Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- AshburtonG
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Govedarica je Noletard, iako je ozbiljan strucnjak ta neobjektivnost je uvijek prisutna. Covjek slijep kad prica o bilo cemu vezanom za Novaka. Mislim da je Viska cesto malo i stid njegovih stavova, ali se vidi da su raja.
Visko je jedan od rijetkih realnih srbijanskih sportskih novinara, a zato ga i lincuju svako malo.
@forgempp
Nema dominacije bez dominantnog FH ili barem u rangu sa BH. To je najbolje vidjivo bilo na Novaku, dok i sa FH nije poceo pravit razliku, nije ni imao one brutalne serije i dominaciju. Medvedev ima previse "mlak" FH. Nije uopce agresivan na tom udarcu, sto mi je jako cudno za lika onakve konstitucije, trebao bi ih udarat kao "muhalicom"...
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 30 jan 2022, 22:10, ukupno mijenjano 1 put.
Osaka, ali muskoforgempp je napisao/la: ↑30 jan 2022, 22:02Neke čudne stvari je pričao: "Dječak koji je sanjao je prestao sanjati danas." "Sumnjam da li ću htjeti igrati tenis poslije 30te" "Odsad igramo samo da obezbijedim porodicu, za sebe, za ruski narod." "Ako bude neki turnir u Moskvi na hardu i bude sedmicu prije Wimbledona igrat ću ga makar me to koštalo nastupa na Wimbledonu"...
Opasne riječi.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Zvuci kao Mourinho svaki put pred otkaz.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Čudo je uopšte koliko je ovaj forhend zapravo i dobar u odnosu na tehniku kojom ga udara. Majstor je baš lik, stabilnost i dubina su tu, a penetraciju i
lasersku preciznost teško da će ikada imati ukoliko drastično ne promijeni tehniku istog, i to će mu biti najveći problem u karijeri. Pogotovo na šljaci koja uopšte ne trpi igrače bez forhenda i oštrine. Koliko je samo danas puta dobio kratak ritern od Nadala u servis polje(svjesno), a u 90% situacija nije uspio ništa uraditi i dao je Rafi ravnopravnost u reliju. Morat će raditi na prvom udarcu poslije servisa i samoj egzekuciji kraćih loptica, to mu je trenutno najveća mana.
Taktičke prilagodbe koje je Nadal u toku meča u stanju prepoznati je nešto bogovsko. Čim je osjetio da se Rus pati ofanzivno počeo je slati kraće loptice i svjesno ići u defanzivu te testirati Danilova rješenja koja nisu nimalo dobra. Pored toga Medvedev nije znao trošiti Rafu. Igrao je snažno i duboko ali mnogo centralno. Nadal nije morao previše stizati lopte, a tako se ni potrošiti. Zato je ostao svjež više nego što je trebao. S druge strane laso forhend dijagonale kojima je Nadal konstantno opterećivao Danilov bekend su na kraju Rusa dovele do fizičkog kolapsa. Nenormalna je količina snage koja se mora utrošiti da bi se na onakav način odgovaralo bekendom na Nadalov forhend, nije izdržao do kraja. U 4. i 5. setu je probijen bio, slomljen fizički.
Ipak, stvari koje ovaj čovjek iz godine u godinu ponavlja i dokazuje su nešto za sebe, čudo jedno. Novak je bio u istoj situaciji na USO prije par mjeseci. 2 seta zaostatka i u trećem se potpuno predao, nije ni pokušao okrenuti. To je razlika između najvećeg šampiona ikad i ostalih šampiona kakav je bez sumnje i Novak. Nadal je od prvog poena trećeg seta znatno pojačao intenzitet i grizao još jače svaku loptu ne znajući ni sam koliko će moći iznijeti takvog tempa ali znajući da se neće predati i da će natjerati Medvedeva da osvoji meč.
Već od sredine drugog seta je preuzeo ulogu boljeg igrača na terenu i, osim na mahove, nije je ispuštao faktički do samog kraja meča. To je odlika najvećeg šampiona. Kad je osjetio krv, kad je našao elemente u kojima je Rus ranjiv, odjednom je dobio enormnu količinu samopouzdanja i počeo pucati iz svih pozicija, teška artiljerija, preludo nešto. Na kraju je natjerao Medvedeva da klone duhom fizički i psihički te počne razmišljati obrnutom logikom od one inicijatorne. On je bio taj koji je morao nalaziti alternativna rješenja i izmišljati kako da skrati poen, a zaobilazi duže relije.
Sad nam preostaje da vidimo koliko će ovako težak poraz ostaviti traga na Medvedeva... šta su karijera uništili ova trojica na sličan način ne može se izbrojati. Baš bolan poraz, pogotovo jer je došao nadomak izvora, sebe već vidio kao dvostrukog osvajača slema i na kraju ostao žedan.
A Rafi se konačno vratila sva nesreća koju je godinama nosio sa sobom na ovom prokletom AO. I danas su mu kroz glavu prošle 2012. i 2017. poslije fejla na 5-4 u petom setu, kao i meni i svim njegovim navijačima. Režirao je vjerovatno najveći comeback u finalima slemova ikada, ne treba zaboraviti one tri vezane brejk lopte u trećem setu. Dakle 21 upisan, i jedan od koliko, tri četiri igrača ikad sa svakim slemom 2x osvojenim. Vanzemaljac
lasersku preciznost teško da će ikada imati ukoliko drastično ne promijeni tehniku istog, i to će mu biti najveći problem u karijeri. Pogotovo na šljaci koja uopšte ne trpi igrače bez forhenda i oštrine. Koliko je samo danas puta dobio kratak ritern od Nadala u servis polje(svjesno), a u 90% situacija nije uspio ništa uraditi i dao je Rafi ravnopravnost u reliju. Morat će raditi na prvom udarcu poslije servisa i samoj egzekuciji kraćih loptica, to mu je trenutno najveća mana.
Taktičke prilagodbe koje je Nadal u toku meča u stanju prepoznati je nešto bogovsko. Čim je osjetio da se Rus pati ofanzivno počeo je slati kraće loptice i svjesno ići u defanzivu te testirati Danilova rješenja koja nisu nimalo dobra. Pored toga Medvedev nije znao trošiti Rafu. Igrao je snažno i duboko ali mnogo centralno. Nadal nije morao previše stizati lopte, a tako se ni potrošiti. Zato je ostao svjež više nego što je trebao. S druge strane laso forhend dijagonale kojima je Nadal konstantno opterećivao Danilov bekend su na kraju Rusa dovele do fizičkog kolapsa. Nenormalna je količina snage koja se mora utrošiti da bi se na onakav način odgovaralo bekendom na Nadalov forhend, nije izdržao do kraja. U 4. i 5. setu je probijen bio, slomljen fizički.
Ipak, stvari koje ovaj čovjek iz godine u godinu ponavlja i dokazuje su nešto za sebe, čudo jedno. Novak je bio u istoj situaciji na USO prije par mjeseci. 2 seta zaostatka i u trećem se potpuno predao, nije ni pokušao okrenuti. To je razlika između najvećeg šampiona ikad i ostalih šampiona kakav je bez sumnje i Novak. Nadal je od prvog poena trećeg seta znatno pojačao intenzitet i grizao još jače svaku loptu ne znajući ni sam koliko će moći iznijeti takvog tempa ali znajući da se neće predati i da će natjerati Medvedeva da osvoji meč.
Već od sredine drugog seta je preuzeo ulogu boljeg igrača na terenu i, osim na mahove, nije je ispuštao faktički do samog kraja meča. To je odlika najvećeg šampiona. Kad je osjetio krv, kad je našao elemente u kojima je Rus ranjiv, odjednom je dobio enormnu količinu samopouzdanja i počeo pucati iz svih pozicija, teška artiljerija, preludo nešto. Na kraju je natjerao Medvedeva da klone duhom fizički i psihički te počne razmišljati obrnutom logikom od one inicijatorne. On je bio taj koji je morao nalaziti alternativna rješenja i izmišljati kako da skrati poen, a zaobilazi duže relije.
Sad nam preostaje da vidimo koliko će ovako težak poraz ostaviti traga na Medvedeva... šta su karijera uništili ova trojica na sličan način ne može se izbrojati. Baš bolan poraz, pogotovo jer je došao nadomak izvora, sebe već vidio kao dvostrukog osvajača slema i na kraju ostao žedan.
A Rafi se konačno vratila sva nesreća koju je godinama nosio sa sobom na ovom prokletom AO. I danas su mu kroz glavu prošle 2012. i 2017. poslije fejla na 5-4 u petom setu, kao i meni i svim njegovim navijačima. Režirao je vjerovatno najveći comeback u finalima slemova ikada, ne treba zaboraviti one tri vezane brejk lopte u trećem setu. Dakle 21 upisan, i jedan od koliko, tri četiri igrača ikad sa svakim slemom 2x osvojenim. Vanzemaljac

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- akisarajevo92
- Kontakt:
Govedarica izgleda kao dobar lik i to je sve, lik prica a da nista zapravo ne kaze a uz to je i skroz monoton, Visko vadi cijeli podcast
Visko - Pralica bi bio idealan duo
Don't believe the hype.
Svaka čast za sve napisano.bodi123 je napisao/la: ↑30 jan 2022, 22:10Čudo je uopšte koliko je ovaj forhend zapravo i dobar u odnosu na tehniku kojom ga udara. Majstor je baš lik, stabilnost i dubina su tu, a penetraciju i
A Rafi se konačno vratila sva nesreća koju je godinama nosio sa sobom na ovom prokletom AO. I danas su mu kroz glavu prošle 2012. i 2017. poslije fejla na 5-4 u petom setu, kao i meni i svim njegovim navijačima. Režirao je vjerovatno najveći comeback u finalima slemova ikada, ne treba zaboraviti one tri vezane brejk lopte u trećem setu. Dakle 21 upisan, i jedan od koliko, tri četiri igrača ikad sa svakim slemom 2x osvojenim. Vanzemaljac![]()

"We need to suffer. And we need to fight."
Ma **** je to, Viško tu drži gledanost. Onaj Govedarica je namazan i sve gleda kroz prizmu Novaka, ruska književnost, ruske filmovi, ruski kompozitori... Nedavno govori naš Marko Maksimović iz Republike Srpske osvojio masters za juniore...Nacionalist po meni teški, a Viško mi je baš druga priča, većinom realan i prezanimljiv i gotivan lik.akisarajevo92 je napisao/la: ↑30 jan 2022, 22:13Govedarica izgleda kao dobar lik i to je sve, lik prica a da nista zapravo ne kaze a uz to je i skroz monoton, Visko vadi cijeli podcast
A Viško-Pralica, to su kraljevi, pa oni Vimbldonski antologijski kvizovi haha

Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Pralicu je nažalost Novak kod sebe smjetio u akademiju, i meni baš dosta fali lik. Tačno je da je Govedarica odličan insan, pravi haver i da se fino nadopunjava s Viškom, ali ipak je velika razlika u poznavanju materije u odnosu na Bakija i to onako malo bode oči. Bez obzira podcast im je jako kvalitetan i ubijeđan sam da će imati samo najbolje riječi za meč koji je iza nas i za samog Nadala. Baš rijedak slučaj na Balkanu da novinari zapravo rade svoj posao, objektivno i bez emocija koliko im to situacija dopušta.akisarajevo92 je napisao/la: ↑30 jan 2022, 22:13Govedarica izgleda kao dobar lik i to je sve, lik prica a da nista zapravo ne kaze a uz to je i skroz monoton, Visko vadi cijeli podcast
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Jakobsen91
- Kontakt:
Mene kod Mede i Zvereva najvise fascinira servis. Obicno kod svakog igraca znas servis je na tom nivou i tu su odstupanja minimalna u svakom mecu. Ali evo Zverev naprimjer od covjeka koga je nemoguce brejknuti (tipa Torino 21 ili Madrid protiv Rafe 21), do lika koji ne moze ni prvi ni drugi pogoditi.
Medo je malo slabiji primjer, ali i on ima izdanja gdje ga nemoguce brejknuti, tipa US Open protiv Djokovica, kad je cistio gemove ko na traci, a onda samo par sedmica poslije u Parizu ga ovaj brejkne 5x, i potpuno neutralise taj udarac. Danas je tek na mahove servirao kao na US Openu, dobro je otvorio peti set, ali je problem sto u tom periodu nije mogao bukvalno poen iz polja dobit.

Kakvu to felercinu u statistici ima Nadal u komparaciji sa Federerom , to ne mogu jos uvijek da odgonetnem?Ambulinho je napisao/la: ↑30 jan 2022, 21:25Ovo je najnepovoljniji scenario po Federera. Jer on 99,99% završio sa osvajanjem velikih turnira a Nadal i Djokovic to sigurno nisu. Trenutno je hype na strani Rafe iako on ima felericnu statistiku u poredjenju posebno sa Novakom a i Fedom ali ako ode na 22 na RG, tesko ce se moc osporit najveci parametar a to su GS. Iako mislim da je i dalje Novak najveci favorit za GOUT-a naravno ako bude mogao igrat turnire.![]()
Medvedev je 80% mecha servirao odlicno.Izgubio je na blindea jedno 30 poena u mechu kad je pocistio liniju jer je Nadal vracao u teren.Jednom kad lopts predje mrezu , u poenu je Nadal favorit , barem je bio 4/5 setova.Jakobsen91 je napisao/la: ↑30 jan 2022, 22:37Mene kod Mede i Zvereva najvise fascinira servis. Obicno kod svakog igraca znas servis je na tom nivou i tu su odstupanja minimalna u svakom mecu. Ali evo Zverev naprimjer od covjeka koga je nemoguce brejknuti (tipa Torino 21 ili Madrid protiv Rafe 21), do lika koji ne moze ni prvi ni drugi pogoditi.Medo je malo slabiji primjer, ali i on ima izdanja gdje ga nemoguce brejknuti, tipa US Open protiv Djokovica, kad je cistio gemove ko na traci, a onda samo par sedmica poslije u Parizu ga ovaj brejkne 5x, i potpuno neutralise taj udarac. Danas je tek na mahove servirao kao na US Openu, dobro je otvorio peti set, ali je problem sto u tom periodu nije mogao bukvalno poen iz polja dobit.
Nadal za razliku od Mede , servirao je presmjesno, ne znam kako da nazovem onih 50% ubacenog u 1,2 i 4 setu , uz sve to , gotovo 80% mecha , taj servis nije donosio incijativu.
Nadal je svoje koristio , jednostavno u polju je bio mnogo jaci , okomitiji igrac.Raznovrsniji , kreativniji i sta vec nije.
Zadnja izmjena: JoeBleck, dana/u 30 jan 2022, 22:44, ukupno mijenjano 1 put.
I mene to zanima, posebno ako se zna da Novak nema ni Olimpijsko zlato za razliku do Rafe.JoeBleck je napisao/la: ↑30 jan 2022, 22:38Kakvu to felercinu u statistici ima Nadal u komparaciji sa Federerom , to ne mogu jos uvijek da odgonetnem?Ambulinho je napisao/la: ↑30 jan 2022, 21:25Ovo je najnepovoljniji scenario po Federera. Jer on 99,99% završio sa osvajanjem velikih turnira a Nadal i Djokovic to sigurno nisu. Trenutno je hype na strani Rafe iako on ima felericnu statistiku u poredjenju posebno sa Novakom a i Fedom ali ako ode na 22 na RG, tesko ce se moc osporit najveci parametar a to su GS. Iako mislim da je i dalje Novak najveci favorit za GOUT-a naravno ako bude mogao igrat turnire.![]()

Ok , evo reci cemo da ima Novak.Bolji H2H i vise masters, ima se argument.Koji je argument za Rogera ? To ne varim , nikakolet3 je napisao/la: ↑30 jan 2022, 22:44I mene to zanima, posebno ako se zna da Novak nema ni Olimpijsko zlato za razliku do Rafe.JoeBleck je napisao/la: ↑30 jan 2022, 22:38Kakvu to felercinu u statistici ima Nadal u komparaciji sa Federerom , to ne mogu jos uvijek da odgonetnem?Ambulinho je napisao/la: ↑30 jan 2022, 21:25Ovo je najnepovoljniji scenario po Federera. Jer on 99,99% završio sa osvajanjem velikih turnira a Nadal i Djokovic to sigurno nisu. Trenutno je hype na strani Rafe iako on ima felericnu statistiku u poredjenju posebno sa Novakom a i Fedom ali ako ode na 22 na RG, tesko ce se moc osporit najveci parametar a to su GS. Iako mislim da je i dalje Novak najveci favorit za GOUT-a naravno ako bude mogao igrat turnire.![]()
Bosanac je lokalni pojam i pise se malim slovom, Bosnjak je nacija i pise se velikim slovom.bombaysaphire je napisao/la: ↑30 jan 2022, 19:02Mislim da tebi smeta što on ne vjeruje u Boga . Pokazuješ svoje pravo lice , nek si ti napisao malim slovima Bosanac , a velim Bošnjak , to je najbitnijeqaa18 je napisao/la: ↑30 jan 2022, 18:48Prije ce biti da je srbijanac, al eto moze, nek je bosanac, hvala Bogu pa nije Bošnjak! Ckapi smrdljiva je on odavno, i.a 4,5 godina!bombaysaphire je napisao/la: ↑30 jan 2022, 18:45
Damir Džumhur igra za Bosnu i Hercegovinu![]()
![]()
, on je Bosanac
![]()
![]()
Smeta ti što Damir igra za Bosnu i Hercegovinu , šta je reći ?
A dzumhur je polozio onog dana kad su ga zidovi provocirali pa se on ogradio od "svog" naroda i vjere, ima tome 4, 5godina al vnogo pisljivo se tek tako odreklo svega svoga, do tad sam ga podrzavao i pratio al tad je polozio za sva vremena a svakim danom se sve vise i vise vidi kuda vodi.
CPOJ
Mali Šegetin je prvo debil, pa onda bosanac i sve ostalo..
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ovi podcasti što rade novinari sa SK su baš dobri, dobro obrade cijelu tematiku o čemu god da pričaju.
Neće ovo Medo tek tako preboliti jer je imao meč u svojim rukama i ovo je morao dobiti. Ne smije se propustiti vodstvo 2-0 u finalu nekog GS-a, uradio je isto što i Tsitsipas u finalu RG-a, nije znao završiti meč. Ali to je ta razlika između vrhunskih igrača i velikih šampiona. Medo mora da radi na ofanzivi, pogotovo na fh kao što ste već spomenuli. On sa fh-om ne pravi razliku a Federer, Nole, Rafa, Thiem, Tsitsipas pa i Zverev s tim udarcem prave razliku. Lijepo on to radi defanzivno ali ne možeš se samo na to osloniti jer moraš nekad i koji lagan poen osvojiti i imati malo varijacija u igri a to Medo nema.
Neće ovo Medo tek tako preboliti jer je imao meč u svojim rukama i ovo je morao dobiti. Ne smije se propustiti vodstvo 2-0 u finalu nekog GS-a, uradio je isto što i Tsitsipas u finalu RG-a, nije znao završiti meč. Ali to je ta razlika između vrhunskih igrača i velikih šampiona. Medo mora da radi na ofanzivi, pogotovo na fh kao što ste već spomenuli. On sa fh-om ne pravi razliku a Federer, Nole, Rafa, Thiem, Tsitsipas pa i Zverev s tim udarcem prave razliku. Lijepo on to radi defanzivno ali ne možeš se samo na to osloniti jer moraš nekad i koji lagan poen osvojiti i imati malo varijacija u igri a to Medo nema.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- Jakobsen91
- Kontakt:
Ma servirao je dobro, ali zna lik upaliti mode da ga je nemoguce brejknuti, ko Isner da servira. Taj nivo danas nije dokucio. Cinci prije par sezona okreno Djokovica gdje je odjednom kreno servirati ko manijak i prvi i drugi. Ono na Us Openu takodjer taj nivo. Vec kasnije u Parizu to nije ponovio, a nije ni danas. To su stvari koje i on Zverev mogu unaprijediti, da budu sto cesce na najvisem nivou.JoeBleck je napisao/la: ↑30 jan 2022, 22:43Medvedev je 80% mecha servirao odlicno.Izgubio je na blindea jedno 30 poena u mechu kad je pocistio liniju jer je Nadal vracao u teren.Jednom kad lopts predje mrezu , u poenu je Nadal favorit , barem je bio 4/5 setova.Jakobsen91 je napisao/la: ↑30 jan 2022, 22:37Mene kod Mede i Zvereva najvise fascinira servis. Obicno kod svakog igraca znas servis je na tom nivou i tu su odstupanja minimalna u svakom mecu. Ali evo Zverev naprimjer od covjeka koga je nemoguce brejknuti (tipa Torino 21 ili Madrid protiv Rafe 21), do lika koji ne moze ni prvi ni drugi pogoditi.Medo je malo slabiji primjer, ali i on ima izdanja gdje ga nemoguce brejknuti, tipa US Open protiv Djokovica, kad je cistio gemove ko na traci, a onda samo par sedmica poslije u Parizu ga ovaj brejkne 5x, i potpuno neutralise taj udarac. Danas je tek na mahove servirao kao na US Openu, dobro je otvorio peti set, ali je problem sto u tom periodu nije mogao bukvalno poen iz polja dobit.
Nadal za razliku od Mede , servirao je presmjesno, ne znam kako da nazovem onih 50% ubacenog u 1,2 i 4 setu , uz sve to , gotovo 80% mecha , taj servis nije donosio incijativu.
Nadal je svoje koristio , jednostavno u polju je bio mnogo jaci , okomitiji igrac.Raznovrsniji , kreativniji i sta vec nije.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Još mnogi od nas nisu potpuno svjesni šta je Rafa danas uradio. Ovo je kao onaj preokret Clevelanda protiv GSWa onomad, ili Liverpool protiv Milana. Ovaj Rafin uspjeh će tek s vremenom dobiti na težini.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.