Korejska ipak. Prve tri epizode malo dosadne, evo me na petoj, zanimljivije je postalo.
Serije (sve o serijama na jednom mjestu)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Serije (sve o serijama na jednom mjestu)
Ova zadnja full Mandalorian, a od iduće valjda nastupaju zajedno.

it's football day

Sasvim dobro za ubiti tmurno poslijepodne ili još gore jutro. Serija je parodija/crna komedija sa elementima trilera i svega što se nalazi u sličnim filmovima.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Pošto si doktor za serije, sigurno si gledao Dark, kakva je ona, ja odgledao par prvih epizoda i nisam baš nešto zagrijan zasad, dal treba nastavit?
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Meni je bila veoma dobra do zadnje sezone, a pogotovo zadnje epizode, ali definitivno lošija nego što raja kolektivno svršava na nju. Istrpi prvu sezonu, pa onda odluči, ali nećeš propustiti ništa i ako je ne pogledaš.
Zadnja sezona je čisti self blowjob pisaca o tome kako su inteligentni i kako je serija komplicirana i onda urade onakav kraj
Ako već hoćeš neki dobar sci - fi onda je Fringe puno bolja opcija.
Zadnja sezona je čisti self blowjob pisaca o tome kako su inteligentni i kako je serija komplicirana i onda urade onakav kraj

Ako već hoćeš neki dobar sci - fi onda je Fringe puno bolja opcija.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Meni je Dark vrh
al o ukusima se ne raspravlja
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- BuggyTheClown
- Kontakt:
Realno, zbog ovoga raja i jest kolektivno svršavala. Kad se sjetim konstantog poređenja sa Stranger Things, serijom koja se ne pokušava svezati u čvor već ide na nostalgični 80s vibe i lovecraftian atmosferu. Ali eto, valjda su iste serije, samo je ST za djecu, a Dark za superiorne odrasle sa blokićem i hemijskom.

Dobar je Dark, ali da su mnogi gledali sa spremnom rolnom toalet papira, jesu.

⚜️
Treća sezona Darka se ubila za pretenciozne fanove Rick
& Mortya
It makes sense you just don't get it
& Mortya
It makes sense you just don't get it
To be fair, you have to have a very high IQ to understand Rick and Morty. The humour is extremely subtle, and without a solid grasp of theoretical physics most of the jokes will go over a typical viewer's head. There's also Rick's nihilistic outlook, which is deftly woven into his characterisation- his personal philosophy draws heavily from Narodnaya Volya literature, for instance. The fans understand this stuff; they have the intellectual capacity to truly appreciate the depths of these jokes, to realise that they're not just funny- they say something deep about LIFE. As a consequence people who dislike Rick & Morty truly ARE idiots- of course they wouldn't appreciate, for instance, the humour in Rick's existential catchphrase "Wubba Lubba Dub Dub," which itself is a cryptic reference to Turgenev's Russian epic Fathers and Sons. I'm smirking right now just imagining one of those addlepated simpletons scratching their heads in confusion as Dan Harmon's genius wit unfolds itself on their television screens. What fools.. how I pity them.
And yes, by the way, i DO have a Rick & Morty tattoo. And no, you cannot see it. It's for the ladies' eyes only- and even then they have to demonstrate that they're within 5 IQ points of my own (preferably lower) beforehand. Nothin personnel kid![]()
Od Rick and Morty fanova jedino su mi gori fanovi korejskih bendova. Jednu sam morao blokirati na instagramu, znamo se od prvog srednje, koliko je opsjednuta postala i sa najjadnijim BTS storijima ikad. Bože pomozi.
Rick and Morty mi nikad nije sjeo, onih deset minuta što sam pogedao prve epizode.
Što se Darka tiče i zadnje sezone; to je problem kod time travel serija, ne možeš ih riješiti kako treba i uvijek će neko biti nezadovoljan, ali ono što su uradili je...
Pisao sam detaljno kad sam pogledao, čak si ti linkovao svoj reddit post i složili smo se oko svega. Nije loša serija, daleko od toga. Ali, taj hype i kolektivni jerk off i 8.8 (IMDB), 95% i 94% (kritika i audience) na RT-u na je potpuno nezasluženo.
Ali najgore mi je što serija uopšte nije toliko komplicirana za pratiti koliko su predstavili, ja sam sve čekao trenutak da se pogubim, no nije došao.
- Beduin
- Kontakt:
Dobar je Fringe, meni izuzetno draga serija i sami likovi. Istina, u jednom momentu mi je postala monotona (ako se sjecam 4. sezona i sredina 3.), ali se kasnije vratila na pravi kolosijek i fino zavrsena.
Akoro svaka epizoda po jedna prica, a opet sve povezano. Prva sezona me neodoljivo podsjetila i vratila na X Files. ❤
Akoro svaka epizoda po jedna prica, a opet sve povezano. Prva sezona me neodoljivo podsjetila i vratila na X Files. ❤
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Meni je gotivan R&M ali da bog čuje imaju toksičnu bazu fanova ala taj brat kojeg si citiraoOtelo je napisao/la: ↑31 jan 2022, 17:35Od Rick and Morty fanova jedino su mi gori fanovi korejskih bendova. Jednu sam morao blokirati na instagramu, znamo se od prvog srednje, koliko je opsjednuta postala i sa najjadnijim BTS storijima ikad. Bože pomozi.
Rick and Morty mi nikad nije sjeo, onih deset minuta što sam pogedao prve epizode.
Što se Darka tiče i zadnje sezone; to je problem kod time travel serija, ne možeš ih riješiti kako treba i uvijek će neko biti nezadovoljan, ali ono što su uradili je...
Pisao sam detaljno kad sam pogledao, čak si ti linkovao svoj reddit post i složili smo se oko svega. Nije loša serija, daleko od toga. Ali, taj hype i kolektivni jerk off i 8.8 (IMDB), 95% i 94% (kritika i audience) na RT-u na je potpuno nezasluženo.
Ali najgore mi je što serija uopšte nije toliko komplicirana za pratiti koliko su predstavili, ja sam sve čekao trenutak da se pogubim, no nije došao.
Joj ponovo preletih taj post, kako me samo istrigerovala sezona, nisam toliko riječi napisao od studentskih dana

Dobra serija, pogotovo za ljubitelje sci fi i misterije. Zanimljiv završetak prve sezone. Doduše nije sigurno da li će biti druge sezone...Ali vrlo moguće da hoće. Ovo do sad jako dobro.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Lucifer? Vrijedi li gledati 6-7 sezona sa preko 10 epizoda, kakvi su utisci?
-
- Kontakt:
Meni se Archive81 niti malo nije svidjela, zanimljiv je koncept i početak ali kraj mi je nekako dječji
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Značajno bolji Luke u odnosu na Mandaloriana.
Izgleda da su zaposlili lika koji je odradio ovaj deepfake
Izgleda da su zaposlili lika koji je odradio ovaj deepfake

- Goalgetter
- Kontakt:
Meni nije losa, vrijedi pogledati. Pogotovo otkad je Netflix preuzeo od 4. sezone. Bilo je nekih faza gdje mi je pomalo postala dosadna, pogotovo 2. i 3. sezone, ali na kraju krajeva dobra je serija.
Ja počeo gledati taman sam na trećoj sezoni i postala je onako malo monotona ali me raduje sto kažeš da je ostatak sezona dobar
- Marsal
- Kontakt:
Predzadnja sezona je savršenstvo, zadnja ko da je neočekivano u po sezone rečeno da će bit zadnja pa je sklepali (kraj ipak zadovoljavajući), pa ono. Meni je bila ok. Ništa wow, sasvim korektna.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Korektan Lucifer.Prve 2 sezone solidne.Onda ih je Netflix kupio pa se kvalitet povecao.3 i 4 odlicne.5 je bas fantasticno nesto.Zadnja meni najlosija al sve u svemu vrijedi gledati ako nista zbog glavnog lika
Hvala na utiscima, s obzirom da gledam sa zenom i da je ovo bio njen pick a da sam bio malo skeptičan, zadovoljan sam, idemo polako do kraja.
Zadnja sezona je to to, mislim neće biti više nastavaka?
Zadnja sezona je to to, mislim neće biti više nastavaka?
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], AshburtonG, HZSydney, JackW i 11 gostiju.