Minimalna plata 543 km

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

litijum
Kontakt:

Re: Minimalna plata 543 km

Post Postao/la litijum » 03 jan 2022, 22:06

bombaysaphire je napisao/la:
03 jan 2022, 21:57
litijum je napisao/la:
03 jan 2022, 21:52
03 jan 2022, 21:43
Yebo Nutellu pored Maze realno :opaopa:
Uzeo onu mazu sa vise ljesnaka, na prvu bio ocaran, kontam slicna kremi od Kinder Bueno. Jeo 3-4 dana po malo, kasnije i zaboravio na nju da je imam i dalje. :rol:

Ni blizu Nutelle.
Bez zajebancije , meni se slično desilo . Međutim isforsirao sam , kupio onu najjaču, pa crunchy , pa običnu i stalno samo Mazu kupujem . Otišao kod roditelja , vidim Nutellu daj da se sjetim i nije to to , jednostavno si navikao na Nutellu i zato tako pišeš . Da ti neko donese Lindtt namaz ti bi opet Nutellu izabrao .

Jednostavno je , niko ne može da vjeruje da neko iz naše države je napravio tako dobar proizvod .
Ne znam, mozda i jesam subjektivan, ja sam probao, na pocetku sam mislio i da je bolja Maza, a onda sam se opet vratio na staru dobru Nutellu. :mrgreen: Treba navest i to da je "nasa" poljska Nutella smece naspram talijanske i njemacke.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 03 jan 2022, 22:10

litijum je napisao/la:
03 jan 2022, 22:06
litijum je napisao/la:
03 jan 2022, 21:52

Uzeo onu mazu sa vise ljesnaka, na prvu bio ocaran, kontam slicna kremi od Kinder Bueno. Jeo 3-4 dana po malo, kasnije i zaboravio na nju da je imam i dalje. :rol:

Ni blizu Nutelle.
Bez zajebancije , meni se slično desilo . Međutim isforsirao sam , kupio onu najjaču, pa crunchy , pa običnu i stalno samo Mazu kupujem . Otišao kod roditelja , vidim Nutellu daj da se sjetim i nije to to , jednostavno si navikao na Nutellu i zato tako pišeš . Da ti neko donese Lindtt namaz ti bi opet Nutellu izabrao .

Jednostavno je , niko ne može da vjeruje da neko iz naše države je napravio tako dobar proizvod .
Ne znam, mozda i jesam subjektivan, ja sam probao, na pocetku sam mislio i da je bolja Maza, a onda sam se opet vratio na staru dobru Nutellu. :mrgreen: Treba navest i to da je "nasa" poljska Nutella smece naspram talijanske i njemacke.
Tad kad sam bio kod roditelja bila je njemačka . Meni najbolja je bila ona što je bila na Petrol pumpama , veliko pakovanje 3 kile mislim da je talijanska 50 KM je bila tako nešto ...
Mada prije Maze Pranutti mi je bio omiljen :thumbup:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

MathiasChago
Kontakt:

Post Postao/la MathiasChago » 03 jan 2022, 22:20

Maza je najvece smece. Jednom probao i nikad vise.
Milka namaz najbolji. Nutella takodjer losa.

litijum
Kontakt:

Post Postao/la litijum » 03 jan 2022, 22:24

Kakva Milka, probao u Bingu kupio, jel moguce da nema okus Milke nikako!? Najvise lici na onaj belgijski namaz. Ne svidja mi se.

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 03 jan 2022, 22:28

Hajmo dečaci, jos cašu mlijeka i slatki snovi :yawn:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 03 jan 2022, 22:45

MathiasChago je napisao/la:
03 jan 2022, 22:20
Maza je najvece smece. Jednom probao i nikad vise.
Milka namaz najbolji. Nutella takodjer losa.
Milka namaz je najveće smeće koje sam probao , sami šećer sa tragovima lješnjaka . Fuj , povraćalo mi se koliko je loša :puke:
Ni blizu kvalitete čokolade .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

MathiasChago
Kontakt:

Post Postao/la MathiasChago » 03 jan 2022, 22:46

Ukusi su razliciti, ali ja onu Mazu ne bi psu dao.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 03 jan 2022, 22:47

Hebo eurokreme, bolji pekmez
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 03 jan 2022, 22:52

Samo Linolada.

I to ona skroz bijela :kafa:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 03 jan 2022, 23:01

Otelo je napisao/la:
03 jan 2022, 21:37
Jeo meso iz Lidla gore, bolje nego ovo naše. Joj, ove antiinozemstvo priče :rol:
Iskreno, sve je bolje. Imas izbora da biras kako hoces i koliko hoces. Da ne govorim kako su svaku sedmicu razliciti artikli na akcijama. I to na akcijama od 50%, a ne ko u Bingu max 10%.

Ono što je skupo jeste ako hoces da jedes po restoranima i gotiviš se. Dok je u Bosni haman pa obrnuto. :crazy:
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 03 jan 2022, 23:04

03 jan 2022, 22:10
litijum je napisao/la:
03 jan 2022, 22:06

Tad kad sam bio kod roditelja bila je njemačka . Meni najbolja je bila ona što je bila na Petrol pumpama , veliko pakovanje 3 kile mislim da je talijanska 50 KM je bila tako nešto ...
Mada prije Maze Pranutti mi je bio omiljen :thumbup:
na petrolu je ima dan dns uzeti 48 kermi tri kilograma italijanska a njemacku Nutellu ima i ovdje uzeti a da nije poljska Violeta koja uvozi Nutellu one male i od 700gr uvozi iz poljske a od jednog kg iz Njemačke tako da njemacku ima se uzeti u svakom nasem marketu i na nutelli samoj imaju oznake
w- poljska , a-italija, g- njemacka

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 03 jan 2022, 23:06

TonySosa je napisao/la:
03 jan 2022, 23:01
Otelo je napisao/la:
Jeo meso iz Lidla gore, bolje nego ovo naše. Joj, ove antiinozemstvo priče :rol:
Iskreno, sve je bolje. Imas izbora da biras kako hoces i koliko hoces. Da ne govorim kako su svaku sedmicu razliciti artikli na akcijama. I to na akcijama od 50%, a ne ko u Bingu max 10%.

Ono što je skupo jeste ako hoces da jedes po restoranima i gotiviš se. Dok je u Bosni haman pa obrnuto. :crazy:
Sta ima obrnuto.
Ne mozes u Sarajevu salvetu i corbu vise dobiti ispod 6KM.Ako hoces da se nesto kobajagi najedes ides cca. 10-15KM.Yebeni burger 8-9 KM kosta.

Uporedi nasa primanja , primanja Njemca , nama je odlazak u restoran veci luksuz nego Njemcu 2x

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 03 jan 2022, 23:07

MathiasChago je napisao/la:
03 jan 2022, 22:46
Ukusi su razliciti, ali ja onu Mazu ne bi psu dao.
Ukusi su itekako različiti , ali ja onu Milku ne bi ni najvećem neprijatelju dao .

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 03 jan 2022, 23:09

Lupetate gluposti da valja, zivot u EU je skuplji 3x nego ovdje jos uvijek. Kafu u Njemackoj ne mozes popiti ispod 4 eura.

Da ima akcija po nekim marketima ima, ali izlazak u grad je deranje koze, u citavoj Evropi.

I gore itekako ljudi prezivljavaju pola Dortmunda ide u Venlo i NL da kupuje stvari i namirnice.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 03 jan 2022, 23:10

JoeBleck je napisao/la:
03 jan 2022, 23:06
TonySosa je napisao/la:
03 jan 2022, 23:01
Otelo je napisao/la:

Sta ima obrnuto.
Ne mozes u Sarajevu salvetu i corbu vise dobiti ispod 6KM.Ako hoces da se nesto kobajagi najedes ides cca. 10-15KM.Yebeni burger 8-9 KM kosta.

Uporedi nasa primanja , primanja Njemca , nama je odlazak u restoran veci luksuz nego Njemcu 2x
Jeste u Centru , odeš malo dalje i za 5-6 KM itekako se možeš dobro najesti . Eto kod Pirije u Archyu na Malti imaš Gulaš za 6 KM , strašna porcija sa domaćim hljebom od heljde . Da ne spominjem Moščanicu .

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 03 jan 2022, 23:16

kraljttbvb je napisao/la:
03 jan 2022, 22:52
Samo Linolada.

I to ona skroz bijela :kafa:
:salut:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

litijum
Kontakt:

Post Postao/la litijum » 03 jan 2022, 23:17

Wanderson je napisao/la:
03 jan 2022, 23:09
Lupetate gluposti da valja, zivot u EU je skuplji 3x nego ovdje jos uvijek. Kafu u Njemackoj ne mozes popiti ispod 4 eura.

Da ima akcija po nekim marketima ima, ali izlazak u grad je deranje koze, u citavoj Evropi.

I gore itekako ljudi prezivljavaju pola Dortmunda ide u Venlo i NL da kupuje stvari i namirnice.
Ti lupetas, skuplje su recimo cigare jer je to luksuz, ali opet lako je platit kutiju 6 eura kad ti je satnica 10-12 eura. A ovdje Marlboro 6 km a satnica 2 KM.

Jedino sto je u EU skuplje su kirije, koje su neopravdano visoke ali nijemci vec pocinju graditi drzavne stanove gdje ce se maksimalno moci izdati stan za 500 eura.

Ali cak ni to nije problem, kad dvoje rade i to na minimalcu zivis normalno i to se dobro gotivis, a ovdje kad dvoje rade za po 500 KM ne mozes platit sebi ljetovanje jednom godisnje, kamoli sta drugo.

Osnovne namirnice i zivotne potrepstine su jeftinije u EU nego ovdje, koliko god to cudno zvucalo. Imas google i uvjeri se i uvjeravam te da ces da se sjebes.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 03 jan 2022, 23:43

litijum je napisao/la:
03 jan 2022, 23:17
Wanderson je napisao/la:

Ti lupetas, skuplje su recimo cigare jer je to luksuz, ali opet lako je platit kutiju 6 eura kad ti je satnica 10-12 eura. A ovdje Marlboro 6 km a satnica 2 KM.

Jedino sto je u EU skuplje su kirije, koje su neopravdano visoke ali nijemci vec pocinju graditi drzavne stanove gdje ce se maksimalno moci izdati stan za 500 eura.

Ali cak ni to nije problem, kad dvoje rade i to na minimalcu zivis normalno i to se dobro gotivis, a ovdje kad dvoje rade za po 500 KM ne mozes platit sebi ljetovanje jednom godisnje, kamoli sta drugo.

Osnovne namirnice i zivotne potrepstine su jeftinije u EU nego ovdje, koliko god to cudno zvucalo. Imas google i uvjeri se i uvjeravam te da ces da se sjebes.
Nemas ti pojma druze, nisi bio gore i ne znas kako je pusti se prica.

Na Njemackom minimalcu si teski prosjak + ti se otegnu muda i ne znas gdje si radis citave dane bukvalno ni za sta, a stedis na svemu.

Pusti se dijaspore koja dolazi ovamo, ja ti kazem citava Vestfalija i sve prema Duisburgu ti ide u Holandiju kupuje ne bil im osto koji dinar, nema tu nikakve gotive ni kojeg qrca.

Njemacka ti je ustani u 6 i radi do 18h, na kraju i idi kuci lezi spavaj i spremaj se za ujutro, a ako hoces malo gotive da izađes u restoran, odes na koncert, popijes koju onda zaboravi na leasing i na Antalyu.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 03 jan 2022, 23:57

Wanderson je napisao/la:

Oho ti se sad kad ti se na kosti naknte ovi što se vani gotive, a znaju gdje je koja akcija i gdje se može ustediti koji euro na hrani jeftinijoj nego u Bosni :kafa:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 04 jan 2022, 00:03

kraljttbvb je napisao/la:
03 jan 2022, 23:57
Wanderson je napisao/la:

Oho ti se sad kad ti se na kosti naknte ovi što se vani gotive, a znaju gdje je koja akcija i gdje se može ustediti koji euro na hrani jeftinijoj nego u Bosni :kafa:
Gotivljenje i nasi auslenderi ne ide zajedno ni blizu. To mogu palamuditi nekom ko voli bajke o Njemackoj, ja sam gore cest gost i znam vrlo dobro kako se gotive.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai, rio_Ferdy88 i 12 gostiju.