Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

let3
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la let3 » 29 jan 2022, 16:08

Volio bi da Nadal uzme titulu samo zbog prekodrinskih zatucanih bolesnika, koji su malte ne njega optuzili zbog Noletovog izbacivanja sa AO :tokralju: guslarski mentalitet i tolika kolicina mitomanije su cudo.
Iako su sanse Rafe protiv ruske zivotinje ne vece od 30% :? Da je to Rafa od prije 5 godina pa hajde, ovako sa 36 god. na ledjima i nacet ozljedama - tesko. Vazda se mucio u finalima AO. Mada je i samo finale dokaz koliko je veliki igrac :clap: Medo je brutalan sa 2 metra visine uz onakvu pokretljivost i koordonaciju.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 29 jan 2022, 16:41

let3 je napisao/la:
29 jan 2022, 16:08
Volio bi da Nadal uzme titulu samo zbog prekodrinskih zatucanih bolesnika, koji su malte ne njega optuzili zbog Noletovog izbacivanja sa AO :tokralju: guslarski mentalitet i tolika kolicina mitomanije su cudo.
Iako su sanse Rafe protiv ruske zivotinje ne vece od 30% :? Da je to Rafa od prije 5 godina pa hajde, ovako sa 36 god. na ledjima i nacet ozljedama - tesko. Vazda se mucio u finalima AO. Mada je i samo finale dokaz koliko je veliki igrac :clap: Medo je brutalan sa 2 metra visine uz onakvu pokretljivost i koordonaciju.
Justin je napisao/la:
28 jan 2022, 16:31
Svi normalni ljudi su uz Nadala u finalu, ali dajem mu samo nekih 30% sanse da uzme.
Iste sanse mu dajemo. Ali tesko je reci koliko je Rafa zapravo trenutno spreman buduci da nije imao ozbiljnog protivnika do finala. Mozda iznenadi. :kafa:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 jan 2022, 16:48

Justin je napisao/la:
29 jan 2022, 16:41
let3 je napisao/la:
29 jan 2022, 16:08
Justin je napisao/la:
28 jan 2022, 16:31
Svi normalni ljudi su uz Nadala u finalu, ali dajem mu samo nekih 30% sanse da uzme.
Iste sanse mu dajemo. Ali tesko je reci koliko je Rafa zapravo trenutno spreman buduci da nije imao ozbiljnog protivnika do finala. Mozda iznenadi. :kafa:
Medo nije bas psihicki stabilan lik :mrgreen: to je neka šansa Nadala.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 29 jan 2022, 16:55

Sutra što više miksanja igre i servis na nivou su preduslov za win.
"We need to suffer. And we need to fight."

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 29 jan 2022, 17:15

Al cuj nije imao ozbiljnog protivnika do sada 😂

Ono , Felix i tek oporavljeni Cicipas su mnogo jaci rivali od Denisa koji je pregazio Zvereva koji je kotirao za igraca u najboljoj formi i Bereta kao lik koji na GS gubi samo od Novaka.

Nadalovi rivali su bili podjednako neugodni , teski ako ne i tezi.

Nadal nije favorit , ali Nadal je igrac koji ima X faktor.Ako bude mixao igru kako treba , pitat ce se 80% mecha.Kondicijski jasno ne moze prnuti Medvedevu ali u ostalim segmentima igre , apsolutno konkurentan.

Sanse naravno vece na strani Medvedeva iskljucivo radi upitnog stanja spreme Nadala , u svakom drugom realnom ambijentu Nadal bi bio favorit.

Ocekujem 3:0 za Nadala i GOAT mode.

Navijacki jbga :mrgreen:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 29 jan 2022, 18:07

Rus je jak i to izuzetno jak. Ali Rafa je najveći borac u historiji ovog sporta. Sutra će dati 150% bez sumnje. Preveliki je to šampion da samo tako ga neko ispraši u finalu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 jan 2022, 18:29

Nadal sigurno i dalje moze ponudit do maksimalno 2h tenisa koji je dimenzija vise od Medvedeva. Problem za Nadala je ako u prva 3seta ne bude imao 2 na svom kontu, jer je Medvedev trenutno vjerovatno najspremniji igrac na touru. Potpuno suprotno od Nadala, jer se pali tek poslije 2h igre.

Ako Medvedev uzme prvi set, prilicno sam siguran da uzima Nadala 3-0. U obrnutom slucaju, 3-1 uz dva brza seta za Rafaela.

Vrijeme je da se sreca okrene za onaj promasaj na 30-15 u petom setu protiv Djokovica iz 2012 godine. Maloprije sam gledao reprizu tog finala. Onaj Djokovic i Nadal bi ove cicibane derali za 6-1 6-0 6-1 u prosjeku. Vjerovatno najkvalitetniji teniski mec ikad.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 29 jan 2022, 18:53

Kosmička pravda mora doći. Valjda. Previše pehova kroz karijeru u Australiji je bilo. Jedna titula je smiješna kad se vidi kakve je partije pružao ovdje.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 29 jan 2022, 19:49

najprecjenjeniji match je to finale djoko-nadal. rafa je tad bio nadomak 0-2 zaostatka s berdychom u 1/4. baš moćan 1/4. murray-kei,delpo-fed i djoko-ferrer iako jednosmjerna.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 29 jan 2022, 20:46

Pozz za malo stariji raju sa foruma :cool:

Ja sam davno odustao od te GOAT rasprave, tj kad sam uvidio velicinu trojke koju imamo privilegiju gledati.
Svaki je veliki, ogroman, na svoj nacin.
Svaki ima rekorde koji druga dvojica nemaju isl.

Ne bi se usudio reci za bilo kojeg da je goat, mozda ako bi neko karijeru zavrsio sa 4-5 slemova vise od ovog ispod, a i tad tesko.

Sutra ce biti pretesko.Medo je favorit i to debeli.Igracina je fkt.Vidim ga sa 9-10 slemova na kraju karijere.

Rafa je opet pokazao koliko je veliki.Poslje svega, povreda isl doci do finala slema koji mu najmanje odgovara...stalno se adaptirati i poboljsavati da bi duze trajao... :bow:
Iskreno mislim da je zalsuzio titulu ovde.
Cak 4 izgubljena finala, more pehova te jos ozbiljan broj polufinala i cetvrtfinala na ovom turniru.
Ako je ko zasluzio on je.Nisam pristrasan kad ovo kazem.Bez grca na licu cu reci da je i Novak zasluzio drugu titulu na RG-u, mozda i trecu nekad.Covjek je bio nerealno konstantan na tom turniru, pogotovo u onim godinama kad je Rafa bio u top formi.Novak je gubio tad ali nije odustajao, nikad.
Isto vrijedi za Rogera, svake godine dolazio do finala, a znao je da ce isto izgubiti ako bude Rafa s druge strane, i vratilo mu se 2009 godine.Zasluzeno!

Za Medu ima vremena, a sutra neka Rafa slavi ako ikako moze. :mrgreen:

Kako god prodje, Rafa je pokazao da itekako jos ima snage da bude u vrhu, da osvaja i dolazi do kraja na svim podlogama.Mi njegovi fanovi cemo aBd jos uzivati u njegovim poduhvatima, ne kao prije ali to je i logicno jel.

Ako ne bude povreda jos mozemo se nadati dobroj godini gdje ce Rafa itekako imati sta da kaze na RG-u i US-u, a ne zaboravimo da na zadnja 2 nastupa na WB-u ima 2 polufinala.

Vamos!

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 30 jan 2022, 01:20

Evo na šta naletih na redditu.
I think Rafa is going to slice a lot to the Medvedev backhand and then attack his forehand during rallies. He will also try and force Medvedev to come forward at the net with his short slices and set up passing shots. He will mix it up and give Medvedev little to no pace during rallies. For him preferably the points will be either short or less physical due to these tactics.

This is one big advantage I can think of for Rafa because the serve-return dynamic is solidly in favor of Medvedev. However, here too I think Rafa will try to exploit Medvedev's deep return position and try to serve and volley or hit the first forehand more often.

Another interesting thing was that Medvedev's backhand was breaking down during rallies in the Tsitsipas match. This was probably because Daniil was tired but also shows that Medvedev is not fully comfortable with high or very low contact points and prefers a midrange contact point. Rafa can and probably will exploit this by mixing it up though it remains to be seen whether he will engage in long probing rallies of this sort.

What Medvedev can do other than making points very physical and rushing Nadal by his overall pace of play is to counterattack Rafa's attacking plays after his slices which he actually did do both in their ATP finals 2019 and 2020 matches. Both these contests were tremendously close and the first one was bottled by Medvedev badly from 5-1 up in the third set.

This match could become very interesting from a tactical standpoint after the nerves have settled and Medvedev dampens Rafa's inevitable early blitz. I'm so nervous and excited for the match.

TL,DR: Rafa will use slices and make Daniil come to the net to set up attacking plays and keep points short. Daniil will counterattack and prefer long testing rallies. Rafa will give no pace for Daniil to counterattack and Daniil will rely more and more on his serve supremacy. In the end, it could go either way.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 30 jan 2022, 01:47

Tik tak, otkucava lagano...
Gledajući ovaj meč kao Rafin navijač, osnovna stvar da bi Rafa imao bilo kakvu šansu u meču jeste da servira ko Isner. Servis je bio dobar tokom cijelog turnira pa za nadati se da će tako biti i sutra.
Što se tiče igre, logično je da će morati izbjegavati duge izmjene i to zna i ptica na grani, pa i ja :mrgreen:
Nole je počeo igrati tako na USO, izlasci na mrežu u prvom setu, međutim kako je izgubio prvi set proradio je onaj njegov inat i dosta je počeo bježati od taktike, počeo se suprotstavljati sa osnovne, igrati duge relije i izmjene, međutim realnost je da je ovaj "luđak" trenutno baš neprejebiv sa osnovne linije, pa do sutra će je prebacivati ako treba.
Rafi to ne odgovara i zbog fizičke spreme logično.

Dropshot, servis-volej, skraćivanje poena, maksimalno rizikovanje...sve će to Rafa sutra raditi, a ove stvari vjv Bodi ili Felixians još bolje objasniti ako im se da, jer želim da kažem jednu stvar koju još nisam nigdje čitao.

Medvedev je favorit, kladionice tako kažu, a i svi koji prate tenis. To zna i Medo.
Sad je ovo već drugačija priča, protiv Nadala na USO je bio underdog kao i na AO protiv Noleta, navikao se na to i sa već takvim iskustvom igrao opet protiv favorita i osvojio USO protiv Noleta.

Sada je već druga stvar, sad je on favorit, sad bi i ovaj Ivan Drago (što reče Arvid :mrgreen: ) trebao osjetit nekakav pritisak **** ga, prvi put se nalazi u ovakvoj situaciji, prvi prvcati.

Također ne briljira na ovom turniru (ni blizu kao USO), da li je ostao bez gasa možda ili ga je ojačalo sve ne znam, ali činjenica je da se potrošio i protiv Cressyja i protiv Augera, pa i protiv Cicija (ako ništa emocionalno je bilo svega :lol: ), plus sav je umotan sa onim trakama, po nogama i po trbuhu...
A protiv sebe ima čovjeka sa 29 finala, teških pobjeda, teških poraza...svih živih situacija, valjda to nešto znači u ovakvim mečevima.
Kako god bilo, za mene bi iskreno bilo veliko iznenađenje da ga Medvedev počisti sa laganih i jednosmjernih 3-0, iako neki i to prognoziraju.

Vamos Kralju!
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 30 jan 2022, 02:25

Kao Novakov fan navijam za Medu, lakše bi mi pao gubitak broja 1 nego da Rafa ode do 21 GS titule. Medo je po svim parametrima favorit ali Nadal je Nadal, nikad se ne zna s njim, imao je dosta peha na prethodnim turnirima u Australiji pa mu se možda vrati sve po zakonima velikih brojeva
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2022, 07:45

Kakav je igrač Medvedev najbolje govori to što svi ponavljaju da Nadal mora izbjegavati duge razmjene. Da mi je to neko rekao prije 5, 7, 10 godina rekao bih mu da je lud, čuj da Rafa izbjegava duge razmjene, ali danas nam to govori da je Medo strašan igrač.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 30 jan 2022, 08:02

Par vas forumaša dalo dobar uvod u finale,ne slažem se sa svime,neću sad ništa pisati ni tokom matcha pa kako bude.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 30 jan 2022, 08:18

Sretno svim mojim Rafanovcima danas (bodiju, forgempu, Nailu, JoeBlacku, Ashu, Romagnoliju, svakom accountu Šekija i Goretzke.. :mrgreen:)

Idemo po historiju i borbu do kraja.

Vamos till the end. :bih:

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 30 jan 2022, 08:34

Iako bih volio da Rafa osvoji za dobra stara vremena, mislim ipak da Medvedev ovo uzima 3-1. Nadam se zanimljivom finalu i da uzivamo :bih:

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 30 jan 2022, 08:56

3-2 Nadal, kao sa US Opena.
Medo može sačekati malo na prvi AO.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 30 jan 2022, 09:09

Ma Medo po drugi put zaustavlja igraca da ode na 21-vu titulu :)

A ujedno Medo postaje prvi igrac koji je nakon svog prvog GS odmah osvojio iduci GS turnir. Nevjerovatno je da to nije uspio niti jedan od ove velike trojke

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 30 jan 2022, 09:13

Virtu4l je napisao/la:
30 jan 2022, 07:45
Kakav je igrač Medvedev najbolje govori to što svi ponavljaju da Nadal mora izbjegavati duge razmjene. Da mi je to neko rekao prije 5, 7, 10 godina rekao bih mu da je lud, čuj da Rafa izbjegava duge razmjene, ali danas nam to govori da je Medo strašan igrač.
da, ali govori i da je ovaj iz povrede, te da ima 35 kuka:-)

zna li neko kolika je glava reketa kod medvedeva?
ne znam, ali meni se cini da info na netu nisu tacne i da je bas ogroman reket...

kako god, kao navijac penzionera federera, danas sam uz nadala.
nikad mi nece biti jasno kako se moze navijati za seljake tipa djokovic, medvedev, kirgios i sl.
Za ovo sto je medvedev radio glavnom sudiji u 1/2 finalu treba uvesti izbacivanje sa turnira, pa se ti dernjaj svom babi u rusiji...ali eto, neki kazu da je lik samo karizmatican:-)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.