FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

losmi
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la losmi » 30 jan 2011, 13:11

Portillo je napisao/la:hahaha Lideru@ lave, mani mi se tih nocnih turnira gdje se trofej osvaja u jednoj utakmici djece ti. Al ko zna, mozda nas i stignete u LP i Ligi, za jedno 200 godina, sve je moguce...

Zanimljiva je i cinjenica kako je Franco imao velikog utjecaja na Real u Europi, pa je isao redom i ubijao igrace Rennesa, Fiorentine, Milana, Frankfurta i ostalih :D
Lepo je to sto je klub za koji navijas tako trofejan,ali im ti trofeji sigurno nece doneti 3 boda iz Pamplone,tako da se od stare slave ne zivi.
MVP - Messi-Villa-Pedro

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 30 jan 2011, 13:14

Portillo je napisao/la:hahaha Lideru@ lave, mani mi se tih nocnih turnira gdje se trofej osvaja u jednoj utakmici djece ti. Al ko zna, mozda nas i stignete u LP i Ligi, za jedno 200 godina, sve je moguce...

Zanimljiva je i cinjenica kako je Franco imao velikog utjecaja na Real u Europi, pa je isao redom i ubijao igrace Rennesa, Fiorentine, Milana, Frankfurta i ostalih :D
Koje točne "noćne turnire"?

Kup prvaka je iz 50ih godina je jako vrijedan trofej :lol: ozbiljnije je ovosezonsko izdanje CdR ;)

Nije Franco trebao ubijati protivničke igrače, dovoljno mu je bilo sportski prekinuti dominaciju FCB s Kubalom, tj. spriječiti dolazak Di Stefana u FCB.

Ima vremena, polako. Poslije Franca je FCB trofejnija (i u košarci ;) ), jedino što vam preostaje od nacionalnih naslova je La Liga, a i ta se prednost topi (prednost koju ste stekli za vrijeme režima). Zadnje 7 sezona 2 naslova LL, a izgleda da će biti do ljeta 2/8. :mrgreen:

btw. ebe mi se za trofeje, nisam trofejista kao neki ;)
Zadnja izmjena: Leader, dana/u 30 jan 2011, 13:19, ukupno mijenjano 1 put.
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 30 jan 2011, 13:18

losmi je napisao/la:

Lepo je to sto je klub za koji navijas tako trofejan,ali im ti trofeji sigurno nece doneti 3 boda iz Pamplone,tako da se od stare slave ne zivi.
Uopće ne sumnjam da bi ti isti što sada navijau za RMCF, danas navijali za FCB ili neki drugi klub da je "najtrofejni". ;) Njima trofeji posluže da se mogu vaditi kada su u krizi, da se mogu pohvaliti s nečim, kada već nisu ništa u životu ostvarili, velim - to je povezano s osbnošću/dominantnost. 8-)

Biti će im teško u Pamploni, ali meni egal kako god utakmica završila. FCB ima sve u svojim nogama :ugeek:

HISTORIA CONTINUA...

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 30 jan 2011, 13:45

Ma malenim frankovcima u Pamploni ce biti izlet...ipak je Kamačo njihov čovjek...Nama da su mogli dušu bi uzeli...bilo je ili dođite igrajte ili 3:0 za nas...a onda Fernando Alonso stupa na scenu pa sa busem do Zaragoze a od Zaragoze do Pamplone vozom i Kamačo ga lijepo posisa. ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 30 jan 2011, 13:45

ma mogu oni se hvalit sa tih 9 trofeja lige prvaka i sa tim titulama koje je moj djed dozivio samo a oni nisu gola vidili ni preko tv iz tog doba :D ,,a vamo u stvarnosti padaju 5 ice lagano :mrgreen: :mrgreen: ,,i najvaznije je da ih deremo kad god stignemo sa pola snage kad god se sretnemo i da nas sanjaju svake noci ,,messi im dolazi u snove nemogu spavat :D :mrgreen: ,,oni se i ne sjecaju kad su zadnji put prosli u osminu finala lige prvaka a pogotovo kad su osvojili ,,, :D :D a to je uvijek mi ih oderemo oni odma odu na tu temu kad cete nas stic sa titulama... ja to uvijek govorim ak su toliko dobri treba ih u muzej citavu ekipu reala i da ne igraju fudbal vise jer su najbolji u istoriji tim(ko sto oni kazu :mrgreen: ) i ne interesuju ih vise nishta osim tih titula.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 30 jan 2011, 13:48

Čitam na MundoDepotivo.es da Barça na ljeto želi dovesti Balea iz Tottenhama, cijena oko 40 milja ojra.

Ako je ovo istina, po meni bi ovo bio sjajan posao! U tom bi slučaju Milito mogao napustiti Kataloniju, Abidal bi više igrao kao stoper nego kao LB, a Bale na LB ;) 40 M € zvuči puno, ali za igrača koji će do ljeta napuniti tek 22 godine i koji ima još prostora za napredovanje, se itekako isplati iskeširati tu lovu, s njime bi FCB bila mirna na LB sljedeće desetljeće.

Obrana 2011/12
Stoperi: Puyol, Pique, Abidal, Fuentas, Barta.
LB: Bale, Maxwell
RB: Dani (ili Wiel), Adriano.

:ugeek:

HISTORIA CONTINUA...

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 30 jan 2011, 13:59

Leader je napisao/la:Čitam na MundoDepotivo.es da Barça na ljeto želi dovesti Balea iz Tottenhama, cijena oko 40 milja ojra.

Ako je ovo istina, po meni bi ovo bio sjajan posao! U tom bi slučaju Milito mogao napustiti Kataloniju, Abidal bi više igrao kao stoper nego kao LB, a Bale na LB ;) 40 M € zvuči puno, ali za igrača koji će do ljeta napuniti tek 22 godine i koji ima još prostora za napredovanje, se itekako isplati iskeširati tu lovu, s njime bi FCB bila mirna na LB sljedeće desetljeće.

Obrana 2011/12

ne bi ja bala,kad bi dovodio nekog doveo bi coentraa iz benfike makar je za 10 15 mill jeftiniji :mrgreen: :mrgreen: a prije bi se uklopio ,,aa i ovaj japanac nagamoto je moc igrac ak si pratio japan sad na azij. cupu ,,a jeftiniji bio bio drama od ove dvojice
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 30 jan 2011, 14:10

Leader je napisao/la:Čitam na MundoDepotivo.es da Barça na ljeto želi dovesti Balea iz Tottenhama, cijena oko 40 milja ojra.

Obrana 2011/12

ja mislim da bi se Bale dobro uklopio u Barcin sistem igre...mislim da bi Barci dobro dosao Bale... ;)
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 30 jan 2011, 14:24

Obrana 2011/12

Neznam sta da kazem 40 M € je puno,tako da bi vise volio da se okrenemo coentrau iz benfice.Gledao sam ga nekolio puta i kada bi dosli imali bi i desu i lijevu stranu,Sjajan je u odbrani i u napadu.A i manje bi nas kosto.
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 30 jan 2011, 14:43

Ko je franko ti proceprkaj po istoriji. ;) Sto se tice trofeja tog kluba jos maloo pa se niko nece sjecati dal je i kad ista osvojio. Naravno pamtice pozutjele novine. Meni i nama su dovoljnih ovih 8 god vaseg posta i trijumfalnog gazenja masine nad vasim trofejima. Za mog zivota tih 8 i vjerovatno buducih 10-20 godina meni i nama dosta trofeja. Vi se kupajte u proslom vijeku i proslosti a 14:2 gol razlika nek vam nista ne znaci. Bice i veca. Ja sam sretan sto u ovom trenutku za svog zivota gledam trijumfe nad najtrofejijem, a vase trijumfe ni TV u 90% slucajeva vise ne pamti.

A kamoli vi - a ni vasi ocevi vjerovatno
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 30 jan 2011, 14:51

bale je fantastican igrac, al' je vise za ekipe tipa man utda, chelsea, intera...
coentrao bi se brzo uklopio, al opet ako dani ostane, ne mozes igrat sa oba beka koja su toliko ofanzivna... :?
ser del barça es el millor que hi ha !

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 30 jan 2011, 17:49

Ja mislim da je cijena za Balea napuhana, ako Tottenham ne izbori nastup u CL, mogla bi ta cijena biti oko 30 M €, to je i realnija cijena. U napadu bi se uklopio, a nije ni propuh u obrani. To su samo špekulacije, i Coentrao je mlad i dobar, navodno ga želi njegov sunarodnjak Jose Mourinho.

Da se mene pita, treba se riješiti ovih igrača FCB koji su na posudbama (Henrique, Keirrison, Cacerers, Hleb, Zlatan), tu izvući nekih 30ak milja od kojih bi financirali Balea ili nekog drugog LB (Coentrao), i pokušati dovesti Cesca ovo ljeto. On nije ni toliko potreban sljedeće sezone, jer Xavi još može, a tu je i nadolazeći Thiago.

S Baleom bi imali igrača za sljedećih 10 godina, k'o bi se na kraju sječao 30 M €?! Cesc je također mlad igrač, koji u nogama ima već veliki broj velikih utakmica, s svojih 23 godina je bolji nego Xavi kada je imao 23 godine ;) gladan je trofeja, ima DNK Barçe, idealan nasljednik Xavia. Ne bi se na njega toliko inzistiralo da nije Katalonac.

FCB bi imao mladu ekipu: Messi, Pedro, Busquets, Iniesta, Pique, Bale , Cesc ....jedino je Iniesta nešto stari. Ekipa za sljedećih 10 godina. :ugeek: jedino bi se trebalo naći nasljednik Puyola, ni Villa neće još dugo. Valdes može još 5 godina najmanje.

Tu je La Masia, tako da ne bi trebalo biti problema za budućnost ;)

HISTORIA CONTINUA...

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 30 jan 2011, 19:20

Mislim da ce Thiago u buducnosi izrasti u jako dobrog igraca,i da ce biti dosljedan nasljednik Xaviju,a vjerovatno ce i Cesc uskoro preci kod nas...Sto se tice Bale-a nevjerujem da ce Barcelona izdvojiti toliko para da ga kupi...Po mom misljenju trebali bi dati Bojana dati na posudbu sto prije,a ostali sastav je ok...sad je samo zabrinjavajuce produzenje ugovora sa Alvesom i nadam se da ce se to sto prije rijesiti... ;)
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 30 jan 2011, 20:25

Stvarno, svaka čast momku na izvedbi...

[youtube][/youtube]

Al zbog ovoga staviti naslov videa: New Lionel Messi je u najmanju ruku smijesno :lol: :mrgreen:

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 30 jan 2011, 20:45

mandraX je napisao/la:Stvarno, svaka čast momku na izvedbi...

[youtube][/youtube]

Al zbog ovoga staviti naslov videa: New Lionel Messi je u najmanju ruku smijesno :lol: :mrgreen:

mislim da je i messi ovako radio sa ovakvom lopticom... :mrgreen: slazem se da je smijesan naslov New lionel messi :mrgreen:
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jan 2011, 20:49

Cujem da ce pred pocetak sledece tekme biti organizovana proslava titule i urucenje pehara. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 30 jan 2011, 20:52

Čestitam nam na tituLi :lol: :mrgreen:

Jbt, ovo dosadiLo više ... :mrgreen: :mrgreen:

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 30 jan 2011, 20:53

Devil je napisao/la:Cujem da ce pred pocetak sledece tekme biti organizovana proslava titule i urucenje pehara. :mrgreen:
Još je prerano za špalir ;) priželjkujem špalir na El Clasicu, pa da im se osvetimo za 2008. :mrgreen:

HISTORIA CONTINUA...

KODRO
Kontakt:

Post Postao/la KODRO » 30 jan 2011, 20:53

ma ovo nije više zanimljivo

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 jan 2011, 20:54

mandraX je napisao/la:Čestitam nam na tituLi :lol: :mrgreen:

Jbt, ovo dosadiLo više ... :mrgreen: :mrgreen:

i ja ovo nema više smisla igrati ,a da sam ih samo čeko na kladionici yebo bi im mater
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.