Onda Merc, prosle godine od svih prodatih vozila trecina otpada na Kinu itd.
Nego, da bliknemo na novembar, EU-25...

Gle Clia, rodila ga majka.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Vidi, glede ugradnje LED farova prvo moras paziti kojeg ces proizvodjaca uzeti a onda se raspitati za neku renomiranu radnju. Rezultati testova u reziji jednog od najvecih auto-klubova EU, vjerovatno ce ti olaksati izbor.redbull93 je napisao/la: ↑24 dec 2021, 17:16Pitanje jedno za ove sto se razumiju @asteriks ili neko drugi.
Je li sigurno uzimati ove nove led farove naprijed i nazad na autu, npr. kao ove za golf 7 ( Set FAROVI I STOPKE led GOLF 7 2013-2016 i 2016- tuning (2.000 KM)
https://www.olx.ba/r/42470655/445437 )
Zamijenio bi ih mozda, ali nisam siguran u kvalitetu, da poslije ne bude mijenjaj opet.
Znaci samo Osram da trazim. Kontao sam ovdje u Njemackoj uzeti ili u Bosni ukoliko je povoljnije, al opet nek je kvalitetno. Nemoj da mi pregori nakon pola godine. Nasao sam tog gore na olxu, al ne pise nista koje su marke farovi. Ovdje otprilike naprijed i nazad kostaju oko 1200e bez ugradnje, mada nije problem ih ni zamijeniti, gledao sam po yt kako ide, nije previse komplikovano.Asteriks je napisao/la: ↑25 dec 2021, 12:18Vidi, glede ugradnje LED farova prvo moras paziti kojeg ces proizvodjaca uzeti a onda se raspitati za neku renomiranu radnju. Rezultati testova u reziji jednog od najvecih auto-klubova EU, vjerovatno ce ti olaksati izbor.redbull93 je napisao/la: ↑24 dec 2021, 17:16Pitanje jedno za ove sto se razumiju @asteriks ili neko drugi.
Je li sigurno uzimati ove nove led farove naprijed i nazad na autu, npr. kao ove za golf 7 ( Set FAROVI I STOPKE led GOLF 7 2013-2016 i 2016- tuning (2.000 KM)
https://www.olx.ba/r/42470655/445437 )
Zamijenio bi ih mozda, ali nisam siguran u kvalitetu, da poslije ne bude mijenjaj opet.
Izmedju ostalog tu se testirao vijek trajanja, pa duzina osvjetljenja, onda da li, te u kojoj mjeri se rasipa svjetlost, koliko se ometaju drugi ucesnici u saobracaju itd.
Farovi Xenarc proizvodjaca Osram su jedini dobili ocjenu - veoma dobro. Proizvodjac Hella dobio je ocjenu - dobro, te jos dva proizvodjaca - zadovoljava, a to su TYC i Depo. U Svabiji je prije dvije godine odobren LED kao izvor osvjetljenja za cestovnu upotrebu.
Sto se tice ugradanje tamo su trenuto msm samo ovaj Osram i jos mozda Philips dopusteni.
Taj Touran fabricki nema dpf ali ima zeleni stiker Euro 4. Masovnija ugradnja pomenutog filtera pocinje od 2006. iako poput ovog imas nekih modela bez navedenog.Sarajlijica1946 je napisao/la: ↑25 dec 2021, 23:06VW TOURAN 1.9TDI BKC_MOTOR 2007_MODEL_REGI_GUME DOT2021 (8.199 KM)
https://www.olx.ba/artikal/45474285/vw- ... e-dot2021/
Ne znam što si ostao šokiran , ipak je to Volkswagen . Ako ti je lakše Audi A6 2016 godina automatik broj stranica npr. nema električno pomjeranje vozačevog sjedišta ...
Kod njih je i pepeljara uz nadoplatu, a kamoli tobombaysaphire je napisao/la: ↑27 dec 2021, 10:08Ne znam što si ostao šokiran , ipak je to Volkswagen . Ako ti je lakše Audi A6 2016 godina automatik broj stranica npr. nema električno pomjeranje vozačevog sjedišta ...
Probaj ono sa macijim pijeskom, ubacis u carapu i ostavis u autu. On kupi vlagu, meni je pomogloStrikeWarzone je napisao/la: ↑27 dec 2021, 12:09Ekipa i @Asteriks. Kako riješiti vlagu u vozilu ? Grijanje je top, nema curenja permanta, ali stakla baš puno magle čim je jača kiša...
Bas brutalno izgleda, ali 'pomesti konkurenciju'?
Da je na struju možda bi i pomeo, ovako posljednji trzaji fosilaca, ubit će ih porezima tako da se tamo više ne isplati kupovati bilo šta osim elektrike.
Ranije serije 3 i 5 su imali velike probleme sa lancem motori n47 tako da su pomeli samo sebe.
Za Memory sjedista moras cak i u A7 doplatitbombaysaphire je napisao/la: ↑27 dec 2021, 10:08Ne znam što si ostao šokiran , ipak je to Volkswagen . Ako ti je lakše Audi A6 2016 godina automatik broj stranica npr. nema električno pomjeranje vozačevog sjedišta ...
Moras podici slivnik (da bi se isti izvadio valja odspojiti zakacke, odvrnuti par sarafa i vjerovatno pomjeriti brisace). Ispod pomenutog slivnika imas odvode sa strana koje trebas ocistiti, vecinom budu zacepljeni liscem i prljavstinom.StrikeWarzone je napisao/la: ↑27 dec 2021, 12:09Ekipa i @Asteriks. Kako riješiti vlagu u vozilu ? Grijanje je top, nema curenja permanta, ali stakla baš puno magle čim je jača kiša...
Pa majka mu stara jeste se ufatili za glupost. Svi mlate praznu slamu a niko sta korisno da kazeVelaHavle je napisao/la: ↑27 dec 2021, 13:52Za Memory sjedista moras cak i u A7 doplatitbombaysaphire je napisao/la: ↑27 dec 2021, 10:08Ne znam što si ostao šokiran , ipak je to Volkswagen . Ako ti je lakše Audi A6 2016 godina automatik broj stranica npr. nema električno pomjeranje vozačevog sjedišta ...![]()
Trenutno korisnika/ca: VolimBiH96 i 8 gostiju.