Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Tesko je naci bilo kakav posao kad nemas vezuFantasista je napisao/la: ↑08 jan 2022, 18:58Ima li neka firma da nisi pitao kolika je plata? Da hoćeš raditi već bi radio negdje.

Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?
U koliko si predao firmi?
Znas ono, trazi pos’o a…
Hvala ti

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ne znam tacan broj, apliciram na oglase vec vise od godinu ali kad ti je za sve potrebna veza. Optimista sam trebao bih ove godine poceti raditi
- Fantasista
- Kontakt:
Ljudi sa srednjom školom dobiju posao u komercijali, zašto ne bi ti sa fakultetom. Prijaviš se na oglas i čekaš, odeš na stranicu neke firme i pošalješ CV, odeš lično u poslovnicu i ostaviš podatke, ako si uporan i želiš raditi uvijek možeš naći neki poslić. Uostalom kako ćeš raditi komercijalu kad kažeš da nemaš položen vozački?EC3 je napisao/la: ↑08 jan 2022, 19:00Tesko je naci bilo kakav posao kad nemas vezuFantasista je napisao/la: ↑08 jan 2022, 18:58Ima li neka firma da nisi pitao kolika je plata? Da hoćeš raditi već bi radio negdje.ne preostaje mi nista drugo nego da se raspitujem preko foruma
Dobit cu vozacku dozvolu u ovih mjesec danaFantasista je napisao/la: ↑08 jan 2022, 19:09Ljudi sa srednjom školom dobiju posao u komercijali, zašto ne bi ti sa fakultetom. Prijaviš se na oglas i čekaš, odeš na stranicu neke firme i pošalješ CV, odeš lično u poslovnicu i ostaviš podatke, ako si uporan i želiš raditi uvijek možeš naći neki poslić. Uostalom kako ćeš raditi komercijalu kad kažeš da nemaš položen vozački?EC3 je napisao/la: ↑08 jan 2022, 19:00Tesko je naci bilo kakav posao kad nemas vezuFantasista je napisao/la: ↑08 jan 2022, 18:58
Ima li neka firma da nisi pitao kolika je plata? Da hoćeš raditi već bi radio negdje.ne preostaje mi nista drugo nego da se raspitujem preko foruma

Gdje predajes, za kakve poslove? Je l se precjenjujes i biras? Uzmi prvi posao koji ti dodje. Udji u kontakt sa ljudima.
Ta ti vozačka ne važi jer ovdje nisi pitao koja je auto škola najbolja i koje su cijene polaganja vozačkog ispita.
Sve osim za konobara
@EC3 ako nisi radio taj posao komercijale, nije bas preporucljivo odmah ici na dvije od 4 najvece frime u komercijali

Kao npr

Ako nemas veza i iskustva od smecara trebas krenuti ako treba. Biranjem godine prolaze.
Ih, ne može se bez štele ni mesti.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- OldFashioned
- Kontakt:
Najlakše sjedit' kući i govorit', ne može...
Teško jeste ali nije baš nemoguće kao što se predstavlja.
Ako već misliš ostajat' ovdje, onda radi nešto u početku, ne biraj dok ne stekneš radnu naviku.
Lakše je sa poslom tražiti posao bolji ili u struci. Kuća i kafenisanje će te pojesti.
Ako već misliš ostajat' ovdje, onda radi nešto u početku, ne biraj dok ne stekneš radnu naviku.
Lakše je sa poslom tražiti posao bolji ili u struci. Kuća i kafenisanje će te pojesti.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Da sam zavrsio medicinsku isao bih u inostranstvo sigurno a ovako ne znam ni kakvi poslovi su dostupni sa gimazijom a prekvalifikacije ne priznaju vise koliko sam cuo.OldFashioned je napisao/la: ↑08 jan 2022, 19:33Najlakše sjedit' kući i govorit', ne može...
Najbolje je ici licno sa CV-om i predavati u firme u koje zelis. Prije cete zapamtiti i veci je prolaz... NIjedan posao nije lagan, bitna je samo volja, a ne odmah pitati za platu, pa ako i treba 1-2 mjeseca bez plate, isplatice se vjeruj, trebas se prvo pokazat ostalo sve samo dolazi.