FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
58
24%

Ukupno glasova: 246

Lakoste
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lakoste » 29 jan 2022, 11:22

Dobre ove errea trese bas

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 29 jan 2022, 11:29

izdzezveubrazil je napisao/la:
29 jan 2022, 11:16
izdzezveubrazil je napisao/la:
09 jan 2022, 12:39
Kad smo već počeli o Makedoncima, moja želja bi bio Remzifaik Selmani.

On je kapacitet da ovdje eksplodira, nešto kao što je Krste napravio nakon svog dolaska. Čovjek je špic, može igrati i krilo, ali je prvenstveno špic.

Ističe mu ugovor na ljeto 2022. godine, dakle sad bi se mogao otkupiti za neku siću. Mirčevski kojeg je Vasoski vodio u Akademiji je sad prekrupan zalogaj, a ovaj definitivno još nije. Do ljeta će postati.

Igra za Renovu, ima 24 godine, puno prije bih pokušao njega dovesti nego neke veterane koji se ovdje spominju.
Nek ostane zavedeno ko ga je prvi spominjao, prije 20 dana :D :D

Meni je poenta ovdje da mi ne možemo lako dobiti Mirčevskog kad zabije blizu 20 golova za polusezonu, takav igrač nas je već prerastao i moraš drugog sličnog naći. Po meni je to ovaj Selmani.

Isto kao ova priča o Santosu i Amoahu iz Rudara. Nek Amoah do kraja sezone zabije 4-5 golova, on postaje nedostižan za nas. Ne što bi Rudar zatezao, nego što će se upetljati Rijeka/TSC, peti-deseti.
I tu nam fali kvalitet. Prije svega, treba ti tim sposobnih ljudi koji će znati prepoznati igrača malo prije tog njegovog vrhunca, kad nas već prerasta i kad se drugi uključe u priču.

S druge strane, treba ti čovjek (sportski direktor) koji će dobrom pričom privući igrače. Ne čini mi se da je Kepčija taj tip, imao je svoju priliku u puno ozbiljnijem klubu, pa nije iskoristio da dovede kvalitetne igrače. Sad kad je u Hajduku Nikoličius, preko noći je to postao klub kojem Mujakić, Todorović, Jakoliš, itd. više nisu dovoljan kvalitet. A ove kvalitetne upravo privlači na priču, a to je i spomenuo u jednom intervjuu lijevi bek Hajduka - Dario Melnjak.

Nemojte te pogrešno shvatiti, Kepčija je dosta solidna opcija, bolji od većine prethodnika, ali nemojte očekivati neke zvijezde dok je on tu.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 29 jan 2022, 12:27

Mirvic donirao za nova kolica :bow: :bow: :bih:

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 29 jan 2022, 12:29

Od lijepe price nema nista. Dovoljno je da pogleda jednu tekmu nase lige u martu, aprilu i da kaze odo ba igrat tajlandsku ligu **** ovo. Jbga. To.je realno. Samo ama bas ko nema nigdje dodje ovdje. Serbecic za manju platu nego sto smo mu mi nudili igra drugu norvesku.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

jas1946
Kontakt:

Post Postao/la jas1946 » 29 jan 2022, 12:43

Historicar je napisao/la:
29 jan 2022, 11:09
Jel ona Šejla Jamaković još uvijek u klubu ?
Nije koliko ja znam, otišla je poslije Sabrine sa još par ljudi a došli su novi tj. nove

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 jan 2022, 12:57

holyman je napisao/la:
29 jan 2022, 10:50
Nadam se da imamo plan B iako smo klub koji nikad nema plana B
Momak bi svakako igrao na prednjem veznom, iz njegovih usta. Pretpostavljam da je Avramovski ta rezervna opcija bio
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 29 jan 2022, 13:01

Veoma dobar i koristan intervju Vasoskog na s.1 :thumbup:
Rekao nam je bas sve sto trebamo da znamo.

Nadam se da ce mu prestati postavljati svaki drugi dan pitanja za pojacanja.Covjek jasno rekao u 10 navrata,dovodit ce se samo igraci koji ce stvarno biti pojacanja,ne samo broj.Zadovoljan je sa igracima koji su dosli,ako nadju jos nekoga kvalitetnog ko moze praviti prevagu na terenu siguran je da ce se dovesti.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 29 jan 2022, 13:03, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 29 jan 2022, 13:02

Bačka Topola nam uze Mirčevskog. :puke: :rol:

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 29 jan 2022, 13:04

Super, super intervju na oslobodjenj.u :)
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 29 jan 2022, 13:11

Mislim da ova ekipa, sa malo sreće u žrijebu, može da, ako ništa drugo, uđe u Konferencijsku ligu. To je neki cilj koji trebamo svi da postavimo ispred sebe i da probamo ga realizujemo.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 29 jan 2022, 13:15

Ja, al' to ne znači da ako se ne plasiraš u konferencijsku ligu moraju da lete glave i da treba sve srušiti što se napravilo pa krenut od početka.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 29 jan 2022, 13:17

Mislim da smo sada kompletni, ali možda dođe još neko pojačanje. Rekao sam nekoliko puta da nama treba pojačanje, a ne neki igrač koji će popuniti roster, jer imamo dovoljno igrača. Mislim da ćemo naći nekog fudbalera koji će baš praviti razliku na terenu i samo takvog možemo dovesti.
Znači čeka se kapitalac. :D
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 29 jan 2022, 13:17

Nirton je napisao/la:
29 jan 2022, 13:11
Mislim da ova ekipa, sa malo sreće u žrijebu, može da, ako ništa drugo, uđe u Konferencijsku ligu. To je neki cilj koji trebamo svi da postavimo ispred sebe i da probamo ga realizujemo.
U prevodu, neće niko više doći. Živce će nam i dalje j.bavati Velkoski na krilu i izmišljati igrače na poziciji lijevog beka umjesto Pidre.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 29 jan 2022, 13:18

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
29 jan 2022, 12:57
holyman je napisao/la:
29 jan 2022, 10:50
Nadam se da imamo plan B iako smo klub koji nikad nema plana B
Momak bi svakako igrao na prednjem veznom, iz njegovih usta. Pretpostavljam da je Avramovski ta rezervna opcija bio

Zaboravi makedonce nece ni jedan doci...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 jan 2022, 13:21

Aleksandar Vasoski početkom januara imenovan je za šefa stručnog štaba FK Sarajevo. Makedonski stručnjak napustio je klupu Akademije Pandev i stigao na Koševo. Prihvativši poziv Ismira Mirvića, Vasoski je otvorio novu stranicu u svojoj karijeri, a klub sa Koševa će mu biti treći klub u karijeri koji će voditi samostalno.

Sa novim terenerom Sarajeva razgovarali smo u Ljubuškom gdje se Sarajevo spremalo za proljetni dio takmičenja u Premijer ligi i Kupu BiH.

Na početku nas je interesovalo, kako sada gleda na ekipu koju je preuzeo i sa kojom radi u prethodne dvije sedmice?

- Iskreno, ja sam pozitivno iznenađen pristupom, talentom, ali i klasom ekipe Sarajeva, tako da se to sve vidi na terenu. Igrači dobro rade, pa ćemo polako da se taktički uklopimo, jer sam ja razmišljao u kojem sistemu ćemo igrati. Bit ćemo varijabilni, ali osnova će biti 4-2-3-1, tako da ćemo ih u tom smjeru trenirati. Iskoristit ćemo ove prijateljske utakmice da naše taktičke zamisli u potpunosti ispunimo. Bit će "teške" noge, dosta korekcija, ali ja mislim da smo na dobrom putu da napravimo prepoznatljivu igru Sarajeva, odnosno igru koja će biti prepoznatljiva za nas kao klub.

U klub su stigli neki novi igrači. Da li su oni bili ciljana pojačanja za tim?

- Sa Mujakićem smo dobili tu brzinu nazad, ljevak, jer nam je falio jedan takav štoper i sada smo upravo to dobili. Mislim da se radi o jednom kvalitetnom igraču i on je baš ono što nama treba. Suljić je igrač koji je dobar u igri jedan na jedan, zna da završi akciju i da napravi razliku na terenu. Mujakić je top igrač koji je igrao u inostranstvu, kao i Šećerović, koji ima iskustvo i dobro se pokazuje na treninzima. Mislim da smo doveli prave igrače, odnosno pojačanja, samo ih treba dobro uklopiti u tim. U sredini smo dobri, kao i u napadu, ali najbitnije je da su svi zdravi. Zbog koronavirusa neki igrači su imali pauzu i vidjet ćemo kako će to sve izgledati. Mislim da smo sada kompletni, ali možda dođe još neko pojačanje. Rekao sam nekoliko puta da nama treba pojačanje, a ne neki igrač koji će popuniti roster, jer imamo dovoljno igrača. Mislim da ćemo naći nekog fudbalera koji će baš praviti razliku na terenu i samo takvog možemo dovesti.

Na predstavljanju ste rekli da ćete na pripreme voditi 24 fudbalera i tri golmana. Ostaje li taj broj fudbalera i dalje aktuelan?

- Moramo vidjeti u kakvom stanju su Bodul, koji je bio duže vremena pod koronom, i Cmiljanić, koji je na treningu doživio povredu. Otprilike će biti ta brojka, ali imat ćemo dosta utakmica. Svi će imati istu minutažu, neće uvijek igrati isti igrači. Mislim da je to optimalna brojka i da ćemo toliko igrača voditi na pripreme.

Šta očekujete od priprema i utakmica koje ćete igrati u Turskoj?

- Moje iskustvo sa priprema u posljednjih nekoliko godina je da rezultat uopšte nije bitan, već tendencija da polako napravimo ekipu za igru. Sarajevo je najveći klub u BiH i mora da igra atraktivan i dobar fudbal, da jednostavno melje protivnika i igra na gol više. Moramo da imamo defanzivnu kontrolu u svim situacijama, tako da će nam ove pripremne utakmice dobro doći kako bi napravili sliku, odnosno da vidimo kako ćemo se nositi protiv jakih protivnika.

Vasoski kao trener. Da li vam je bitno doći samo do rezultata ili želite igru na gol više?

- Nije baš striktno na rezultat, iako svi znamo da rezultat drži trenera na klupi. Međutim, ja hoću paralelno sa rezultatom i dobrom igrom da razvijamo igrače. Ja želim da moji igrači, posebno ofanzivci, imaju slobodu, da budu kreativniji i da postižu golove. U takvim situacijama defanziva malo trpi, ali imamo tu dobrih, iskusnih igrača, koji mogu da kontrolišu cijelu situaciju.

Sarajevo je tokom jeseni igralo dosta neefikasno. Postizalo je mali broj golova. Da li ste analizirali taj segment igre i kako planirate promijeniti takvo stanje?

- Morat ćemo da ubrzamo ofanzivu, kako bi napadačima osigurali mogućnost da daju golove. Radit ćemo na tim ofanzivnim kretnjama, odnosno da svaki igrač zna svoju poziciju na terenu. Na tome ćemo raditi jednom ili dva puta na dan, tako da ja mislim da će Sarajevo stvarati šanse, a onda se možemo nadati i golovima. Koliko golova ćemo postići, to je pitanje, ali sigurno da ćemo se potruditi da stvorimo dovoljan broj šansi da poentiramo.

Kada je riječ o ofanzivcima. Kakav je status Matthiasa Fanima?

- Nisam ga niti sreo, niti poznajem čovjeka. Znam da nije htio da ostane. Šteta, ali takva je situacija i ne možemo tu ništa da uradimo. Nije došao niti na jedan trening, a sve ostalo je na ljudima koji vode klub.

Kompletirali ste stručni štab. Možete li nam predstaviti vaše saradnike koji su stigli sa vama iz Sjeverne Makedonije?

- Mihajlo Kostić je bio sedam godina fitnes trener u Vardaru i, prema mom mišljenju, on je veoma dobar kondicijski trener. Sa nama je i Radenko Bojović, koji je sa mnom radio u Vardaru i Akademiji Pandev. Dobro se poznajemo i to je stručni štab koji će biti uz mene. Naravno moram pomenuti i Abdulaha Oruča, Adija Adilovića i Evelina Pipu koji učestvuju u radu na treninzima i sastancima, koje imamo.

Sarajevo u trenutnom rosteru ima dosta mladih fudbalera. Kako ih vi vidite?

- Strašno su kvalitetni i dobri. Moj prvi utisak je da Sarajevo tu ima veliki potencijal, da se dobro radi u omladinskim kategorijama. Tu su Ališah, dva Ramića, Buljubašić, Đokanović, Dizdarević, ali i Varešanović, koji je dijamant i moramo ga izbrusiti, kako bi Sarajevo imalo neke dodatne beneficije. Sarajevo mora barem jednog igrača godišnje da "proda". Nadam se da ćemo u klubu imati spoj mladosti i energije koja nam je potrebna u nastavku sezone.

Najavili ste pohod na Kup BiH. Tu je i borba za vrh tabele. Da li će taj imperativ rezultata "skratiti" minutažu za mlađe fudbalere?

- Bit će dosta utakmica, neće oni imati malu minutažu. U ekipi nema neko da je star ili mlad, igrat će oni igrači koji se budu dobro pokazivali na treninzima. Ovi malo iskusniji igrači se sigurno malo bolje nose sa nekim situacijama u fudbalu, ali i ovi mladi igrači će imati priliku. Oni imaju tu energiju, a mogu pokazati i nešto više. Moramo imati dobar balans, ali i da izvučemo maksimum iz ekipe.

U Vardaru ste sarađivali sa bivšim trenerom Širokog Brijega Gocetom Sedloskim. Da li ste razgovarali sa njim o PL BiH?

- Kazao je da je liga dosta kvalitetnija i izjednačenija, za razliku od makedonskog prvenstva. Rekao mi je da ovdje svako svakoga može da pobijedi, da tereni, kao ni u Makedoniji, nisu kvalitetni svuda. Međutim, mi moramo da se prilagodimo tim uslovima i to je to.

Vasoski u junu 2022. godine. Šta je ono što bi ispunilo vaš cilj, šta bi vas zadovoljilo?

- Moj prvi cilj je, ali i ekipe, da osvojimo trofej u Kupu BiH. Drugi cilj je da izađemo u Evropu i da se dobro predstavimo u Evropi. Mislim da ova ekipa, sa malo sreće u žrijebu, može da, ako ništa drugo, uđe u Konferencijsku ligu. To je neki cilj koji trebamo svi da postavimo ispred sebe i da probamo ga realizujemo. Ja ne pričam nešto što nije realno, tako da ćemo probati to da uradimo. Mislim da ćemo raditi na tome da završimo tamo gdje želimo.

Navijači Sarajeva su dosta zahtjevni, a to samo po sebi nosi pritisak. Koja je vaša poruka navijačima tima sa Koševa?

- Poruka navijačima je da budu uz tim, jer će Sarajevo igrati dobar fudbal. Ja volim taj pritisak, s obzirom na to da meni daje više motiva, da nešto više napravim. Radio sam u Vardaru gdje je bila slična situacija, a u Akademiji Pandev sam osjetio svoj mir. Međutim, tamo smo imali dobar uspjeh i razvili smo dosta mladih igrača. Nadam se da će pritisak ići u tom pozitivnom smjeru, rekao nam je na kraju razgovora Vasoski.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 29 jan 2022, 13:25

fks74 je napisao/la:
29 jan 2022, 13:02
Kakav komentar... Tacno imam osjecaj da ces srcani dobiti kada neko potpise a dovoljno vidim koliko pratis fudbal kad se smijes tsc-u koji ima vise love od nas i uredjeniji sistem.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 jan 2022, 13:27

keli je napisao/la:
29 jan 2022, 13:25
fks74 je napisao/la:
Kakav komentar... Tacno imam osjecaj da ces srcani dobiti kada neko potpise a dovoljno vidim koliko pratis fudbal kad se smijes tsc-u koji ima vise love od nas i uredjeniji sistem.
+100

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 jan 2022, 13:33

fks74 je napisao/la:
29 jan 2022, 13:17
Nirton je napisao/la:
U prevodu, neće niko više doći. Živce će nam i dalje j.bavati Velkoski na krilu i izmišljati igrače na poziciji lijevog beka umjesto Pidre.
Jel pratiš pa da ne znaš da je Suljić tu ?
Gdje je Pidro otišao?

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 29 jan 2022, 13:39

fks74 je napisao/la:
Ljudi su trenutno za nas svemirski brod

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 29 jan 2022, 13:40

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
29 jan 2022, 13:33
fks74 je napisao/la:
29 jan 2022, 13:17
Nirton je napisao/la:
Jel pratiš pa da ne znaš da je Suljić tu ?
Gdje je Pidro otišao?
Suljić na jednu, ko će na drugu stranu ? Pidro dobije kartone, staviti Hebibovića na beka.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, boki86, Fudo i 123 gosta.