Mercato je bez sumnje bio dobar i jedan od najboljih u januaru od kada pratim klub. Prvenstveno što se godinama ne prodaje niko ko nije bitna figura u timu i gdje su se žrtvovali Cancelo, Demiral i sl. radi plusvalenzi.
Ali nije još završeno, još jedan ili dva roka su potrebna da se da konačan oblik ekipi, Rabiot mora otići i doći jedna top mezzala, ako se Morata ne otkupi trebat će napadač (Dybala nepoznanica), treba lijevi bek, stoper (vjerujem da možda neće još jer mislim da će Chiellini ovakav kakav je još igrati jer može), Arthur također ima 6 mjeseci da se pokaže. Tu ne ubrajam Rovellu ili Fagiolia koji bi trebali imati mjesta.
Dakle, vjerujem da će u ljetnom prelaznom roku fokus biti: napadač, lijevi bek, jedna klasna mezzala + Fagioli/Rovella. Gatti ako pokaže kvalitet možda i ostane mada mislim da je kupljen s nekom idejom buduće razmjene, a idealno bi bilo da Atalanta vrati Meriha iako ne vjerujem.
Svakako je formacija nepoznanica jer nam definitivno fali i lijevo krilo za neke 4-3-3 opcije.
Što se tiče ovog roka, Zekerijah

djeluje kao neko ko je nedostajao, funkcionalan igrač, nije Pogba, ali fizički i tehnički sasvim ok, trebao je pravi igrač ispred odbrane, neko ko na pravi način štiti istu i ko može povući i naprijed i djeluje mi kao takav igrač. U svakom slučaju za naredni mercato cilj mora biti jedan tehnički moćan igrač i prema naprijed, recimo jedan Tielemans.