BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Los_Blanos2
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la Los_Blanos2 » 16 jan 2011, 04:46

DaRtAnJaN je napisao/la:http://transfermarkt.co.uk/en/admir-ter ... 51570.html

kapiten u mladjim selekcijama BVB, 2 nastupa za U-17 Germany :D imal' sta vise o njemu, kakva je buducnost :idea:
Stoper slika
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 28 jan 2011, 13:13

"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 28 jan 2011, 18:24

evo i ja sam pročitao sličnu vijest samo što se spominje i Juventus među zainteresovanim, pa zna li neko nešto više o ovom momku osim da igrau švedskoj u tom Norrköping-u ?
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 29 jan 2011, 13:13

Mahir Karic je upravo na probnom treningu kod Mujdzinog SC Freiburg.
Pocetkom Februara ima sljedeci trening kod FC Fulham.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 30 jan 2011, 13:43

VFC & MUFC

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 jan 2011, 14:11

Covjece :shock: , da imamo normalan savez taj Anjur Osmanovic vec bi sutra trebao biti kontaktiran sa ponudama za mlade reprezentacije. Najbolje za U19 kao i Kasumovicu i oteti ga Svedima sto brze.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 30 jan 2011, 14:41

Principatus je napisao/la:
Covjece :shock: , da imamo normalan savez taj Anjur Osmanovic vec bi sutra trebao biti kontaktiran sa ponudama za mlade reprezentacije. Najbolje za U19 kao i Kasumovicu i oteti ga Svedima sto brze.
Da imamo...i Kasumovica i Osmanovica i onog Tankovica ( doduse,on je mladji,njega u U17) pozvati. Ne fali nista probati,izgubiti ne mozemo nista,dobiti mozemo puno. Veliki klubovi ih sigurno ne traze bez razloga,niti ima stele.
VFC & MUFC

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 30 jan 2011, 15:32

Travancic potpisao za Hajduk... al ce se prvo uigravati sa juniorima...medjutim ocekuje se njegov debi za prvi tim u ovoj sezoni...
>>No body likes us but we dont care<<

guber
Kontakt:

Post Postao/la guber » 30 jan 2011, 19:42

neznam jeste li culi za ovoga Milana Djurica igra u Ceseni sad otiso na posudbu u Crotone ima 20 g i napadac
pare nisu problem para NEMA

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 31 jan 2011, 00:55

velis nemoze u ceseni igrat...zanimljivo...sha je sa onim gavranovicem iz schalkea,bilo je nekih laznih natpisa prosle godine u hrvatskim novinama tj izmisljenih intervjua ,zato njega pape moron nepozove...sigurno ni nezna koje on ni odakle je ni gdje igra...

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 31 jan 2011, 02:20

Procitah par zanimljivih postova, dosta mladih imena, velikih potencijala, lijepo za procitati, a s druge strane sve sto bude valjalo nece igrati za nas..ali nesto kontam, nisam znao da ima i ovih Svedjana cija prezimena zavrsavaju na "ic", hahaha, nevjerovatno..i sad kad malo bolje skontas, nisu nas djaba udomili za vrijeme rata u toj hladnoj zemlji, ali hvala im.

Najzalosnije od svega je to sto mi nemamo ove igrace u mladim kategorijama, sto je i logicno, jer im je bolje da igraju za druge zemlje, imaju puno bolje uslove, zive tamo, tamo su im roditelji, i to je normalno, i kasnije savezi tih zemalja naprave pritisak na njih, i stvar je rijesena, mada uvijek ostane pitanje kako moze "ic" igrati srcem za neku tamo zemlju.

Sto se tice ovih Slovenaca, Handanovica ne treba posebno spominjati, on je pri vrhu liste igraca koje necu prezaliti sto ne igraju za nas, i ovaj Ilicic iz Palerma je fenomenalan igrac, ne znam je li mogao za nas nastupati, ali je strasan.

Neko spomenu u postovima prije kako su se Slovenci poceli prodavati nakon utakmice Maribor-Palermo..ne bih rekao da je samo to, ima i toga, ali i Slovenija i Hrvatska puno bolje kotiraju od nas iz razloga sto su Slovenci bili na zadnjem SP, a Hrvatska i dalje ima koristi od uspjeha iz 98., i to je tako, dok se ne probije to, dok ne odemo na neko takmicenje, i prezentiramo koliko smo dobri fudbaleri, djaba nam da nam se u svakom sokaku po 3 Messija igraju lopte.

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 31 jan 2011, 12:13

Ali fazon je sto mi nemamo uopste stabilnu ligu odakle bi kupovali te igrace.Nemamo sta ni ponuditi poznatim stranim klubovima.Nama Cesi i Korejci dodju i kupuju najbolje igrace ko na buvljaku..Sumnjam da bi mi uopste imali neke aman koristi kad bi cak i uspjeh Hrvata ponovili..

nihco

Post Postao/la nihco » 31 jan 2011, 13:03

pogresno je misljenje da bi plasman na neko veliko takmicenje afirmisao nasu ligu i igrace. to moze pomoci ali osnovno mjerilo je kvalitet igraca , odnosno njihov uspjeh u inostranstvu.
nemamo na osnovu cega ocekivati da nasi igraci ostvare jake transfere, prije svega jer su se svi transferi iz pl, u lige petice i jacie lige, pokazali kao promasaji
Sent from my Commodore 64

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 31 jan 2011, 19:28

Chelsea angažovao mladog Osmanovića
Prema pisanju pojedinih švedskih i engleskih medija, Chelsea je angažovao 16-godišnjeg Anjura Osmanovića.
Mladi Bosanac dolazi iz švedskog kluba Lärje Angered, a sa klubom sa Stamford Bridgea potpisao je trogodišnji ugovor.

Ako sam želio otići na viši nivo, morao sam napustiti zemlju. Bilo je interesanata iz Engleske, a ja sam odabrao Chelsea – ističe Anjur za Aftonbladet.

Velika je razlika, kvaliteta je mnogo bolja i mogu se dalje razvijati – govori mladić o svojim prvim dojmovima.

Trener mladog tima, Frankie Boakye, imao je puna usta hvale za talentovanog veznjaka:
On je, kako bi se reklo, klasa od igrača. Ima nogometni mozak i donosi mudre odluke već u tako mladoj dobi. Uostalom, voli trenirati i želi što više naučiti.

Anjur se ne ističe svojom visinom, međutim, njegova dobra strana uključuje pasove, dobru tehniku i borački duh.

Osmanoviću ne nedostaje ni samopouzdanja, pa je prilikom razgovora za švedske medije izjavio: Očekujte me u Premier ligi za dvije godine!
velez_mostar je napisao/la:Neko spomenu u postovima prije kako su se Slovenci poceli prodavati nakon utakmice Maribor-Palermo..ne bih rekao da je samo to, ima i toga, ali i Slovenija i Hrvatska puno bolje kotiraju od nas iz razloga sto su Slovenci bili na zadnjem SP, a Hrvatska i dalje ima koristi od uspjeha iz 98., i to je tako, dok se ne probije to, dok ne odemo na neko takmicenje, i prezentiramo koliko smo dobri fudbaleri, djaba nam da nam se u svakom sokaku po 3 Messija igraju lopte.
potpisujem...ja zivim u sloveniji i znam/vidim kakvu korist izvlace u NZ Slovenije.
Handanovica znam licno,ne bi taj igro za nas,vjerujte mi,ponosni slovenac...iz Bochuma onaj Zlatan i bi,al' je kasno,a ostalo?Niko to vise ne zali,svi se furaju na Sloveniju,jbala ih ona :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 31 jan 2011, 21:39

Ove godine su iz BL izletjeli Besic i Bicakcic. Vecina ove djece iz BL juniora sto su 89-94 godiste ce se odluciti da igra za BiH. To je naj vise radi Dzeke, Vede, Misimovica i Salihovica. Onda Mujdza pa ova dvojica mladih.
Znaci ovi mladi iz Njemacke vecinom ce za BiH. A ima ih hrpa u juniorskim timovima.
Onaj mali Cajic iz Teplica ce harati za koju godinu.
Slovenija i Svedska je vec druga prica. Ali ako dovedemo Avdica, Sudica i Kujovica sigurno da ce i tu biti promjena.

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 04 feb 2011, 16:06

Ivan Lendric želi dres reprezentacije BiH

Iako je povod našeg razgovora bio Zrinjski i planovi u proljetnom dijelu sezone. Lendrić nam je na kraju sam otkrio jednu informaciju koja bi mogla obradovati navijače reprezentacije BiH.

Želim vam reći jednu vijest iz prve ruke, a to je da bi uskoro mogao nositi dres reprezentacije BiH.

Upravo u intervju za naš portal, u prvom dijelu sezone Ivan je također otkrio želju da nastupa za BiH, ali je u međuvremenu debitovao za U-21 reprezentaciju Hrvatske u utakmici protiv Slovenije. Ipak, kako kaže, sada za nastup u dresu BiH, gotovo da nema dileme.

Da, igrao sam za Hrvatsku ali u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije, tako da imam pravo igrati za BiH. Sada sam 99% odlučio da želim igrati za BiH. Nakon poziva za utakmicu protiv Slovenije, ponovo sam izostavljen od selektora mlade reprezentacije i ne želim se više opterećavati time, govori Ivan te dodaje:

Ja sam rođen u Splitu ali mi je otac iz Čapljine, tako da imam pravo i želim igrati za BiH, kazao je Ivan Lendrić na kraju razgovora za Sportin.ba.
VFC & MUFC

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 feb 2011, 23:26

ammarc je napisao/la:Ivan Lendric želi dres reprezentacije BiH

Iako je povod našeg razgovora bio Zrinjski i planovi u proljetnom dijelu sezone. Lendrić nam je na kraju sam otkrio jednu informaciju koja bi mogla obradovati navijače reprezentacije BiH.

Želim vam reći jednu vijest iz prve ruke, a to je da bi uskoro mogao nositi dres reprezentacije BiH.

Upravo u intervju za naš portal, u prvom dijelu sezone Ivan je također otkrio želju da nastupa za BiH, ali je u međuvremenu debitovao za U-21 reprezentaciju Hrvatske u utakmici protiv Slovenije. Ipak, kako kaže, sada za nastup u dresu BiH, gotovo da nema dileme.

Da, igrao sam za Hrvatsku ali u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije, tako da imam pravo igrati za BiH. Sada sam 99% odlučio da želim igrati za BiH. Nakon poziva za utakmicu protiv Slovenije, ponovo sam izostavljen od selektora mlade reprezentacije i ne želim se više opterećavati time, govori Ivan te dodaje:

Ja sam rođen u Splitu ali mi je otac iz Čapljine, tako da imam pravo i želim igrati za BiH, kazao je Ivan Lendrić na kraju razgovora za ****.
jos jedan od onih koji dodzu nama kad ih komsije ****...imali neko molim vas video intoniranja himne sa te tekme sa slovenijom da vidimo bas da li lendric pjeva 'lijepu njihovu'...

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 05 feb 2011, 00:29

gruezi je napisao/la: jos jedan od onih koji dodzu nama kad ih komsije ****...imali neko molim vas video intoniranja himne sa te tekme sa slovenijom da vidimo bas da li lendric pjeva 'lijepu njihovu'...
Nema tog videa, jer nisu snimali rezervne igrače za vrijeme intoniranja himne. Lendrić je ušao u 64. minuti, 16 minuta kasnije zabio.
100% sportski i krajnje opušten potpis

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 05 feb 2011, 00:43

Ne znam za vas,ali ja mislim da se ovako talentirani igraci ne smiju odbijati a ovaj momak je definitivno pokazao strasan potencijal.
To sto govorite da mu je BiH rezervna opcija,ako cemo realno i Mujdza je isti slucaj.A s obzirom kako se momak pokazao ja mu ne zamjeram nista dok ovako igra.Znaci ako ima zelju dati momku sansu nista nas ne kosta..
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 feb 2011, 04:42

__EmIr__ je napisao/la:Ne znam za vas,ali ja mislim da se ovako talentirani igraci ne smiju odbijati a ovaj momak je definitivno pokazao strasan potencijal.
To sto govorite da mu je BiH rezervna opcija,ako cemo realno i Mujdza je isti slucaj.A s obzirom kako se momak pokazao ja mu ne zamjeram nista dok ovako igra.Znaci ako ima zelju dati momku sansu nista nas ne kosta..
jarane potencijala poput njega cak i 10 puta vecih imamo puna ih je njemacka...sto se mujdze tice,pa jarane njegov brat je igrao za bih odmah nakon rata do tamo 98me cini mi se kad je sejo kapetanovic mu uzeo mjesto...i odkud ti to da mu je bih 2ga opcija a covjek bosnjak iz doboja...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 22 gosta.