FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
51
20%
2. Borbu za Evropu
117
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
42
16%

Ukupno glasova: 258

bojamora
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bojamora » 31 jan 2022, 22:47

BiHSportman je napisao/la:
31 jan 2022, 22:46
Zamislite ove godine izađemo u Europu, kakva bi to euforija i slavlje bilo.
Aha

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 31 jan 2022, 23:09

Fino je ovo sve, napredujemo značajno.
I ovaj napadač može biti dobar, igrao je konstantno, nije da kažeš neka klasa ali i liga je kukuruz.
Fejsal nije nikad dao gola (iz Veleža) pa je postao jedan od najboljih u ligi i prodao se.
Imat će konkurenciju u vidu Gare i Zeca vjerovatno, morat će se izboriti.
Slabiji nismo sigurno nego što smo bili, samo je bitno ove momke finansijski ispratiti.
Mislim da ove godine ne možemo u Europu sve i da je izborimo, ova lopovija od saveza bi našla neki dug naših "legendi iz struke" i suspendovali bi nas, imam taj neki osjećaj.

Što je najžalosnije, tu je najveći faktor sreća, više profiraš kad ne izađeš u Europu i rentaš Veležu stadion nego kad izađeš pa moraš u Izrael.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 31 jan 2022, 23:12

Mora se pohvaliti ovaj novi dizajn clanske kartice. Bas fino izgleda.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 31 jan 2022, 23:14

BiHSportman je napisao/la:
31 jan 2022, 22:46
Zamislite ove godine izađemo u Europu, kakva bi to euforija i slavlje bilo.
Pa nije nemoguce, cvrsto kuci ne gubit bodove, dobijat ove ispod sebe
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 31 jan 2022, 23:38

Dobar prelazni rok do sada, kvalitetniji igraci se dovode i to na pozicijama koje su deficitarne. Mislim da ce Benjo Sehic biti otkrovljenje sezone. :thumbup:

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 31 jan 2022, 23:41

Moze li neko na pp dokle smo sa clanovima
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 31 jan 2022, 23:51

Raonffa je napisao/la:
31 jan 2022, 22:16
Hilmo123 je napisao/la:
31 jan 2022, 22:07
Mamba21 je napisao/la:
31 jan 2022, 22:04

Jel to na pomolu dolazak?
Nemojte Boga vam
Nemojte ni Lendrića, a ni ovog snimka odmah mi naumpadne dvije minute poslije i onaj qurton sa 40 metara što nam zavali eurogol :crazy:
Lendric je dosta vise pokazao od Juricica, a ovaj novi postigao 5 golova / 19 utakmica, a radi se o ligi koja je dosta slicna nasoj po kvalitetu. Ne znam stvarno, nadam se da je ovo neka skroz lijeva opcija.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 31 jan 2022, 23:58

Tristan10 je napisao/la:
31 jan 2022, 23:51
Raonffa je napisao/la:
Hilmo123 je napisao/la:
31 jan 2022, 22:07

Nemojte Boga vam
Nemojte ni Lendrića, a ni ovog snimka odmah mi naumpadne dvije minute poslije i onaj qurton sa 40 metara što nam zavali eurogol :crazy:
Lendric je dosta vise pokazao od Juricica, a ovaj novi postigao 5 golova / 19 utakmica, a radi se o ligi koja je dosta slicna nasoj po kvalitetu. Ne znam stvarno, nadam se da je ovo neka skroz lijeva opcija.
Prošle sezone je Juričić dao više golova od Lendrića, meni je Ivan bezveze napadač jer od njegovog pressinga mi nemamo neki efekat, Luka je isto znao biti agresivan tako da tu nije velika razlika između njih dvojice.

Lukin veliki plus je bio što se znao zagraditi i sačuvati loptu, za razliku od Lendrića koji je onako qurčevit lik a svaki stoper ga raznese u duelu. On se golova u Želji nadavao u onom prvom mandatu dok su ga loptama pitali Miro Stevanović, kasnije Zakarić i ostali.

Ja ga ne bih ni pod kojim okolnostima vraćao po treći put u 5-6 godina. Hvala mu na svemu, za neke bitne golove, ali dosta je.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 01 feb 2022, 00:02

Raonffa je napisao/la:
31 jan 2022, 23:58
Tristan10 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Prošle sezone je Juričić dao više golova od Lendrića, meni je Ivan bezveze napadač jer od njegovog pressinga mi nemamo neki efekat, Luka je isto znao biti agresivan tako da tu nije velika razlika između njih dvojice.

Lukin veliki plus je bio što se znao zagraditi i sačuvati loptu, za razliku od Lendrića koji je onako qurčevit lik a svaki stoper ga raznese u duelu. On se golova u Želji nadavao u onom prvom mandatu dok su ga loptama pitali Miro Stevanović, kasnije Zakarić i ostali.

Ja ga ne bih ni pod kojim okolnostima vraćao po treći put u 5-6 godina. Hvala mu na svemu, za neke bitne golove, ali dosta je.
Razumijem da ga ljudi ne zele nazad, i to ima logike. Ali pogledaj prvu polovinu prosle sezone, lik je davao golove na pocetku, samo kasnije kad je sve krenulo niz brdo tad i nije. Isto kao sto i Stilica nije islo. Juricic se bori ko sivonja a nikakvog efekta, eto ne zna gola dati, a kojem je to on igracu stvorio prostor u ovoj sezoni?
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 01 feb 2022, 00:05, ukupno mijenjano 1 put.

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 01 feb 2022, 00:04

Ma samo da je Blazevica protjerati,sve ostalo se moze trpiti.

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 01 feb 2022, 00:05

Suljo Krpić pa par praznih mjesta pa ostali, ništa povreda, ništa umor, ništa glupi kartoni, kasni plata i tako to, taj duela ostavio nije, klub ga koliko toliko unovčio, primjer pravog borca i čovjeka.

Meni iskreno je bio draži i od Rikija Bajića jer je mogao mnogo više da je bio pametniji van terena, suludo je porediti ih zbog godina i zato što je Rijad dijete kluba ali čisto radi reda.

Ono je bio momčina koji nikad u drugom klubu neće maksimum postići, njemu je godio taj pritisak i motivacija koji s tribine pravimo jer je fajter u svakom smislu.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 01 feb 2022, 00:10

Manijakdolopate je napisao/la:
01 feb 2022, 00:05
Suljo Krpić pa par praznih mjesta pa ostali, ništa povreda, ništa umor, ništa glupi kartoni, kasni plata i tako to, taj duela ostavio nije, klub ga koliko toliko unovčio, primjer pravog borca i čovjeka.

Meni iskreno je bio draži i od Rikija Bajića jer je mogao mnogo više da je bio pametniji van terena, suludo je porediti ih zbog godina i zato što je Rijad dijete kluba ali čisto radi reda.

Ono je bio momčina koji nikad u drugom klubu neće maksimum postići, njemu je godio taj pritisak i motivacija koji s tribine pravimo jer je fajter u svakom smislu.
A pljuvan ovdje svako drugo kolo
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 01 feb 2022, 00:12

Nema simisla porediti Juricica i Lendrića.
Kao prvo nisu isti tip igrača, Juricic je klasični razigravač i ima dobru igru glavom, dok je Lendrić napadač koji puno trči i ima dobar njuh za gol. Zna se postaviti na pravo mjesto.

Druga stvar, Lendrić je klasa za Juricica, budala jeste, ali je pošten i donio je više koristi klubu, transfer, najbolji strijelac, za razliku od ćele. Koji je donio čir na želucu
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 feb 2022, 00:16

Tristan10 je napisao/la:
01 feb 2022, 00:02
Raonffa je napisao/la:
31 jan 2022, 23:58
Tristan10 je napisao/la:

Razumijem da ga ljudi ne zele nazad, i to ima logike. Ali pogledaj prvu polovinu prosle sezone, lik je davao golove na pocetku, samo kasnije kad je sve krenulo niz brdo tad i nije. Isto kao sto i Stilica nije islo. Juricic se bori ko sivonja a nikakvog efekta, eto ne zna gola dati, a kojem je to on igracu stvorio prostor u ovoj sezoni?
Nema veze, davao je i Juričić prošle sezone golove, pa je opet ove pokazao da je prosjek. Ma dobijao je Luka x duela ove sezone, pravio je razliku i pomagao saigračima koliko je mogao, više je utakmica bila gdje nije dobio poštene lopte da postigne gol nego obrnuto da je fulao neke aman zaman šanse.

Da se razumijemo, ne želim da ispadne da ja sad kao nešto branim Juričića, nego kažem da Lendrić nije ništa bolja opcija od Luke, plus je tempirana bomba za svlačionicu.

Uostalom Lendrić je vazda lovu volio, tako da sumnjam da će doći :D Jedino ako ga Sablja ne nagovori, koliko znam on ga je i trenirao na početku prve epizode u Želji.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 01 feb 2022, 00:19

Pa ne vidim uopšte logiku vraćanja Lendrića ako će Fatai dobiti ugovor. Šta će nam 4 špica? Potrebniji nam je štoper i/ili jedan u sredini.
1921

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 01 feb 2022, 00:26

kontrasviju je napisao/la:
01 feb 2022, 00:19
Pa ne vidim uopšte logiku vraćanja Lendrića ako će Fatai dobiti ugovor. Šta će nam 4 špica? Potrebniji nam je štoper i/ili jedan u sredini.
Slazem se, a ima i junior. Ovo je samo bilo poredjenje Lendrica sa napadacem koji nas je napustio, i ovaj novi Pozder.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 01 feb 2022, 00:33

Manijakdolopate je napisao/la:
31 jan 2022, 23:09

I ovaj napadač može biti dobar, igrao je konstantno, nije da kažeš neka klasa ali i liga je kukuruz.
Fejsal nije nikad dao gola (iz Veleža) pa je postao jedan od najboljih u ligi i prodao se.
Kako mislis nije dao nikad gola? 25 golova do dolaska u Velez?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 01 feb 2022, 01:18

vozdra raja :salut: samo da pozdravim sve pogotovo dusmane koji vjese ovdje 24/7 :bow: atmosfera na treningu odlicna.. sablja im ne da predaha ni minute.. vidimo se na proljeće al budite spremni da vas nategnemo onim kljucem sto smo vec stavili u bravu :opaopa: :bih:
Mi smo Željini, Željo je naš !

RAGIBIZSTRMINA
Kontakt:

Post Postao/la RAGIBIZSTRMINA » 01 feb 2022, 06:55

Uništi renome kluba,zaduži ga na milione na sve strane,uništi travnjak,dovede licence u pitanje,dovede imovinu pod upitnikom,sroza ti cijeli klub za kojeg navijaš i opet imaš obraza da ga braniš.....

Ja ne znam kakvi su to mozgovi,da li se prodaju za cenera ili su teške budale
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍

"No Mikey,no no Mikey that was so no right".

Super Max! 🧡

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 01 feb 2022, 07:46

RAGIBIZSTRMINA je napisao/la:
01 feb 2022, 06:55
Uništi renome kluba,zaduži ga na milione na sve strane,uništi travnjak,dovede licence u pitanje,dovede imovinu pod upitnikom,sroza ti cijeli klub za kojeg navijaš i opet imaš obraza da ga braniš.....

Ja ne znam kakvi su to mozgovi,da li se prodaju za cenera ili su teške budale
Amar je godinama izdrzavao klub i to je bila javna tajna tada i svi su se ponosili sto klub ima vojnike koji ce uvijek da mu cuvaju ledja, ne sjecas se toga?! Sve lijepo sto se desilo u zadnjih 20 godina su iskljucivo njegova zasluga, sad dovedes napadaca koji je i zivotu zabio 2 gola i jos ne prestajes da spominjes Amara
Zadnja izmjena: perodeformero, dana/u 01 feb 2022, 07:46, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Orvel, TefalTava i 33 gosta.