Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Zabit
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Zabit » 11 jan 2022, 00:49

Rep preuzima turbofolk lagano. A svakako Jala&Buba > Crvena jabukica

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 11 jan 2022, 01:20

Rep u svojoj izvornoj formi ce uvijek ostati underground, ali cinjenica je da turbo-folk kakvim ga poznajemo lagano izčeznjava od 2015 te da ga je balkaton zamijenio na čelu komercijalne muzike. To što neupućeni kontaju da su Nucci, Devito, Gazda Paja itd reperi to je druga stvar (J&B nisam spomenuo jer su oni ipak izvorno rep)
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 11 jan 2022, 01:45

Zabit je napisao/la:
11 jan 2022, 00:49
Niti je ono rep niti su J&B bolji od Crvene jabuke.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 11 jan 2022, 03:21

meepo je napisao/la:
11 jan 2022, 01:45
Zabit je napisao/la:
Bezveze je porediti razlicite zanrove, ali sigurno utjecajniji. Rep/hiphop i njegove izvedenice poput "balkatona" su izvorno urbanije nego ijedan muzicki pravac do sada. Ali boomeri to ne kontaju jbg

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 11 jan 2022, 08:49

meepo je napisao/la:
Zabit je napisao/la:
Koja je razlika izmedju Crvene jabuke i, recimo, Rizo Ruze?
Pa nije nuzno sve iz onog vremena bolje.
Valentino, pomenuti, Plavi orkestar, Bombaj stampa su izuzetno niske umjetnicke kvalitete bili, na svaki moguci nacin, uz to gro instrumentala su cisti plagijati.
Autenticnost beatova Bube, Jale ili Cunamija ih, po mom mišljenju, dize iznad pomenutit grupica. Ne ulazeci u kvalitet ove nove muzike.
tz tz tz tz tz tz

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 jan 2022, 08:55

čovjek nije govorio o muzici, već o stilu života. i nije govorio o ratu 92-95.

krkanluk je sad u modi. Pa i na našem forumu, nedotibog da šta pametno napišeš, doci ce petorica sa sve skupa osam razreda da te ismiju i proglase debilom. Ovdje se Tobe i Osim poglašavaju forumašem godine, jer je ovdje moderno da koga ismiješ, uvrijediš i da se malo kreveljiš, već deset godina se ne trazi pametan post. To je turbo-folk, nebitno je koju muziku slušaš. Treba biti krkan, stvari rješavati silom, a ne pameću, pokazat se da si glasniji, silniji i to prolazi.

ne mislim ni da je ganjanje lajkova po Fb kao osnovni princip upravljanja kantonom mnogo udaljeno od turbo-folka, isti princip koji koristi najpoluplarnija djevojčica u osnovnoj školi, čisto da se razumijemo da ne pokušavam pogurati nijednu političku opciju.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 11 jan 2022, 08:56

slusalica je napisao/la:
11 jan 2022, 08:49
meepo je napisao/la:
Zabit je napisao/la:
Valentino, pomenuti, Plavi orkestar, Bombaj stampa su izuzetno niske umjetnicke kvalitete bili, na svaki moguci nacin, uz to gro instrumentala su cisti plagijati.
Autenticnost beatova Bube, Jale ili Cunamija ih, po mom mišljenju, dize iznad pomenutit grupica. Ne ulazeci u kvalitet ove nove muzike.
To sam htio reći.
Poslušaj vecinu tekstova ex yu rocka pa to je debilno i nista bolje od turbofolkera

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 11 jan 2022, 09:01

Rosicky je napisao/la:
11 jan 2022, 08:56
slusalica je napisao/la:
11 jan 2022, 08:49
meepo je napisao/la:

To sam htio reći.
Poslušaj vecinu tekstova ex yu rocka pa to je debilno i nista bolje od turbofolkera
Ljudi subjektivni, veze ih za vrijeme kad su bili mladi i lijepi, i iole perspektivni. :mrgreen:
tz tz tz tz tz tz

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 11 jan 2022, 09:04

admin je napisao/la:
11 jan 2022, 08:55
čovjek nije govorio o muzici, već o stilu života. i nije govorio o ratu 92-95.

krkanluk je sad u modi. Pa i na našem forumu, nedotibog da šta pametno napišeš, doci ce petorica sa sve skupa osam razreda da te ismiju i proglase debilom. Ovdje se Tobe i Osim poglašavaju forumašem godine, jer je ovdje moderno da koga ismiješ, uvrijediš i da se malo kreveljiš, već deset godina se ne trazi pametan post. To je turbo-folk, nebitno je koju muziku slušaš. Treba biti krkan, stvari rješavati silom, a ne pameću, pokazat se da si glasniji, silniji i to prolazi.

ne mislim ni da je ganjanje lajkova po Fb kao osnovni princip upravljanja kantonom mnogo udaljeno od turbo-folka, isti princip koji koristi djevojčica u osnovnoj školi, čisto da se razumijemo da ne pokušavam pogurati nijednu političku opciju.
Bilo bi mu bolje da nije nista pricao. Nije njegovo da u Tom kontekstu postavlja stvari tako. To mozemo mi ovdje radit il neka nebitna licnost tamo na Face Tv .

Sto se tice kompletne Muzicke scene, sve je otislo u helać od kako su turbofolkeri poceli masovno koristiti jaca opojna sredstva.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 jan 2022, 09:11

Kad bi išli tom logikom onda je čitav svijet turbo-folk. Bojim se da neki još ne žele da priznaju sebi da se svijet promjenio i da što je bilo nekad to više nije, niti će više ikad biti. A ovo Fortino, s obzirom na funkciju koju obavlja i kojim se riječnikom služio je upravo taj spomenuti turbo-folk.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 jan 2022, 09:15

Nije baš čitav svijet, ali jeste turbo folk u uzletu.

razlika je što u svijetu neka vladajuća elita najčešće nije turbo folk (izuzeće je recimo Trump koji je pravi Buba Corelli), ne mislim tu samo na drzavnu upravu, već i na intelektualce, ljude na pozicijama, isl. dok su na balkanu upravo ti najčešće baš najveći turbofolkeri.

MIslim da je Forto procijenio da u Sarajevu ipak većina nisu krkani i da će im biti drago da na vlasti imaju nekog ko će se boriti protiv krkana. A mozda je pogrešno procijenio. I ja mislim da je pogrešno to procijenio.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 jan 2022, 09:24

Bojim se da Forto Sarajevo doživio i svoj svijet izgradio sa potezom od Marijin dvora do Čaršije, a totalno ignorisao ostatak.

Dobro, šta je kao premijer uradio da to promjeni? Kad je napravio izložbu, umjetničku prezentaciju, promociju ili slično negdje na ruralnim dijelovima? Kakve je reforme napravio u obrazovanju? Kad je sjeo i popričao sa turbofolkerom?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 jan 2022, 09:28

Ne bih o politici, a pogotovo ne bih da ja budem taj koji će uzeti Fortinu stranu, slažem sa da nije ništa bolji od onih prije njega. Ista fela kako god okreneš i koju god muziku slušao. S tim da ne treba biti ni toliko glup pa misliti da i on sam ne zna da mu je domet svakako od sebilja do grbavice, a da ostalo pokriva Dino.

ako ćete da se diskutuje o ovoj temi, to ne bi trebalo biti na nivou Forte i tog jel dobar premijer ili nije. Za to ima Klix.

uzmimo ovaj forum, da je neka demokratija, ja ne bih potrajao duze od mjesec dana ovdje. forumski puk, tj. prosječan bh. narod, nikad ne bi izabrao nekog ko sa foruma isključi siledžije, ko se ne izivljava nad manjinom i ko neće podleći populizmu pa ne dopušta najpopularnije teme (politiku, nacionalizam i rat) da preuzmu komplet forum. Naravno, uz tako demokratski izabranog krkana, forum bi propao za mjesec dana onako kako nam je i drzava koju vode krkani propala. To je taj turbo folk o kojem je ovaj pokušao govoriti.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 11 jan 2022, 09:35

Haveru pola tvojih globalnih moderatora nije ušlo na forum 5 godina a ti o nekom vođenju pričaš

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 jan 2022, 09:42

To je pravi sistem, ne moraš ni biti tu, a sve fercera. Forum nam je i dalje najjači u državi i dalje se bavi samo jednom temom, nije opšti, a nema nijednog globalnog moderatora. To je cilj, država koja funkcioniše bez sile, a ne policijska drzava. Ja srećom nemam potrebu da me neko voli jer nije demokratija.

dodao bih još primjer obrazovanja koje je šljivo istakao, tu nesto malo znam.

Nisam siguran ova ministrica jel iz njegove stranke ili iz koje je, ali znam da se žena bori da se nastava ne prebaci na online i da se odrzi eksterna matura. S druge strane je "narod" među kojim kao što znamo preovladavaju turbofolkeri. Roditelji, organizovani u vijeće roditelja koje insistira da se ide online (da djeca mogu nastaviti prepisivati), te da se ne održi eksterna matura tj. da ocjene koje su dobili prepisivanjem budu jedine validne za upis u narednu školu.

Za sad, ministrica ne popušta, jer je to zaista dobro za društvo i to je njega uloga, a ne da je roditelji vole, ali turbo folk insistira, bez obzira što će time dugoročno uništiti svoju djecu. Žele na krkanski način, silom a ne učenjem, premostiti prvu prepreku, pa će onda ganjati drugu, pa dopisni fakultet, pa će se šteliti drzavni poslovi i uhljebljavati ta nesposobna djeca kojim turbo folk roditelji nisu dopustili da se obrazuju kako treba i **** nas narednih 50 godina.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 11 jan 2022, 09:44

ASD je napisao/la:
10 jan 2022, 23:38
MElloo je napisao/la:
10 jan 2022, 23:21
Nije da je ista pogresno rekao al to se ne govori.Sad je samo nasjeo na volej sda koji upravo imaju sve glasove od ljudi koje je on opisao tu.Oni ga nisu nikako prihvatali prije a sad ce ga jos i mrzit ne samo njega nego i njegovu stanku.Elitizam ne pomaze kod nas
Kao da je bitno.
Ti jackovi svakako nisu njegovo glasačko tijelo.
Neće ni glasa izgubiti, a rekao je šta misli, plus je to surova istina.
Elitizam i Forto staviti u isti koš. Ne ide nikako to dvoje zajedno. Zavisi sta gledaš da je istina i na koji način prezentiraš tu istinu. Ovo je u suštini bilo vrijeđanje ljudi koji su ostali braniti BiH. A ta "gradska raja" koju isti pominje je iskoristila šansu, ispalila se a ova druga "gradska raja" sama odabrala drugu stranu bez da ih je neko tjerao.

Bilo koji način uljepšavanja ovako nakaradne izjave ne može proći. Na stranu koliko je Konaković ovakav ili onakav (napravljen od istih g.ovana koji su uništili državu) ali pojedini bi mogli dobro naučiti od njega kako u javnosti govoriti i pričati tj skupljati glasove.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 jan 2022, 09:48

Široka je to tema, za forum je malo specifična jer na njemu pišu mladići kojima je obaveza da pokažu bunt, anarhiju i dokažu se drugom. I na forumu, iako ima svakakvih, nisam do sad zapazio (ili je to mizeran broj), seljačinu u kontekstu naziva kojeg sam ja shvatio kod Forte. Drugo, ne mogu dozvoliti niti je ispravno da neko mog oca (ili bilo koga) naziva seljačinom i turbofolkerom a znam šta je sve prošao i kakve je prilike/neprilike imao u životu. Nije imao sreću da se rodi na Marijin dvoru i da sluša Indexe. Nije imao priliku da ima, teško je reći, i normalno obrazovanje. I onda hiljade takvih, koji rade, i donose pare tom istom Forti. I što je ironija moj otac nikad nikoga nije nazvao seljačinom i turbofolkerom.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 jan 2022, 09:55

ne primjetiš seljačine jer ih ja uklanjam da ti ne smetaju.
ja ih primjetim, jbg. Da to ne radim, ti bi davno napustio forum.

opet ne bih branio fortu, **** ga, njegov problem, svakako neću glasati ni za njega ni protiv njega. S druge strane, mogu da zamislim sebe da kazem da ne volim seljačine i turbofolkere i da pri tome volim i cijenim osobe sa sela koje slušaju Mitra Mirića ili bubu i jalu, a mrzim papčinu sa marin dvora koji sluša klasiku, indexe i jazz, ali je u duši primitivac i seljačina i tako se ponaša.

Većina mojih bliskih prijatelja ne voli istu muziku kao ja, seljačine mrzim, ali oni nisu seljačine, njih volim i ako me pozovu idem na njihove narodnjačke derneke, ne moram uzivati u muzici, mogu uzivati u drustvu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 jan 2022, 09:57

admin je napisao/la:
11 jan 2022, 09:55
S druge strane, mogu da zamislim sebe da kazem da ne volim seljačine i turbofolkere i da pri tome volim i cijenim osobe sa sela koje slušaju Mitra Mirića, a mrzim papčinu sa marin dvora koji sluša klasiku, indexe i jazz, ali je u duši primitivac i seljačina i tako se ponaša.
Ovo je ono što je forto trebao da kaže, a on je rekao ovo boldirano.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 jan 2022, 10:04

Hajd sto nisu u stanju najobicniju metaforu shvatit, to se od njih ni ne ocekuje al ova demagogija da je "gradska raja" il dezertirala il bila s divljacima na brdu je vrhunac ludila. 26 godina od završetka rata krezubi vrte jednu te istu pricu i onda se upale na izjavu koju prije svega pogrešno shvate jer su i dan danas mentalno u 93oj i koja je 100% tacna.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Faraon iz Visokog, invincible1921, VolimBiH96 i 14 gostiju.