Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ethel
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Ethel » 06 jan 2022, 23:17

MElloo je napisao/la:
06 jan 2022, 17:46
Ethel je napisao/la:
06 jan 2022, 17:39
Pa nama su ministri odbrane bili ginekolog, zlatar, pravoslavni pop a smeta nam sto Djokovic iznosi misljenje o vakcinama :rol:

Pa predsjednik fudbalskog saveza nam nije imao 5 iz tjelesnog a kamoli igrao fudbal :lol:

Ima covjek pravo na misljenje i stav, druga je stvar hoce li neko slusati njega ili Cerkeza :eh:
Kao sto i oni imaju pravo da ga deportuju zbog imbecilnog stava
Zabranis mu dolazak onda, a ne da izdas potvrdu pa je ponistis i nikakav problem.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

litijum
Kontakt:

Post Postao/la litijum » 06 jan 2022, 23:21

Ethel je napisao/la:
06 jan 2022, 23:17
MElloo je napisao/la:
06 jan 2022, 17:46
Ethel je napisao/la:
06 jan 2022, 17:39
Pa nama su ministri odbrane bili ginekolog, zlatar, pravoslavni pop a smeta nam sto Djokovic iznosi misljenje o vakcinama :rol:

Pa predsjednik fudbalskog saveza nam nije imao 5 iz tjelesnog a kamoli igrao fudbal :lol:

Ima covjek pravo na misljenje i stav, druga je stvar hoce li neko slusati njega ili Cerkeza :eh:
Kao sto i oni imaju pravo da ga deportuju zbog imbecilnog stava
Zabranis mu dolazak onda, a ne da izdas potvrdu pa je ponistis i nikakav problem.
Pa i kod njih u sistemu ljudi mogu da pogrijese. Ima i u takvim drzavama korumpiranih ljudi koji se jeftino prodaju, nema tu dileme nikakve. Ali je stvar u tome da je taj broj minimalan, sto se vidi i u ovom slucaju. Kod nas je obratno.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 06 jan 2022, 23:22

A koliko nickova imaš moj Kwendi.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 jan 2022, 23:23

litijum je napisao/la:
06 jan 2022, 23:13
Ako puste Novaka, posteno ce se obrukat pred citavom planetom jer o ovom dogadjaju ce da se film snimi u buducnosti 100 %. Druga stvar, narod tamo onda niti jednu jedinu mjeru vise nece postovat, jer nema ni fajde realno da to rade.

Ako otjeraju Novaka, slazem se, trebaju i ostale koji nisu vakcinisani.
Kao da se nisu već obrukali :rol: :rol: :rol:

I hoćeš li mi konačno postaviti link gdje piše da Australija neda svojim državljanima da uđu u svoju zemlju ?
Evo treći put te pitam .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 06 jan 2022, 23:24

Nema vremena, pravi nove e-mail adrese za forum.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 jan 2022, 23:25

Srđan je bolestan čovjek. Ne treba mu toliko ni zamjerati šta je sve prošao u životu, odricao se da bi napravio od Novaka tenisera tako ne čudi zašto je obolio sa živcima. Ja sam ubijeđen da je nekada i samog Novaka sramota šta mu tata radi, ali su mu ruke zavezane.

Žena je tu još veći problem, ona će ga koštat i više s ovim nepopularnim stavovima, guru filozofijama i sličnim pizdarijama. Meni samo nije jasno kako takav teniser, najbolji koji je reket držao može biti ovako naivan i glup.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 jan 2022, 23:32

Ja sam mišljenja da Nole neće igrati i da ovo sad se ne bori da bi igrao već da dokaže da ne vara i da je čist i da će se nakon što dobije dozvolu povući sa turnira. Narod se s pravom ljuti jer oni tamo već skoro 2 god žive pod lockdownom i sad dođe Nole ili bilo koji drugi sportista i dobiju nekakva izuzeća a običan narod nije mogao. Vlast je, generalno, u vrlo teškoj situaciji. Imaš s jedne strane građane i tu moraš da dokažeš njima da nema izuzetaka a s druge strane je Nole, vrhunski sportista, donosi ogroman novac i legenda je turnira na koji dolazi. I sam Nole je dao povoda da ga mogu napasti. Sam sebi zabija autogolove.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 jan 2022, 23:34

bodi123 je napisao/la:
06 jan 2022, 23:25
Srđan je bolestan čovjek. Ne treba mu toliko ni zamjerati šta je sve prošao u životu, odricao se da bi napravio od Novaka tenisera tako ne čudi zašto je obolio sa živcima. Ja sam ubijeđen da je nekada i samog Novaka sramota šta mu tata radi, ali su mu ruke zavezane.

Žena je tu još veći problem, ona će ga koštat i više s ovim nepopularnim stavovima, guru filozofijama i sličnim pizdarijama. Meni samo nije jasno kako takav teniser, najbolji koji je reket držao može biti ovako naivan i glup.
Šta će ga koštati , pa zar ga nije ona nagovorila na zdravu prehranu i time mu produžila karijeru na vrhunskom nivou za par godina ?

Srđan nije bolestan , Srđan je veliki debil . Digao kredit i uložio u sina , ima ljudi to sasvim normalno rade , pa i posuđuju pare ..
Lik je klasični četalj , za razliku od Noleta .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 06 jan 2022, 23:36

bombaysaphire je napisao/la:
06 jan 2022, 23:34

Lik je klasični četalj , za razliku od Noleta .

Siguran sam da se Nole nerijetko i sam stidi kakve mu izjave stari daje.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 jan 2022, 23:40

bodi123 je napisao/la:

Šta će ga koštati , pa zar ga nije ona nagovorila na zdravu prehranu i time mu produžila karijeru na vrhunskom nivou za par godina ?
Nije njemu zdrava prehrana produžila karijeru, nego prilagođavanje što se tiče igračkih stvari. U prvom redu poboljšanje servisa, uvođenje više izlazaka na mrežu, oštriji forhend te generalno ofanzivniji tenis s tendencijom na skraćivanje poena. Dakle manja potrošnja tijela. Isto kao što je i Rafa sebi produžio na sličan način, a on jede meso(ako si na to aludirao).

Žena mu je izbila još barem godinu dana vrhunskog tenisa dovođenjem ublehaša Pepe-a u tim.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 06 jan 2022, 23:47

Virtu4l je napisao/la:
06 jan 2022, 23:08
bodi123 je napisao/la:
06 jan 2022, 23:02
Imaju advokati sada kec u rukavu da ih dobiju na sudu. To su tri preostala tenisera koja su već puštena u Australiju na isto ovo izuzeće zbog kojeg je Novak odbijen. On je zeznuo oko papirologije, predao je potvrdu od jednog doktora, a ima ih više. Sada vjerujem da će sve šta treba skupiti a ostalo je do sudije da procijeni.
S tim da je njihovo izuzeće validno, a njegovo nije. On nema niti jedan razlog zbog kojeg se ne smije vakcinisati, osim žene i tate.
a otkud ti znas da je njihovo validno a njegovo nije?

po onome sta sam citao su svi pusteni na osnovu potpuno iste stvari! noletu su samo trazili dlaku u jajetu. morali su mu naci nesto jer je tako odluceno. ministar je prijetio vracanjem jos dok je bio u avionu i nije nista pokazao. doktorske komisije su mu odobrile i on je taj papir imao kao glavni dokaz za sta su mu carinici rekli da nije dovoljno. ispadose jaci doktori od izabranih komisija.

u cemu je stvar, koliko sam citao. AO je zelio na svaki nacin dovesti noleta. zbog toga su smislili ovo sa komisijama. federalna vlada zeli ubirati politicke poene na njemu. jos prije 2 mjeseca su poslali dopis celnicima AO (a turnir u biti i daje garancije teniserima i tako dobijaju vize) da samo vakcinisani mogu uci. svi koji su usli (kako sam citao) su dobili garancije i prosli komisije na osnovu toga sto su imali potvrde da su prelazalo kovid u poslijednjih 6 mjeseci, sto federalne vlasti ne priznaju. ali su ovi vec usli prije noleta. noletu je prvo zamjereno da je popunio pogresan formular. ali mu jena osnovu tog formulara vec izdata viza. i prosao je prvu kontrolu pri ulazu u avion pa to bas i ne pije vode. zatim su carinici obavijestili da vlasti kako nole nema dovoljne dokaze i kako mu je glavni dokaz garancija AOa (sto u biti treba biti dovoljno). kada se potegnula prica o ostalima rekli su kako oni imaju uvjerljivije papire jer nole ima potvrdu od samo jednog a oni od vise ljekara. pa ko to ide i vadi potvrde od vise ljekara kada trazi bolovanje ili slicno? gdje pise koliko ljekara treba za potvrdu? ciste gluposti. obicno trazis misljenje vise doktora ako ti tvog doktora pobije neki drugi. uglavno same gluposti. nole je podnio potrebnu dokumentaciju koja je prosla 2 potrebne komisije koje nisu znale da je on podnosioc. jednu od AO i drugu od vlade. dobio je vizu. ostalo je politika i ostrenje one stvari na nekome ko dolazi iz srbije a ko fol eto udaraju na veliku zvjerku i postuju pravila, svima isto i ostale gluposti.

While I couldn't find clear instruction about medical exemption at the federal level, the State of Victoria has it quite clear.

https://www.coronavirus.vic.gov.au/info ... -exemption

If not fully vaccinated and aged 18 years and over:

Quarantine for 14 days in hotel quarantine, or
If you have a valid medical exemption, you can follow the same home quarantine rules and testing obligations as fully vaccinated adults. However, there are more restrictions on entering sensitive settings.

Evidence of medical exemption for overseas travellers is:

A certificate issued by a medical practitioner who is authorised by an overseas government authority or an accredited vaccination provider that is written in English or accompanied by a certified translation, that contains:
The person’s name as it appears on their passport
The person’s date of birth or passport number
A certification from a medical practitioner that the person is unable to receive a dose, or a further dose, of a COVID-19 vaccine due to a medical contraindication, or an acute medical illness (including where the person has been diagnosed with COVID-19) or a documented diagnosed COVID-19 infection confirmed by a PCR test within the previous 6 month
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 07 jan 2022, 00:37, ukupno mijenjano 2 puta.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 jan 2022, 23:50

bodi123 je napisao/la:
06 jan 2022, 23:40
bodi123 je napisao/la:

Nije njemu zdrava prehrana produžila karijeru, nego prilagođavanje što se tiče igračkih stvari. U prvom redu poboljšanje servisa, uvođenje više izlazaka na mrežu, oštriji forhend te generalno ofanzivniji tenis s tendencijom na skraćivanje poena. Dakle manja potrošnja tijela. Isto kao što je i Rafa sebi produžio na sličan način, a on jede meso(ako si na to aludirao).

Žena mu je izbila još barem godinu dana vrhunskog tenisa dovođenjem ublehaša Pepe-a u tim.
Bojim se da pojma nemaš koliko prehrana znači vrhunskom sportisti , koliko se tijelo brže i kvalitetnije oporavlja kada se zdravo hrani .
Vidio sam Noleta uživo kada je doazio u Sarajevo , lik je yebena struna .

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 jan 2022, 23:51

06 jan 2022, 23:50
bodi123 je napisao/la:

Bojim se da pojma nemaš koliko prehrana znači vrhunskom sportisti , koliko se tijelo brže i kvalitetnije oporavlja kada se zdravo hrani .
To stoji, ali nema ni približan uticaj na produžavanje karijere kao segmenti koje sam ti naveo, a tiču se teniske prirode. Pogledaj pod Federer i Nadal.

Nema te ishrane s kojom bi Novakova verzija iz 2011. godine potrajala ovako dugo na vrhunskom nivou, jer se previše trošio. ;)

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 jan 2022, 23:55

bodi123 je napisao/la:
06 jan 2022, 23:51
bodi123 je napisao/la:

To stoji, ali nema ni približan uticaj na produžavanje karijere kao segmenti koje sam ti naveo, a tiču se teniske prirode. Pogledaj pod Federer i Nadal.
Pa sve to ide zajedno naravno , protiv godina se moraš boriti .

Dok Đoković sa mahunama može igrati iz turnira u turnir na najvišem nivou , Nadal sa mesom ako igra finale turnira ili osvoji, sljedeći turnir se preskače ;)

greenwood
Kontakt:

Post Postao/la greenwood » 06 jan 2022, 23:58

Novak je imao medicinsku potvrdu od dr Dabica

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 jan 2022, 23:59

06 jan 2022, 23:55
bodi123 je napisao/la:

Dok Đoković sa mahunama može igrati iz turnira u turnir na najvišem nivou , Nadal sa mesom ako igra finale turnira ili osvoji, sljedeći turnir se preskače ;)
Nije istina, Nadal je u četvrtoj deceniji i dalje uspijevao vezati šljakašku sezonu bez preskakanja ičega, a osvajanja većine. Dakle snage i energije nije falilo. To što ti pričaš nema veze s ishranom, Rafi su koljena u ku.rcu i kao takva ne mogu podnijeti preveliki napor na tvrdoj podlozi iz sedmice u sedmicu, pa je prinuđen odmarati.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 07 jan 2022, 00:02

u svemu ovome su se danas desile 2 dobre stvari. bez obzira kako ovo zavrsi, treba vidjeti kako ce reagovati ITF i ATP koji su tu da stite svoje clanove. nole nije uradio nista pogresno a sve sto se desava je posljedica nerazumijevanja izmedju AO i pokrajinske vlade. ITF koji je zaduzen za slemove mora traziti neko obestecenje za svog clana. ATP mora da obezbjedi da nole sacuva 2000p koje ne moze braniti zbog politickih manipulacija. ali to se vjerovatno nece desiti. sto samo nalaze hitnu potrebu za nekom organizacijom koja ce zaista voditi racuna o svojim clanovima. nole vec odavno ima veliku podrsku nizerangiranih tenisera, pise se oko 80% ali mu ne dostaju ovi iz vrha koje mora pridobiti jer se oni najvise pitaju ali ne bi bas da daju od sebe. e sada, sta se danas desilo. desilo se da je meda izjavio da bi nole, ukoliko ima valjanu dozvolu, morao biti tu. AO je vec sluzbeno objavio da nole ima valjanu dozvolu i oni su garantovali za njega. zver je izjavio da nikada nece nista lose reci za noleta. njih dvojica su i ranije cesto pokazivali veliko postovanje i naklonost prema noletu. za njih je on GOAT bez dileme. a oni su trenutno drugi i treci igraci svijeta. na njima tenis ostaje. fed je vec jednom nogom u penziji a ni rafa nece dovijeka. e sada. oni su rusi, bez obzira sto sver igra za svabe. zver je vec davao izjave i negodovao protiv odnosa u njemackoj prema njemu. reagovao je sto je bilo malo svapskih novinara i interesovanja na presici kada je osvojio medalju za tu zemlju recimo. a AO nije imao politicke igre samo prema noletu nego i prema rusima! iako je svjetska zdravstvena organizacija odobrila sputnik vakcina bas kao i druge OZI ih ne priznaju i sa sputnikom se nije moglo na AO. i to je cista politicka odluka! ako brines o ljudima i zivotima sta ima veze koju vakcinu uzimaju ako su sve odobrene kod iste nadlezne organizacije?! neki ruski teniseri nisu dobili vize (bar znam za jednu teniserku) jer su primili sputnika. ne vjerujem da je rusima drago zbog sikaniranja njihove drzavne vakcine a samim tim i drzave. to je politika i to je omalovazavanje necije drzave. nadam se da su noletu ovim desavanjima sanse da privoli medu i zvereva u svoju organizaciju porasle a mislim da jesu.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 07 jan 2022, 00:12

bodi123 je napisao/la:
06 jan 2022, 23:59
06 jan 2022, 23:55
bodi123 je napisao/la:

Nije istina, Nadal je u četvrtoj deceniji i dalje uspijevao vezati šljakašku sezonu bez preskakanja ičega, a osvajanja većine. Dakle snage i energije nije falilo. To što ti pričaš nema veze s ishranom, Rafi su koljena u ku.rcu i kao takva ne mogu podnijeti preveliki napor na tvrdoj podlozi iz sedmice u sedmicu, pa je prinuđen odmarati.
rafi nisu samo koljena u Q. posljednje operacije su mu bile na stopalima.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 07 jan 2022, 00:14

Inače,tenisači puno manje traju od većine ostalih loptaških sportaša. Evo imamo hrpu igračina u kasnim 20-im i ranim 30-ima koji zadnjih 5 godina više su out nego spremni. I u tom segmentu GOATers su se pokazali nedodirljivima.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 07 jan 2022, 00:16

Nije Đoković jedini na tapetu

Ministarka unutrašnjih poslova Australije Keren Endrjuz otkrila je da se pored Novaka Đokovića još dva igrača nalaze pod istragom.

Ona je rekla da su australijske granične snage tražile i ostale igrače koji su u Australiju doputovali pod sličnim okolnostima kao srpski teniser.

"Mogu da potvrdim da australijska granična policija sprovodi istragu. Postoje dve osobe koje se nalaze pod istragom", rekla je Endrjuz.

Endrjuz je rekla da svako ko ulazi u tu zemlju mora da pokaže dokaze o vakcinaciji ili medicinske razloge zašto nije vakcinisan.

"Imamo obaveštajne podatke da postoje pojedinci koji nisu ispunili uslove za ulazak i to moramo da istražimo. Znam da se mnogo priča o vizi. Viza, koliko shvatam, nije problem, to je samo uslov za ulazak. Graične snage su bile vrlo jasne da on (Novak) nije bio u stanju da ispuni uslove koji su mu potrebni za ulazak u Australiju", dodala je ona.

.....

eto, shvatili su da su pustili jos njih na istu foru i sada kao sprovode istragu. a ovi su na terenu i treniraju dok ovi sprovode istragu a nole u pritvoru!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.