kombinaciju.
Moj izbor kod neke formacije 3-5-2 bi bio:
..........................Haskić.......................
............Anđušić...................................
......................Vehabović......................
Salčin.....Radovac....Hasanović.....Ćosić
.......Radović.......Bajrić.......Zeljković
.....................Bogdanović........................
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...