Fudbalska reprezentacija Srbije
Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Re: Fudbalska reprezentacija Srbije
Niko vas ne vredja. Imali ste jednu skromnu pobedu (protiv Kazahstana) u 8 utakmica u kvalifikacionom ciklusu. O cemu dalje da govorimo? Sa druge strane Srbija je izasla sa skorom 6-2-0. I u tih skoro svih 8 utakmica je dominirala terenom. Samo su Portugalci u prvom poluvremenu u Beogradu bili bolji.
Mera vam je Crna Gora (koja je takodje odigrala 2:2 pod Goricom sa jednom Holandijom recimo). Ne mozete se porediti ni sa Srbima, ni sa Hrvatima, ne zanosi se. Mladi igraci Malmea i Rostova da drze srpsku ofanzivnu liniju sa Vlahovicem, Tadicem, Kosticem i ostalima? Utopija. Masta. Jako, jako tesko. Vlahovic igra u Seriji A protiv takvih defanzivaca koje ces naci u najslabijim timovima te lige, skoro svaku utakmicu da gol-dva. A srpska navala je dosta jaca od one koju poseduje Fiorentina. Ko bi vam na desnom boku zaustavio Kostica? Ko bi vam na sredini parirao pas-igri Tadica i Milinkovic-Savica? Ne biste imali posed lopte. Nemate igrace jednostavno, nemate sirinu u kvalitetu. Prvo poluvreme biste se i drzali dobro, ali u nastavku bi pali. Ponavljam, imali biste sansu samo sa izrazito defanzivnom formacijom i na kakav prekid da iznenadite ili dugu loptu na Dzeka. Ali 90 minuta defanzive protiv Srbije ne biste izdrzali. Po bokovima biste imali protiv nas strahovitih problema. Vlahovic/Mitrovic (ili oba) u sesnaestercu, odnosno Tadic i Milinkovic-Savic iz drugog plana dobili bi dosta upotrebljivih lopti u zoni suta. Konacan ishod bi iskljucivo od nas zavisio (tj. od nase realizacije/efikasnosti). Takodje biste imali problema pri posedu lopte, mi smo na kontre u Beogradu glatko razbijali i irsku i portugalsku defanzivu brzim protokom lopte i brzinom nasih krilnih igraca (u Dablinu/Lisabonu smo drzali loptu u posedu konstantno).
Iskreno nije mi zao sto vas nismo izvukli, sa Svedjanima cemo imati dve daleko kvalitetnije provere, jaceg oponenta, kompaktnijeg, individualno kvalitetnijeg, takvi protivnici nas i cekaju na mundijalu. Vi ste inace na zrebu odlicno prosli, tu ste u pet deka sa sva tri protivnika. Finci su istina pokazali da su trenutno bolji od vas, ali grupa je suma sumarum izjednacena.
Edit: po onome sto sam vas gledao primetih da jako lose branite prekide, a to bi nama bio poklon na tacni, jer imamo u globalu igrace koji su odlicni u skoku, takodje vas stil igre nam izuzetno odgovara, jer jos uvek praktikujete manje-vise staru jugoskolu, taj stil igre, predvidivi ste, mi smo polivalentniji, vise smo modernizovali igru u novije doba. Remi i poraz bi vam u dvomecu protiv nas bio optimum trenutno.
Iz vase reprezentacije u nasoj bi mogli igrati Dzeko i Kolasinac u normalnoj formi, ovakav Pjanic ne, zapustio se, ne igra jos od Juventusa vise na visokom nivou, onakav Pjanic iz Juventusa bi kod nas bio pojacanje naravno. Jos samo Krunic bi vam mogao kod nas biti back-up opcija, rezervista, ostali ne bi imali mesta na spisku.
Mera vam je Crna Gora (koja je takodje odigrala 2:2 pod Goricom sa jednom Holandijom recimo). Ne mozete se porediti ni sa Srbima, ni sa Hrvatima, ne zanosi se. Mladi igraci Malmea i Rostova da drze srpsku ofanzivnu liniju sa Vlahovicem, Tadicem, Kosticem i ostalima? Utopija. Masta. Jako, jako tesko. Vlahovic igra u Seriji A protiv takvih defanzivaca koje ces naci u najslabijim timovima te lige, skoro svaku utakmicu da gol-dva. A srpska navala je dosta jaca od one koju poseduje Fiorentina. Ko bi vam na desnom boku zaustavio Kostica? Ko bi vam na sredini parirao pas-igri Tadica i Milinkovic-Savica? Ne biste imali posed lopte. Nemate igrace jednostavno, nemate sirinu u kvalitetu. Prvo poluvreme biste se i drzali dobro, ali u nastavku bi pali. Ponavljam, imali biste sansu samo sa izrazito defanzivnom formacijom i na kakav prekid da iznenadite ili dugu loptu na Dzeka. Ali 90 minuta defanzive protiv Srbije ne biste izdrzali. Po bokovima biste imali protiv nas strahovitih problema. Vlahovic/Mitrovic (ili oba) u sesnaestercu, odnosno Tadic i Milinkovic-Savic iz drugog plana dobili bi dosta upotrebljivih lopti u zoni suta. Konacan ishod bi iskljucivo od nas zavisio (tj. od nase realizacije/efikasnosti). Takodje biste imali problema pri posedu lopte, mi smo na kontre u Beogradu glatko razbijali i irsku i portugalsku defanzivu brzim protokom lopte i brzinom nasih krilnih igraca (u Dablinu/Lisabonu smo drzali loptu u posedu konstantno).
Iskreno nije mi zao sto vas nismo izvukli, sa Svedjanima cemo imati dve daleko kvalitetnije provere, jaceg oponenta, kompaktnijeg, individualno kvalitetnijeg, takvi protivnici nas i cekaju na mundijalu. Vi ste inace na zrebu odlicno prosli, tu ste u pet deka sa sva tri protivnika. Finci su istina pokazali da su trenutno bolji od vas, ali grupa je suma sumarum izjednacena.
Edit: po onome sto sam vas gledao primetih da jako lose branite prekide, a to bi nama bio poklon na tacni, jer imamo u globalu igrace koji su odlicni u skoku, takodje vas stil igre nam izuzetno odgovara, jer jos uvek praktikujete manje-vise staru jugoskolu, taj stil igre, predvidivi ste, mi smo polivalentniji, vise smo modernizovali igru u novije doba. Remi i poraz bi vam u dvomecu protiv nas bio optimum trenutno.
Iz vase reprezentacije u nasoj bi mogli igrati Dzeko i Kolasinac u normalnoj formi, ovakav Pjanic ne, zapustio se, ne igra jos od Juventusa vise na visokom nivou, onakav Pjanic iz Juventusa bi kod nas bio pojacanje naravno. Jos samo Krunic bi vam mogao kod nas biti back-up opcija, rezervista, ostali ne bi imali mesta na spisku.
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Kakva je ovo mitomanija bilaPatriceKwedi je napisao/la: ↑11 dec 2021, 21:34Lijevo Perisic ipak ozbiljniji igrac od Kostica. Covjek davno igrao za Wolfsburg i borio se za vrh, ovaj i dan danas u dnu Bundeslige.

Ajntraht iz Frankfurta se plasirao u 1/8 finala Lige Evrope, a u nemackoj bundesligi polusezonu je zavrsio na 5. mestu, sa bodom zaostatka od mesta koja direktno vode u Ligu Sampiona

Pratila se danas malo intenzivnije 1. i 2. bundesliga, posebno zbog nasih igraca, ovako:
Erhan Masovic ponovo jedan od najboljih u Bohumu, standardan je, pre koji dan produzio je i ugovor.
Milos Pantovic se izborio za prvu postavu u istom klubu, danas opet najopasniji u svojoj ekipi, pogodio i precku, nije imao srece da donese izjednacenje i bod, u formi je.
U dresu Nirnberga koji se bori za ulazak u bundesligu Nikola Dovedan je danas postigao het-trik. Nirnberg je trenutno treci i imaju realne sanse za plasman u elitni rang, s njim i Dovedan.
Mali Filip Bilbija danas dao novi gol za Ingolstat koji se grcevito bori za opstanak. Bilbiji istice na leto ugovor, mislim da ce sigurno ostati u 2. BL, za 2-3 sezone igrace i bundesligu, potencijal je.
Marko Johanson sa kojim vec postoje kontakti od strane saveza, brani odlicno u Hamburgu, prvi je golman tamo. HSV se kao i Nirnberg bori za ulazak u bundesligu i mislim da oni imaju jos vece sanse. Johanson je inace slican Stojkovicu, linijas sa odlicnim refleksima, skocan golman.
Ja i "marconato" pominjali smo skoro i Lazara Samardzica koji je odrastao i fudbalski odskolovan u Nemackoj (trenutno u Udinama), "marconato" i Nemanju Motiku, omladinca minhenskog Bajerna i U19-reprezentativca Srbije.
Dakle, samo u Nemackoj evo 6-7 imena koja nisu u reprezentaciji, a imaju nekakav potencijal i pravo nastupa za Srbiju. Mislim da bi savez morao da organizuje jedan prozor gde bi se pozvalo 20-25 ovakvih igraca iz Evrope, da upisu nastupe, da im se stavi do znanja da se racuna na njih, da su praceni, i da se mogu nadati reprezentativnom statusu ako nastave ovim putem. Ako su se mogle organizovati turneje za polovnjake iz domace lige, ne vidim razlog zasto to ne bi bio slucaj i sa ovim momcima. Neki od njih ce dugorocno i postati stalni clanovi nase reprezentacije.
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Nikola Milenkovic navodno vec sve dogovorio sa Milanom 

Izjednacen Ronaldov rekord

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
To bi bilo odlično. Odakle informacija?EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑19 dec 2021, 06:16Nikola Milenkovic navodno vec sve dogovorio sa Milanom![]()
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Italijanski RAIStepp je napisao/la: ↑19 dec 2021, 19:32To bi bilo odlično. Odakle informacija?EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑19 dec 2021, 06:16Nikola Milenkovic navodno vec sve dogovorio sa Milanom![]()
- Felixians4
- Kontakt:
Za Milenkovića mislim da bi bolje bilo ode iz Serie A u neki Tottenham,Arsenal ili npr.Sevillu. Kod Dušana ne znam,on je kvalitetom sigurno top5 "9" Europe,no to se lako okrene. Pogledajmo Hazarda ili Lukakua,samo od Belgijaca,a takvih primjera svaki prijelazni rok.
Valja da se sve sklopi u cjelinu inače će doći do razočaranja.
SMS zbog loseg odnosa sa Sarijem izbacen iz tima.Nece biti u protokolu protiv Venecije u sredu.Verovatno vec na zimu ide iz Rima.Kasni on sa odlaskom iz Lacija bar 2 godine.
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Predivna vest

Kritican sam prema Milenkovicu. Mislim da ga se premladog pocelo dizati u nebesa, tacnije odmah nakon sto se ustalio u Fiorentini i bio starter na mundijalu u Rusiji. Odlican je u prekidu recimo, ume da iznese loptu, povuce je, ali defanzivno on jos ima deficita na kojima mora da radi. Sto se tice njegovog profila mislim da je svejedno hoce li igrati Seriju A ili Premiership, bitno je da mu klub odgovara, da igra. Iz Firence mu je vreme da ide, iako ce Fiorentina vrlo moguce imati najbolju sezonu upravo sada od kako je na Frankiju.Felixians4 je napisao/la: ↑19 dec 2021, 23:49Za Milenkovića mislim da bi bolje bilo ode iz Serie A u neki Tottenham,Arsenal ili npr.Sevillu. Kod Dušana ne znam,on je kvalitetom sigurno top5 "9" Europe,no to se lako okrene. Pogledajmo Hazarda ili Lukakua,samo od Belgijaca,a takvih primjera svaki prijelazni rok.
Ako Vlahovic sada preko zime ode iz Toskane, pasce i Fiorentina. Znaju to i u klubu, nisu mu slucajno nudili sve sto pozeli. Odbio je Fiorentinu, odbio je i Njukasl, mislim da on ima samo jednu zelju - Juventus.
A jesi nasao trenutak kad bi se "svetili"

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑20 dec 2021, 14:21Predivna vest
Jeste ako se napokon Lotito udostoji da ga proda,vreme je vise da bezi odatle.
Evo koliko je Fića ove godine zapravo bio "prosjecan"EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑18 dec 2021, 17:49Kakva je ovo mitomanija bilaPatriceKwedi je napisao/la: ↑11 dec 2021, 21:34Lijevo Perisic ipak ozbiljniji igrac od Kostica. Covjek davno igrao za Wolfsburg i borio se za vrh, ovaj i dan danas u dnu Bundeslige.![]()
Ajntraht iz Frankfurta se plasirao u 1/8 finala Lige Evrope, a u nemackoj bundesligi polusezonu je zavrsio na 5. mestu, sa bodom zaostatka od mesta koja direktno vode u Ligu SampionaZnaci, bukvalno i plansko fabrikovanje jedne lazi za drugom...

- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Radunovic veceras najavljen na golu Kaljarija protiv Juventusa u Torinu.
Gledam Vitese - Zvole, holandsku ligu. Gledam koliko su nasi igraci tehnicki obuceni kada izlaze iz nase lige. Iako sam vrlo kritican prema Tedicu, on je tehnicki i pri tome sa kosarkaskom gradjom, najpismeniji igrac na terenu u Arnemu. Prijem lopte, pregled, gradjenje, igra ledjima, sve sto jedan skolovani centarfor mora da ima. Njemu je ocigledno jos uvek problem adaptacija na inostranstvo, tek je letos napustio Srbiju, ali vidi se da ga Mancester siti nije slucajno kaparisao.
Tedic je skola Cukarickog. U nasem fudbalu se vrlo dobro radi, ono sto nama treba pod hitno su - kvalitetni tereni! Kvalitetne podloge, ne sumnjam da bi nam i produkcija igraca bila podignuta na jos jedan level vise.
Stevanovicu (Herenven, 19) i Tedicu (Zvole, 21) bi Holandija mogla biti odlicna odskocna daska u karijeri. Kao sto je svojevremeno to i Tadicu (Tvente) i Kosticu (Groningen) bila
U drugoj holandskoj ligi standardno brani 19-godisnji sin Dejana Stankovica, Filip, u Folendamu (na pozajmici iz Intera). Gledao sam ga, dobar je, ima potencijala, nije "tatin sin".
Gledam Vitese - Zvole, holandsku ligu. Gledam koliko su nasi igraci tehnicki obuceni kada izlaze iz nase lige. Iako sam vrlo kritican prema Tedicu, on je tehnicki i pri tome sa kosarkaskom gradjom, najpismeniji igrac na terenu u Arnemu. Prijem lopte, pregled, gradjenje, igra ledjima, sve sto jedan skolovani centarfor mora da ima. Njemu je ocigledno jos uvek problem adaptacija na inostranstvo, tek je letos napustio Srbiju, ali vidi se da ga Mancester siti nije slucajno kaparisao.
Tedic je skola Cukarickog. U nasem fudbalu se vrlo dobro radi, ono sto nama treba pod hitno su - kvalitetni tereni! Kvalitetne podloge, ne sumnjam da bi nam i produkcija igraca bila podignuta na jos jedan level vise.
Stevanovicu (Herenven, 19) i Tedicu (Zvole, 21) bi Holandija mogla biti odlicna odskocna daska u karijeri. Kao sto je svojevremeno to i Tadicu (Tvente) i Kosticu (Groningen) bila

U drugoj holandskoj ligi standardno brani 19-godisnji sin Dejana Stankovica, Filip, u Folendamu (na pozajmici iz Intera). Gledao sam ga, dobar je, ima potencijala, nije "tatin sin".
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Od mene na temi Superlige Srbije pominjani 17-godisnji klinac iz Lucana, Djordje Gordic, na meti Atalante iz Bergama 

Bile su najave da SMS zbog sukoba sa Sarrijem neće biti u protokolu za današnju utakmicu protiv Venecije, a on u prvih 11 i to sa kapitenskom trakom na ruci.
Ja isto gledam...

Od 18:30 cak 7 nasih (potencijalnih) reprezentativaca u startnih 11 u 2 meca Serie A.
Lazović i Ilić vs Terzića, Milenkovića i Vlahovića.
Vanja i Lukić vs Intera.
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Igra Sergej i to kapitenski
Verovatno copy-paste iz Zvezdine svlacionice. Ohladile se glave i teraj dalje za dobrobit kluba i svih ostalih.
Veceras se gleda Verona - Fiorentina. Pet Srba od 1. minuta, sesti je na klupi, rekonvalescent Nastasic, vratio se iz povrede.
Mada mi je veceras i Turska zanimljiva, Silja Pesic u spicu svoje ekipe protiv Fenera. Silja u Turskoj reseta, prvi je strelac lige, ali turska liga je realno kurchina. Liga za rubriku "gde su, sta rade?"
Edit: Silja ga zavalio i Feneru, trebalo mu pola sata. Za Fener dao gol neki Ozil. Gledam Terzica na levom bocnom u Fiorentini, sasvim dobar, lepo se razvija, nije ga Piksi slucajno pozivao na okupljanja.

Verovatno copy-paste iz Zvezdine svlacionice. Ohladile se glave i teraj dalje za dobrobit kluba i svih ostalih.
Veceras se gleda Verona - Fiorentina. Pet Srba od 1. minuta, sesti je na klupi, rekonvalescent Nastasic, vratio se iz povrede.
Mada mi je veceras i Turska zanimljiva, Silja Pesic u spicu svoje ekipe protiv Fenera. Silja u Turskoj reseta, prvi je strelac lige, ali turska liga je realno kurchina. Liga za rubriku "gde su, sta rade?"
Edit: Silja ga zavalio i Feneru, trebalo mu pola sata. Za Fener dao gol neki Ozil. Gledam Terzica na levom bocnom u Fiorentini, sasvim dobar, lepo se razvija, nije ga Piksi slucajno pozivao na okupljanja.
Odlicna partija Terzića, koji je zabiljezio i asist.
Sergej takodje asist. Cini mi se da je uz Alberta drugi asistent lige. Imaju po 6 asistencija iza Chalhanoglua koji ima 7.
Steta zbog Vlahovića i neobaranja Ronaldovog rekorda, ali i ovih 33, u ekipi poput Fiorentine, je ravno cudu.
P.S. Pešić pogodio protiv Fenera. S 10 golova drzi prvo mjesto liste strijelaca.
Sergej takodje asist. Cini mi se da je uz Alberta drugi asistent lige. Imaju po 6 asistencija iza Chalhanoglua koji ima 7.
Steta zbog Vlahovića i neobaranja Ronaldovog rekorda, ali i ovih 33, u ekipi poput Fiorentine, je ravno cudu.
P.S. Pešić pogodio protiv Fenera. S 10 golova drzi prvo mjesto liste strijelaca.
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 22 dec 2021, 20:40, ukupno mijenjano 1 put.
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Terzic igrac utakmice na Bentegodiju. Bravo mali
Zacementirace se u prvoj postavi "Viole", zaista sam iznenadjen njegovom partijom. Terza je napredovao bas dosta na "Cizmi". Dobijamo u perspektivi levog beka na duze staze, nedostaje jos desni. Dok se ne pojavi adekvatna opcija na toj poziciji igrace se i dalje sa trojicom pozadi u liniji.
Edit: odlicna polusezona Fiorentine i mislim da oni mogu jos bolje na prolece

Zacementirace se u prvoj postavi "Viole", zaista sam iznenadjen njegovom partijom. Terza je napredovao bas dosta na "Cizmi". Dobijamo u perspektivi levog beka na duze staze, nedostaje jos desni. Dok se ne pojavi adekvatna opcija na toj poziciji igrace se i dalje sa trojicom pozadi u liniji.
Edit: odlicna polusezona Fiorentine i mislim da oni mogu jos bolje na prolece

Drugi nas lijevi bek takodje odigrao odlican mec. Pogodio u pobjedi Montpelliera 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.