Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
SLUŽBENO: Matri u Juventus, Amauri u Parmi je li moguće
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3070.html

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3070.html
Hvala Marotta uspio si se napokon riješiti KLOCA, bar na kratko, ali nadam se da se neće više vraćati. A u vezi Pazzinia pojavila se vijest da je Juventus ljetos poslao ponudu vrijednu 17 miliona, ali su u Sampdoriji odbili i sad ga na prvi pokušaj Intera prodali.Odlični napadač Cagliaria dolazi na pozajmicu, uz mogućnost da bude otkupljen na kraju sezone. Amauri otišao u Parmu.
Alessandro Matri je novi igrač Juventusa. Tako je najveći italijanski klub kupio napadača u poslednjem trenutku.
Najbolji strelac Cagliaria je stigao na pozajmicu do kraja sezone, kada će Juventus moći da ga otkupi za 15 miliona evra. On je dugo bio na meti Milana i intera, ali su se milanski klubovi odlučili za druge napadače.
Takođe Juve je Cagliariu za 2.5 miliona prodao polovinu prava na ugovor defanzivca Ariauda, ali će inkasirati samo pola miliona, plus Matrievu pozajmicu, koju je presednik Cellino procenio na dva miliona evra.
Na drugoj strani Amauri je otišao u Parmu. On je danas napusti trening u Vinovu i otišao u Milano, gde se dogovorio sa Dukalima. U pitanju je takođe pozajmica, ali će i Parma imati mogućnost da ga otkupi na kraju sezone.
Sada se Juventus premišlja oko Domingeza jer im drugi napadač nije potreban. Imaju Del Piera i Iaquintu, a naredne nedelje bi trebalo da se oporavi i Luca Toni, pa je posao sa Valenciom doveden u pitanje.
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
"Juventus Football Club S.p.A. comunica di aver perfezionato con la società Cagliari Calcio S.p.A. i seguenti accordi: acquisto a titolo temporaneo del diritto alle prestazioni sportive del calciatore Alessandro Matri a fronte di un corrispettivo di euro 2,5 milioni da versare nel corso del corrente esercizio. Il contratto - si legge nella nota - prevede inoltre la facoltà per la Juventus di esercitare, al termine della stagione sportiva 2010/2011, il diritto di opzione per l'acquisizione a titolo definitivo del calciatore a fronte di un corrispettivo di euro 15,5 milioni, pagabile in tre esercizi". Contestualmente è arrivata la "risoluzione a favore del Cagliari Calcio S.p.A. dell'accordo di partecipazione (ex art. 102 bis N.O.I.F.) in essere relativo al diritto alle prestazioni sportive del calciatore Lorenzo Ariaudo. Il corrispettivo per la risoluzione è stato fissato in euro 2,5 milioni pagabili nell'esercizio; l'operazione genera una plusvalenza di circa euro 2,5 milioni sull'esercizio 2010/2011".
kakav posao od strane cellina fantastican i sad kupio suaza za 1 mil heheh
kakav posao od strane cellina fantastican i sad kupio suaza za 1 mil heheh
- SoloJuve26
- Kontakt:
Imali sta oko Drenthe??? Nebi bio taj los na ljevo strani i onda Krasic desno,,,
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Interova ponuda je bila bolja i konkretnijaJuventus ljetos poslao ponudu vrijednu 17 miliona, ali su u Sampdoriji odbili i sad ga na prvi pokušaj Intera prodali.

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- sarajlija89
- Kontakt:
Rece Fabio Capello...a ranije je rekao i Moggi.Mislim da treba kupovati 2 odlična igrača svake godine, da treba gledati prvenstveno kvalitet.
Nista sto nismo znali....ja sam to rekao na pocetku prosle sezone jos,ne ove nego prosle....da ne trazim sad taj post...al moze se naci..uglavnom,nikakva pamet.
Za vrhunske rezultate trebaju vrhunski igraci...prosto.Imali smo 5.-godisnji plan gdje se trebala izgraditi ekipa sa jednim perspektivnim i slobodno cu reci sjajnim trenerom Deschampsom...al komunizam i slicni principi valjda i odavno ne egzistiraju u razvijenim drustvima,pa je naravno propalo...

Didier je vidio u kojem smjeru to ide,nije mu se svidio "plan i program" i napustio je to....nama tada nije bilo jasno zasto i kako...bili smo iznenadjeni zar ne??? al on je vidio odmah ono sto cemo mi vidjeti i gledati kroz ovih 5 godina...dovodjenje poluigraca i bez pravog kvaliteta u ekipi...nije zelio to.
Desilo se da su ogromni novci potroseni na neke anonimne i neafirmisane igrace...samo u prvoj sezoni je baceno oko 100 miliona na Andradea,Tiaga,Almirona i koga vec sve ne...nastavilo se to sa cannavarom,amaurijem i ostalim isluzenim igracima kroz niz sezona i koji su nazalost imali tu srecu da igraju u gigantu iz Torina..
Politika je bila zadovoljiti kvantitet a ne kvalitet...nije bilo planskih i ciljanih pojacanja,koja bi unaprijedila i dala kvlitet vise Juventusu...gledalo se samo da nekako ukomponujemo tim.Prve dvije sezone..nije to tako ni lose bilo,kasnije ce se tek ispostavit...jedno drugo i jedno trece mjesto....dosta solidne partije protiv tada jacih klubova..mislim da smo samo od intera izgubili od ovih vecih timova...samo ejdan poraz znaci
ranieri je dobro radio svoj posao...realno...ali je odmah,nakon prve manje i "znacajnije" krize dobio otkaz....i sve je krenulo lose.
Prigovaralo se Seccu,Blancu i ostalima koji su u to vrijeme bili na celu kluba da lose rade svoj posao,da vode pogresnu trensfer politiku i smatrani su glavnim krivcima za neuspjehe u tih par sezona.Dosla je nova uprava..prvo Bettega..pa kasnije i agnelli...ocekivanja i obecanja su bila velika i sta smo dobili???
najslavniji italijanski tim je na koljenima,ponizen kao nikada u svojoj historiji....gdje su sva velika obecanja??
5 godina je izgubljeno...5 godina....i kada se osvremeno i pogledamo ko je sve u tome periodu nosio dres Juventusa..ne znas bil se smijao ili plakao.Tragikomicno.....
Zar je to bio taj plan,dovoditi isluzene i drugorazredne igrace...i to po cijenama na osnovu kojih bi covjek pomislio da su to igraci svjetske klase...
Pri tome nismo doveli niti jednog igraca svjetske klase a potrosene su ogromene sume novca.ne,novac nije problem....samo sto su ga buklvalno bacili u zrak na tzv.pojacanja.Za ovih 5 godina..mogli smo dovesti najmanje 5 igraca svjetske klase,dokazane i provjerene fudbalere sto Juventusu i treba i sto bi sigurno doprinijelo da gledamo punu kvalitetniju ekipu...Moglo se afirmisati par maldih fudbalera.(Giovinco,Criscito i ostali) koji su zapostavljani na racun nekih levata...ma ne bi mi zao bilo da su nasa djeca bar igrala,onda bi znao na cemu sam..a ne gledati neke polovnjake.Zivotom garantujem da se tako radilo,da bi danas imali u najmanju ruku tim koji bi mogao igrati 1/4 finale Lige prvaka....
Umjesto toga,svake godine dobivali smo poluigrace,sa viskoim platama i velikom ostetom koju smo za njih placali....
Jel to 5 godisnji plan???
Sada, i da se desi neko cudo pa se pocene primjenjivati ispravna transfer politika i dovoditi klasni igraci..sta mislite koliko ce Juventusu trebati da se vrati na vrh...najmanje 2-3 godine...znaci jos 2-3 godine patnje,dok se sve to poslozi...nevjerovatno koliko smo mi izgubili za ovih 5 godina...
Ovim igracima koji trenutno nose dres Juventusa ne mogu nista zamjeriti,limitirane ekipa i nekvalitetna....nisu oni krivi...na pocetku sezone nedostatak kvaliteta je nadoknadjeivala borba i pozrtvovanost ali kada su dosle mnogobrojene povrede i umor...i to se promjenilo.
Znaci,iskljucivo glavni krivac je uprava..pocevsi od ranijh uprava sa Secom,Blanocm,Giglijem...pa ova sa Agnellijem i Marottom koji nam zamazuju oci.
Spomenut cu Del nerija..takodjer ga ne krivim,vazi kao i za igrace...sa limitiranom i sada vec umorenom i povrdeama pritisnutom ekipo radionoliko koliko moze....
Juventusu je potreban kvalitet i dok se to ne postavi kao temelj izgradnje kluba....gledacemo proslu,ovu i jos mnoge sezone patnje,bola i sta sve ne...
Izvinjavam se na predugom postu,tesko ga je bilo napisati a tek procitati...bez nekog stila i preglednosti(jbg tako pisem,mrsko mi ganjat pravopis

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Sarajlijo dobar si covjek i ja te shvatam, sad me neka jeza ufati dok sam citao, posten si i dobar. Ja ne znam stvarno sta je kod vas problem pravi, al nije bash da su dovodjeni levati, pa Amauri je bio prejak u Palermu. Ja mislim da su kljucne greske bile otkaz Deshampu i dovodjenje Ferare, trebao se tu dovesti jedna iskusni i super dobri trener. Ja mislim da je trenutno najveci problem juventusa trener, pa nije ba Pepe toliko losh ebemu mater, melo-aqulani-marchisio, bonuci-chielni, mozda ne djeluju ono top, al za finu igru sasvim solidni, a vi ni to nemate. Sta bi rekao majke ti za vezni brighi-perota-simplicio-tadei
Trener vam je loshe poslozio i pripremio ekipu, a oduvijek se znalo da del neri nije trener za velike ekipe
ebote doveli ste Krasica koga je trazila cijela Evropa, nije to malo ba

Trener vam je loshe poslozio i pripremio ekipu, a oduvijek se znalo da del neri nije trener za velike ekipe
ebote doveli ste Krasica koga je trazila cijela Evropa, nije to malo ba
nema potpisa
- JuveSissoko
- Kontakt:
Amauri je bio zvijer u Palermu, sam je igrao cesto protiv odbrana, al ocigledno lik ima problema sa samopouzdanjem i psihom, pada lako , tako da nije za velikog kluba jer tamo je pritisak cesto ne snosljiv, sto je sam okusio i pokazao da je slab u tom dijelu a bez toga nema igre na velikoj sceni, steta , bacene pare u zrak al bio je u sjajnoj formi nekad, al nekad nije dovoljno za Juve , treba bit stalno al opet moram se malo i ispravit, za ovaj "Juve" i Motta je dobar, tako da cu malo sad da sutim i pokrijem se peskirom 

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
i ima albanskih korijenajuventus 0244 je napisao/la:
Kad pogledam reakcije nakon golova koje je davao Juventusu nikad to nije slavio baš onako slasno, nije ona izjava od danas bila slučajna nego je to baš bio njegov san, da zaigra jednog dana u Juventusu i da ga navijači volje!![]()

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
ultrasstyle_tz je napisao/la:i ima albanskih korijenajuventus 0244 je napisao/la:
Kad pogledam reakcije nakon golova koje je davao Juventusu nikad to nije slavio baš onako slasno, nije ona izjava od danas bila slučajna nego je to baš bio njegov san, da zaigra jednog dana u Juventusu i da ga navijači vole!![]()

FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- sarajlija89
- Kontakt:
@admire
Ma zanemarit cemo amaurija..svima se desava da "nalete" na takvog fudbalera...i veci igraci su znali biti promasaj....jednostavno ga ne ide i dzaba...na pocetku je bio dobar al mnogobrojne povrede i problemi sa formom ga prate posljednje 2-3 godine....on je izgubljen slucaj...bas kao quaresma,rochemabach,alfonso(pade mi to napamet,da se ne uvrijede navijaci barce...
ciji klub simpatiziram,prije nego sam i juventus zavolio cak, a samim tim i pratim
)...za te igrace su dati ogromni novci..a nista nisu pokazali....desi se jbg....
Ja sam pokusao navesti primjere almirona,tiaga,andradea, martineza....ogromne su pare potrosene na te ipak nedokazane igrace u velikim klubovima....to je ta razlika izmedju malih i velikih klubova,gdje se igraci ne uspiju prilagodoti....i gdje kvalitet igraca dolazi do izrazaja.Nije kvalitet samo znati igrati...mnogo je tu stvari koje su potrebne da budes vrhunski igrac..pa cak i one nabizarnije kao podnosnonje pritiska i preuzimanje odgovornosti....
Al gdje su ti kvalitetni igraci....??
samo je krasic ta mozda..ostalo ne vrijedi spominajti...za 5 godina..zalosno.
U medjuvremenu,ekipa je izgubila onaj pobjednicki menatlitet i sve ono sto je krasilo Juve kroz historiju.....e pa necu valjda ja to vratiti...potreban je trener sa cvrstom rukom,psiholog i strucnjak....prvo to treba vratiti..pobjednicki mentalitet.
Sad da ne budem pametan...ali ja sam na pocetku govorio da je samo Alegri rijesenje od svih ponudjenih,mogu se ti postovi naci....a ne nekakv gasperini,del neri i ostali....nije to za Juventusa.A Max je svoje pokazao u Milanu....
Sto je nagore nema dovoljno dobrih trenera na trzistu koji su zainteresovani za tu funkciju....eto na sta je Juve spao....Hidink,Benitez..sve se to spominjalo ali niko nije bio dovoljno odlucan...znaju u sta se upustaju....a ziherasima poput Del Nerija,zacheronnija ne treba 2x reci....jer moze se desit neka luda sreca pa da nesto naprave,odmah prihvataju..nazalost,toliko sretni nismo...
Nama treba provjeren trener,provjerani igraci....i nista vise i manje.To je jedini recept...
i ko ej kriv??? pa valjd aoni sto dovode trenere i igrace....
najbolji primjeri su ovi sto cu navesti....
Diego Millito je "bio" nas igrac bukvalno...desava se da ga pustamo nekako..ostalo je historija koju je ispisao prosle sezone....
najsvjeziji primjeri...cavani koje smo mogli uzeti za nekih 15 miliona...odlazi u direktne konkurente...i vidimo sta radi...
pazzini...bice isto kao sa militom....a mogli smo ga dobiti....pravog napadaca za narednih nekoliko godina
cassano?? i jso mnogo takvih primjera....a sto je anjgore,nasi konkurenti su sve to pokupili....sto se ispostavilo kao odlicna pojacanja....
haj sto sebi skodimo...al sto drugima olaksavamo
i onda s edesava da krpimo ekipu,gomilamo igrace i sta sve ne....
i to ej ta uprava..i to je ta transfer politika....
da ne govorim slucajeve di natale,flosro flores..koji su ODBILI...hej,odbili..Juventus....
ne mora niko voljeti juve,al ne moze biti ravnodusan na sta je ovaj klub spao....kakv je to velikan samo bio...bio
Ma zanemarit cemo amaurija..svima se desava da "nalete" na takvog fudbalera...i veci igraci su znali biti promasaj....jednostavno ga ne ide i dzaba...na pocetku je bio dobar al mnogobrojne povrede i problemi sa formom ga prate posljednje 2-3 godine....on je izgubljen slucaj...bas kao quaresma,rochemabach,alfonso(pade mi to napamet,da se ne uvrijede navijaci barce...

Ja sam pokusao navesti primjere almirona,tiaga,andradea, martineza....ogromne su pare potrosene na te ipak nedokazane igrace u velikim klubovima....to je ta razlika izmedju malih i velikih klubova,gdje se igraci ne uspiju prilagodoti....i gdje kvalitet igraca dolazi do izrazaja.Nije kvalitet samo znati igrati...mnogo je tu stvari koje su potrebne da budes vrhunski igrac..pa cak i one nabizarnije kao podnosnonje pritiska i preuzimanje odgovornosti....
pa naravno da nije,ako je iko to govorio..ja sam...branio sam i pepea,caceresa i jos neke igrace koji su bili u Juventusu u tom periodu,za koje sam rekao da su vrlo zahvalni igraci..mozda ne toliko kvalitetni ali korisni....i kad se tome doda određeni kvalitet....dobijes jednu kompaktnu cijelinupa nije ba Pepe toliko losh ebemu mater

samo je krasic ta mozda..ostalo ne vrijedi spominajti...za 5 godina..zalosno.
Jedan od problema,slazem se....otjeran je Rnieri,realno najboilji trener u ovom peridou kojeg smo imali.A dovodjeni su treneri bez potrebnog autoriteta ili nedovoljno dokazani u velikim klubovima...bas kao sto je slucaj i sa igracima...Ja mislim da je trenutno najveci problem juventusa trener
U medjuvremenu,ekipa je izgubila onaj pobjednicki menatlitet i sve ono sto je krasilo Juve kroz historiju.....e pa necu valjda ja to vratiti...potreban je trener sa cvrstom rukom,psiholog i strucnjak....prvo to treba vratiti..pobjednicki mentalitet.
Sad da ne budem pametan...ali ja sam na pocetku govorio da je samo Alegri rijesenje od svih ponudjenih,mogu se ti postovi naci....a ne nekakv gasperini,del neri i ostali....nije to za Juventusa.A Max je svoje pokazao u Milanu....
Sto je nagore nema dovoljno dobrih trenera na trzistu koji su zainteresovani za tu funkciju....eto na sta je Juve spao....Hidink,Benitez..sve se to spominjalo ali niko nije bio dovoljno odlucan...znaju u sta se upustaju....a ziherasima poput Del Nerija,zacheronnija ne treba 2x reci....jer moze se desit neka luda sreca pa da nesto naprave,odmah prihvataju..nazalost,toliko sretni nismo...
Nama treba provjeren trener,provjerani igraci....i nista vise i manje.To je jedini recept...
i ko ej kriv??? pa valjd aoni sto dovode trenere i igrace....
najbolji primjeri su ovi sto cu navesti....
Diego Millito je "bio" nas igrac bukvalno...desava se da ga pustamo nekako..ostalo je historija koju je ispisao prosle sezone....
najsvjeziji primjeri...cavani koje smo mogli uzeti za nekih 15 miliona...odlazi u direktne konkurente...i vidimo sta radi...
pazzini...bice isto kao sa militom....a mogli smo ga dobiti....pravog napadaca za narednih nekoliko godina
cassano?? i jso mnogo takvih primjera....a sto je anjgore,nasi konkurenti su sve to pokupili....sto se ispostavilo kao odlicna pojacanja....
haj sto sebi skodimo...al sto drugima olaksavamo

i onda s edesava da krpimo ekipu,gomilamo igrace i sta sve ne....
i to ej ta uprava..i to je ta transfer politika....
da ne govorim slucajeve di natale,flosro flores..koji su ODBILI...hej,odbili..Juventus....
ne mora niko voljeti juve,al ne moze biti ravnodusan na sta je ovaj klub spao....kakv je to velikan samo bio...bio
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
juventus 0244 je napisao/la:SLUŽBENO: Amauri u Parmi je li moguće![]()
.
Opet mu mi platu dajemo, jel

Ako je tako, onda je dupli troska i opet ga mi pusimo. A sve se nema para, ha Marotta

"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- JuveSissoko
- Kontakt:
ma nema se k para, mi Trezegeu platu dajemo jos uvijek, Marotta zna poso hahha 

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Haj kad je bal, nek je maskenbal
...luda kuca svega mi druze.,,Ima li tih izjava od Legra, nesto sam cini mi se procitao ovdje o tome 

"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
- sarajlija89
- Kontakt:
vidi ovih sto se zaebaju....
ja sam cuo i camoranesija da jos placmo
A jbg....tako je kako je....a nije dobro

ja sam cuo i camoranesija da jos placmo

A jbg....tako je kako je....a nije dobro
Kad ode pita nek ide i tepsija
. Pa ja volim što je Amauri otišao pa neka mu daje naša uprava cijelu platu, samo da ga ne gledam više. Ali mislim da to Parma plaća, ali nisam siguran ili možda jedan dio mi.
Mozda i Zebina dobija regres od uprave

Mozda i Zebina dobija regres od uprave

FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- JuveSissoko
- Kontakt:
ma mi svojim igracima ovih skorasnjih generacija, uplacujemo i penziono-INVALIDSKO osiguranje, naglasak na invalidsko, hrpa invalida ba,cast izuzecima
- SoloJuve26
- Kontakt:
Barem smo se jedan problem rijesili, Amauri,, Al ako je to tacno da mu mi placamo platu onda ovaj MArotta nije sav...
odakle tolike pare odjednom?
odakle tolike pare odjednom?
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
HAHAHAHAHHAHAHA, Pa sada smo i zvanično dotakli dno što se tiče dovođenja igrača
Nastavlja se projekt sinjore marote tzv. JUVEDORIA
Dovodimo Matria i još dajemo 2.5 miliona, pola ugovora Ariauda, a otkupna cijena tričavih 15 milki za igrača koji je do prije godinu dana bio rezerva u Cagliari-u
Vrhunac je ostanak Popaja

Nastavlja se projekt sinjore marote tzv. JUVEDORIA

Dovodimo Matria i još dajemo 2.5 miliona, pola ugovora Ariauda, a otkupna cijena tričavih 15 milki za igrača koji je do prije godinu dana bio rezerva u Cagliari-u

Vrhunac je ostanak Popaja

SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
- sarajlija89
- Kontakt:
Nema napretka!!!!????
Samo mi nije jasno sta u ovoj prici navijaci rade....ja sam ovdje i jedem se....ne mogu shvatit da ja mogu vise voljeti klub nego neko tamo....
sta cekaju???
Samo mi nije jasno sta u ovoj prici navijaci rade....ja sam ovdje i jedem se....ne mogu shvatit da ja mogu vise voljeti klub nego neko tamo....
sta cekaju???
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.