Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

merdanovic
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la merdanovic » 14 jan 2022, 01:13

Shategabri je napisao/la:
13 jan 2022, 15:12
EpateguiHuleteti je napisao/la:
13 jan 2022, 14:16
Novak - Australijska drzava 2:0 trenutno u setovima

Australijski sud presudio u Novakovu korist.
Spanska vlada i policija (odakle se Novak zaputio za Melburn) demantovale spinovanja da je Novak ista uradio protivno njihovim zdravstvenim merama i zakonodavstvu.

Ako ga sada deportuju to znaci da nemaju nikakav pravni osnov za takvu odluku, tj. sve je = politika. Bio bi to verovatno jedan od tri najveca skandala u istoriji svetskog sporta. I najdalekoseznija.

A da ce posle svega ovoga uslediti i sudski proces - jasno je svakoj ptici na grani.
Novak ce traziti papreno obestecenje.
Australci su i prije korone bili hajmo reći pretjerano rigorozni.
E sad, sve ono što se recimo primjenjuje u Evropi tokom ovog korona perioda, to kod njih podigni za 10 nivoa.
Oni su totalni ludaci po tom pitanju. Maltene su se izolovali od ostatka svijeta.
Naravno, ovo šiljenje qrca na Novaku je i zbog toga da pokažu kako nema privilegovanih.
Ne bi me začudilo da konačna odluka bude deportacija i po cijenu da izgube poslije spor i plate masnu odštetu.
Davno sam konstatovao da je gore od korone onaj nusprodukt, paranoja koja izjeda društvo psihički i čitava društva pravi sociopatski bolesnim.
Sportist koji igra nekontaktni sport na otvorenom je biološko oružje i opasan po sve. Hajte molim vas!
Prije svega od velike trojke navijam za Đokovića , veliki broj pogledanih turnira i završnica i epski mečevi protiv Federera i Nadala ne ono što se pamti.Svrstavam ga u red najvećih sportista današnjice. Međutim , izigravanje nekakvog šarlatana sa takvom globalnom reputacijom ne priliči sportisti ovakvog renomea. Nije mi drago , ali u ovom slučaju se nadam da će ostati bez mogućnosti da se takmiči na Australian Openu zbog neozbiljnog pristupa te jer je imao čitavu godinu i duže da se vakciniše.
Ukoliko se na ovakav način želi upisati u historiju izazivanjima australskih vlasti da ga sankcionisu , stvarno neozbiljno.Da sam igrač slabijeg ranga i koji očekujem poraz ,pa prvi bih odbio igrati protiv istog jer bih se osjecao "nesigurno". Što se tužbi tiče , to mačku o rep može okačiti . Australija ima pravo donositi svoje zakone i odluke i radi se o otvorenom prvenstvu Australije koje nekima i ne mora biti otvoreno. Na kraju AO mu je dopusti napust , ali država ima svoja pravila ulaska.
Odluka kakva god bila , mora ili bi treabala pokazati da nema nedodirljivih jer bi u drugom slucaju mogla izazvati revolt i kod drugih tenisera.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 jan 2022, 01:15

U prijavi navedeno da nije putovao nigdje 14 dana prije ulaska u Australiju, on bio u Spaniji par dana prije dolaska u Melbourne. Cak je i Novak u onoj izjavi na drustvenim mrezama naveo da je tu napravljena greska sa opravdanjem koje realno ne bi moglo u srednjoj skoli proc. To je samo po sebi prekrsaj za koji moze krivicno odgovarati sto cak i stoji na samom formularu. Na to dodaj i prilicnu vjerovatnocu da je pozitivan test tj datum pozitivnog testa vrlo vjerovatno laziran, jer koliki god on antivaxer bio cisto sumnjam da je toliko lud da zarazen ide medju djecu i novinare. Prica da jedan Novak Djokovic u Srbiji nije dobio rezultat PCR testa odmah isti dan je naucna fantastika. Imaju i vise nego dovoljno pokrice ako se odluce da ga deportuju sto opet ponavljam sumnjam da ce uraditi.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 14 jan 2022, 01:22

Epidaurus je napisao/la:
14 jan 2022, 01:15
U prijavi navedeno da nije putovao nigdje 14 dana prije ulaska u Australiju, on bio u Spaniji par dana prije dolaska u Melbourne. Cak je i Novak u onoj izjavi na drustvenim mrezama naveo da je tu napravljena greska sa opravdanjem koje realno ne bi moglo u srednjoj skoli proc. To je samo po sebi prekrsaj za koji moze krivicno odgovarati sto cak i stoji na samom formularu. Na to dodaj i prilicnu vjerovatnocu da je pozitivan test tj datum pozitivnog testa vrlo vjerovatno laziran, jer koliki god on antivaxer bio cisto sumnjam da je toliko lud da zarazen ide medju djecu i novinare. Prica da jedan Novak Djokovic u Srbiji nije dobio rezultat PCR testa odmah isti dan je naucna fantastika. Imaju i vise nego dovoljno pokrice ako se odluce da ga deportuju sto opet ponavljam sumnjam da ce uraditi.
Kao i PCR ,mogao je lažirati potvrdu o vakcinaciji . Ovako je napravio čitav folklor koji bi se mogao nastaviti. Fakat biće zanimljivo vidjeti konacnu odluku ..

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 14 jan 2022, 08:09

sad nakon deportacije u novakovom kampu ide pjesma prokleta je australija i zlato sto sjaaaaaa🥳🥳🥳😆😆

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 jan 2022, 08:15

Ide žalba.
Al ovi su izgleda zapeli da ga deportuju i sviraj qrcu.
Koševo Zapad

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 jan 2022, 08:18

Ima li zvanicno obavjestenje i razlozi?

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 14 jan 2022, 08:19

nekako mi sve ide u stilu "gledajte Elif, Novak će igrati!", ili na to ko dilema da li je Esmeralda progledala il nije

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 14 jan 2022, 08:38

Kako se kolo srece okrenulo.Manji je od makova zrna.Fakticki moli da igra , zar ponos srbadije to dopusta ?

Deportovati i zabraniti ulazak u drzavu narednih x godina.

Ja sam ga podrzavao i navijao da igra dok se klupko nije poceo odmotavati.

Ovakva petljavina i seljakluk samo na balkanu ima.Glumi nekog globalca,vegy megy , pljuje vakcine a vamo mulja i siri zarazu po svijetu.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 14 jan 2022, 08:45

Ma i da zaigra ispasti će u prva 3 kola nakon ovog.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 14 jan 2022, 08:52

Zasto je on deportovan ikako, jos nisam skonto :mrgreen:

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 14 jan 2022, 08:58

ko drugom jamu kopa sam u nju upada

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 14 jan 2022, 09:03

Joj cirkusa majko draga :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jan 2022, 09:04

Protjerati varalicu i zabraniti mu ulazak na minimalno pet godina!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 14 jan 2022, 09:04

13 jan 2022, 17:33
Game set and match - Australia
Pucaju čirevi
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 14 jan 2022, 09:05

13 jan 2022, 14:16
Novak - Australijska drzava 2:0 trenutno u setovima

Australijski sud presudio u Novakovu korist.
Spanska vlada i policija (odakle se Novak zaputio za Melburn) demantovale spinovanja da je Novak ista uradio protivno njihovim zdravstvenim merama i zakonodavstvu.

Ako ga sada deportuju to znaci da nemaju nikakav pravni osnov za takvu odluku, tj. sve je = politika. Bio bi to verovatno jedan od tri najveca skandala u istoriji svetskog sporta. I najdalekoseznija.

A da ce posle svega ovoga uslediti i sudski proces - jasno je svakoj ptici na grani.
Novak ce traziti papreno obestecenje.
Ipak preokret 2:3 jes mi drago :bih:
Vrabac kriminalac

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 jan 2022, 09:13

Valjda je 2-2, ima još žalba.

A što vam je konkretno drago?

Što je Đoković u pitanju, što nije vakcinisan ili?
Koševo Zapad

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 jan 2022, 09:19

Shategabri je napisao/la:
14 jan 2022, 09:13
Valjda je 2-2, ima još žalba.

A što vam je konkretno drago?

Što je Đoković u pitanju, što nije vakcinisan ili?
Meni je drago iz razloga što makar i ovim primjerom mogu vidjeti da postoji pravda u svijetu, bez obzira ko to bio i kakva pravila bila, i nebitno kako čitav slučaj završio, uglavnom slučaj postoji i nešto se dešava. Mogao je to biti moj babo ja bih se isto radovao. A ti kao neko ko pere o pravima na onoj temi o koroni bi se isto tako trebao osjećati sretnim.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 14 jan 2022, 09:28

Kakav Embel riva cirkus, je li realno ovo šta rade i jedni i drugi, dvije potpune krajnosti: s jedne strane antivaxerski luđak koji mulja sa službenim potvrdama i testovima, s druge strane luđačka država koja drži ljude zatvorene mjesecima bez ikakvog posebnog efekta i strahovito se blamira u međunarodnim krugovima sa ovim odlukama o ulasku u zemlju.

Novak Đoković je najuspješniji teniser u istoriji tenisa, ali je u isto vrijeme i tipični balkanski međed i epska dilajla koja ne priliči najvećima u istoriji sporta. Realno: budala.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 14 jan 2022, 09:30

Nisu ga trebali pustit na startu i gotovo, nisi vakcinisan i doviđenja.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 14 jan 2022, 09:33

LlullSergio je napisao/la:
14 jan 2022, 09:30
Nisu ga trebali pustit na startu i gotovo, nisi vakcinisan i doviđenja.
U momentima dok im u državi eksplodira širenje virusa internom transmisijom, ne vidim problem u puštanju u državu potpuno zdravog i nezaraženog čovjeka. Druga je priča što izmišljaju idiotske zakone, a što je i on idiot pa se nije vakcinisao i riješio sve neodumice oko prelaska granica i slično.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.