Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Stvarno je ovaj Oldie sizofrenicar.
- OldFashioned
- Kontakt:
Idi pravi nove nickove Kwedi.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Ne znam ko ti je taj.
- Marsal
- Kontakt:
Ne sviđa mi se taj film, prikazuje mašinovođe kao ljude koji jedva čekaju i raduju se nekom gaženju, ustvari to su ljudi kao ti i ja koji se nadaju da će provesti radni vijek bez incidenta ali na Balkanu, pogotovo Bosni, to je jako teško zbog naše (ne)kulture, divljih pružnih prelaza i većine neobezbjeđenih regularnih prelaza.
Ljudi kod nas generalno nisu upućeni i ne znaju da se u BiH prijevoz robe i tereta vozi na pojačanom nivou (oko 20% iznad EU prosjeka) a sve oči su uprte u putnički koji predstavlja samo gubitak za preduzeće pa se shodno tom linije smanjuju i ukidaju i zbog toga ljudi stave slušalice i hodaju prugom i paf ili očekuju da voz može kočiti lako poput auta, a ako je pod teretom njegov zaustavni put je najmanje 700 metara.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- ASD
- Kontakt:
Prošle godine je u Banovićima bio slučaj kod zvjezdare.AshburtonG je napisao/la: ↑15 jan 2022, 20:56Kod mene komsija je imao isto tako par gazenja, covjek je masinovodja ja mislim preko 30 godina. Kaze jednom je uspio nekako zakocit, izasao a lik naboban do Boga i smijao mu se u facu, ovaj ubio tog Boga u njemu i samo ga plasirao pored pruge te nastavio dalje.![]()
A prije dvije godine na brezicima. Momak stao na prugu i glabao mobitel. voz naletio da je momak srećom živ ostao.
U jako rijetkim slučajevima vozač je kriv. Barem kod nas. I to većinom što pjan dođe na mašinu. (Nažalost i to se dešava.)
Bio u Banovićima isto slučaj prije 3 godine.
- AshburtonG
- Kontakt:
ASD je napisao/la: ↑16 jan 2022, 00:36Prošle godine je u Banovićima bio slučaj kod zvjezdare.AshburtonG je napisao/la: ↑15 jan 2022, 20:56Kod mene komsija je imao isto tako par gazenja, covjek je masinovodja ja mislim preko 30 godina. Kaze jednom je uspio nekako zakocit, izasao a lik naboban do Boga i smijao mu se u facu, ovaj ubio tog Boga u njemu i samo ga plasirao pored pruge te nastavio dalje.![]()
A prije dvije godine na brezicima. Momak stao na prugu i glabao mobitel. voz naletio da je momak srećom živ ostao.
U jako rijetkim slučajevima vozač je kriv. Barem kod nas. I to većinom što pjan dođe na mašinu. (Nažalost i to se dešava.)
Na Brezicima je za mog vijeka makar 4-5 auta voz pokupio, jer tamo nema ni rampe, a ni svjetala/zvucnih signala na onom prijelazu. Ljudima se ugasi auto, jer ih panika uhvati ili jednostavno ne obracaju paznju, pa ne vide voz kako dolazi sa strane i eto belaja. Prije par mjeseci je kod Zvjezdare prevrnuo kamion cini mi se. Prije isto tako, dok je bilo popularno krast ugalj s vagona, dosta ih je dozivljavalo povrede
Ovaj moj komsija vozi u Tuzli, tj. radi za BH Zeljeznice ili kako se vec zove ta firma.
- Marsal
- Kontakt:
Imaš federalne i srpske tj ŽFBH i ŽRS.
Moja firma ima 8 dizel mašina ja mislim, 6 lokomotiva serije 732 i 2 lokomotive serije 642. 732 su za lako manevrisanje, a 642 su teške manevarke.
Imamo još 4 lokotraktora, 3 šinske dizalice i 5 teških motornih drezina.
Moja firma ima 8 dizel mašina ja mislim, 6 lokomotiva serije 732 i 2 lokomotive serije 642. 732 su za lako manevrisanje, a 642 su teške manevarke.
Imamo još 4 lokotraktora, 3 šinske dizalice i 5 teških motornih drezina.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kod nas je voz prije 20-ak godina udario curu i ubio je na licu mjesta.Marsal je napisao/la: ↑15 jan 2022, 20:45Ja sam upoznao mašinovođu koji je imao 16 gaženja. Zamisli sad kako je njemu ili npr onom što je nedavno vozom naletio na onu djevojčicu u Sarajevu.kraljttbvb je napisao/la: ↑15 jan 2022, 19:59Ima ih nekoliko odmaraju kod nas u gradu, prave neku pauzu. Vazda budu dvojica u ekipi...Marsal je napisao/la: ↑15 jan 2022, 18:03
Odgovornost, poznavanje signala, poznavanje propisa, kočenje. Otvorena pruga već nije šala.manevra je zaebancija.
Zatim gadno radno vrijeme i slično... Nekad ti se desi da moraš preuzet smjenu 100 kilometara od kuće, nekad satima čekaš negdje sa mašinom i slično, desi se da radiš 2 smjene od 12 sati u razmaku od 6 sati. Ideš npr negdje, završiš smjenu od 12 sati u Maglaju, odmoriš u sklopu želj. stanice 6 sati i ponovo radiš 12-ku.
Jednom jedan govori dobar je posao, samo nema hodze kod kojeg nisam bio. Valjda mu se nekoliko likova bacilo pod voz, pa mu otišlo na psihu![]()
Lik što je bio sa njom još uvijek se nije vratio u vinklo, iako ne prošlo bruku vremena od tada...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- ASD
- Kontakt:
Jako puno je tih nepreglednih po Banovićima.AshburtonG je napisao/la: ↑16 jan 2022, 14:09ASD je napisao/la: ↑16 jan 2022, 00:36Prošle godine je u Banovićima bio slučaj kod zvjezdare.AshburtonG je napisao/la: ↑15 jan 2022, 20:56Kod mene komsija je imao isto tako par gazenja, covjek je masinovodja ja mislim preko 30 godina. Kaze jednom je uspio nekako zakocit, izasao a lik naboban do Boga i smijao mu se u facu, ovaj ubio tog Boga u njemu i samo ga plasirao pored pruge te nastavio dalje.![]()
Na Brezicima je za mog vijeka makar 4-5 auta voz pokupio, jer tamo nema ni rampe, a ni svjetala/zvucnih signala na onom prijelazu. Ljudima se ugasi auto, jer ih panika uhvati ili jednostavno ne obracaju paznju, pa ne vide voz kako dolazi sa strane i eto belaja. Prije par mjeseci je kod Zvjezdare prevrnuo kamion cini mi se. Prije isto tako, dok je bilo popularno krast ugalj s vagona, dosta ih je dozivljavalo povrede
Ovaj moj komsija vozi u Tuzli, tj. radi za BH Zeljeznice ili kako se vec zove ta firma.
Nije uređeno to okolo a geografija nam ne ide u prilog.
Ja naletio minut poslije tog sudara kod zvjezdare.
Kada je voz udario u kamion.
Interesantna činjenica je da vozaču voza taj vozač kamiona dođe tetak.

Ne znam jesi li vidio onaj prelaz na Ljubacama kad hoces za Barice, Šeriće itd. Gdje je Alfe-Mi, Cestotehnik itd.ASD je napisao/la: ↑16 jan 2022, 21:17Jako puno je tih nepreglednih po Banovićima.AshburtonG je napisao/la: ↑16 jan 2022, 14:09ASD je napisao/la: ↑16 jan 2022, 00:36
Prošle godine je u Banovićima bio slučaj kod zvjezdare.
Interesantna činjenica je da vozaču voza taj vozač kamiona dođe tetak.![]()
Apsolutno nista nema, ni rampe, ni signalizacije, jos je prelaz u tako uzasnom stanju da moras skroz polako prec preko njega ako neces da ti se auto raspadne.
Ja dnevno dvaput prodjem tu, jos kad se spusti magla obavezno gasim muziku i spustam prozore jer se apsolutno nista ne vidi.
Bar je 10 ljudi nastradalo tu u zadnjih par godina
Mi ko država nemamo uređene pješačke zone barem do škola a gdje takve prijelaze.
- ASD
- Kontakt:
Da, taj je čuven.NBK7 je napisao/la: ↑16 jan 2022, 21:48Ne znam jesi li vidio onaj prelaz na Ljubacama kad hoces za Barice, Šeriće itd. Gdje je Alfe-Mi, Cestotehnik itd.ASD je napisao/la: ↑16 jan 2022, 21:17Jako puno je tih nepreglednih po Banovićima.AshburtonG je napisao/la: ↑16 jan 2022, 14:09
Interesantna činjenica je da vozaču voza taj vozač kamiona dođe tetak.![]()
Apsolutno nista nema, ni rampe, ni signalizacije, jos je prelaz u tako uzasnom stanju da moras skroz polako prec preko njega ako neces da ti se auto raspadne.
Ja dnevno dvaput prodjem tu, jos kad se spusti magla obavezno gasim muziku i spustam prozore jer se apsolutno nista ne vidi.
Bar je 10 ljudi nastradalo tu u zadnjih par godina
I ko zna to napamet tu ima problema, a kamoli neko ko prvi put dolazi.
- Marsal
- Kontakt:
Identična priča ko u Amne Fazlić koja je bila reprezentativka BiH u košarci i veliki talenat.kraljttbvb je napisao/la: ↑16 jan 2022, 20:33Kod nas je voz prije 20-ak godina udario curu i ubio je na licu mjesta.
Lik što je bio sa njom još uvijek se nije vratio u vinklo, iako ne prošlo bruku vremena od tada...
https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... icno/56459
- tuzlak1987
- Kontakt:
Marshale mozes li mi objasniti svrhu postojanja voza u BiH ako on ne moze da ide preko 150 na sat?
- Marsal
- Kontakt:
Jeftin način za prijevoz robe i tereta.tuzlak1987 je napisao/la: ↑17 jan 2022, 00:41Marshale mozes li mi objasniti svrhu postojanja voza u BiH ako on ne moze da ide preko 150 na sat?
Kamioni godišnje prevezu oko 4.5 miliona tona robe, a željeznica skoro 10 miliona tona.
Imamo vozove koji mogu postići te brzine ali nemamo kvalitetnu infrastrukturu nažalost. Pruge su u očajnom stanju i krpe se. Da su kvalitetne i restruktuirane brzine od 100+ km/h ne bi predstavljale neki bauk.
Joj budale

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
-
- Kontakt:
Hahaha kakva seljačina u pm. Žao mi ove novinarke, vjerovatno nije navikla na ove seljačke zatucane njuške pa se pogubila skroz.
41:34
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜