FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- feniksptica
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ahmetovic da je pametan da ode dok je drag raji. Tanka je linija od igraca kojeg raja voli do statusa koji npr ima sad Krste
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Te komentare po društvenim mrežama i portalima nemoj ni čitati, bezveze se samo trošiš. Skupina idiota, analfabeta i mentola, koje svoje životne frustracije i neznanje ispoljavaju po komentarima. Znaš što ih oplakuju? Zato što oni kad pročitaju da su neka naša djeca napustila Klub, njima je to odmah žuto svjetlo u glavi da krenu da psuju, jer ebiga gdje ćete našu djecu da dajete, njihovim venima teče bordo krv.keli je napisao/la: ↑29 jan 2022, 16:27Ljudi na zvanicnoj oplakaju sto su besic, imamovic i konjalic otisli na posudbu rekao bi covjek rudiger, alaba i sterling redom. Imamovic i konjalic ne znam iskreno kako su i dobili ugovor sa prvim timom. Bruku boljih juniora kroz sarajevo je proslo a da nisu dosli do prvog tima uopste.
Uostalom imaju po 21-22 godine a i dalje ih ljudi smatraju nakom djecom. Do tih godina se vise vidi znas li ili ne znas.

Ljudi očekuju da će svako dijete koje je Akademac biti novi Pidro, Mujakić i Đokanović. Tako serru po komentarima, a kad dođe Mustafić i zaebe nešto na derbiju, onda tom istom Mustafiću ebu mrtve i porijeklo.
Druga stvar.. Nama će još bruku djece iz Akademije "propasti", recimo kao Hadžić i Veladžić, mada ima tu još more primjera. Zašto? Zato što mi moramo preorganizovati tu Akademiju, u smislu da dovedemo dobre stručnjake. Ti to dijete trebaš od ranog uzrasta da učiš kvalitetnim stvarima, što fudbalskim, što ljudskim. Dijete kad ima kvalitetnog trenera, on će sutra dobro igrati i u seniorima, a i napraviti dobru karijeru. Mi i dalje imamo bezvezne ljude, ne može tebi neko nivoa Torlaka biti u Akademiji. Naravno, za sve to treba lova.
Zato mislim da je bingo kad god se pojavi neko dobar, jer s obzirom koliko se ulaže, dobro je i ovo što imamo. Tu da je Cioffi ostao, i napravili bismo nešto jako dobro, ovako teško.
GalileoGalilei je napisao/la: ↑29 jan 2022, 19:11Te komentare po društvenim mrežama i portalima nemoj ni čitati, bezveze se samo trošiš. Skupina idiota, analfabeta i mentola, koje svoje životne frustracije i neznanje ispoljavaju po komentarima. Znaš što ih oplakuju? Zato što oni kad pročitaju da su neka naša djeca napustila Klub, njima je to odmah žuto svjetlo u glavi da krenu da psuju, jer ebiga gdje ćete našu djecu da dajete, njihovim venima teče bordo krv.keli je napisao/la: ↑29 jan 2022, 16:27Ljudi na zvanicnoj oplakaju sto su besic, imamovic i konjalic otisli na posudbu rekao bi covjek rudiger, alaba i sterling redom. Imamovic i konjalic ne znam iskreno kako su i dobili ugovor sa prvim timom. Bruku boljih juniora kroz sarajevo je proslo a da nisu dosli do prvog tima uopste.
Uostalom imaju po 21-22 godine a i dalje ih ljudi smatraju nakom djecom. Do tih godina se vise vidi znas li ili ne znas.![]()
Ljudi očekuju da će svako dijete koje je Akademac biti novi Pidro, Mujakić i Đokanović. Tako serru po komentarima, a kad dođe Mustafić i zaebe nešto na derbiju, onda tom istom Mustafiću ebu mrtve i porijeklo.
Druga stvar.. Nama će još bruku djece iz Akademije "propasti", recimo kao Hadžić i Veladžić, mada ima tu još more primjera. Zašto? Zato što mi moramo preorganizovati tu Akademiju, u smislu da dovedemo dobre stručnjake. Ti to dijete trebaš od ranog uzrasta da učiš kvalitetnim stvarima, što fudbalskim, što ljudskim. Dijete kad ima kvalitetnog trenera, on će sutra dobro igrati i u seniorima, a i napraviti dobru karijeru. Mi i dalje imamo bezvezne ljude, ne može tebi neko nivoa Torlaka biti u Akademiji. Naravno, za sve to treba lova.
Zato mislim da je bingo kad god se pojavi neko dobar, jer s obzirom koliko se ulaže, dobro je i ovo što imamo. Tu da je Cioffi ostao, i napravili bismo nešto jako dobro, ovako teško.

Da li je iko od nasih gledao ovaj Africki kup nacija? Pa u grupama milion igraca iz ovih divljih drzava koji igraju u njihovim ligama a koji su se pokazali odlicno u 3 utakmice.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:

Navodno će doći još 2 igrača u Antaliji, ali ja u to ne vjerujem dok ne vidim te igrače u našem dresu.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Danilo Teodorović (pisalo se da smo zainteresovani za njega) odlazi u Crvenu Zvezdu. 

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
-
- Kontakt:
Zar ono stvarno neko moze gledati.Iskreno obozavam fudbal ali to sto se igra na Africkom kontinentu(od kad znam za to takmičenje) je gore od Sablicevog Sarajeva.
Naravno ima nekih izuzetaka Maroko ili malo Egipat zbog Salaha,ali ovo ostalo gluho bilo ,80 posto utakmica 0/1 gola.Sta je ono onako,oci krvare . To sto su primamljivi u Evropi je isključivo zbog snage i brzine i sto imaju druge igrace da igraju za njih,a ovako kad ih spojite u jednu ekipu,anti fudbal.
Shvatam poentu sta si rekao ja sam malo skrenuo sa teme,ali naravno da mi nemamo tu sta traziti niti mozemo gledati,tu ako neko vrijedi ide dalje,to isto ko na onom folu kad je neko provalio Sarajevo kao pocelo raditi skauting za Afriku haha,kao mi bi mogli snimiti nekoga prije svih i dovesti ga,lol.
Precjenio si nas brate ukratko.Necemo mi biti nikad na tom levelu a ni bilo ko odavde. Mi kad iz nase drzave budemo mogli dovesti te sto "obecavaju" moze se reci da smo uspjeli
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ja se zazelio ove nase lige pa gledam jer me bas podsjeca igrom na ovo kod nas sto se vidi, Maroko ko Zrinjski a ostali niko pojma nemamiky_hz je napisao/la: ↑29 jan 2022, 21:51Zar ono stvarno neko moze gledati.Iskreno obozavam fudbal ali to sto se igra na Africkom kontinentu(od kad znam za to takmičenje) je gore od Sablicevog Sarajeva.
Naravno ima nekih izuzetaka Maroko ili malo Egipat zbog Salaha,ali ovo ostalo gluho bilo ,80 posto utakmica 0/1 gola.Sta je ono onako,oci krvare . To sto su primamljivi u Evropi je isključivo zbog snage i brzine i sto imaju druge igrace da igraju za njih,a ovako kad ih spojite u jednu ekipu,anti fudbal.
Shvatam poentu sta si rekao ja sam malo skrenuo sa teme,ali naravno da mi nemamo tu sta traziti niti mozemo gledati,tu ako neko vrijedi ide dalje,to isto ko na onom folu kad je neko provalio Sarajevo kao pocelo raditi skauting za Afriku haha,kao mi bi mogli snimiti nekoga prije svih i dovesti ga,lol.
Precjenio si nas brate ukratko.Necemo mi biti nikad na tom levelu a ni bilo ko odavde. Mi kad iz nase drzave budemo mogli dovesti te sto "obecavaju" moze se reci da smo uspjeli

You are someone else I am still right here
Nisam ja ni spominjao da dovodimo najbolje igrace iz Afrike, ali bilo je par igraca iz Malava, Mauritanije koji igraju u njihovim domacim ligama a koji su se pokazali sasvim dobrim u te 3 utakmice. Mogli bi se jeftino dovesti, sumnjam da ce biti neka velika potraznja za njima, a ako jedan uspije otplatit ces ih sve koje si doveo sa tim.miky_hz je napisao/la: ↑29 jan 2022, 21:51Zar ono stvarno neko moze gledati.Iskreno obozavam fudbal ali to sto se igra na Africkom kontinentu(od kad znam za to takmičenje) je gore od Sablicevog Sarajeva.
Makedonci su poceli dovoditi dosta igraca iz afrike i pokazili su se dobro. Primjer onaj darboe (igrao za shkupi mislim) sto je zabio bruku golova za polusezonu i otisao u soligorsk sampiona bjelorusije na polusezoni.

Zadnja izmjena: keli, dana/u 29 jan 2022, 22:24, ukupno mijenjano 1 put.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
- napoleon72
- Kontakt:
Veliki je rizik dovodit takve igrace. Jbg, Adukor je bio dobar, Nouken, Nyema kod kona, evo sad Amoah solidan. Al su u najmanju ruku prosjecni bili Kouadio, Secouba Diatta, onaj golman Viteza je bio, Nana Welbeck... Bilo je toga. Kod nas raja konta, svaki afrikanac je brz, svaki brazilac je tehnicar itd. Haj i nekako mozes dovest afrikanca koji par godina igra u Evropi, al dovest nekog direktno iz te Mauritanije ili Gabona, na sta bi to licilo? Dok se lik prilagodi na drzavu, klimu, ovo ono, jezik malo... To je bas riskantno. Bolje se okrenut evropskim strancima, ili afrikancima koji su makar malo igrali u Evropi.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Pa takve je tesko dovesti jer ako odigraju jednu dobru sezonu u Evropi tesko da ce kod nas doci.napoleon72 je napisao/la: ↑29 jan 2022, 22:23Veliki je rizik dovodit takve igrace. Jbg, Adukor je bio dobar, Nouken, Nyema kod kona, evo sad Amoah solidan. Al su u najmanju ruku prosjecni bili Kouadio, Secouba Diatta, onaj golman Viteza je bio, Nana Welbeck... Bilo je toga. Kod nas raja konta, svaki afrikanac je brz, svaki brazilac je tehnicar itd. Haj i nekako mozes dovest afrikanca koji par godina igra u Evropi, al dovest nekog direktno iz te Mauritanije ili Gabona, na sta bi to licilo? Dok se lik prilagodi na drzavu, klimu, ovo ono, jezik malo... To je bas riskantno. Bolje se okrenut evropskim strancima, ili afrikancima koji su makar malo igrali u Evropi.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Nama su stranci Fanimo - igrac koji kad hoce igrat je odlican, kad nece i nemas ga bio na terenu ili ne, Cmiljanic - vise van terena nego na njemu, nista bolji napadac od dede Ahmetovica, Velkoski - ne bih komentarisao, Lazic je okej, iskusan, aj on se i moze trpiti, Oremus - isto prosjecan igrac ne mislim da bi bio losiji bilo koji bh igrac na njegovoj poziciji...
I onda vidis da su ustvari nasi domaci bh igraci kvalitetniji od nasih stranaca, odnosno ako nisu kvalitetniji, nisu ni losiji od njih
I onda vidis da su ustvari nasi domaci bh igraci kvalitetniji od nasih stranaca, odnosno ako nisu kvalitetniji, nisu ni losiji od njih
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Otkriva portal Life.ba: Selmir Pidro uz pomoć Vedada Ibiševića odlazi u Saint Louis
U posljednje vrijeme mnogo se govorilo o odlasku lijevog beka FK Sarajevo Selmira Pidre u Sjedinjene Američke Države i nastup u MLS ligi.
Premda se nije znalo o kojem klubu se radi, portal Life.ba otkriva da je to Saint Luis i da će Pidro najvjerovatnije od januara 2023. godine nastupati za ovaj klub. Ugovor bi trebao potpisati uskoro, ali će ostati stanovnik bordo svlačionice
Kako saznajemo, realizaciju ugovora, koji će biti realizovan na obostrano zadovoljstvo, pomogao je bivši bh. nogometni reprezentativac Vedad Ibišević.
Vedator je izuzetno cijenjen u St. Louisu. Pidro će tako postati prvi igrač iz bh. lige koji odlazi u MLS, a njegov transfer otvorit će mnogo mogućnosti u budućnosti.
U posljednje vrijeme mnogo se govorilo o odlasku lijevog beka FK Sarajevo Selmira Pidre u Sjedinjene Američke Države i nastup u MLS ligi.
Premda se nije znalo o kojem klubu se radi, portal Life.ba otkriva da je to Saint Luis i da će Pidro najvjerovatnije od januara 2023. godine nastupati za ovaj klub. Ugovor bi trebao potpisati uskoro, ali će ostati stanovnik bordo svlačionice
Kako saznajemo, realizaciju ugovora, koji će biti realizovan na obostrano zadovoljstvo, pomogao je bivši bh. nogometni reprezentativac Vedad Ibišević.
Vedator je izuzetno cijenjen u St. Louisu. Pidro će tako postati prvi igrač iz bh. lige koji odlazi u MLS, a njegov transfer otvorit će mnogo mogućnosti u budućnosti.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Čitam danas onaj intervju Vasoskog i kaže da će najviše koristi 4-2-3-1 formaciju, i sad kontam da ćemo najvjerojatnije dovesti dva nova igrača od kojih će jedan sigurno biti desno krilo. Koji je drugi i da li će doći nisam siguran ali 99% sam siguran da dolazi desno krilo. Jer ako će koristiti ovu formaciju ući u drugi dio polusezone sa Hebom (koji je zadnju dobru utakmicu odigrao još 2017.) i Oremušem (koji je zadnji put tu igrao prije ihihi godina) bilo bi ravno pucanju u koljena. Po toj nekoj logici mislim da će doći jedno desno krilo.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
"Mislim da smo sada kompletni, ali možda dođe još neko pojačanje. Rekao sam nekoliko puta da nama treba pojačanje, a ne neki igrač koji će popuniti roster, jer imamo dovoljno igrača. Mislim da ćemo naći nekog fudbalera koji će baš praviti razliku na terenu i samo takvog možemo dovesti."