FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 02 feb 2022, 15:28

Pa ako ukazes na neki propust, ne znaci to automatski da si bolji od te osobe ili da trebas radit na njenom mjestu. Ako kazemo da je Hebib los igrac, ne znaci da bismo svi mi igrali bolje od njega, nego kao navijaci dajemo svoj komentar na njegove igre i ibretimo se tim sto igra. Da se razumijemo, ako ne treniras fudbal, ili treniras a nisi u karijeri dogurao dalje od lokalnog kluba, taj Hebib je za tebe uspjesan fudbaler. Al ipak ga komentarisemo, jelde?
Ja nisam lingvista na birou al me nervira sto oficijalna stranica najveceg kluba u drzavi pravi neke pravopisne lapsuse, a recenice sastavljene kao da ih je pisalo dijete u trecem osnovne. Klub treba bit profesionalan u svim segmentima, od prodavaca u fanshopu do direktora. Zazmiri na jedno oko ovdje, zazmiri ondje, pa se desi greska tipa ono "leauge", "trebina" i slicno, pa te ismijavaju godinama radi toga. Ne ide vala.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 02 feb 2022, 15:45

izdzezveubrazil je napisao/la:
02 feb 2022, 14:53
Neuslovni uvjeti
Al' me ovo nasmija :urnebes:

To je isto ko ono opet ću ponoviti ili obadvoje. Slažem se sa vama da klub treba da postavi sebi visoke standarde a i ljudi generalno jer kad čovjek za sebe ima visoko postavljenu ljestvicu onda i od drugih može tražiti da svoje ljestvice postave visoko a onda to dovede do toga da se stvari počnu kretati u pravom smjeru.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 02 feb 2022, 15:47

Arnelv52 je napisao/la:
02 feb 2022, 15:45
izdzezveubrazil je napisao/la:
02 feb 2022, 14:53
Neuslovni uvjeti
Al' me ovo nasmija :urnebes:

To je isto ko ono opet ću ponoviti ili obadvoje. Slažem se sa vama da klub treba da postavi sebi visoke standarde a i ljudi generalno jer kad čovjek za sebe ima visoko postavljenu ljestvicu onda i od drugih može tražiti da svoje ljestvice postave visoko a onda to dovede do toga da se stvari počnu kretati u pravom smjeru.
Meni je najdraze "cak stavise" :rol: :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 02 feb 2022, 16:31

Sta je falilo odigrati po onakvom terenu? Taman da se nam igraci uigraju i vide kako ce biti na proljece u ligi.
Steta, Bog nam poslao poklon a mi ga otklonili.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 02 feb 2022, 16:57

napoleon72 je napisao/la:
02 feb 2022, 15:28
Pa ako ukazes na neki propust, ne znaci to automatski da si bolji od te osobe ili da trebas radit na njenom mjestu. Ako kazemo da je Hebib los igrac, ne znaci da bismo svi mi igrali bolje od njega, nego kao navijaci dajemo svoj komentar na njegove igre i ibretimo se tim sto igra. Da se razumijemo, ako ne treniras fudbal, ili treniras a nisi u karijeri dogurao dalje od lokalnog kluba, taj Hebib je za tebe uspjesan fudbaler. Al ipak ga komentarisemo, jelde?
Ja nisam lingvista na birou al me nervira sto oficijalna stranica najveceg kluba u drzavi pravi neke pravopisne lapsuse, a recenice sastavljene kao da ih je pisalo dijete u trecem osnovne. Klub treba bit profesionalan u svim segmentima, od prodavaca u fanshopu do direktora. Zazmiri na jedno oko ovdje, zazmiri ondje, pa se desi greska tipa ono "leauge", "trebina" i slicno, pa te ismijavaju godinama radi toga. Ne ide vala.
Ma pusti druze sta se raspravljas, kod nas je u drzavi sve tako u svim sferama, "haj ba ko da je bitno jel obadvoje ili oboje, sta se zamaras glupostima, nebitni detalji"... taj nemar i neznanje je samo ono sto je najocitije i sto se ne moze sakriti, ali opce neznanje i neobrazovanost se vidi kroz to, i onda skontas - pa ako osoba koja je bukvalno zaduzena da pise o klubu ne zna sastavit recenicu da ne napravi gresku koja ne prilici djetetu u osnovnoj skoli, zamisli kakvi su onda drugi aspekti. Briga me na forumu ko je pismen, briga me je li Bodul pismen, ali bitno je valjda da osoba u klubu koja se bavi time bude bar elementarno pismena.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 02 feb 2022, 17:10

02 feb 2022, 14:13
E jbg sad, jel pricamo o Fanimu ili Erminu Huseinbasicu? Ispade on samo brz, inace muha bez glave. To sto pisete za Fanima vam je olicenje Aladina Sisica. Fanimo.ima jak sut (derbi slobodnjak, Buducnost), ima dribling kao nijedan igrac u zadnjih 10 god u ligi (golovi Zrinjskom, Slobodi). Pa jbt, nikad nisam vidio da igrac u ovoj ligi lijepi loptu za nogu i zaobilazi protivnike kao cunjeve. Fanimo je ljudsko smece, olos, placenik... Sve to stoji. Al nemojte vrijedjat nekom inteligenciju i govorit da je los igrac. To kao ono kad te cura nece pa kazes da je ****.
Nemoj zezati, ima šut, ima brzinu i to je sve. Dribling nema, nije dribling nabiti loptu u for i ako prođe, dobro i jeste. Njemu je dribling na nivou Adame Traorea, nabij loptu i na osnovu brzine probaj proći protivnika.

Druga stvar, kod Fanima je problem nekonstantnost i što nije plaho fudbalski inteligentan igrač. Jednu utakmicu dobar, drugu ga nema ni na mapi i sve tako. Neko spomenu da je on bolji od Rahmanovića, samo ne znam po čemu. Malo bolji od Šišića, ne drastično. Tako je i Aladin znao dobro pretrčati, centrirati, asistirati, ali isto nije bio konstantan, a takvi igrači su najgori, jer ih vazda nešto moraš čekati.

Evo što Fanima niko ne uzme? Bio onomad najbrži igrač svijeta, prošao mlađe selekcije Engleske i završi u BiH. Skontaj zašto je to tako, brzina nije sve u fudbalu, zato nije ni napravio neku karijeru.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 02 feb 2022, 17:20

GalileoGalilei je napisao/la:
02 feb 2022, 17:10
E jbg sad, jel pricamo o Fanimu ili Erminu Huseinbasicu? Ispade on samo brz, inace muha bez glave. To sto pisete za Fanima vam je olicenje Aladina Sisica. Fanimo.ima jak sut (derbi slobodnjak, Buducnost), ima dribling kao nijedan igrac u zadnjih 10 god u ligi (golovi Zrinjskom, Slobodi). Pa jbt, nikad nisam vidio da igrac u ovoj ligi lijepi loptu za nogu i zaobilazi protivnike kao cunjeve. Fanimo je ljudsko smece, olos, placenik... Sve to stoji. Al nemojte vrijedjat nekom inteligenciju i govorit da je los igrac. To kao ono kad te cura nece pa kazes da je ****.
Nemoj zezati, ima šut, ima brzinu i to je sve. Dribling nema, nije dribling nabiti loptu u for i ako prođe, dobro i jeste. Njemu je dribling na nivou Adame Traorea, nabij loptu i na osnovu brzine probaj proći protivnika.

Druga stvar, kod Fanima je problem nekonstantnost i što nije plaho fudbalski inteligentan igrač. Jednu utakmicu dobar, drugu ga nema ni na mapi i sve tako. Neko spomenu da je on bolji od Rahmanovića, samo ne znam po čemu. Malo bolji od Šišića, ne drastično. Tako je i Aladin znao dobro pretrčati, centrirati, asistirati, ali isto nije bio konstantan, a takvi igrači su najgori, jer ih vazda nešto moraš čekati.

Evo što Fanima niko ne uzme? Bio onomad najbrži igrač svijeta, prošao mlađe selekcije Engleske i završi u BiH. Skontaj zašto je to tako, brzina nije sve u fudbalu, zato nije ni napravio neku karijeru.
Daj nemoj zajebavat hahaha cuj malo bolji od aladina sisica...
Fanimo je prije nego sto je poceo srat i durit se bio medju 3 najbolja igraca lige. Lik zabijao golove kako je htio, jedini je razlog sto nakon odlaska tatara i rahmanovica nismo izgubili i europu, kad smo vec prokockali trofej. Pa jbt lik igra u nasoj ligi, naravno da ne daje golove svaku utakmicu i da nije konstantan toliko, nije mbappe... koji igrac je toliko konstantan u nasoj ligi? Bio je tatar prije odlaska, i vranjes u borcu zadnjih godinu, ali lako je kad svaku utakmicu imas penal i kad ofsajd ne postoji.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 02 feb 2022, 17:25

Normalan Fanimo je bolji od bilo kojeg našeg igrača. Ako se dogovore sa njim da bude na istom nivou kao nekada, neka ne dovode igrače jer boljeg trenutno neće naći a da bi došao u našu ligu.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 02 feb 2022, 17:33

Znaš što ti je većini raje dobar? Zato što je brz, što je Englez i što je nekad bio u West Hamu. Da je imao dobrih golova i poteza, jeste, ali zbroji utakmice gdje ga nigdje nije bilo, pa ćeš vidjeti o čemu pričam u vezi nekonstantnosti.

Kakve to veze ima u kojoj i kakvoj ligi igra, o čemu pričaš? Igrao je taj isti Tatar u ovoj ligi, niti je imao brzinu kao on, pa je qarao svako kolo koga je stigao. Od golova, lijepih poteza, asistencija, trke, zalaganja itd. Samo stvar je što je Tatar neuporedivo inteligentniji igrač od Fanima.
Igrao je i Rahmanović u toj istoj ligi, pa je isto kao i Tatar qarao koga je stigao. Čuj nije Mbappe..

Tako se raja ložila i na Tinu Sušića, haman ništa korisno ne napravi za ekipu, ali raja svršava na to što pelja loptu na 25m od gola. Takve se zapazi, a ne zapazi se recimo Đokanović koji kad je igrao s Tinom, morao je trčati za dvojicu. Rekao sam da je malo bolji od Šišića, za mene je tako. Kad su se naložili i za Fanima pričali da je klasa. :rol:

Ne kontam da je neko za njegov ostanak, a nije došao na pripreme. Uz to, sabotirao Sablića, glumio povrede, bio drzak na treningu. Nije ni čudo da smo u ovakvom qurcu kao narod kad nema nikakvih principa. Da je ne znam ti kakav igrač, ne samo Fanimo nego bilo ko, ja bih ga nabio nogom.
Zadnja izmjena: GalileoGalilei, dana/u 02 feb 2022, 17:35, ukupno mijenjano 1 put.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 02 feb 2022, 17:33

GalileoGalilei je napisao/la:
02 feb 2022, 17:10

Pa lik ima poremecaj u glavi i nije igrac koji radi na sebi, zato ga niko ne uzima. Baloteli je bio medju top 5 najtalentovanijih napadaca na svijetu u svoje vrijeme pa je propao radi svojih budalastina.
Sta je dribling ako nije ono sto je on uradio protiv Slobode (oba gola) i Zrinjskog? Lijepi loptu za nogu i zaobilazi igrace kao cunjeve, nije to samo guranje u for i pretrcavanje. Yebo neke pete i provlacenje kroz noge na sredini terena, od tog nema hajra. Fanimo ima taj korisni dribling u fazi napada kad se s loptom moze provuc izmedju tri igraca i zabit gol, to nijedan drugi igrac u ovoj ligi nema, osim kad se lopta na srecu odbije.
GRMI SA SJEVERA!
1946

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 02 feb 2022, 17:39

Fanimo je zabio gol protiv Buducnosti , i donio prolaz i lovu , koju cemo tesko ikad vise zaraditi.
Od tih para sam sebe je isplatio.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 02 feb 2022, 17:43

Gdje se preuzima ovo za aktivne vec clanove, jel u fan shopu ko i za nove ili negdje drugo?
Zadnja izmjena: JavierBosnia, dana/u 02 feb 2022, 17:47, ukupno mijenjano 1 put.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 feb 2022, 17:46

JavierBosnia je napisao/la:
02 feb 2022, 17:43
Vrh,zbog ovog magazina se vrijedi uclaniti na stranu sve ostale pogodnosti ,bravo BP :salut:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 02 feb 2022, 17:48

Pa ako vec pricamo o konstantnosti, Rahmanovic je po brojkama malo bolji od Fanima. Fanimo u 3160 minuta za FKS ima 15 golova i 3 asistencije, sto znaci da u prosjeku svako 175 minuta uradi nesta korisno (gol ili asistencija). Rahmanovic u 7225 minuta 28 golova i 25 asistencija, odnosno svako 135 minuta uradi nesta korisno. Fanimo svako drugu tekmu, Rahman svako trece poluvrijeme (da se tako izrazim - utakmica i po). Nije to nikakva drasticna razlika, da se Fanimo.poredi sa Sisicem i da ne moze pric Rahmanu. Jest Rahman bolji igrac al ne previse.
GRMI SA SJEVERA!
1946

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 feb 2022, 18:00

Je li vrijeme da nas zvanična razbudi malo :kafa: ?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 02 feb 2022, 18:03

Svakakvih sam se gluposti ovdje nacitao, ali reci da je Fanimo los igrac, a lik je dominirao ligom i trpao koga je stigao, to mi je bas apsurd. Pa samo dva gola majstorska konama i golovi zrinjskom gdje je prosao citavu ekipu i volej protiv buducnosti vrijede vise od karijere aladina sisica.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 02 feb 2022, 18:10

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
02 feb 2022, 18:00
Bgm danas su bas aktivni hmm al treba nesta da nas razbudi :kafa:
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 02 feb 2022, 18:10, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 02 feb 2022, 18:10

Tik tak.. Hamzazazazaza
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 feb 2022, 18:13

SedrenikHz je napisao/la:
02 feb 2022, 18:10
Tik tak.. Hamzazazazaza
⌛
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 02 feb 2022, 18:15

spezial je napisao/la:
02 feb 2022, 18:03
Svakakvih sam se gluposti ovdje nacitao, ali reci da je Fanimo los igrac, a lik je dominirao ligom i trpao koga je stigao, to mi je bas apsurd. Pa samo dva gola majstorska konama i golovi zrinjskom gdje je prosao citavu ekipu i volej protiv buducnosti vrijede vise od karijere aladina sisica.
Dva gola Borcu u Banjaluci kad smo remi izvukli sa igračem manje jer je Heba retard.
Gol Radniku u 100 minuti…
Gol Širokom za pobjedu itd itd.
Fanimo kad hoće, jedan je od najboljih igrača lige, to mu ne može niko osporit koliko god pokušavali.
Ovakve završnice i lakoću postizanja golova u ligi ne pamtim da je iko imao u zadnjih desetak godina, možda samo Štilić.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: fera, napoleon72, pitara i 51 gost.