zagor1987 je napisao/la: ↑27 dec 2021, 06:09
admin je napisao/la: ↑26 dec 2021, 15:56
Ako ih izaberu, normalno je.
Nije normalno da ih izaberu, ali svašta nešto nije normalno u našem društvu, pa je logično da ni to ne bude bolje. Hajmo pričati o tome zašto se u kantonima glasa za te likove, a ne za neke bolje? SportSport ne glasa iako baš u KS postoji glas "novinara" u izbornoj skupštini. Sad se bore novinari među sobom, da jedni zamijene druge u tom glasanju i opet ko god se izbori, neće zvati SportSport, niti bi se ko odazvao da o tome glasa.
Mozemo pričati i o tome koji se to sportista dokazani uopšte prijavio da normalnim putem dođe na čelo saveza, pa da uopšte mogu u kantonu glasati za njih. Vazda nabrajate imena, ljudi jači, potkovaniji i bitniji u društvu nego pet sportsportova... Pa što se ta imena ne angažuju, prijave u kantonalni savez i krenu raditi za napredak fudbala? Od 50 najbitnijih reprezentativaca u zadnjih 20 godina, nijedan se nikad nije kandidovao. Uključio se Miske u rad saveza. Kad je šutio na raspad sistema, popljuvali smo ga, a vi popljuvali nas što diramo tada omiljenog Misketa. Kad je počeo pričati, postao je neprijatelj države, bolje bi mu bilo da se nije nikad prijavio.
Barbareza guraju navijači godinama, a ima li igdje ikad izjava Barbareza "želim biti selektor, član saveza, bilo šta"... jel ikad povukao ikakav potez jači od nekog dvosmislenog instagram posta? Što nije? Njemu ne treba ni karta za tekmu, nije ga Vico kupio, patriota je... Što ne dođe na neko gostovanje negdje i sve to ispriča fino i pokrene tu borbu? Jače su njegove dvije riječi nego 50 članaka na našem portalu, što ih on ne izgovori? A sigurno i zna više nego mi, pa ima i više toga da kaže. Što šuti, jel uzo cvaju?
Imao si predsjednika saveza kojeg je iz FK Butmir gurao Kanton Sarajevo ispred delegata Želje i Sarajeva, a pri tome delegata Želje i Sarajeva nije ni bilo. Čak ih nisu klubovi ni kandidovali jedno vrijeme, nije ih to interesovalo. Takav je sistem, to je odredila UEFA, ne možeš pisati da je to naopako, ako je u cijelom svijetu tako ustrojeno.
Jedan Sepp Blatter nije nikad igrao fudbal i bio je sekretar hokejaškog saveza Švicarske, šta dalje od toga reći.
Akreditovanje na utakmicama nema nikakve veze ni sa čim. Akreditacije bismo dobili sve da pišemo da dolazi smak svijeta, a i da ih ne dobijemo nije nikakva šteta jer svakako nema više mix zona zbog korone, komplet utakmicu mozes uraditi s TV isto kao s terena, slike uzeti od agencije kao i većina portala i opet si na istom. Poenta je da nismo nikad pisali izmišljotine, rekla-kazala priče od misterioznih izvora, niti bilo koga pljuvali zato što je to moderno, nećemo ni sad. Nemamo mi izvore u Sipi kao neki politički mediji, nemamo nikakvu mogućnost da istražimo da li je neko nešto ukro, nismo policija niti imamo bilo kakve veze u policiji i tuzilastvu. Na pogrešna vrata kucate za istrazivanja kriminala. A ne vidim i da neko drugi nešto konkretno i dokazivo piše, čak i od ovoh što imaju veze u Sipi.
Dok je predsjednik saveza bio Bošnjak, stanje je bilo potpuno isto, ni bolje ni gore. Baš tako kako si rekao, od najnižeg delegata pa na gore, sve je to pokvareno. Nikom nije smetalo što ga se ne kritikuje. Sad predizborna godina, predsjednik Srbin, pa treba da ga pljujemo samo zato što je eto tako i time pomognemo svim nacionalističkim strujama koje nam razvaljuju državu zadnjih 30 godina. Nismo mi ti, ima ko jest, poštujem, svako ima svoj izbor.
Čim budemo imali nešto konkretno, pisaće se.
ako neko ima neke konkretne informacije, dokaze o kriminalu, bilo šta... šaljite na redakciju.
Za neprovjerene priče imamo forum, i to nije lako uspostaviti, platformu na kojoj će svako moći reći šta misli, pa i bez dokaza i koja će se čitati i vrijediti kao neki glas javnosti. Ne može i portal biti forum, jednostavno nije moguće.
Ljubi vas majka pomislio bi covjek kako ste fini al neki prate vas rad malo duze. Nego daj mi recite sto svi pisu o sudijskim lakrdijama,Vici,kradjama itd osim vas? Javnost i publika zgrozeni nekim sudijskim lakrdijama u odredjenim mecevima ovdje nije bilo ni rijeci kao sve ok? Napisite da je Bico sve slagao imate dokaz kad vam je gostovao u emisiji od price o sudijama do terena al vas prpa jer uvijek se naklonite jednoj strani kao sto ste bili na strani lopova Osima
nisam vidio da se FK Sarajevo, trener, igrač, klub, predsjednik, vlasnik, nekad oglasio oko nekog lošeg suđenja. Možda sam propustio to...
Ima i klub stranicu, ima Facebook, ima press na kraju svake utakmice kada često novinari pitaju "kako ste zadovoljni suđenjem".
Nisam vidio ni da su se borili protiv Vice i prekida sezone koji se pokazao kao sulud. Ako se dobro sjećam, tada smo mi bili protiv Vicine politike da se prekine fudbalska sezona (jer je u pitanju bilo ašćare namještanje, **** sve sudije i možda penal možda nije, ovo je bilo da se poreda tablica kako svima odgovara, osim u tom trenutku Veležu i Širokom) i bili isto tako neprijatelj većini zbog toga.
Što se ne javiš na Fb kluba, pa im kažeš šta da pišu? Trebao si prošle godine fino napisati na Fb kluba da se ne priklanjaju Vici koji skraćuje sezonu da bi Borac otišao u Evropu, da dignu glas da se u tom trenutku najjači klub na terenu izbori za zasluženu titulu.
Ne znam, možda je i bilo, a da sam propustio to.
Raspitaj se malo, nakon preuzimanja kluba, s kim je prvi ručak u BL imao novi vlasnik Sarajeva i kome je na noge došao. Nisam vidio neku njegovu izjavu i post na Fb o lopovskim radnjama u savezu.
mrAdislic je napisao/la: ↑27 dec 2021, 04:10
admin je napisao/la: ↑26 dec 2021, 18:01
E cuj nije se niko sjetio

Stvarno mislis da je to razlog sto ih nema u medijima?
Jesuli vas odbili to Begic i Barba za podcast? Samo nas vrli predsjednik pristao.
barem 50 puta u 10 godina. Ne samo za podcast (gdje smo isto zvali), za intervju bilo kakav, izjavu, zvaničnu informaciju, bilo šta. Ne samo nas, već svaki medij.
Wanderson je napisao/la: ↑27 dec 2021, 08:33
Kako je bezobrazan Sergej, siguran sam da je odbio mnostvo poziva za intervju i odlucio se oglasavati samo preko drustvenih mreza.
Odbio je mnoštvo, to je sigurno. Računajući sve medije, više stotina poziva, sigurno. A na društvenim mrežama se nije nikad oglasio na pitanja koje sviju interesuju "želiš li biti selektor? želiš li učestvovati u radu saveza? Zašto ne učestvuješ? Da li bi prvo vodio možda neke juniore jednu godinu?...".
Jedno je Fb, a drugo kad neko postavi pitanje i treba da odgovoriš na njega, pa to ostane zapisano.
Ne kažem da mora odgovarati bilo kome, ali me interesuje zašto? Jel se to priklonio četnicima? Jel mu to neko platio? Ako bi sportsport mogao nešto riješiti pisanjem, mogao bi Barbarez deset puta brže i bolje samo da malo izađe u medije. Evo mi smo naopaki, ali zašto neće on?
Ja znam zašto neće, ali interesuje me kako to vi objašnjavate?
zagor1987 je napisao/la: ↑27 dec 2021, 06:15
Ako vam fali tema pisite o obecanim terenima
pa pišemo o obećanim terenima, tu temu pratimo za razliku od drugih medija: