Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Shategabri
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Shategabri » 20 dec 2021, 12:19

Romagnoli13 je napisao/la:
20 dec 2021, 00:00
Ovdje svi mi često idemo iz krajnosti u krajnost. Realno, Inter je za nijansu bolji od ostalih konkurenata za skudeto. I ako ovdje neki pokušavaju opisati kao da se radi o ogromnoj razlici. A to je svega u 2-3 igrača, ako i toliko. Inter nije City ili Liverpool pa da se priča na taj način. Ali imaju pravo ljudi da se naslađuju dok traje. Nekad malo pretjerivanja, ali sve dok nema uvreda, uredno je.
U kontekstu Serie A je kao City u odnosu na ostale klubove.
Takav je odnos snaga za titulu od početka, to što je Napoli i Milan prosr.alo, pa se držali na vrhu neko vrijeme, ali je neupitno da titulu uzima Inter i to hladno.
Koševo Zapad

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 20 dec 2021, 12:24

muxa je napisao/la:
20 dec 2021, 12:11
Imp je napisao/la:
20 dec 2021, 09:22
Gdje se točno demantirao lik? Fino je objasnio kad se svira zaleđe, a kad ne. To ne može shvatit samo onaj tko zapravo i ne želi.
Prvo, ne vidim uopšte potrebu zašto se ubacuješ u diskusiju između kolege i mene?
A kad već to radiše evo ti gdje se kolega demantovao.
dinoo je napisao/la:
19 dec 2021, 22:57
muxa je napisao/la:
19 dec 2021, 22:51

De mi onda objasni situaciju kada igrač koji je u ofsajd ne ide na nju, već drugi igrač iz drugog plana utrcava i pokupi loptu. On nije u ofsajdu i tada se nikada ne svira ofsjad.
Nece se svirati ofsajd u takvoj situaciji ali samo ako taj sto je bio u ofsajdu NIKAKO ne utice na igruz ukljucujuci i ometanje odbrambenog igraca, sto ovjde nije slucaj.
Ta dvojica sto leze dole su u direktnom okrsaju i aktivni da dodju do lopte.

Ovo sto ti pominjes ima smisla samo kad se jasno vidi da taj sto se ne aktivira ne smeta nikome. On da se bukvaulno samo pogledom okrene prema lopti, njemu ce se svirati ofsajd.
A taj dodatak na kraju o shvatanju ili neshvatanju nema potrebe ni komentarisati jer si upravo dokazao koliko ti (ne)shvataš.
:crazy:
Čuj to, nisam znao da trebam dopuštenje za uključiti se u raspravu na javnom forumu, koji je baš za to stvoren. Da se svatko može uključiti u rasprave o onome što ga zanima.

Ja i dalje ne vidim kako lik sam sebe pobija. Lik je u više postovao pokazao da savršeno razumije kad se u nogometu svira a kad ne offside. I po trenutnim pravilima, sudac je sinoć imao priliku gledati VAR i nakon odgledane situacije donio ispravnu odluku, jednostavno nije mogao ne svirati nakon što ga je VAR pozvao da pogleda.

Mi možemo ovdje samo raspravljati jeli ovo pravilo glupo i treba li ga redefinirati, ali kako stvari s pravila trenutno stoje, sudac je sinoć morao poništiti gol, sviđalo se nekome to pravilo ili ne.

Tko ni nakon prespavane noći nakon što su mu se slegle emocije i pogleda na yt situaciju ne shvaća zašto je sudac poništio gol onda stvarno ne razumije pravilo zaleđa.

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 20 dec 2021, 12:25

Shategabri je napisao/la:
20 dec 2021, 12:19
Takav je odnos snaga za titulu od početka, to što je Napoli i Milan prosr.alo, pa se držali na vrhu neko vrijeme, ali je neupitno da titulu uzima Inter i to hladno.
Čak bi rekao da je prije početka sezone Juve bio favorit broj 1, blago ispred Intera.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 20 dec 2021, 12:29

Imp je napisao/la:
20 dec 2021, 12:25
20 dec 2021, 12:19
Čak bi rekao da je prije početka sezone Juve bio favorit broj 1, blago ispred Intera.
Možda dok je još tu bio CR, sa njegovim odlaskom potpuno su se raspali i ušli nespremni u sezonu.
Koševo Zapad

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 20 dec 2021, 12:31

Polako momci ima jos puno do kraja a 4 bobe nisu nesto sto se ne moze nadoknaditi, ne kazem da Inter nije favorit broj 1, ali ovdje ste poceli pisati kao da je sve vec gotovo na polusezoni.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 20 dec 2021, 13:32

Milan ima isti problem kao sto je Inter imao dok nije Conte dosao. Svi su igraci solidni ali nema pobjednickog mentaliteta. To je Conte uspio usaditi Interovim igracima i od tada se mijenja prica. Kostur ekipe je isti, dodas jednog dvojicu i super se uklope.
Jednostavno Inter ima Brozovica, Barellu u vezi i dodas im prosjecnog Hakana koji se pretvori u odlicnog igraca. Steta je velika sto je Hakimi prodat jer da je ostao, mi bi se prosetali kroz ovu ligu. Lukaku se ne bi snasao u ovoj novi igri jer je Conte oko njega gradio sistem a ne sistem oko Intera.
U Interovoj odbrani Bastoni igra kao da je vezni ili krilni igrac. To je ogromna prednost kada se gradi igra, pogleadjte samo koja je to razlika. Skriniar i De Vrij su beton u odbrani bez obzira na to sto su eksponirani previse u odbrani pod Inzaghijevom taktikom. Perisic radi za dvojicu po krilu svaku tekmu i to izgleda sjajno.

Milanu fali jednostavno trener koji ce ih podici na novi level, jer Pioli je dotakao svoj plafon i onda slijedi pad. Poenta je da ih odrzis na tom nivou i usadis im pobjednicki mentalitet. Ne vjerujem koliko se ovdje to podcjenjuje a to te moze samo uciniti sampionom :kafa:

Btw pogledajte sta Sanchez rjesava zadnjih par tekmi, a onda shvatite da niti Juve niti Milan nemaju na klupi takvog igraca ali se ovdje prica da je propao. Jeste ali je idalje odlicno rjesenje sa klupe, mnogo bolje nego Giroud ili Morata (nisu isti igraci ali impact poredim).

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 20 dec 2021, 13:44

Neshvatljivo je da se pise da je u bilo kom kontekstu Juventus bio favorit. Sa ili bez Ronalda. Nekolicina nas ovdje je jedva Juve ugurala u top 4 projekcije. Moram se podsjetiti svoje prognoze, ali mi se cini da sam pisao da cemo biti peti sto se evo trenutno ostvaruje. Svakako i ovako losi su na par bodova od Atalante, a znamo kako se nemilice prosipalo bodova protiv Empolia, Udina, Venezie i sličnih.
Inače je solidan niz ostvaren u zadnjih 7 tekmi, ako se ne varam samo 2-3 boda manje od Intera koji je haman sve dobio, taj kiks u Veneziji je pokvario dojam. Uz to 5 CS-ova pa je tako odbrana i statistički medju boljim u ligi.

Ali bez nekog ozbiljnog niza i svih pobjeda kuci nema sanse za top 4.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 dec 2021, 14:57

Imp je napisao/la:
20 dec 2021, 12:24
muxa je napisao/la:
20 dec 2021, 12:11
Imp je napisao/la:
20 dec 2021, 09:22
Gdje se točno demantirao lik? Fino je objasnio kad se svira zaleđe, a kad ne. To ne može shvatit samo onaj tko zapravo i ne želi.
Prvo, ne vidim uopšte potrebu zašto se ubacuješ u diskusiju između kolege i mene?
A kad već to radiše evo ti gdje se kolega demantovao.
dinoo je napisao/la:
19 dec 2021, 22:57

Nece se svirati ofsajd u takvoj situaciji ali samo ako taj sto je bio u ofsajdu NIKAKO ne utice na igruz ukljucujuci i ometanje odbrambenog igraca, sto ovjde nije slucaj.
Ta dvojica sto leze dole su u direktnom okrsaju i aktivni da dodju do lopte.

Ovo sto ti pominjes ima smisla samo kad se jasno vidi da taj sto se ne aktivira ne smeta nikome. On da se bukvaulno samo pogledom okrene prema lopti, njemu ce se svirati ofsajd.
A taj dodatak na kraju o shvatanju ili neshvatanju nema potrebe ni komentarisati jer si upravo dokazao koliko ti (ne)shvataš.
:crazy:
Čuj to, nisam znao da trebam dopuštenje za uključiti se u raspravu na javnom forumu, koji je baš za to stvoren. Da se svatko može uključiti u rasprave o onome što ga zanima.

Ja i dalje ne vidim kako lik sam sebe pobija. Lik je u više postovao pokazao da savršeno razumije kad se u nogometu svira a kad ne offside. I po trenutnim pravilima, sudac je sinoć imao priliku gledati VAR i nakon odgledane situacije donio ispravnu odluku, jednostavno nije mogao ne svirati nakon što ga je VAR pozvao da pogleda.

Mi možemo ovdje samo raspravljati jeli ovo pravilo glupo i treba li ga redefinirati, ali kako stvari s pravila trenutno stoje, sudac je sinoć morao poništiti gol, sviđalo se nekome to pravilo ili ne.

Tko ni nakon prespavane noći nakon što su mu se slegle emocije i pogleda na yt situaciju ne shvaća zašto je sudac poništio gol onda stvarno ne razumije pravilo zaleđa.
Opet ne čitaš kako piše i braniš nekog iako nema nikakve potrebe za tim.
Gdje sam ja napisao da se dinoo razumije ili ne razumije u pravila?
I opet se vežeš sa sinoćnju utakmicu iako sam već napisao da ne govorim uopšte o toj situaciji, već općenito o definiciji ofsajda jer je dinoo u jednom postu napisao:
"Tehnicki ofsajd nastaje onog momenta kada jedan igrac sutira loptu prema svom igracu (namjerno, ne namjerno, ne bitno) a da li ona dolazi do tog igraca ili ne to nema veze."
a onda u sljedećem napisao:
"Nece se svirati ofsajd u takvoj situaciji ali samo ako taj sto je bio u ofsajdu NIKAKO ne utice na igruz ukljucujuci i ometanje odbrambenog igraca"

Ako opet imaš dileme ja ti ne mogu pomoći.
Il Club più titolato al mondo!

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 20 dec 2021, 14:58

20 dec 2021, 12:29
Možda dok je još tu bio CR, sa njegovim odlaskom potpuno su se raspali i ušli nespremni u sezonu.
A raspao se i Inter, odmah je bilo priča, da će osvojiti najmanje loš, a ličilo je da je to bio Juve.
Interu ostao bez glavnih violina, Lukaku, Hakimi, Eriksen... Conte otišao jer je umjesto pojačanja dobio rasprodaju. Došao trener koji u karijeri nije osvajao prvenstva, potpuna nepoznanica kako će pohvatati konce.

S druge strane došao Allegri osvajač, najskuplja momčad lige, čak su neki bili pričali da je odlazak CR-a pojačanje za Juve i da će ekipa prodisati, što i nije baš imalo smisla. Ali definitivno prije ulaska u prvenstvo, bili su dovoljno jaki na papiru. Nakon par kola se vidilo da ipak nije sve kao što izgleda na papiru.
Zadnja izmjena: Imp, dana/u 20 dec 2021, 15:08, ukupno mijenjano 1 put.

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 20 dec 2021, 15:07

muxa je napisao/la:
20 dec 2021, 14:57
Opet ne čitaš kako piše i braniš nekog iako nema nikakve potrebe za tim.
Gdje sam ja napisao da se dinoo razumije ili ne razumije u pravila?
I opet se vežeš sa sinoćnju utakmicu iako sam već napisao da ne govorim uopšte o toj situaciji, već općenito o definiciji ofsajda jer je dinoo u jednom postu napisao:
"Tehnicki ofsajd nastaje onog momenta kada jedan igrac sutira loptu prema svom igracu (namjerno, ne namjerno, ne bitno) a da li ona dolazi do tog igraca ili ne to nema veze."
a onda u sljedećem napisao:
"Nece se svirati ofsajd u takvoj situaciji ali samo ako taj sto je bio u ofsajdu NIKAKO ne utice na igruz ukljucujuci i ometanje odbrambenog igraca"

Ako opet imaš dileme ja ti ne mogu pomoći.
Ne branim ja nikoga, jer za to uopće nema potrebe, a i da ima, ne znam zašto bi ga ja branio jer uopće nemam pojma tko je lik, ali vidim da razumije šta je zaleđe, i pokušava objasniti ovima što još ne shvaćaju zašto je sudac sinoć poništio gol.

Vadiš iz konteksta ta dva citata i onda izgledaju kontradiktorno, ako pogledaš šta se sinoć sve pisalo, da su neki pisali nije zaleđe jer Giroud nije igrao loptom, pa im je momak objašnjavao da nije morao ni igrati loptom da bi sudac svirao zaleđe. Da bi se na kraju priča proširila u opću raspravu gdje momak opet objašnjava situaciju koja se može desiti ali se sinoć nije desila.

Uglavnom, neda mi se pisati 20 postova o očitom zaleđu, samo ću ponoviti svoj zaključak, da je zaleđe čisto, a tko to ne razumije zapravo i ne razumije pravilo zaleđa u nogometu. Bio bi zahvalan kad bi netko prelistaio temu i povadio sve nickove koji su tvrdili da je gol regularan, čisto da znam ubuduće s kim da ne ulazim u rasprave o suđenju. :D

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 20 dec 2021, 16:03

Nogometaši Milana poraženi su od Napolija rezultatom 0:1 sinoć, ali je utakmicu obilježio neopravdano poništen pogodak Francka Kessieja za poravnanje u završnici.

Nekada proslavljeni italijanski sudija Paolo Casarin objasnio je da je gol nepravedno poništen i da nije svaka situacija u kojoj je igrač u ofsajdu nedozvoljena.

Podsjetimo, Olivier Giroud je ležao na podu iza leđa odbrane Napolija u trenucima kada je Kessie pogodio mrežu. Osim što nije dirao loptu, Giroud nije smetao golmanu, pa se ne može reći ni da je situacija pasivni ofsajd.

"Gol je bio čist, bez ikakve dileme. Pravilo ofsajda je jasno i nema tumačenja kako ko želi. Pravilo glasi da ofsajd nije prekršaj sam po sebi. Prekršaj je ukoliko igrač koji je u ofsajdu sudjeluje u igri ili smeta protivniku, što se dogodilo u Bergamu. Ova situacija sa San Sira ne može se svrstati među smetnje rivalskim igračima", rekao je Casarin za Radio Anch'io Sport.

Kraj price...ja nekima govorim da nauce pravila..al' dobro..ni sudija ih ne zna, nije do vas.. :mrgreen: i onda kad se ovako desi Juventusu...vi se upalite k'o kutnjak...a i sami znate, ako znate, da su u italiji sudije biseri, suho zlato..odluke koje donose, ni sami ne razumiju...

Ne mogu vjerovati da niste vidjeli masu ponistenih golova dok je igrac bio u offsidu i SMETAO golmanu, isto tako masu priznatih golova gdje je igrac bio u offside i NIJE SMETAO golmanu...pa to pravilo je uvedeno ima godina... :shock:

Meni se cini da ovdje ima ljudi koji uopste ne gledaju utakmice...a prvi se jave.. :hmmmmm: pogotovo ako se pljuje Juventus...
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 dec 2021, 16:18

I hajd ti to sad objasni ovima sto tvrde da svako ko kaze suprotno od njih ne zna pravila i nema pojma o fudbalu
Il Club più titolato al mondo!

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 20 dec 2021, 16:29

jel se vi zajebavate da nije bio ofsajd ili ste stvarno ozbiljni
da je bio jaci sut i da odbrambeni igrac nije dirao loptu a da je udarila napadaca i usla u gol ,da li bi bio ofsajd?
jel odbrambeni igrac treba da razmislja hocel udariti napadaca nece li udarit ,imal iza njeg neko od njegovih ili nema,covjek instiktivno reagovo da ta lopta i ne dodje do napadaca koji je bio iza ledja odbrane i samim tim uticao na igru

cisto i jasno ja ne znam sta vi pisete,kakve su to nebuloze
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 20 dec 2021, 16:35

muxa je napisao/la:
20 dec 2021, 16:18
I hajd ti to sad objasni ovima sto tvrde da svako ko kaze suprotno od njih ne zna pravila i nema pojma o fudbalu
The AIA (Italian Referees Association) confirms the disallowed goals in Atalanta-Roma and Milan-Napoli were correct decisions, although VAR did over-reach and break protocol in Bergamo.

The two goals caused a huge amount of controversy over the weekend in Serie A, with coaches Gian Piero Gasperini and Stefano Pioli protesting this was an unfair and excessive interpretation of the active offside rule.

In both cases, the goals were disallowed because of offside positions from players not touching the ball, in Bergamo Jose Luis Palomino and at San Siro it was Olivier Giroud.

They were considered active, and the AIA has now confirmed via Sky Sport Italia that these were the right decisions, because they were in physical contact with the defender trying to clear the ball.

That is enough to consider them to be interfering with play, as Palomino had his hand on Bryan Cristante’s back as the Roma midfielder turned into his own net.

As for Giroud, he was lying underneath Juan Jesus after they tangled, but did move his legs in such a way as to even to a small degree interfere with the Napoli defender’s clearance, later turned in by Franck Kessie.

The only error in these two incidents was made by the VAR in Bergamo, because he did not advise the referee to have an on-field review.

VAR can only make decisions that are objective, such as an offside position or whether a foul is inside or outside the penalty area.

The Video Assistant Referee does not have the power to judge whether an offside position is active or passive.
Nikakav umirovljeni sudija niti medij vec sudijska ogranizacija je potvrdila da je sve bilo ok i zbog čega je poništen gol.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 20 dec 2021, 17:33

E jesi naivan, pa normalno da ce sudijska organizacija braniti sudiju, logika tako nalaze.
Ja sam stava da nije ono offside i svaki normalan zaljubljenik u fudbal ono ne bi svirao, ali otom potom.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 20 dec 2021, 17:42

milanist je napisao/la:
20 dec 2021, 17:33
E jesi naivan, pa normalno da ce sudijska organizacija braniti sudiju, logika tako nalaze.
Ja sam stava da nije ono offside i svaki normalan zaljubljenik u fudbal ono ne bi svirao, ali otom potom.
Cuj naivan a isti izasli i rekli da su obje situacije kod utakmice Milan i Atalanta pogresne. Ja bi volio da nije ofsajd isto ali imas pravila i ako pravila kazu tako onda je tako.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 20 dec 2021, 20:02

donDondon je napisao/la:
20 dec 2021, 16:29
da je bio jaci sut i da odbrambeni igrac nije dirao loptu a da je udarila napadaca i usla u gol ,da li bi bio ofsajd?
jel odbrambeni igrac treba da razmislja hocel udariti napadaca nece li udarit ,imal iza njeg neko od njegovih ili nema,covjek instiktivno reagovo da ta lopta i ne dodje do napadaca koji je bio iza ledja odbrane i samim tim uticao na igru

Jesi gledao finale Lige Nacija ove sezone, nevezano za ovo sinoc sa Milanom ?
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 20 dec 2021, 20:16

Prije gola Napolija(tik prije kornera), sviran je aut za Napoli a trebao je biti za Milan..pomocni je bio 2-3 metra od igraca...nikoga vise blizu oko njih...i nije vidio... :crazy:
Hajmo sve vagati, necemo biti pristrasni...kad je vec "lezeci" Giroud "utjecao" na offside i igru....na snimku se jasno vidi da je Giroud bio najmanje metar blizi golmanu..mozda se mogao ispruziti kao hobotnica.. :hmmmmm:
Valjda je trebao lezati kao mrtvac...uostalom, Napolijev igrac u onome polozaju nije ni mogao bolje reagovati i jace izbiti loptu..njemu Giroud nije smetao ni sekunde..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 20 dec 2021, 22:21

Nisu sudije vrijedni da se zbog njih raspravljamo, svi znamo da su ćorave ka*ine. Ne može proći ni jedno kolo a da neki od njih ne bude u centru pažnje
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 21 dec 2021, 10:12

Padovan je napisao/la:
20 dec 2021, 20:02
donDondon je napisao/la:
20 dec 2021, 16:29

Jesi gledao finale Lige Nacija ove sezone, nevezano za ovo sinoc sa Milanom ?
nebitno je bilo sta drugo ,pricamo o utakmici milan napoli.Ako je neko ubio covjeka ne znaci da sad to treba tako
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: galia95, ZaZelju i 5 gostiju.