Minimalna plata 543 km
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Minimalna plata 543 km
Ne znam za Vakuf, ali Podlugovi isto imaju voz direkt za Sarajevo i to vrijedi grasova karta ili platis 1,5 eura. A ima i autoput Podlugovi - Sarajevo. Znaci ekstra.
-
- Kontakt:
Dobro ba skontali smo , njemačko g.ovno je najljepše , najbolje i samo to g.ovno valja .JoeBleck je napisao/la: ↑05 jan 2022, 18:46@zagor - pa eto vidis da ima.Dakle -1,35 redovna cijena 1L mlijeka koje je smece.
U BiH je sve smece pa je srednja cijena mlijeka 1,6.Najeftinije je ono Bingo jer nema duple marze distributera, bude oko 1,45-1,5KM.Naravno smece kao i vecina ostalih.
Sto se tice ovog koliko gdje kosta kafa , apsolutno nevazno.Sve to spada u Lukuz.Kafa u kaficu nije osnovna namirnica , pa je tako u Dubrovniku kafa 20KM, u Napulju Napolitana 15Eura , u Metroplisu kolac 8KM , kafa 3 KM.
Lokacija diktira cijenu i to je normalno.Kirija na Platzu je 12x veca nego na periferiji zakupcu , pa je logicno da mu kafa kosta 3-4x vise.Isto vazi za trzne centre , svugdje u svijetu to je leglo velikih cijena jer su zakupi jako skupi.
Poenta jeste da su sirovine u marketu jeftinije od nasih , to je ono sto se pika i ono sto svako treba da koristi.Ni ja ne pijem kafu i ne rucam u Baoliju jer ti treba za kafu i pastu 50KM , i to da te okrzne, pa tako i Vi ne pijte kafu i ne jedite kolace po Platzu jer je to namjenjeno i u Njemackoj za Elitu i za bogate turiste.
Čuj u Bosni i Hercegovini sve smeće, kakav paćenik

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Lik zivi u svom svijetu. da su Bogdom jeftinije sirovine u Austriji, ja bih bio najsretniji covjek. Isto ko da ljudi koji vani zive imaju nesto od tog da izmisljaju.bombaysaphire je napisao/la: ↑05 jan 2022, 23:33Dobro ba skontali smo , njemačko g.ovno je najljepše , najbolje i samo to g.ovno valja .JoeBleck je napisao/la: ↑05 jan 2022, 18:46@zagor - pa eto vidis da ima.Dakle -1,35 redovna cijena 1L mlijeka koje je smece.
U BiH je sve smece pa je srednja cijena mlijeka 1,6.Najeftinije je ono Bingo jer nema duple marze distributera, bude oko 1,45-1,5KM.Naravno smece kao i vecina ostalih.
Sto se tice ovog koliko gdje kosta kafa , apsolutno nevazno.Sve to spada u Lukuz.Kafa u kaficu nije osnovna namirnica , pa je tako u Dubrovniku kafa 20KM, u Napulju Napolitana 15Eura , u Metroplisu kolac 8KM , kafa 3 KM.
Lokacija diktira cijenu i to je normalno.Kirija na Platzu je 12x veca nego na periferiji zakupcu , pa je logicno da mu kafa kosta 3-4x vise.Isto vazi za trzne centre , svugdje u svijetu to je leglo velikih cijena jer su zakupi jako skupi.
Poenta jeste da su sirovine u marketu jeftinije od nasih , to je ono sto se pika i ono sto svako treba da koristi.Ni ja ne pijem kafu i ne rucam u Baoliju jer ti treba za kafu i pastu 50KM , i to da te okrzne, pa tako i Vi ne pijte kafu i ne jedite kolace po Platzu jer je to namjenjeno i u Njemackoj za Elitu i za bogate turiste.
Čuj u Bosni i Hercegovini sve smeće, kakav paćenik![]()
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ko to u Njemackoj i Austriji uopste radi za minimalac? Mozd a onaj ko dodje tek pa dva tri mjeseca dok se ne skonta. Kad skonta ode kod onog ko bolje placa. Ili ga nagrade ljudi i dignu mu platu, nekada mu i plate da malo pojaca svoju diplomu.
Pa nije to BiH da neko radi za minimalac 20 godina. Ja ove sve sto znam u roku od 12 mjeseci su napredovali kao sto ce meni ovdje trebati 15 godina.
Tako da nema potrebe raspravljati da li je u Njemackoj moguce zivjeti od dva mininalca kada nema takvih.
Pa nije to BiH da neko radi za minimalac 20 godina. Ja ove sve sto znam u roku od 12 mjeseci su napredovali kao sto ce meni ovdje trebati 15 godina.
Tako da nema potrebe raspravljati da li je u Njemackoj moguce zivjeti od dva mininalca kada nema takvih.
Od minimalca 5 stoja teme smo dosli do poredjenja s Njemackom drzavom i trecom ekonomijom svijeta. Zanimljivo.
Slovenija je za nas Amerika bolan. Odes u Ljubljanu sjebes se kako je cisto i uredjeno sve, ko da si u drugom univerzumu. Studiras dzaba, diploma vrijedi u citavom svijetu, djecji doplatak isti haman ko naslov ove teme.
Neki dan odem do Sarajeva ulaz uz miljacku od smeca ne mozes maket. Ejj glavni grad, sve pare tu iz drzave haman.
Pa sta ocekivat onda u gradovima kao sto su Vares, Teslic i ostali. Pa to je vrijeme i pregazilo i zaboravilo.
Odi u najvecu vukojebinu u Njemackoj ili Austriji, opuska neces nac na cesti.

Slovenija je za nas Amerika bolan. Odes u Ljubljanu sjebes se kako je cisto i uredjeno sve, ko da si u drugom univerzumu. Studiras dzaba, diploma vrijedi u citavom svijetu, djecji doplatak isti haman ko naslov ove teme.
Neki dan odem do Sarajeva ulaz uz miljacku od smeca ne mozes maket. Ejj glavni grad, sve pare tu iz drzave haman.
Pa sta ocekivat onda u gradovima kao sto su Vares, Teslic i ostali. Pa to je vrijeme i pregazilo i zaboravilo.
Odi u najvecu vukojebinu u Njemackoj ili Austriji, opuska neces nac na cesti.
Ma ovo je jos i jeftino care, evo Glockenspiel kafana na Marienplatzu, voda 0,5l 4,70 €, 0,25l 3,50€, jela da i ne spominjem, najobicnije spagete te u prosjecnim restoranima dodju 12-13 €Wanderson je napisao/la: ↑05 jan 2022, 18:58Glup si ti za te stvari, peri guzove Njemcima i gledaj da usparas dvije, tri stoje eura da dodjes kuci ljeti i za Novu godinu, nisi ti kapacitet da hodas po kafanama Marienplatza. Da se vodi polemika o nekoj vukojebini tu bi imao sta reci.
Ovo su cijene ima 5 godina, sad je to sigurno 0,5€, 1€ skuplje.
Ljudi veze nemaju sta pricaju
Ja ne znam sta kukaju ovi po Minhenu , sto se ne vratite u vlastite selendre , ima posla u Bingu za 750KM , uvijek mozes pastetu spucati a i kafa u istom 1,5KM.
- MathiasChago
- Kontakt:
Bjezi tamo, cijelu godinu zivite ko kerovi u kolektivnom smjestaju ili po nekim podrumima i sparate svaki euro da ljeti dodjete ovdje i glumite neki luksuz s autom na lizing.
Smradite u Kalesiji 20 dana ljeti, odlazak u Neum vam je pojam.
Tako je , ja kao prehrambeni tehnolog , garantujem da su domaca mlijeka najnizi kvalitet na polici.Uvozna poput Zbregova,Dukata,Alpskog i ostalih su kvalitetnija koncentracija.bombaysaphire je napisao/la: ↑05 jan 2022, 23:33Dobro ba skontali smo , njemačko g.ovno je najljepše , najbolje i samo to g.ovno valja .JoeBleck je napisao/la: ↑05 jan 2022, 18:46@zagor - pa eto vidis da ima.Dakle -1,35 redovna cijena 1L mlijeka koje je smece.
Čuj u Bosni i Hercegovini sve smeće, kakav paćenik![]()
Jedina kvalitetna rubrika jeste voda i par mljecnih proizvodnji - vecinom manje poput Padzenija.
Pa nama Hrvat dodje u grad pored siptara i ubija te nogama sa zaledjenim pecivom.
Mesnu industriju ne treba spominjati uopste.Filet koji kalira 50% je sve samo nije meso.
Njemacko **** jeste bolje, da nije ne bi bili top3 zemlje Evrope , vjerovatno i Svijeta a BiH ne bi bila najsiromasnija zemlja kontinentima sa najvecim procentom raseljavanja.
Ja sam 200% siguran da imamo dokument legitiman za ulazak i zaposlenje u EU i da nam ne trebaju vize, u Bosni bi samo nacionalisticka banda ostala da zivi.
Sistem koji mi svi ovdje prozivljavamo je satira.Svaki dan se budis a nisi svjestan medju kakvim divljastvom zivis.Stopa kriminala i korupcije daleko najveca , ubistva zataskana , djeca ubijena , pljacke , razbojnistva.
Tako je, sve je Njemacko zlatno a nase qrcina.
Sistem te laze !
Ne znam kome se obracas , ali kume ja zivis u Sarajevu evo 32 godine.Volio bih vidjeti ta izbjeglistva i sintetaj u Njemackoj.Ljudi koje znam , nisu to bas prezivjeli.Mozda ima slucajeva , vjerujem.MathiasChago je napisao/la: ↑06 jan 2022, 07:31Bjezi tamo, cijelu godinu zivite ko kerovi u kolektivnom smjestaju ili po nekim podrumima i sparate svaki euro da ljeti dodjete ovdje i glumite neki luksuz s autom na lizing.
Smradite u Kalesiji 20 dana ljeti, odlazak u Neum vam je pojam.
Meni se čini da je ova tema za skupocjeni život u BiH.
Iluzorno je porediti zemlje zapada sa ovom zahebancijom od države. U bilo kojem kontekstu.
Iluzorno je porediti zemlje zapada sa ovom zahebancijom od države. U bilo kojem kontekstu.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
admine izvini al ovdje je 50 % debila,ej ono poredi njemacku i BiH ahahahahahahah
pa ja neki dan potpisa regres,covjek papir i kuci ode,ja regresa nisam vidio nikad
pa ja neki dan potpisa regres,covjek papir i kuci ode,ja regresa nisam vidio nikad
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Yugoslav First League:
Niko ne poredi Njemacku i BiH, nego price kako je Njemacka jeftinija BiH, kako su ovdje svi kokuzi i kako ne mogu zaraditi ni 3 hiljade KM mjesecno, sto su gluposti koje samo mogu izmisliti papci iz dijaspore koji su nesposobni bili da sebi ovdje naprave dobar zivot i sad ih boli sto su kmetovi na zapadu, dok ovdje svako malo sposobniji ispija kafe, zivi lagano i uzima pare.
ma gdje ce biti jeftinija,tamo stan ko ovdje plata za dva mjeseca,ali se tamo ne sikiras kad dobijes otkaz,ne sikiras ko ce te lijeciti kad se razbolis itd itd
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Yugoslav First League:
Yugoslav First League:
Šta ćeš kad se na temu o plati u BiH od prve stranice nakači 20 ljudi koji zive u Njemačkoj i mozda 2-3 u BiH.
Ljudi kao ovaj litijum imaju potrebu da sebi validiraju svoj skori odlazak kao ispravan potez. Ne kazem ni da nije, svako sebi zna šta je za njega ispravno i dobro, al je malo bezveze biti najglasniji na ovoj temi a sjediti u Njemačkoj. Eto tebi je super tamo, radiš za njemački minimalac i super živiš, ne znam čemu potreba za uključivanjem na ovu temu koja nema dodira s tobom.
Ljudi kao ovaj litijum imaju potrebu da sebi validiraju svoj skori odlazak kao ispravan potez. Ne kazem ni da nije, svako sebi zna šta je za njega ispravno i dobro, al je malo bezveze biti najglasniji na ovoj temi a sjediti u Njemačkoj. Eto tebi je super tamo, radiš za njemački minimalac i super živiš, ne znam čemu potreba za uključivanjem na ovu temu koja nema dodira s tobom.
Ja sam u jednom trenutku pomislio Njemačka jeftinija, i kontam wtf, zašto već nisam u autobusu za Njemačku
Valjda mi nismo nikad bili u Njemačkoj, pa ne znamo kako je tamo lijepo. A i nije nam niko rekao da sad tamo može otići svako pa i bez ikakve škole i znanja ikakvog.
Posebno me privlači život u njemačkim Podlugovima, kupovina u Lidlu i bademi od 10 eura... večeras nisam spavao, razmišljao sam o tome.
Što se tiče minimalne plate od 543KM niko ne bi trebao pristati da radi za tu platu. Meni kad bi neko ponudio takvu platu rekao bih mu hvala ne i na sledećem razgovoru bih prije nego bi i otpočeli o platama spomenuo da su mi na prijašnjem razgovoru debili nudili 543 marke i siguran sam da bih već na drugom razgovoru dobio bolju ponudu.
Ovo.admin je napisao/la: ↑06 jan 2022, 09:33Šta ćeš kad se na temu o plati u BiH od prve stranice nakači 20 ljudi koji zive u Njemačkoj i mozda 2-3 u BiH.
Satraše se ljudi da objasne da je bolje u najnaprednijoj državi Evrope nego u BIH.

Realno koga boli qrac kako je u Njemačkoj? Ko hoće, neka ide i gotovo, njegova stvar.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Da imam dvoje djece koja plaču, ili da imam potrebu da se osamostalim, ja bih pristao. Drugo, i ne mogu tražiti nešto veće ako nemam škole, prilike/veze niti iskustva. Godine prolaze, radio ne radio. Ne možeš sebi dozvoliti da te dočeka 30 godina a imaš 0 radnog iskustva samo zato jer očekuješ da ti neko dođe na vrata i da ti tri minimalca a nisi radio ništa. A ako bi cijenio sebe više iznad toga (pri ovim gore uslovima) a ovdje to ne mogu dobiti išao bih vani i tamo pokušao. Uglavnom, nešto moraš žrtvovati da bi dobio, ne može s neba.
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl, Bing [Bot] i 48 gostiju.