Minimalna plata 543 km

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Epidaurus
Kontakt:

Re: Minimalna plata 543 km

Post Postao/la Epidaurus » 04 jan 2022, 00:12

Kakve gluposti ovaj nalupa lol

litijum
Kontakt:

Post Postao/la litijum » 04 jan 2022, 00:12

Wanderson je napisao/la:
03 jan 2022, 23:43
litijum je napisao/la:
03 jan 2022, 23:17
Wanderson je napisao/la:
03 jan 2022, 23:09
Lupetate gluposti da valja, zivot u EU je skuplji 3x nego ovdje jos uvijek. Kafu u Njemackoj ne mozes popiti ispod 4 eura.

Da ima akcija po nekim marketima ima, ali izlazak u grad je deranje koze, u citavoj Evropi.

I gore itekako ljudi prezivljavaju pola Dortmunda ide u Venlo i NL da kupuje stvari i namirnice.
Ti lupetas, skuplje su recimo cigare jer je to luksuz, ali opet lako je platit kutiju 6 eura kad ti je satnica 10-12 eura. A ovdje Marlboro 6 km a satnica 2 KM.

Jedino sto je u EU skuplje su kirije, koje su neopravdano visoke ali nijemci vec pocinju graditi drzavne stanove gdje ce se maksimalno moci izdati stan za 500 eura.

Ali cak ni to nije problem, kad dvoje rade i to na minimalcu zivis normalno i to se dobro gotivis, a ovdje kad dvoje rade za po 500 KM ne mozes platit sebi ljetovanje jednom godisnje, kamoli sta drugo.

Osnovne namirnice i zivotne potrepstine su jeftinije u EU nego ovdje, koliko god to cudno zvucalo. Imas google i uvjeri se i uvjeravam te da ces da se sjebes.
Nemas ti pojma druze, nisi bio gore i ne znas kako je pusti se prica.

Na Njemackom minimalcu si teski prosjak + ti se otegnu muda i ne znas gdje si radis citave dane bukvalno ni za sta, a stedis na svemu.

Pusti se dijaspore koja dolazi ovamo, ja ti kazem citava Vestfalija i sve prema Duisburgu ti ide u Holandiju kupuje ne bil im osto koji dinar, nema tu nikakve gotive ni kojeg qrca.

Njemacka ti je ustani u 6 i radi do 18h, na kraju i idi kuci lezi spavaj i spremaj se za ujutro, a ako hoces malo gotive da izađes u restoran, odes na koncert, popijes koju onda zaboravi na leasing i na Antalyu.
Joj evo opet one stare price vani se radi od jutra do sutra, pidzama- radno odijelo. :urnebes:

Postedi me molim te te price, izlapila je odavno, vani radis i dobijes to sto radis, a ljudi ovdje rade i vise a ne dobiju nista. Mnogi nakucaju kod privatnika 250 sati.

Prvo, u Njemackoj postoji jasan zakon oko toga. Drugo, ja radim 39 sati sedmicno, prijatelj mi isti taj posao radi sedmicno 58 sati pa ti skontaj.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 jan 2022, 00:47

Epidaurus je napisao/la:
04 jan 2022, 00:12
To je lik koji misli da Husara ima smisla za stajling.
Zanimljivo kako po Njemačkoj, Austriji… pljuju samo ovi sto nikad i nisu živjeli van granica Bosne.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 04 jan 2022, 00:56

Wanderson je napisao/la:
03 jan 2022, 23:09
Lupetate gluposti da valja, zivot u EU je skuplji 3x nego ovdje jos uvijek. Kafu u Njemackoj ne mozes popiti ispod 4 eura.

Da ima akcija po nekim marketima ima, ali izlazak u grad je deranje koze, u citavoj Evropi.

I gore itekako ljudi prezivljavaju pola Dortmunda ide u Venlo i NL da kupuje stvari i namirnice.
Kakve gluposti si ti ovdje ispisao...
Sta ima 4 eura, do 2,50 do 2, 80 se krece uglavnom. Kod nas recimo 1,50-2,00. Znaci u Bih moras radit skoro sat vremena za pisanu kafu, dok u njemackoj od te jedne satnice popijes 5 kafa najnormalnije.

Izlazak u grad deranje koze? Pivo u njemackoj 4 (heineken), u bosni isto tako uglavnom (necemo gledat valute).
Flasa Jacka sa 4 Red bulla u Bosni oko 150, u njemackoj 100-120.

Ako u Njemackoj ljudi prezivljavaju, u Bosni onda umiru ko kerovi.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 04 jan 2022, 01:03

jasmin10 je napisao/la:
04 jan 2022, 00:47
Epidaurus je napisao/la:
04 jan 2022, 00:12
To je lik koji misli da Husara ima smisla za stajling.
Zanimljivo kako po Njemačkoj, Austriji… pljuju samo ovi sto nikad i nisu živjeli van granica Bosne.
Naravno da će lik samog sebe hvaliti :D
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 04 jan 2022, 01:05

Ima tu istine sto wanda prica, poznajem masu naseg naroda koji zive od Bosne do Bosne, ne idu na neka putovanja, ne izlaze, slabije se druze i uglavnom im se zivot svodi na kucu, posao i trgovinu. Naravno, auto od preko 20 milja na kredit ili finanzierung je pod moranje i onda ide provod u Bosni i dokazivanje kako im je dobro, a ista ta masa ljudi ovdje ne uziva, sto mi je u neku ruku i glupost jer tu si dosao da zivis zauvijek, ne privremeno. Svemu tome kumuje i sredina u koju dodjes, vecina nas se ne integrise do kraja, ne sklapaju se poznanstva niti prijateljstva s Nijemcima i jos ako si u takvom mjestu gdje nema nasih plus si jos onakav kako sam gore opisao tad je fakat teska depresiva.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 04 jan 2022, 01:18

Sheyi je napisao/la:
04 jan 2022, 01:05
Ima tu istine sto wanda prica, poznajem masu naseg naroda koji zive od Bosne do Bosne, ne idu na neka putovanja, ne izlaze, slabije se druze i uglavnom im se zivot svodi na kucu, posao i trgovinu. Naravno, auto od preko 20 milja na kredit ili finanzierung je pod moranje i onda ide provod u Bosni i dokazivanje kako im je dobro, a ista ta masa ljudi ovdje ne uziva, sto mi je u neku ruku i glupost jer tu si dosao da zivis zauvijek, ne privremeno. Svemu tome kumuje i sredina u koju dodjes, vecina nas se ne integrise do kraja, ne sklapaju se poznanstva niti prijateljstva s Nijemcima i jos ako si u takvom mjestu gdje nema nasih plus si jos onakav kako sam gore opisao tad je fakat teska depresiva.
A ovi u Bosni idu na putovanja, izlasci svaku noc, zivot se svodi na putovanja po svijetu i obilazak novih zemalja i upoznavanje kultura.
A ustvari voze golfa tricu (i ona na kredit) i gledaju snizenja u 10 feninga i mole Boga da ne ode neki dio na autu il da bude neplaniranih troskova vecih od petobe.

Znam i ja takvih kao sto si rekao, naravno da ih ima, al oni spucaju mjesecno 3k eura na neke gluposti pa onda 10 dana do plate racunaju sta i kako. To ne znaci da bi u Bosni imali vise, oni ce isto ustedit i od 700KM i od 5k €.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 04 jan 2022, 03:04

litijum je napisao/la:
03 jan 2022, 21:24
Kod nas kila po 13 maraka. Ako ne vjerujete, odite u Njemacku i uvjerite se. I ja sam se sokirao cijenama tamo. Bukvalno sve je ili kao kod nas, tu negdje, ili dosta jeftinije. Ali ti ne mozes racunat ako je kod nas nesto 5 maraka a tamo 2.5 eura da je isto jer platu dobijas u eurima. Realno, zalosna situacija, kad uzmes u obzir visinu plate tamo i kod nas, ali je i razumljivo jer mi sve uvozimo a nista ne proizvodimo.
Jest buraz, vamo plata 2000e, a hiljadu ode samo na stan s rezijama (osnovne, topla voda i grijanje, smece). Struja se posebno placa. Svi auto uzimaju na finansiranje, sto je cirka 200-300e s osiguranjem, odma spadnes na 700, hrana 300 da se hranis kvalitetno, ostadose ti 400je da prelomis na slobodno vrijeme, telefon, zelje, p1cke materine, i gorivo. Ko placa stan manje dobro je. Ko ga kesira milju, a zaradjuje samo dvije.. i ta nutella mu je visak. Ne kazem ja da zivimo ko sirotinja, dobro je, sve ok, bolje nego u Bosni, al se niko ne razmahuje, a vama oci ko fildzani kad se kaze dvije hiljade eura. Dvije trecine vratis opet u njemacki budzet.. nije svabo lud

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 04 jan 2022, 03:16

admin je napisao/la:
03 jan 2022, 21:02
privatni vrtic je svuda luksuz, i u BiH i u Njemačkoj. Drzavni vrtic nije 300, nego 160 KM.
Nemojte bezveze ni izmišljati troškove, predstavljate situaciju gorom nego što jeste, valjda je to moderno.
Ma haj ba pusti. Svi bi zivot s televizije i reklama, i onda kuknjava.

Nas troje odraslih ukucana zivjeli od 810 KM mjesecnih primanja, jos ja ganjao fakultet. Svake godine se uzimala drva/ugalj, nista falilo nije, al to je ona razlika izmedju nekog ko zna ekonomisat, i izmedju onog sto potrosi para na gluposti pa mu svi krivi jer je kratak.
I sta fali nanama i odgoju svega vam? Eto teta u vrticu ce se bas vezat za vase dijete i zbog nje ce dijete napredovat.. hoce al u klincu, gleda zena da odsvira njeno i da ide svojoj kuci.
Problem je sto vecina mladih bracnih parova samo gleda gdje da utrpa svoje dijete, da isto nije obaveza.

Imam ja takvih u familiji, auto, pa se vozaju tamo i ovamo, nema guzici cepa, pa mesne plate, pa hodanje s drustvom, gotiva, pa ne bas bilo koje pelene, nego najskuplje, pa ne bas bilo koja robica, nego mora biti markirana robica za bebe, pa ne moze ni domaca kasa, nego se kupuju ona vjestacka **** od mrkvice i brokule (i to kosta), pa svasta nesto dodje na naplatu i onda kuknjava, pa mi zivimo jedva od 2000. Daj me nemoj j..

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 04 jan 2022, 04:59

PointBlank je napisao/la:
04 jan 2022, 03:16
admin je napisao/la:
03 jan 2022, 21:02
privatni vrtic je svuda luksuz, i u BiH i u Njemačkoj. Drzavni vrtic nije 300, nego 160 KM.
Nemojte bezveze ni izmišljati troškove, predstavljate situaciju gorom nego što jeste, valjda je to moderno.
Ma haj ba pusti. Svi bi zivot s televizije i reklama, i onda kuknjava.

Nas troje odraslih ukucana zivjeli od 810 KM mjesecnih primanja, jos ja ganjao fakultet. Svake godine se uzimala drva/ugalj, nista falilo nije, al to je ona razlika izmedju nekog ko zna ekonomisat, i izmedju onog sto potrosi para na gluposti pa mu svi krivi jer je kratak.
I sta fali nanama i odgoju svega vam? Eto teta u vrticu ce se bas vezat za vase dijete i zbog nje ce dijete napredovat.. hoce al u klincu, gleda zena da odsvira njeno i da ide svojoj kuci.
Problem je sto vecina mladih bracnih parova samo gleda gdje da utrpa svoje dijete, da isto nije obaveza.

Imam ja takvih u familiji, auto, pa se vozaju tamo i ovamo, nema guzici cepa, pa mesne plate, pa hodanje s drustvom, gotiva, pa ne bas bilo koje pelene, nego najskuplje, pa ne bas bilo koja robica, nego mora biti markirana robica za bebe, pa ne moze ni domaca kasa, nego se kupuju ona vjestacka **** od mrkvice i brokule (i to kosta), pa svasta nesto dodje na naplatu i onda kuknjava, pa mi zivimo jedva od 2000. Daj me nemoj j..
Jarane ba ima ljudi koji nemaju roditelje da pomognu shvati , to što si ti imao nanu ne znači da ima svako ...
Ne znam za državne vrtiće , ali u privatnim se itekako trude oko djeteta , u nekima čak i previše.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 04 jan 2022, 05:42

Matematika je jasna.

Ne postoji kalkulacija , trosak ili nesto drugo gdje je 2000Eura manje ili losije od 700KM.

Kako neko rece auslenderi , mislim Wanda.Ne znam sta znaci pojam ?
Smatram da covjek koji je moler , vise ce zaraditi radom u Njemackoj nego u BiH.Cak sta vise , 2000% sam siguran u to.Smatram da svaki zanatlija , vozac , prodavac ili bilo koja slicna bransa ce zaraditi mnogo vise i imati efektivniji zivot nego u BiH.Namjerno nisam naveo IT , bankarstvo i ostale sfere gdje ljudi brutalne pare ubijaju vani.Kod nas je sve zavisno gdje radis.Znam ih sto rade od 7-8k mjesecno a znam i one sto rade za 1k.
Zavisno naravno i od kvaliteta i doprinosa.Medjutim u Njemackoj recimo u tom sektoru cisto sumnjam sa iko radi ispod 3k Eura za dobar dan.

Sistem , Njemacka ima sistem.Evropa ima sistem.

To sto se namiruju kako kaze u Holandiji , ne znaci da im je lose vec da je jeftinije.Zasto platiti pile 5Eura kad mozes 4Eura , usput se malo i provozas.
Cijene kafe , alkohola , ne znam kakve su.4Eura kafa znam da nije ni u centru Milana.Moguce 2 do 3 Eura sto je opet sasvim ok.Kod nas je 2 do 2,5 KM pa vidim srce se kao sa je voda.Sad ce mi ovi analiticari reci da ima kafa u Archiju 1,5KM .Kralju meni se ne pije kafa u ascinici , meni se kafa pije tamo gdje se hrana ne posluzuje.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 04 jan 2022, 05:49

bombaysaphire je napisao/la:
03 jan 2022, 23:10
JoeBleck je napisao/la:
03 jan 2022, 23:06
TonySosa je napisao/la:
03 jan 2022, 23:01

Iskreno, sve je bolje. Imas izbora da biras kako hoces i koliko hoces. Da ne govorim kako su svaku sedmicu razliciti artikli na akcijama. I to na akcijama od 50%, a ne ko u Bingu max 10%.

Ono što je skupo jeste ako hoces da jedes po restoranima i gotiviš se. Dok je u Bosni haman pa obrnuto. :crazy:
Sta ima obrnuto.
Ne mozes u Sarajevu salvetu i corbu vise dobiti ispod 6KM.Ako hoces da se nesto kobajagi najedes ides cca. 10-15KM.Yebeni burger 8-9 KM kosta.

Uporedi nasa primanja , primanja Njemca , nama je odlazak u restoran veci luksuz nego Njemcu 2x
Jeste u Centru , odeš malo dalje i za 5-6 KM itekako se možeš dobro najesti . Eto kod Pirije u Archyu na Malti imaš Gulaš za 6 KM , strašna porcija sa domaćim hljebom od heljde . Da ne spominjem Moščanicu .
Gdje se bolan mozes najesti ?
Pa u tom istom Archiju ne mozes se vode napiti vise ispod 7-8 KM.Pa misicu su mu nekad bili 8 KM sad su 11, o cemu ba pricas.Gulas 6KM ,jeste 2020 godine.

U Moscanici i Olovcicu , tim ascinicama ne postoji jelo do 5 KM vise , sve je 6+

Nema ti sta drug objasnjavati.Ambijent u Moscanici/Olovcicu malo bolji nego u pecini , sta ces ocekivati da mi naplati uz hranu? Pa kralju takva mjesta nigdje u Svijetu ne bi 2 dana radila kako bi ih sve moguce inspekcije zakucale.Nemam nista protiv , volim na kasiku vise nego ista , al od kuce.Ambijent u kojem ti daju hranu , je sramota.Kao da je 92-ga.

Moze se jarane i ne jesti, ima jos jeftinija solucija.Kad smo vec kod socijale na socijalu

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 jan 2022, 07:16

Kaunas je napisao/la:
04 jan 2022, 01:18
i gledaju snizenja u 10 feninga
JoeBleck je napisao/la:
04 jan 2022, 05:42

To sto se namiruju kako kaze u Holandiji , ne znaci da im je lose vec da je jeftinije.Zasto platiti pile 5Eura kad mozes 4Eura
Ovo vam je dobro - raja u Bosni gleda gdje je 10 feninga jeftinije, a ovi vani svaku moguću akciju znaju :mrgreen:

Ja jednom u životu kupio nešto na akciji i to slučajno naletio.
Ljetos Milke u Zivinicama bile po 1 KM, valjda im bilo par mjeseci do isteka roka, haj reko kupit ću 3 komada nek ima nešto slatko u autu dok se vozimo...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 04 jan 2022, 08:30

kakva tema :D minimalna plata u BiH treba biti 1000 KM i ni marke manje..kuća/stan na kredit su makar 500 KM mjesečno kad se čovjek malo sabere, 6 milja godišnje, 10 godina 60 hiljada samo glavnice da vratis a sa tim u Tuzli trenutno možeš uzeti mooožda starogradnje 40tak kvadrata..u mojoj zgradi stan prije 15 godina kupljen po 1600 marki, prodan skoro za 1650 KM/m2, nema dalje..e sad kad to odbiješ ostane ti 500 KM, internet i TV su 20tak mada realno svi plaćaju skuplje, održavanje stubišta je još 20, voda 10 i smeće 10, struju ja kad sam živio sam je bilo 25 KM, a sad ima i ova taxa pa je to 30 KM, marka dvije gore dole to je 100 za režije, grijanje je 1.6 KM po kvadratu,dakle jos 60tak KM, nek poloviš to da plaćaš zimi i ljeti po 30, režije su 120-150 KM, sve zavisi..odbiješ kredit taj i režije ostane ti 350 KM da jedeš..kafa u lokalnom kafiću je 2 KM sad, ne moraš je piti,al mislim da je uredno da čovjek i sa minimalcem popije kafu makar svaki drugi dan..koji sok,da ne kažem pivo vikendom nema te nigdje..e sad, kredit možeš razvući na 25 godina, pa da to bude malo urednije..o kolima jel na minimalcu po ovoj računici možeš samo sanjati..uleti žena sa još 1000 marki, uzmete neka kao kola ok sve to, pokrije se i dijete 25 godina dok studira ide u srednju i ostalo..suma sumarum tek od 50te se u BiH počinje živjeti..renoviranje tog stana i ostalo da ne spominjem..pa prva registracija ok auta i gorivo ti pojede jednu platu,pa zimske gume jednom u nekad,pa servis pa..pokvari ti se mašina, popravljaj, kupuj polovno iz Austrije što čovjek donese...o vani se isto može pričati, starci su mi gore, odvojeni, 20 i kusur godina žive, znam i to kako je, doner 5 eura,cigare 7-10, stan 700 ako nisi u Minhenu..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 04 jan 2022, 08:58

Svicarci isto uzimaju u Francuskoj, treba im reći da dođu u Bosnu, 543 marke redovne, nije puno, ali zato ne moraju u Hrvatsku i Srbiju po namirnice.

Ima i u Njemačkoj ljudi koji žive loše, kao što ih ima svugdje. Taj pasoš ti nije garant života bez problema, ali su gore veće šanse da napraviš sebi bolji život.

To što je naš čovjek kreten, ode, uvali se u kredit zbog auta od 30 hiljada da se može kurciti po Bosni je njegov problem, nije problem Njemačke.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 04 jan 2022, 09:07

Otelo je napisao/la:
04 jan 2022, 08:58
Svicarci isto uzimaju u Francuskoj, treba im reći da dođu u Bosnu, 543 marke redovne
Zaradimo mi to za jedan dan, no hard feelings :yawn:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 jan 2022, 09:39

Bezveze price. Studentski radio, sve sebi financirao u Lj i bolje mi bilo nego jaranu ovdje koji zivi kod svojih. A tek o Njemackoj ne treba trositi rijeci.
Meni je u Bosni najljepse, srce puno raja odlicna. Jos ako te politika ne dira raj. Al nema para i to je to.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 04 jan 2022, 09:44

Kad je ovako dobro u Bosni, ja ne znam što je 80 hiljada ljudi u prošloj godini samo otišlo..

I kad me onaj nedavno pita što sam razočaran. Pa zbog ovakve pohlepe i razmišljanja. Jbt kralj 80% penzionera prima 350-450KM, a ovim ljudinama bolje u BiH nego u Njemačkoj.

I Wanderson jarane u centru Minhena kod Marienplatza ti je kafa 2.2-2.6 eura. A Minhen je najskuplji grad u Njemačkoj. :bih:
Tako blizu, a tako daleko.

litijum
Kontakt:

Post Postao/la litijum » 04 jan 2022, 10:25

PointBlank je napisao/la:
04 jan 2022, 03:04
litijum je napisao/la:
03 jan 2022, 21:24
Kod nas kila po 13 maraka. Ako ne vjerujete, odite u Njemacku i uvjerite se. I ja sam se sokirao cijenama tamo. Bukvalno sve je ili kao kod nas, tu negdje, ili dosta jeftinije. Ali ti ne mozes racunat ako je kod nas nesto 5 maraka a tamo 2.5 eura da je isto jer platu dobijas u eurima. Realno, zalosna situacija, kad uzmes u obzir visinu plate tamo i kod nas, ali je i razumljivo jer mi sve uvozimo a nista ne proizvodimo.
Jest buraz, vamo plata 2000e, a hiljadu ode samo na stan s rezijama (osnovne, topla voda i grijanje, smece). Struja se posebno placa. Svi auto uzimaju na finansiranje, sto je cirka 200-300e s osiguranjem, odma spadnes na 700, hrana 300 da se hranis kvalitetno, ostadose ti 400je da prelomis na slobodno vrijeme, telefon, zelje, p1cke materine, i gorivo. Ko placa stan manje dobro je. Ko ga kesira milju, a zaradjuje samo dvije.. i ta nutella mu je visak. Ne kazem ja da zivimo ko sirotinja, dobro je, sve ok, bolje nego u Bosni, al se niko ne razmahuje, a vama oci ko fildzani kad se kaze dvije hiljade eura. Dvije trecine vratis opet u njemacki budzet.. nije svabo lud
Pa nije vam niko kriv sto svi hocete u Minhen i tako velike gradove. E onda cete i platit. Ja zivim s curom a kirija nam 300 eura. Oboje radimo. Manje mjesto, satak vremena od Minhena. Ne bi tamo dzaba zivio, kad sam vidio koliko trazis **** parking autom.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 04 jan 2022, 10:27

Je li ovo admin :mrgreen:
slika

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: rio_Ferdy88 i 6 gostiju.