Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Virtu4l
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Virtu4l » 06 jan 2022, 08:07

Quo vadis, Novače Đokoviću?

Kako je čudna ta Australija. Baš čudna zemlja. Ne samo da ima zakone, nego ih sprovodi u djelo. Stalno. I zakoni važe za sve. Čak i za Novaka Đokovića. Nevjerovatno!!!

Čudna zemlja Australija

Ima jedna zemlja, na kraju svijeta, zove se Australija. Nećete vjerovati, u toj zemlji postoje zakoni. Dobro, kazaćete, ima zakona svugdje u svijetu. I na Kamčatki, i u Bosni i Hercegovni, i u Srbiji, i u Hrvatskoj. Nije neka novost imati zakone.

A u toj zemlji, Australiji, opet nećete vjerovati, zakoni se poštuju. Dobro, kazaćete opet, ima zemalja, šta znam, poput Njemačke i Italije, koje sprovode zakone. Evo i u nas na Balkanu, ako uhvate kakvog siromaha, božjaka kako siječe drva za ogrjev, završiće u zatvoru. I nećete pogriješiti sasvim sigurno.

Ali, pazite čega su se dosjetili Australci, preciznije zemlja, još precinije država Australija-oni ne samo što imaju zakone, ne samo što ih sprovode, nego ih primjenjuju nad svima bez razlike. Tako, npr. ako igrate jaaako dobro tenis, ali baš, baš dobro, ono najboje na svijetu i ako pokušate da osvojite deseti po redu Grand Slam turnir u toj Australiji, molim ja vas lijepo, neće vas pustiti da uđete samo zato što niste vakcinisani. Jer za ulazak, opet čudno zvuči zakonski je potrebna potvrda o vakcinaciji. Ako nemate istu postoji šansa da vas puste ako imate valjan medicinski razlog.

Čudna zemlja, ja kad vam kažem, ovo je na svojoj koži osjetio najbolji teniser svijeta Novak Đoković, koji je pokušao ući nevakcinisan, ali nije imao valjan medicinski razlog. I stvarno, kakav bi medicinski razlog mogao imati jedan od najzdravijih ljudi planete, o čijem zdravlju i kondiciji brinu timovi doktora, fizijatara, terapetua, psihologa, nutricionista...

Znaš li ti ko sam ja? Yebi ga, ne znam!

Ali pustimo to sad, nije bitan Nole. On je pokušao samo uraditi ono što se radi u državicama Balkana od njegovog naseljavanja. Prvo zaobićeš zakon, a ako te baš pritjeraju uz zid, ti im kažeš, jel' znate vi ko sam ja??? To pali Miloradu Dodiku, to pali Fadilu Novaliću, to pali Draganu Čoviću, to pali Vučiću, Milanoviću, Orbanu, to pali... nastavite niz nećete pogriješiti. Samo kažeš policajcu ili sudiji, jel znaš ti ko sam ja i nestaju afere, prijave, prekršaji, nestaje pokušaj rušenja zemlje, nestaju naci-orgijanja, nestaje kriminal orijaških razmjera...

Mi smo “normalna zemlja“ u kojoj je važno reći- Znaš li ti ko sam ja?! Samo, **** ga, policija i carina u Austraiji zajebana, njih ne interesuje ko si ti, to jest ko je Novak Đoković, ako krši zakon. Jer se oni vode logikom, molim ja vas lijepo, da zakoni važe za sve bez razlike i da bi popuštanje samo jednoj osobi značilo poukotinu u pravnom sistemu, koja bi kao kancer načela cijelo društvo.

Ih, kakvi su to ljudi, da ne kažem kenguri!?

Našeg Nolu, koji sa Semirom Osmanagićem grli piramide po Visokom i koji se liječi pozitivnim energijama neće da puste u zemlju, samo zato što se nije vakcinisao. Kakva mraka od države i ljudi, bože sačuvaj.

Srpski desant na Australiju

Digllo se tako i staro i mlado, i repato i kustao da u nacionalističkom zanosu brani Novaka Đokovića od zakona u dalekoj Australiji. Sprema se podmorničko-desantna invazija na zemlju kengura i koala, iz svih srpskih zemalja, da se izganja pravda i da se jednom za sva vremena prestane sa “ugnjetavanjem Srba“, kako navode Vučićevi tabliodi. A ti tabloidi ne mogu naštampati toalet papira, čuj mene novina, sa kojih vrište da je ovo udar na Srbe i Srbiju. Možda će se zdrav razum zapitati kakve veze ima Đokovićev pokušaj vrdanja zakona Australije sa Srbima i Srbijom, ali jeb'o sad zdrav razum.

Sve u svemu, društvo uljuljuškano u 200 godina staru mitomaniju opasno je prodrmano u svom kavezu čudnovatom pojavom primjene zakona koji važi za sve stanovnike narečene Australije. Ovo otrježnjenje, koje će morati doći, naravski neće proći bez mahmurluka. Đoković je u cijeloj priči sporedna ličnost. Zapravo, metaforički, on je piće kojim se opija nacija, ne bi li zaboravila na svoju mizeriju.

I on ima samo par grešaka:

Novak Đoković je kao čovjek koga prate milioni ljudi pokazao da je neodgovoran prema njima najmanje na dva načina- dao je loš primjer izbjegavanjem vakcine i još lošiji- glumeći balkanskog kabadahiju koji pokušava svijetu kazati, znaš li ti ko sam ja?! Ali toliko o Đokoviću, koji treba vidjeti šta će sa sobom i svojom karijerom.

Nanovo izmišljena priča o zavjeri protiv Srba

Ima ta druga, važnija stvar, a to je zbirni nacionalistički trans u kome je cijela srpska nacija, a koja u svojoj submisivnosti optužuje ostatak planete da “pakosti Srbina“. Poznato?

Dabome das je poznatio. Ista sitacija je bila devedesetih u Bosni, pa na Kosovu, pa prije svega toga u Hrvatskoj i Sloveniji. Jednom riječju srpskom nacionalnom biću kriv je cijeli svijet jer je to biće vodilo osvajačke ratove. Jednako tako danas kriv je srpskom nacionalizmu cijeli svijet, jer zakonski ne podržava sportistu koji se ponaša ponajmanje e sportski u ovom trenutku i pokušava na bahatost “zaš li ti ko sam ja“ zaobići zakone. Ništa više i ništa manje od toga.

Ili što bi aktivista i novinar Refik Hodžić to sjajno kazao:

“Živimo to svaki dan, ali su se Nole i Mile (Dodik) danas posebno potrudli da nas podsjete na gorku istinu o tragičnom sunovratu jedne zajednice ljudi koje je doživjela epsitemološki zemljotres i zamijenila istinu za mit, a institucije za mesije.“

Pa onda nije pravo pitanje, kuda dalje Novače, nego kuda dalje Srbijo sa svojim maštarijama, samoobmanama i hipnotisanjem sopstvenog naroda. Jer ova put ne vodi nigdje. Preciznije, vodi u sramotu i moralni sunovrat. To je na pomalo neprijatan način osjetio Novak Đoković, ali lako je za njega, vratiće se svojoj kući u Monte Karlo, izduvati se i zdravo.

Šta je sa tobom Srbijo?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

gigun

Post Postao/la gigun » 06 jan 2022, 08:08

Yebeš AO bez Noklice :lolno:

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 06 jan 2022, 08:24

Ovaj tekst je pisao teski mentalni bolesnik. :mrgreen:

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 06 jan 2022, 08:29

Hajde dođi, možeš doći i kad dođe šuknu mu ga. Ne treba više nikada otići tamo, smećari najveći koji postoje. J3bala ih vakcina. Šta im vakcina znači kad je više zaraženih koji su primili vakcinu, nego koji nisu. Vakcina je tu da se virus prenosi.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 06 jan 2022, 08:43

Meni je u svemu najjace hvalisanje institucije drzave, kao ozbiljni su i za sve vaze ista pravila. Pa kako vaze ako vise portala prenosi vijest da su vec neki teniseri usli u drzavu, a imaju iste papire kao i Djokovic. :roll: :mrgreen:

I te price kako je Australija u problemima su smijesne. U sustini pokazes im papir i prosao si tu njihovu rigorozno kontrolu. Pa i Djokovic ovakav kakav jest mogao je dobiti koju vakcinu u "jaknu", dobije papir i gotova prica. Da li bi taj Djokovic bio manja opasnost samo zato sto ima papir? Ako vec imas ozbiljne probleme, poduzmi i adekvatne mjere, a ne mrtvi papir mjerilo svega. Ako nisi u stanju poduzet adekvatne mjere otkazi turnir. A pri tome sam vakcinisan, i mislim da je ok da se struka slusa, Makar me i ne zanima puno da li je neko drugi vakcinisan. :kafa: Njegova stvar.

Nadal s koronom je manja opasnost od Djokovica koji je zdrav, samo zato sto Nadal ima papir kojim moze ucestvovati u njihovoj "igrici".

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 06 jan 2022, 08:53

MathiasChago je napisao/la:
06 jan 2022, 08:43
Laz

Nadam se da ce se jednom zbog ovakvih postova kazneno odgovarati
Dokaži da je laž!

Izrael je prvi dokaz koliko je vakcinisanih zaraženo. Vakcina je dobra po tebe jer te štiti težih simptoma, ali i to je doslovno od organizma do organizma. Možeš i sa vakcinom da najebeš. Problem vakcine u svemu ovome je što se ti možeš kretati bez problema, pokažeš da si vakcinisan i prst u uho, a to da li trenutno imaš koronu koga briga. Vakcinisani su trenutno najveći prenosnici korone, jer njih niko ne šalje na testiranje. Putuješ bez problema. Ideš gdje hoćeš bez problema. Ja znam ljudih koji su imali koronu a ušli su u drugu državu bez problema, bez problema išli u diskoteke, itd.

Ja ne kažem da vakcina ne valja, itekako valja, pogotovo za starije, jer njih će itekako da spasi, ali mislim da je bezveze ovo što rade sportistima i što traže da svi budu vakcinisani. Moj prijedlog easy, hoćeš da ideš negdje, da nastupaš, bla bla, testiraj se, testiraj ga svaki dan i riješen problem. Hoće li da se vakciniše ili ne, koga briga, to je na njemu. On ako fasuje najebat će, ti nećeš.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 06 jan 2022, 09:00

ma ljudi koji su vakcinisani imaju pogresne stavove prema ovim koji nisu, vecinom je tako kao sto vidimo, isto ko da im je sad u jednu ruku krivo sto su ucestvovali u najvecem testiranju vakcine ikad a ispostavilo se da nije ono za sta je vecina mislila da ce biti a to je da se nece moci zaraziti vise nikako..

u oba slucaja se ljudi mogu zaraziti, i siriti virus, znaci jedino rijesenje za igrace je testiranje, ako si pozitivan zavrseno takmicenje za tebe i cao..

inace djokovic je trenutno u melburnu izolovan u hotelu, advokati su podnijeli zalbu na ukidanje vize, bice valjda tu smjesten do konacne odluke

DzananMusa11
Kontakt:

Post Postao/la DzananMusa11 » 06 jan 2022, 09:08

Lijepo što je srbin prdno u šišu

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 06 jan 2022, 09:14

anonymousHD je napisao/la:
06 jan 2022, 08:53
Laz

Dokaži da je laž!

Izrael je prvi dokaz koliko je vakcinisanih zaraženo. Vakcina je dobra po tebe jer te štiti težih simptoma, ali i to je doslovno od organizma do organizma. Možeš i sa vakcinom da najebeš. Problem vakcine u svemu ovome je što se ti možeš kretati bez problema, pokažeš da si vakcinisan i prst u uho, a to da li trenutno imaš koronu koga briga. Vakcinisani su trenutno najveći prenosnici korone, jer njih niko ne šalje na testiranje. Putuješ bez problema. Ideš gdje hoćeš bez problema. Ja znam ljudih koji su imali koronu a ušli su u drugu državu bez problema, bez problema išli u diskoteke, itd.

Ja ne kažem da vakcina ne valja, itekako valja, pogotovo za starije, jer njih će itekako da spasi, ali mislim da je bezveze ovo što rade sportistima i što traže da svi budu vakcinisani. Moj prijedlog easy, hoćeš da ideš negdje, da nastupaš, bla bla, testiraj se, testiraj ga svaki dan i riješen problem. Hoće li da se vakciniše ili ne, koga briga, to je na njemu. On ako fasuje najebat će, ti nećeš.
Pravo da ti kažem ja koji sam vakcinisan zaboli me racku hoću li nekoga ko nije vakcinisan zaraziti koronom i hoće li on nayebati zbog toga, al baš me boli briga. Kako sam se revakcinisao maske na lice nisam stavio. Bujrum brate pukni se vakcinom pa nećeš nayebati

MathiasChago
Kontakt:

Post Postao/la MathiasChago » 06 jan 2022, 09:14

Antivaksere treba izolirati od drustva. Kakvu bi poruku poslali da su dopustili vodji antivaksera da nastupi na turniru? S takvima treba samo ostro dok im ne dodje iz guzice u glavu.

#mislinadrugecijepise

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 06 jan 2022, 09:32

FoSte95 je napisao/la:
06 jan 2022, 09:14
Pravo da ti kažem ja koji sam vakcinisan zaboli me racku hoću li nekoga ko nije vakcinisan zaraziti koronom i hoće li on nayebati zbog toga, al baš me boli briga. Kako sam se revakcinisao maske na lice nisam stavio. Bujrum brate pukni se vakcinom pa nećeš nayebati
Pa to i jest poenta. Treba da sve boli briga ko hoće a ko neće da se vakciniše. Jer vakcina trenutno ne zaustavlja širenje, tako da ne mora biti pod moranjem da se vakcinišeš. Da štiti širenje, dalo bi se diskutovati. Ovako samo testiranje i izolacija štiti od širenja.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 06 jan 2022, 09:39

Meni je gluplja ova odluka da ga se drzi do ponedjeljka. Ako imate jasan stav, onda danas donesete odluku i deportujete ga isti dan. Ovo cekanje do ponedjeljka je katastrofalna odluka.
Max Allegri

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 06 jan 2022, 09:46

Justin je napisao/la:
06 jan 2022, 00:31
BegovicRamiz je napisao/la:
06 jan 2022, 00:24
Justin je napisao/la:
06 jan 2022, 00:10
Nisam u toku. Igra li Novak ili ne? Da li svijet mrzi srbe?
1.ne
2.da
Budimo realni ne zasluzuje da nastupi jer:

Antivax idioti su jedna od ove tri opcije:

1. glupi
2. ckepi
3. oboje
:salut:
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 06 jan 2022, 10:02

Ma ovo je sramota realno.

Svi imamo pravo da biramo.Novak je izabrao da ne zeli vakcinu i tu prica treba da zavrsi.
On nije gradjanin Australije i to sto su oni stegli svoje ljudr to je drugi par cipela.

Ako su mu vec dali mogucnost da nastupa , onda su ga trebali testirati svaki dan o njegovom trosku i tu prica zavrsava.Jednostavno nema razlike izmedju vakcinisanog prenosnika i onog koji nije vakcinisan.

Cemu sve ovo , covjek je na noge dosao , bije dosao “sta bude” .Ovo je sramota za citav sport i generalno svijet.
Nevazno sto je Nole najveci sportista na Svijetu , on ima pravo da kaze ne zelim , isto kao sto imamo svi pravo.

Podrska Novaku u svakom slucaju.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 06 jan 2022, 10:08

06 jan 2022, 09:32
FoSte95 je napisao/la:
Pa to i jest poenta. Treba da sve boli briga ko hoće a ko neće da se vakciniše. Jer vakcina trenutno ne zaustavlja širenje, tako da ne mora biti pod moranjem da se vakcinišeš. Da štiti širenje, dalo bi se diskutovati. Ovako samo testiranje i izolacija štiti od širenja.
Poenta je da pandemija stane, da imaš što manje ljudi sa teškom kliničkom slikom a to se neće ostvariti dok se levati ne vakcinišu

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 06 jan 2022, 10:11

Novak je doš'o u tudju kuću i treba da poštuje pravila iste. Pobra, ako ti se ne svidja, bujrum šutaj lopticu po Šumadiji sa Bobom Živojinović.

To što Srbi ne razumiju šta znači pravna država i sistem njihov je višestoljetni problem.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 06 jan 2022, 10:16

FoSte95 je napisao/la:
06 jan 2022, 10:08
06 jan 2022, 09:32
FoSte95 je napisao/la:
Poenta je da pandemija stane, da imaš što manje ljudi sa teškom kliničkom slikom a to se neće ostvariti dok se levati ne vakcinišu
jest brate na papiru al ocigledno je da pandemija nece stati jer se ljudi vakcinisu, i dalje se mozemo zaraziti isto ko i prije vakcine nikakve razlike nema..
a to da ces 90% lakse preboliti je jedino sto je i donijela ova vakcina i nista vise..

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 jan 2022, 10:28

FoSte95 je napisao/la:
06 jan 2022, 08:53
Laz

Dokaži da je laž!

Ima ljudi koji iz medicinskih razloga ne smiju da se vakcinišu , ali tebe boli briga za njih , TI SI VAKCINISAN , BRAVO MAJSTORE TI SI BOG KOJI HODA ZEMLJOM JER TI SI VAKCINISAN :rol: :rol: :rol:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 jan 2022, 10:35

Centre forward je napisao/la:
06 jan 2022, 10:11
Novak je doš'o u tudju kuću i treba da poštuje pravila iste. Pobra, ako ti se ne svidja, bujrum šutaj lopticu po Šumadiji sa Bobom Živojinović.

To što Srbi ne razumiju šta znači pravna država i sistem njihov je višestoljetni problem.
Ta ista kuća mu je odobrila da uđe , pa jučer zabranila . Ista ta kuća je pustila 3 tenisera sa istom "situacijom" kao kod Đokovića ...
De to objasni , kako pravna država pravi selekciju ...

Kompanija Rio Tinto ima povijest skandala koji uključuju štetu u okolišu, uništavanje povijesnih mjesta i podmićivanje. U maju prošle godine, kompanija je namjeravala proširiti rudnik u Australiji, uništivši klanac Yucan, sveto mjesto Aboridžina na kojem postoje dokazi o postojanju ljudi u posljednjih 46.000 godina i koje se smatra jedinim prahistorijskim nalazištem ljudskih naselja u Australiji tijekom posljednje ledenog doba .

Inače kompanija je iz Australije .
Aboridžine ko yebe .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 06 jan 2022, 10:36

bombaysaphire je napisao/la:
06 jan 2022, 10:35
Centre forward je napisao/la:
06 jan 2022, 10:11

Ta ista kuća mu je odobrila da uđe , pa jučer zabranila . Ista ta kuća je pustila 3 tenisera sa istom "situacijom" kao kod Đokovića ...
De to objasni , kako pravna država pravi selekciju ...

Kompanija Rio Tinto ima povijest skandala koji uključuju štetu u okolišu, uništavanje povijesnih mjesta i podmićivanje. U maju prošle godine, kompanija je namjeravala proširiti rudnik u Australiji, uništivši klanac Yucan, sveto mjesto Aboridžina na kojem postoje dokazi o postojanju ljudi u posljednjih 46.000 godina i koje se smatra jedinim prahistorijskim nalazištem ljudskih naselja u Australiji tijekom posljednje ledenog doba .

Inače kompanija je iz Australije .
Aboridžine ko yebe .
Isto sam mu htio replicirati. :D

Ruskinji koja je primila Sputnika ne dopustaju da igra, moc pravne drzave jbg. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.