FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Sir Matt
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Sir Matt » 30 jan 2011, 17:22

fukara87 je napisao/la:@ Sir Matt i @deset da vam ja kazem nesto iskreno, vi previse pametujete stvarnoo ... daj te vise sta samo spominjete Sadikovic ono Sadikovic ovo pa koji vam je racku stvarnoo...pustite covjeka da radi kako on zna a u ostalom on je trener i ja vise vjerujem njemu nego vama balavcima cccc koji ste vi kreteni stvarno pa nikad pameti necete doci ...pljujete po klubu a nikad da se pojavite i da navijate nego samo preko neta tu nesto pametujete...Jasmin Mesanovic je otisao u zagreb i sta je postigao ? menadjeri su ti koji prave probleme igracu , Sadikovic nema nikakve veze o dovodjenju igraca tu je ipak uprava za to da se dovede koji igrac i da se eventualno s nekim juniorom potpise profesionalni ugovor ...Ja licno vjerujem u trenera Sadikovica a mene libo racku sta vi mislite...nemojte ba laprdat ovdje bezveze...
Pametujem ? :? To je isto kad bih ja rekao da komentare od fukara ne uzimam kao racionalne jer Cipa ne misli isto .
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 30 jan 2011, 17:24

SaltCityAttack je napisao/la:stani ba da vidimo prvo ta dva mlada igraca koji su dosli, pa cemo onda pricati... neznam kakva je situacija u nasim juniorima sto se tice tih odbranbenih igraca, vjerovatno nema niko ko bi jos mogao prikljuciti se ekipi i imati te prave izazove ....ovi su dovedeni na probu i ako se pokazu ostace tu, ako ne nece ni biti tu
slazem se stobom ;) Sadikovic je doveo 2 stopera na probu i ako jedan od njih zadovolji normalno je da ce potpisati a ako se kojim slucajem vrati Gradimir Crnogorac onda cemo imati i njega na raspolaganju sto bi bilo veoma dobro i time bi zakljicili pojacanja za proljece...uglavnom ostaje da vidimo sta ce bit al stvarno vi koji pljujete po Sadikovicu koji je dobio Uefinu licencu za trenera onda vi nemate pojma stvarnoo
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 30 jan 2011, 17:35

Sir Matt pa pogledaj bolan sta si ti napisao za Sadikovica na onom komentaru , ponasas se kao neki balavac i stvarno si ne ozbiljan na ovoj stranici...ja kad sam cuo da ce Sadikovic bit trener Slobode odmah sam znao da ce bit neki naprededak i da ce se popravit igra u gostima a to je i pokazano na Kosevu protiv Olimpica i pobjeda nad Zvijezdom tako da ne trebam ovdje objasnjavat vam neke stvari... Sadikovic radi svoj posao i ja mu iskreno vjerujem a ti sto pljujes svaki put po Sadikovicu mene licno libo racku... ;)

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 30 jan 2011, 17:37

A hoćeš da nacrtam u paintu i uploadam poentu cijele priče . Pričamo o karakteru istog a ne o trenerskim kvalitetama . A i o trenerskim mogućnostima bih isto tako mogao dosta pisati jer me je vodio , pa ono .

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 30 jan 2011, 17:41

Sir Matt je napisao/la:A hoćeš da nacrtam u paintu i uploadam poentu cijele priče . Pričamo o karakteru istog a ne o trenerskim kvalitetama . A i o trenerskim mogućnostima bih isto tako mogao dosta pisati jer me je vodio , pa ono .
Ma sta ces ti meni ba nacrtati bolan, ja sam na tribini Tusanj od 99 godine i ti meni naso pametovat...ma zdravo ba vidi se koliko si ne ozbiljan a i spominjes ime navijaca i poredis nesto...

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 30 jan 2011, 17:45

12ta godina . Bravo Ti . Pretpostavljam da voliš Slobodu , vjerovatno više od mene ali tu sam unutar kluba i kristalno jasno vidim razvoj situacija i šta se sve može uraditi a da se u javnost plasira nešto sasvim drugo i što je najgore navijači tog kluba popiju tu priču k'o pivu prije utakmice . Superiška .

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 30 jan 2011, 17:46

Postao/la Sir Matt dana 30 jan 2011, 17:53
Ne znam zašto se svaki objektivniji pogled na Džeku okarakteriše kao 'hejtanje' . Ako je odigrao za Q , a jeste , zašto to niko neda reći . Dao je gol ? Dao sam i ja danas u prijateljskoj utakmici ali nisam potrčao 70m ?! Šta bi to moglo značiti ?

ovo je tvoj post na stranici Edina Dzeke i dovoljno pokazuje koliko si ti ljubomoran na neciji uspjeh nekog igraca a isto tako pljujes po treneru vec odavno tako da samo laprdas...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 jan 2011, 17:50

I ova tema napokon da zivne jbt :lol: manje od mjesec dana do meca sa Slavijom,nadam se da ce se jos neko kvalitetan dovesti,i da krenemo dobro u nastavk sezone,naravno uz pun stadion,i punu novu tribinu sa najvatrenijim navijacima.Vidjecemo sta ce biti sa ovim momcima na probi,koji su mladi,ali moglo se nesto iz nase skole probrati.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crnogorac blizu povratka u Slobodu

Gradimir Crnogorac, karijeru neće nastaviti u Kazahstanu gdje je proveo proteklu sezonu, i prema posljednjim informacijama, vrlo blizu je povratka u tuzlansku Slobodu.
Podsjetimo, Crnogorac je prošle sezone kada se Sloboda borila za opstanak bio jedan od najboljih igrača tuzlanskog tima, da bi nakon te sezone potpisao šestomjesečni ugovor sa kazahstanskom ekipom FC Atyrau, nakon isteka ugovora, potpisao je novi ugovor na dvije godine ali kako stvari stoje, neće ga odraditi.

U klub je došao novi trener i rekao je da igru želi graditi samo na domaćim igračima bez stranih igrača, tako da su svi stranci u tom timu, među kojima i ja, sada slobodni igrači, kazao je Crnogorac za Sportin.ba.

Dobre igre Gradimira Crnogorca u Kazahstanu nisu prošle nezapaženo, pa postoji mogućnost da karijeru nastavi u Rusiji gdje je nekada igrao, ukoliko se to ne dogodi, izgledan je povratak na Tušanj.

Da, istina je, sada postoji nekoliko opcija za odlazak ali ćemo vidjeti. Čekat ću do 1. februara da vidim šta će biti, ukoliko mi se niko ne javi, izgledno je da ću karijeru nastaviti u BiH.

To znači da nije samo Sloboda opcija iz Premijer lige?

Pa, Sloboda iskren da budem, ima prednost nad ostalima, Sloboda je moj klub i normalno je da prvo razmišljam o povratku u Slobodu. Sve ćemo znati za nekoliko dana, kazao je Gradimir Crnogorac.

Bice Grado Rio Ferdinand,Rio Ferdinand :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 30 jan 2011, 17:56

fukara87 je napisao/la:Postao/la Sir Matt dana 30 jan 2011, 17:53
Ne znam zašto se svaki objektivniji pogled na Džeku okarakteriše kao 'hejtanje' . Ako je odigrao za Q , a jeste , zašto to niko neda reći . Dao je gol ? Dao sam i ja danas u prijateljskoj utakmici ali nisam potrčao 70m ?! Šta bi to moglo značiti ?

ovo je tvoj post na stranici Edina Dzeke i dovoljno pokazuje koliko si ti ljubomoran na neciji uspjeh nekog igraca a isto tako pljujes po treneru vec odavno tako da samo laprdas...
Zar i ti ? Ja da sam ljubomoran na nečiji uspjeh osvrnuo bih se na Efendića , Mešanovića , Bekića koji su moji jako dobri ili su bili ekipni drugovi . Zašto bih se ja zamjerio jednom Edinu kojeg nisam vidio u živo i kojeg iskreno cijenim za sve što je dao našoj reprezentaciji . Ono što sam ja istakao u svom postu gore jeste da ako neki igrač , zvao se on Edin , Sulejman , Ivan Pavao odigra loše , zašto mu se pridodaju epiteti da je odigrao super utakmicu . Ja kažem da je odigrao loše i ako neko misli drugačije jer se iz priloženog vidjelo daje to 1/4 onoga što može , onda je to ortodoxni fanboy . Ne misliš valjda da je odigrao dobro ?

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 30 jan 2011, 18:04

Ti izgleda stvarno ne svatas neke stvari, igrac koji predje iz jednog kluba ( evo uzimam primjer Edina Dzeke sto znaci iz Wolzburga ) prelazi u drugi klub ( Manchester City) znaci bio neke 3 godine u Njemackoj (Wolzburg) i seli se u Englesku (Man.City) drugi grad ...i ti ocekujes da taj igrac procvjeta odjednom u novom timu stvarno si me iznenadio stim postom...nadji mi i jednog igraca koji je procjetao odmah nakon prelazka iz jednog kluba u drugi klub ..? Momku je 3 utakmica i dao je gol i ja sam zadovoljan kakvu igru on pruza. ali dobro necu o tome vise da se raspravljam jer je ovo tema Fk Sloboda i ovdje se pise iskljucivo o Slobodi..

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 30 jan 2011, 18:10

fukara87 je napisao/la:Ti izgleda stvarno ne svatas neke stvari, igrac koji predje iz jednog kluba ( evo uzimam primjer Edina Dzeke sto znaci iz Wolzburga ) prelazi u drugi klub ( Manchester City) znaci bio neke 3 godine u Njemackoj (Wolzburg) i seli se u Englesku (Man.City) drugi grad ...i ti ocekujes da taj igrac procvjeta odjednom u novom timu stvarno si me iznenadio stim postom...nadji mi i jednog igraca koji je procjetao odmah nakon prelazka iz jednog kluba u drugi klub ..? Momku je 3 utakmica i dao je gol i ja sam zadovoljan kakvu igru on pruza. ali dobro necu o tome vise da se raspravljam jer je ovo tema Fk Sloboda i ovdje se pise iskljucivo o Slobodi..
Ne kontam sta hoce reci za Dzeku! :roll: Mozda da nije dobar igrac!? :o
Dzeko je najbolji igrac trenutno sa ovih prostora, najplaceniji, najpopularniji...
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 30 jan 2011, 18:17

Probisvjet je napisao/la: Ne kontam sta hoce reci za Dzeku! :roll: Mozda da nije dobar igrac!? :o
Dzeko je najbolji igrac trenutno sa ovih prostora, najplaceniji, najpopularniji...
Prosvijetlit ću te : Apeliram na to da ne igra dovoljno dobro da se lijepe svakojaki augmentativi . To je sve .

Fukara@

Pa čovječe , ja uopšte ne kažem da Džeki ne treba vremena za adaptaciju i da to neće doći na svoje . Cijelo vrijeme želim reći da iako on još traži dobru partiju , bosanci pišu da igra briljantno . Možda ipak tražim previše .

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 jan 2011, 18:22

Daj da pricamo o klubu,za Dzeku ima tema.

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 30 jan 2011, 18:37

Tugo moja, tesko nama sa ovima:

http://sp ortin.ba/vijesti.aspx?id=24762

pa se onda mi pitamo kako to da nemamo nekog reprezentativca.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 jan 2011, 19:21

hahahhahahha evo sad sam procitao pricu,koji su strucnjaci kod nas tad radili jbt .. Bekric,Ibricic,Visca i Aganovic,al naravno tadasnji strucnjaci u Slobodi su ih proglasili nedovoljno kvalitetnim,jos kad procita da je i Susic bio na probi u Slobodi,koji je ocjenjen kao neperspektivan,jaoo Bozeee :lol: :lol: da mi je vidjet te strucnjake koji su ovo radili..

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 jan 2011, 19:30

pa bio je i Osim u slobodi pa je bio netalentovan, jer ovdje je bio kada je sluzio mislim vojsku...

Ebiga ja se sjecam kada je Muratovic dosao u Slobodu i trenirao i rekli su mu da mu babo nema para kao u Enesa Mesanovica :)...ja sam sa covjekom pricao par puta i ponovo je bio blizu prelaska u Slobodu, kada je ono jendo vrijeme igrao za Zmaj...znam d aje cekao slobodu sa priprema da se vrati da potpise i u trznom smo se taj dan zajedno zadesili na sisanju u trznom centru i bas znam covjek mi kaze da jedva ceka potpisati za slobodu, ali da do njega nista nije... tada ga je trazio i Zeljo i covjek kaze da bi prije dosao u Slobodu, jer tu mu je sva familija i zeli ostati tu, ali nasi ga indijanci nisu zeljeli ebiga...vi stari se dobro sjecate kakav je Muratovic tada bio... vjerujte da je duplo bio bolji nego ovaj u reprezetaciji, a izrazloga sto je bio brz i igrao u napadu i tad je najvise pruzao isto kosto je i Mjusic kao napadac bio bolji nego kao bek ebiga

Ovo kad su mu rekli da babo nema para, bilo je one godine kada je dosao u izbjeglistvo u nasu Tuzlu, kad ajos nije poceo igrati za Drinu, a ovo pred potpis za nas klub kada je bio, to je one sezone kada je napustao Zmaj i otisao u Zelju, jer ga mi nismo zeljeli ebiga
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

solar
Kontakt:

Post Postao/la solar » 30 jan 2011, 21:34

SaltCityAttack je napisao/la:stani ba da vidimo prvo ta dva mlada igraca koji su dosli, pa cemo onda pricati... neznam kakva je situacija u nasim juniorima sto se tice tih odbranbenih igraca, vjerovatno nema niko ko bi jos mogao prikljuciti se ekipi i imati te prave izazove ....ovi su dovedeni na probu i ako se pokazu ostace tu, ako ne nece ni biti tu
Kako nema odbrambenih igraca..sta je sa stopera Zukica(1991) koji je bio u Dubrovniku, sta je sa stopera Salihovica(1992) koji je bio kadetski i trenutni juniorski reprezentativac BiH, sta je sa bocnog Aljukica(1992) koji je bio kadetski reprezentativac??..zasto ce mu ti neprovjereni igraci koji dolaze na probu bezze a u svojoj skoli ima kvalitetne igrace koji za par godina mogu postati okosnica prvog tima?..Gradi svaka cast, on je uvijek dobrodosao u Slobodu :)

Dajdža
Kontakt:

Post Postao/la Dajdža » 30 jan 2011, 23:39

harry_90 je napisao/la:hahahhahahha evo sad sam procitao pricu,koji su strucnjaci kod nas tad radili jbt .. Bekric,Ibricic,Visca i Aganovic,al naravno tadasnji strucnjaci u Slobodi su ih proglasili nedovoljno kvalitetnim,jos kad procita da je i Susic bio na probi u Slobodi,koji je ocjenjen kao neperspektivan,jaoo Bozeee :lol: :lol: da mi je vidjet te strucnjake koji su ovo radili..
Senijad Ibričić sa svojim Podgrmečom sa dva svoja gola izbacuje Slobodu iz kupa...Fuad Grbešić ga predlaže upravi Slobode,a oni kakvi jesu lako rekoše da nije igrao u U-17 i U-19 i da nije za Slobode.A Ibričić za kratko vrijeme im pokaza šta su propustili.I tu bi se moglo nabrajati do u nedogled.Evo i provjerena vijest,da je Semir Borogovac potpisao Ugovor u Njemačkoj i predstavljen u medijima kao pojačanje koje puno obećava. Juče je odigrao svih 90 minuta za svoj novi klub,a poslodavci prezadovoljni,jer je na tanjiru asistirao za pobjednički gol. Igrao je Semir 8 godina u Slobodi i bio U-17 i U-19 reprezentativac,ali i za njega nije bilo sluha od strane onih koji vedre i oblače.
I ptice na grani znaju da u Slobodi se treneri najmanje pitaju o igračkom kadru,što je primjetno i kod Denisa.Ipak se nadajmo da će kad-tad se morati promijeniti politika u klubu i u praksu sprovesti svoj proizvod na prvom mjestu,jer se puno uloži u razvoj djece,da bi se olako sve bacilo u vodu,kao da ništa nije rađeno.

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 30 jan 2011, 23:45

solar je napisao/la: Kako nema odbrambenih igraca..sta je sa stopera Zukica(1991) koji je bio u Dubrovniku, sta je sa stopera Salihovica(1992) koji je bio kadetski i trenutni juniorski reprezentativac BiH, sta je sa bocnog Aljukica(1992) koji je bio kadetski reprezentativac??..zasto ce mu ti neprovjereni igraci koji dolaze na probu bezze a u svojoj skoli ima kvalitetne igrace koji za par godina mogu postati okosnica prvog tima?..Gradi svaka cast, on je uvijek dobrodosao u Slobodu :)
Pogledaj ti tu logiku . Vrati Zukića iz Dubrovnika da bi gledao u nekog lika iz Srbije na svom mjestu . Aljukić nije klasični bočni , on je dok smo još pioniri bili igrao Štopera , u kadetima zadnjeg veznog a posljednju godinu dana je na bočnom , tako da je to još rizik . Salihović je veoma lijepo građen za štopera , ali nedovoljno psihički stabilan za prvu postavu prvog tima . Ne kažem da je loš , već da treba još barem šest mjeseci provesti u klubu kao bekap da koncepcija igre te općenito težina i pritisak koji nosi Premier Liga , dođu na svoje .

Dajdža
Kontakt:

Post Postao/la Dajdža » 30 jan 2011, 23:48

SaltCityAttack je napisao/la:pa bio je i Osim u slobodi pa je bio netalentovan, jer ovdje je bio kada je sluzio mislim vojsku...

Ebiga ja se sjecam kada je Muratovic dosao u Slobodu i trenirao i rekli su mu da mu babo nema para kao u Enesa Mesanovica :)...ja sam sa covjekom pricao par puta i ponovo je bio blizu prelaska u Slobodu, kada je ono jendo vrijeme igrao za Zmaj...znam d aje cekao slobodu sa priprema da se vrati da potpise i u trznom smo se taj dan zajedno zadesili na sisanju u trznom centru i bas znam covjek mi kaze da jedva ceka potpisati za slobodu, ali da do njega nista nije... tada ga je trazio i Zeljo i covjek kaze da bi prije dosao u Slobodu, jer tu mu je sva familija i zeli ostati tu, ali nasi ga indijanci nisu zeljeli ebiga...vi stari se dobro sjecate kakav je Muratovic tada bio... vjerujte da je duplo bio bolji nego ovaj u reprezetaciji, a izrazloga sto je bio brz i igrao u napadu i tad je najvise pruzao isto kosto je i Mjusic kao napadac bio bolji nego kao bek ebiga

Ovo kad su mu rekli da babo nema para, bilo je one godine kada je dosao u izbjeglistvo u nasu Tuzlu, kad ajos nije poceo igrati za Drinu, a ovo pred potpis za nas klub kada je bio, to je one sezone kada je napustao Zmaj i otisao u Zelju, jer ga mi nismo zeljeli ebiga
Čitam ovo pažljivo jer se sjećam svakog detalja oko Muratovića,skromnog i predivnog momka....izbjeglice nisu bili u modi za stručnjake Slobode.A Samir je na terenu pokazivao sav svoj raskoš i umijeće....ali šta da radimo kada u klubu imamo stručnjake da bi im i sir Ferguson "pozavidio",a menadžer da bi kada bi mu dali sjeo i na mjeso Sepa Blatera....samo daj lovu...

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.