Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Tuvalu
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Tuvalu » 13 jan 2022, 23:56

Česi su imali 7 isključenja protiv Španije, a mi 4 protiv Švedske. Eto šanse :D :bih:

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 14 jan 2022, 00:01

Raonffa je napisao/la:
13 jan 2022, 23:48
Fagus501 je napisao/la:
13 jan 2022, 23:26
Lose ovo noćas Svedi došli turistički mislio sam da nas neće puno bušiti ali mi smo preslabi pa su sa pola snage 12 dobili.Kada se ne uradi podmazivanje na vrijeme ovo vam se dešava,ovaj Klis misli dace 5 golova i uzeti će ga Vesprem teško brate dragi.Bihara isto Hamidovic pa nije to premijer liga,Buric je top golman sa odabranom Flenzurga ova naša odabrana ne postoji.Šta dalje Česi su jaki i dobro biju ne biraju sredstva biće zanimljivo
Budemo li bez desnog beka igrali i protiv Čeha nemamo se čemu nadati, siguran sam u to. Ukoliko bi imali Malinovića + Vranješa (da ne računamo ove iz Sarajeva), mislim da se možemo "potući" sa njima.

Jesu kvalitetniji od nas, ali nije to toliko velika razlika, nemaju ni oni nekog vrhunskog igrača u ekipi, ali imaju više kvalitetnih igrača nego mi, kao recimo Kašparek (desni bek), onda ono lijevo krilo (Hrstka čini mi se), Babak srednji bek i solidan golman Mrkva.
Druže kakav crni Malinovic može da dati 3 gola i izaći sa bolom u ledzima ili klecati kao uvjek.Vidjecemo potukli su se Spanijom protiv nas vide šansu kao i naši protiv njih,igraju jaku odbranu nekome će od naši p..ku razbiti Pericu ili Klisu.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 jan 2022, 00:21

Fagus501 je napisao/la:
14 jan 2022, 00:01
Raonffa je napisao/la:
13 jan 2022, 23:48
Fagus501 je napisao/la:
13 jan 2022, 23:26
Lose ovo noćas Svedi došli turistički mislio sam da nas neće puno bušiti ali mi smo preslabi pa su sa pola snage 12 dobili.Kada se ne uradi podmazivanje na vrijeme ovo vam se dešava,ovaj Klis misli dace 5 golova i uzeti će ga Vesprem teško brate dragi.Bihara isto Hamidovic pa nije to premijer liga,Buric je top golman sa odabranom Flenzurga ova naša odabrana ne postoji.Šta dalje Česi su jaki i dobro biju ne biraju sredstva biće zanimljivo
Budemo li bez desnog beka igrali i protiv Čeha nemamo se čemu nadati, siguran sam u to. Ukoliko bi imali Malinovića + Vranješa (da ne računamo ove iz Sarajeva), mislim da se možemo "potući" sa njima.

Jesu kvalitetniji od nas, ali nije to toliko velika razlika, nemaju ni oni nekog vrhunskog igrača u ekipi, ali imaju više kvalitetnih igrača nego mi, kao recimo Kašparek (desni bek), onda ono lijevo krilo (Hrstka čini mi se), Babak srednji bek i solidan golman Mrkva.
Druže kakav crni Malinovic može da dati 3 gola i izaći sa bolom u ledzima ili klecati kao uvjek.Vidjecemo potukli su se Spanijom protiv nas vide šansu kao i naši protiv njih,igraju jaku odbranu nekome će od naši p..ku razbiti Pericu ili Klisu.
Ma ne mislim na Malinovića u smislu golova, nego generalno onako nemoguće je igrati normalno sa dešnjakom na desnoj (ili ljevakom na lijevoj), Malinović bi valjao ako ništa zbog protoka lopte a i kakav god da je na toj poziciji je opasniji za protivnika od bilo kojeg drugog igrača iz ovog rostera.

Baš zbog njihove odbrane bih volio vidjeti Vranješa, realno jak je k'o beton i može im praviti probleme dole na crti. Nisu oni sad vrhunski defanzivci koliko prosto igraju grubo.

Igrao je za njih onaj Horak, čupo, zayeban igrač, lijevi bek čini mi se, bio odličan u odbrani, a i u napadu solidan, ali mislim da se on oprostio, isto kao i Zdrahala.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 14 jan 2022, 00:33

Treba nam Vranjes u odbrani, Malinovic u napadu, a Ovcina i Haseljic i za jedno i za drugo. Keskic i Peric na ovom nivou ne mogu nista ni u jednom pravcu. I Herceg bi takodjer dobro dosao. I pored toga bismo bili losiji od Ceske, ali bi se bar imalo cemu nadati. Ovako, s 3 desnjaka na bekovskim pozicijma - nema sanse.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 jan 2022, 02:05

Ma nista od nas dobiće nas i Česi, u ovoj djeci nema hljeba bgmi Karačić i Prce su i dalje naši najbolji igrači u napadu(sto je zalosno), Perić se samo bezveze zabija nista konkretno nije uradio, vise je dao onaj mali sto ga je mijenjao iako je bas limitiran rastom, Klis slicno kao i Hamidovic kad je dobijao kao neku sansu svaku loptu koju dobije zapuca na tribine il jedva dobaci do gola, mi dvadeset godina igramo bez krila osim kad neku kontru istrcimo tako da nisu opet koristeni momci pa ih nemas sta ni ocijeniti.

Sve u svemu nikad necemo biti ozbiljna reprezentacija dok ne stvorimo jednog vrhunskog srednjaka od njeg sve počinje on razigrava ekipu od njeg profitiraju pivoti i krila mi takvog nemamo nazalost
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 14 jan 2022, 02:18

Keso povrijeđen Pavlovic mislim isto tako Velic nece da igra i jedino je ostao Stjepanovic kao desni bek koji bi mogao pomoci

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 14 jan 2022, 02:23

legenda reala je napisao/la:
14 jan 2022, 02:05
Ma nista od nas dobiće nas i Česi, u ovoj djeci nema hljeba bgmi Karačić i Prce su i dalje naši najbolji igrači u napadu(sto je zalosno), Perić se samo bezveze zabija nista konkretno nije uradio, vise je dao onaj mali sto ga je mijenjao iako je bas limitiran rastom, Klis slicno kao i Hamidovic kad je dobijao kao neku sansu svaku loptu koju dobije zapuca na tribine il jedva dobaci do gola, mi dvadeset godina igramo bez krila osim kad neku kontru istrcimo tako da nisu opet koristeni momci pa ih nemas sta ni ocijeniti.

Sve u svemu nikad necemo biti ozbiljna reprezentacija dok ne stvorimo jednog vrhunskog srednjaka od njeg sve počinje on razigrava ekipu od njeg profitiraju pivoti i krila mi takvog nemamo nazalost
A nema sta nisi pisao protiv njega... :hmmmmm:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 jan 2022, 02:31

Pa to nije nista dobro sto je on i dalje nas najbolji bek u napadu.
Pisao sam jer je pogresno koristen sto njegovom krivicom sto selektora i forsiran do granica izdrzljivosti u oba pravca i na stetu reprezentacije masu puta
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 14 jan 2022, 07:46

Jusko00 je napisao/la:
14 jan 2022, 02:18
Keso povrijeđen Pavlovic mislim isto tako Velic nece da igra i jedino je ostao Stjepanovic kao desni bek koji bi mogao pomoci
Tacno, ali moglo (i moralo) se je naci neko novo pojacanje tu, malo truda ipak treba…

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 14 jan 2022, 09:32

EdinjoBos je napisao/la:
14 jan 2022, 07:46
Jusko00 je napisao/la:
Tacno, ali moglo (i moralo) se je naci neko novo pojacanje tu, malo truda ipak treba…
Strasno je ovo sta se radi u ovoj reprezentaciji, izgledamo isto grupa cirkusanata koji su dosli da odrade predstavu i vrate se kuci.Neko se ozbiljno zajebava sa ovom reprezentacijom.
Nevjerovatno kakva se imena nalaze na spisku, Obrvan izgleda se uopste ne zanima oko ove reprezentacije.
Na evropsko prvenstvo sa jednim desnim bekom??
Ne razumijem zasto Stjepanovic nije na spisku, jedino mi logicno moze biti da je odbio da igra za repku, sve drugo bi bila ludost.Keskic lijevo krilo? Sa takvim fizickim "predispozicijama" kao on, moras biti egert sa pozicije da bi bio u sastavu.Neki jako ogroman lobi ima taj momak.
Lijevih bekova nigdje, Mehinagic, Hamzic, Kasumovic, Tufekcic, Smajic, Halilbegovic......10x bi vise napravili u ovoj utakmici nego sinoc momci koji su igrali.
5 igraca ti napusti pripreme i ode da igra neki izmisljeni kup i ti ih povedes na prvenstvo.....apsurd
Okej, Svedska je televizor u boji za nasu repku, ali u odbrani su igraci koji igraju u vrhunskim klubovima, bar se u tom segmentu moglo nesto napraviti?
Do sutra bi mogao pisati, ali svi vidmo da je ovo neka cirkuska predstava u reziji "rukometnog saveza bih" ako uopce i postoji....

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 14 jan 2022, 10:00

Super je ovo , mladi su pošli dobijati šansu , Lukić odličan , Vukšić takođe svojom brzinom može promijeniti ritam utakmice ... Strpimo se 4-5 godina i bit će to odlično .
Nemoramo se kvalifikovati narednih par prvenstava , ali dati šansu mladima ...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 jan 2022, 10:51

Celtic je napisao/la:
14 jan 2022, 10:18
slika
:mrgreen:
slika

:mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

RAGIBIZSTRMINA
Kontakt:

Post Postao/la RAGIBIZSTRMINA » 14 jan 2022, 11:19

ham19 je napisao/la:
14 jan 2022, 09:32
EdinjoBos je napisao/la:
14 jan 2022, 07:46
Jusko00 je napisao/la:
Strasno je ovo sta se radi u ovoj reprezentaciji, izgledamo isto grupa cirkusanata koji su dosli da odrade predstavu i vrate se kuci.Neko se ozbiljno zajebava sa ovom reprezentacijom.
Nevjerovatno kakva se imena nalaze na spisku, Obrvan izgleda se uopste ne zanima oko ove reprezentacije.
Na evropsko prvenstvo sa jednim desnim bekom??
Ne razumijem zasto Stjepanovic nije na spisku, jedino mi logicno moze biti da je odbio da igra za repku, sve drugo bi bila ludost.Keskic lijevo krilo? Sa takvim fizickim "predispozicijama" kao on, moras biti egert sa pozicije da bi bio u sastavu.Neki jako ogroman lobi ima taj momak.
Lijevih bekova nigdje, Mehinagic, Hamzic, Kasumovic, Tufekcic, Smajic, Halilbegovic......10x bi vise napravili u ovoj utakmici nego sinoc momci koji su igrali.
5 igraca ti napusti pripreme i ode da igra neki izmisljeni kup i ti ih povedes na prvenstvo.....apsurd
Okej, Svedska je televizor u boji za nasu repku, ali u odbrani su igraci koji igraju u vrhunskim klubovima, bar se u tom segmentu moglo nesto napraviti?
Do sutra bi mogao pisati, ali svi vidmo da je ovo neka cirkuska predstava u reziji "rukometnog saveza bih" ako uopce i postoji....
Pogledaj samo na šta liči taj savez,prvo predsjednik pa nadalje,prvi ga on sabotira i ne želi ni to da postoji u ovoj državi
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍

"No Mikey,no no Mikey that was so no right".

Super Max! 🧡

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 14 jan 2022, 11:55

Nije sve tako lose…prizivali smo mlade i eto ih nekoliko (konacno), sacuvali smo lukica a bila je opasnost (kao sto je jos uvijek i kod kos-a) da ga izgubimo, jer je bio na 2-3 okupljanja u19 srbije. Nije ni on „ober-talenat“ (vidjelonse u nastavku utakmice), ali ako na debiju za repku zabijes 3 gola jednoj svedskoj, onda se moze reci da je bilo dosta losijih debitansta u povjesti repke. Klis je tu, ko prati rukomet zna da ob nije „novi prce“ ali opet (najvjetovatnije) nasa najveca nada na toj poziciji. Ja sam se nadao da ce mo vratiti mlivica pod nasu zastavu pa da njih dvojica budu te nadolazece nade na poziciji lijevog beka. Dobro je da je vuksic (jako hrabar i pozrtvovan igrac) dobio sansu, sansu koju u svoje vrijeme jedan mario pavlak (kao nasljednik perica) nije dobio itd.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 14 jan 2022, 12:00

Svugdje na svijetu kada neko pravi spisak prati trenutno kako igra koji u nekoj ligi ili klubu i na osnovu toga bude pozvan.Mislim da Obravan čak i nezna gdje koji igrač igra trenutno a kamoli u kojoj je formi jer da zna nebi većinu pozvao.Taj Keskic izgleda amnestica prava Babo mu dao lovu nekom u savezu da ga gura ima taki po federalnoj ligi kod nas.Gradzan čeka svoji 5 minuta već 10 godina zato neki Šoljić ili Faljic koji pojma nemaju uskoče prije njega i dobiju minute žalosno najbolji pivot napadački daleko.Srbi ugurali nekog Boljica da brani nebil se prodo negdje,najgore sto nam je 80%igraca lobirano od Coline,Umičevića i taki nikada mi nećemo naprijed.Treba jedan dobar novinar da to malo razotkrije šta se sve dešava ali rukomet izgleda nikoga ne zanima

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 14 jan 2022, 12:22

Gdje je i sta radi adnan harmandic
naprijed rejal

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 14 jan 2022, 12:43

Sveti je napisao/la:
14 jan 2022, 12:22
Gdje je i sta radi adnan harmandic
Na Saraj polju ( Vojničko ) živi , pije veliku sa mlijekom ujutro u Fancy-u , a navečer velike točene Tuborg u Fancy-u ili Alf-u .
Puši Marlboro plavi , petica .

Po danu šta radi nisam upratio :kafa:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 14 jan 2022, 13:35

EastwichTown je napisao/la:
14 jan 2022, 10:00
Super je ovo , mladi su pošli dobijati šansu , Lukić odličan , Vukšić takođe svojom brzinom može promijeniti ritam utakmice ... Strpimo se 4-5 godina i bit će to odlično .
Nemoramo se kvalifikovati narednih par prvenstava , ali dati šansu mladima ...
Lukic sa svojih 190 cm moze biti jedino srednji bek, ali nije dovoljno kreativan za te pozicije. Kao lijevi bek s tom visinom i sutem bez odraza moze zabijati po nasoj ligi, ali za nesto vise nije sposoban. Ova tri gola sinoc ne znace apsolutno nista. Vuksic takodjer sa 170-ak cm visine nikad nece biti dostojan ovog nivoa.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 14 jan 2022, 13:46

Realno bas se potrefi da ostanes bez Malinovica, Hamidovica, Vranjesa i Panica koji nije htio zbog Obrvana, na to i B. Buric koji je bio upitan da jucer, pa i Herceg sa tom temperaturom. Previse je to izostanaka za reprezentaciju kao sto je nasa, u full sastavu bi se bar potukli sa Spanijom i Svedskom, pa bi taj poraz bio podnosljiviji, a sa Cesima bi mogli igrati. Ovako ovo prvenstvo na kraju nece nista donijeti, osim nadati se da se probere od ovih novi mladih ko tu ima materijala za buducnost.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.