ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

ndbosna
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la ndbosna » 17 maj 2009, 21:50

Mr. Federer is back :D

Jos kad bi osvojio taj Rolland Garos ...

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 17 maj 2009, 22:27

Izgleda da se Federer polako vraća u formu. Sada će biti mnogo zanimljivije na Roland Garosu. Slažem se sa ovim za Đokovića. Igra on dobro, ali ipak neće biti prvi reket svijeta još nekoliko godina,.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

cha0s
Kontakt:

Post Postao/la cha0s » 17 maj 2009, 22:47

svaka cast Federeru, jos je on u mojim ocima najbolji igrac na svijetu, ne mora biti 1. na atp listi :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 maj 2009, 00:16

Roger je jedan i jedini. Nedostaje mu samo jos malo vise koncentracije i mislim da bi opet bio onaj stari. Nadam se da ce mu ova pobjeda dati krila i da ce na Roland Garrosu doci do finala.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 18 maj 2009, 00:43

Fedex to majstore mislio sam da nece moci protiv Rafe al majstor ostaje majstor :mrgreen:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 18 maj 2009, 08:31

Prošao je i Madrid , Fedex osvojio konačno jedan vrijedan turnir..

Finale ,ništa neočekivano! Nadal je slično pao i lani u Indiji (ove godine u Australiji imao je dan odmora nakon polufinala). On i Moyà u lani u subotu su odigrali 235 minuta, a onda je Južnij u nedjeljnomu finalu deklasirao Rafu ( Chennai 2008 ).

Treba reći da su uslovi u Madridu slični onima u u Federerovu Baselu. Rafa je bio trom, usto načet jučerašnjim problemom s koljenom. Vraćao je kratke lopte, previše griješio i treći se uzastopni put ove nedjelje nije izvukao jer je na drugoj strani bio jedan od najboljih svih vremena. Roger je taktički posao odradio savršeno. Odabrao pristup kao i u Rolandu Garrosu proteklih godina ( 2006,2007), usto ga dopunio velemajstorskim skraćenim loptama. Jedini je problem što uslovi u Parizu nisu poput onih u Madridu i Hamburgu, a agresivnost je teško održavati tri uzastopna seta.

I ne bi bilo dobro da Rafa sve osvoji jer će tako Roland Garros opet biti zanimljiv. Rafa je opet veliki favorit, ali ne apsolutni. Stoga je jasno da će tenis opet biti na dobitku.

Čudan turnir se odvijao u Madridu, Roddick u četvrtfinalu i još osvoji set protiv Federera, klasični igrači za zemljane podloge poispadali u prvim kolima, Karlović u dva meča zabio 47 as udaraca.

Malo i Đokoviću, odigrao je fantastično cijeli turnir , meč u subotu za anale, nakon Nadala drugi najbolji igrač na terenima sa zemljanom podlogom , poboljšao je kondiciju, pametnije igra...

Murray, najveće razočaranje , mislio sam da može više na zemlji.

Ostali igrači, ako neko ( kao Del Potro u Madridu ) dospije u polufinale, puna kapa.Ova četvorica su miljama daleko od ostalih.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 18 maj 2009, 12:44

Virtu4l je napisao/la:Roger je jedan i jedini. Nedostaje mu samo jos malo vise koncentracije i mislim da bi opet bio onaj stari. Nadam se da ce mu ova pobjeda dati krila i da ce na Roland Garrosu doci do finala.
Da, doce do finala, to nije upitno, upitno je hoce li osvojiti. :)
Nadal je rekao, da je od svih zemljanih terena, na ovom najmanji favorit.
Cestitke Federeru na pobjedi, ovu je utakmicu dobio u glavi i to je najbitnije. Uspio je savladati tu psiholosku barijeru zvanu Nadal i zato je i pobijedio.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 18 maj 2009, 13:35

ribery je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Roger je jedan i jedini. Nedostaje mu samo jos malo vise koncentracije i mislim da bi opet bio onaj stari. Nadam se da ce mu ova pobjeda dati krila i da ce na Roland Garrosu doci do finala.
Da, doce do finala, to nije upitno, upitno je hoce li osvojiti. :)
Nadal je rekao, da je od svih zemljanih terena, na ovom najmanji favorit.
Cestitke Federeru na pobjedi, ovu je utakmicu dobio u glavi i to je najbitnije. Uspio je savladati tu psiholosku barijeru zvanu Nadal i zato je i pobijedio.
Svidjela mi se reakcija Federera nakon sto je osvojio Madrid, za divno cudo nije se rasplakao ^^
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

sb citizen
Kontakt:

Post Postao/la sb citizen » 18 maj 2009, 13:55

Rafael Nadal uzima RG kao lani, bez izgubljenog seta, nemojte misliti da sam prepotentan, već samo realan. RG je uvijek bila druga priča, pa tako je 2007. federer dobio nadala 3. set u hamburgu 6 0 nekoliko tjedana prije roland garrosa pa je kasnije bio deklasiran...........RG je turnir koji traje 2 tjedna tako da između svakog meča ima najmanje dan odmora pa je prema tome rafa apsolutni favorit plus što se igra na 3 dobivena.......VAMOS PO 7. GS NASLOV!!!!!!

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 18 maj 2009, 14:00

Sto se tice finala federer zavrsio posao koji je zapoceo nole.Cestitke

Sto se tice meca Nadal-Djokovic sigurno najbolji mec u istoriji tenisa(na sljaci), sto su mnogi i potvrdili.
Svako ko je gledao mec zna zasto
- " $...

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 18 maj 2009, 14:09

obannon je napisao/la:Sto se tice finala federer zavrsio posao koji je zapoceo nole.Cestitke

Sto se tice meca Nadal-Djokovic sigurno najbolji mec u istoriji tenisa(na sljaci), sto su mnogi i potvrdili.
Svako ko je gledao mec zna zasto
Pogledaj finale Rima 2006.

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 18 maj 2009, 14:20

Uhhh dobar mec ali ipak ovaj je bio bolji, ne za mene samo vec za mnoge teniske legende koje su dale komentar ovog meca.
Kao sto rece italijanski komentator "ovo igraju dva vanzemaljca", kao i da je data nova dimenzija tenisu

Svako ima svoje misljenja za nekoga je ovaj najbolji za nekoga rim06 ili neki drugi, tako da ne bih o tome puno............
- " $...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 maj 2009, 15:01

obannon je napisao/la:Uhhh dobar mec ali ipak ovaj je bio bolji, ne za mene samo vec za mnoge teniske legende koje su dale komentar ovog meca
Ma kakve teniske legende. Finale Rima iz 2006. godine je mec koji ce zlatnim slovima ostati upisan u historiju tenisa. Vjerovatno najbolji Federerov turnir na zemljanim terenima. Prije toga je odigrao jos jedan epski mec protiv Nalbandiana u polufinalu.
Voli te tvoje Sarajevo.

sb citizen
Kontakt:

Post Postao/la sb citizen » 18 maj 2009, 15:24

sad mi je malo krivo što nole nije dobio rafu jer sam uvjeren da bi se lako obračunao sa federerom protiv kojeg ima 2 pobjede na zadnja 2 mastersa........a što se tiče teniskih mečeva na zemlji po meni je daleko najjači meč nadal-federer 2005. u polufinalu roland garrosa...........federer je igrao predobro, sad ne igra ni blizu ko tada a rafa.............da ne govorim, trčao je ko lud i borio se, sad je u madridu bio drugi čovjek ( al ne sekiram se previse, RG je tu ;) ) evo link pa pogledajte ako vam se da, vjerujte isplati se ;) tada je imao 18, 19 godina........da predočim, zamislite nekog danas 90. il 91. godište da osvoji nešto veliko il ovako igra :D

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 20 maj 2009, 23:30

federer je najbolji igrac tenisa svih vremena
nadal trenutno
djokovic jak
murray se popravlja
delporto igra dobro
nalbandian krivo mi sto je povrijedjen.....
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

cha0s
Kontakt:

Post Postao/la cha0s » 20 maj 2009, 23:34

na brzim podlogama federer je car. tu mu nadal ne moze nista :D a nisu za njega spore, to je za 'wuss'-ove :P

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 20 maj 2009, 23:37

Nadal je u top-formi , svako moze izgubiti jedan mech u poslednjih 30ak sto je zaista fascinantan ucinak za individualne sportove... A sto se tiche Federera, najbolji kojeg sam ja zapamtio to je definitivno a vjerovatno i najbolji svih vremena. Svi ocekujemo odlicnu predstavu od oboijce na RG-u, a isto tako i od Murraya, Noleta i argentinsko-spanske kolonije sljakasha.

@cha0s - Nadal je osvojio poslednji Wimbledon , nemoj to da zaboravish...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2009, 23:56

Moj covjek:

:twisted:
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 21 maj 2009, 09:07

cha0s je napisao/la:na brzim podlogama federer je car. tu mu nadal ne moze nista :D a nisu za njega spore, to je za 'wuss'-ove :P
Prva pobjeda Rafe nad Federerom ( njihov prvi međusobni meč na ATP Touru ) je bila na Mastersu u Miamiu ( tvrda podloga ) 2004 ( Rafa nije imao ni 18 godina ) rezultat je bio mislim 6:3,6:3.

Naredne godine su na istom turniru odigrali odlično finale koje je Federer dobio sa 3:2 iako je Rafa osvojio prva 2 seta.

Također ga je Rafa pobjedio u Dohi 2006 na tvrdoj podlozi sa 2:1 u setovima.

Ovo su bili njihovi prvi mečevi , još samo treba dodati polufinale RG 2005 , naravno Rafina pobjeda.

Rafa je u prva 4 meča vodio sa 3:1 a tri su se igrala na tvrdoj podlozi.

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 22 maj 2009, 15:52

igrac buducnosti
gulbis
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.