Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Stepp
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la Stepp » 11 dec 2021, 19:12

Mitrovic danas 22.ligaski gol ove sezone za Fulam,a tek je odigrano 22.kolo.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 11 dec 2021, 21:54

PatriceKwedi je napisao/la:
11 dec 2021, 17:33
Da bi bio smatran top napadacem u svjetskim okvirima, trebas se dokazati na najvisem nivou. Ni Immobilea nitko ziv ne smatra takvim, a nazabijao se puno vise od Vlahovica.
Slažem se. Ciro u Njemačkoj i Španiji bio talašika.

Izroniće Kwedi.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 11 dec 2021, 21:56

pa nije on ni zaronio. lik ima još par profila ovdje.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Stepp
Kontakt:

Post Postao/la Stepp » 11 dec 2021, 23:13

Erhan Masovic danas fantastična partija protiv Dortmunda, odlično je čuvao Halanda.Ove sezone standardan u ekipi Bohuma.Odlicne igre,a tek 23.godine napunio prošlog meseca.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 12 dec 2021, 22:22

Stepp je napisao/la:
11 dec 2021, 23:13
Erhan Masovic danas fantastična partija protiv Dortmunda, odlično je čuvao Halanda.Ove sezone standardan u ekipi Bohuma.Odlicne igre,a tek 23.godine napunio prošlog meseca.
Ne sumnjam i nadam se da ce dobiti sansu u LN na proljece.

Dobra rola Jovića kod gola Asensia ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 12 dec 2021, 23:15

Ne briljira samo Erhan. Dobra partija Filipa Kostica danas u BL. 5 komada su strpali Leverkuzenu. Filip terorisao Bajerove crnce koji su pokusavali da ga cuvaju.
Nova vrhunska partija na golu HSV-a Marka Johansona danas. Piksi zovi i kaparisi to.

Stepp
Kontakt:

Post Postao/la Stepp » 12 dec 2021, 23:44

marconato je napisao/la:
12 dec 2021, 22:22
Stepp je napisao/la:
11 dec 2021, 23:13
Ne sumnjam i nadam se da ce dobiti sansu u LN na proljece.

Dobra rola Jovića kod gola Asensia ;)
Deluje da se stekao poverenje kod Karla.Vidi se napredak u odnosu na pre,mnogo je aktivniji u igri,i protiv Intera i veceras.Odlicno je odigrao kod gola Asensija.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 15 dec 2021, 07:08

Dusan Tadic je fudbaler godine! Potpuno zasluzeno, mada da je nagrada dodeljena i Aleksandru Mitrovicu ili Dusanu Vlahovicu, malo ko bi se bunio.

Dosadasnji laureati:

2005 - Nemanja Vidic (Spartak Moskva)
2006 - Dejan Stankovic (Inter)
2007 - Nikola Zigic (Valensija)
2008 - Nemanja Vidic (Mancester junajted)
2009 - Milos Krasic (CSKA Moskva)
2010 - Dejan Stankovic (Inter)
2011 - Aleksandar Kolarov (Mancester siti)
2012 - Branislav Ivanovic (Celsi)
2013 - Branislav Ivanovic (Celsi)
2014 - Nemanja Matic (Celsi)
2015 - Nemanja Matic (Celsi)
2016 - Dusan Tadic (Sautempton)
2017 - Vladimir Stojkovic (Partizan)
2018 - Aleksandar Mitrovic (Fulam)
2019 - Dusan Tadic (Ajaks)
2020 - nije dodeljivana zbog korona-pandemije
2021 - Dusan Tadic (Ajaks)

Dragan Stojkovic je trener godine! Senzacionalno su bas njega odabrali.

Dosadasnji laureati:

2005 - Ilija Petkovic (reprezentacija SCG)
2006 - Ljubisa Tumbakovic (Sandung luneng)
2007 - Miroslav Djukic (mlada reprezentacija Srbije & Partizan)
2008 - Slavisa Jokanovic (Partizan)
2009 - Radomir Antic (reprezentacija Srbije)
2010 - Milovan Rajevac (reprezentacija Gane)
2011 - Ivan Jovanovic (APEOL)
2012 - Dragan Okuka (Djangsu sejnti)
2013 - Ljubinko Drulovic (mlada reprezentacija Srbije do 19 godina)
2014 - Radovan Curcic (mlada reprezentacija Srbije)
2015 - Veljko Paunovic (mlada reprezentacija Srbije do 20 godina)
2016 - Dragan Stojkovic (Guangdzou)
2017 - Vladan Milojevic (Crvena zvezda)
2018 - Vladan Milojevic (Crvena zvezda)
2019 - Sinisa Mihajlovic (Bolonja)
2020 - nije dodeljivana zbog korona-pandemije
2021 - Dragan Stojkovic (reprezentacija Srbije)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 16 dec 2021, 12:15

Tadić sasvim zasluzeno :kafa:

Nego, hoce li uspjeti Duci u ova 2 kola da skine rekord Ronalda :hmmmm:

slika
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Stepp
Kontakt:

Post Postao/la Stepp » 16 dec 2021, 13:50

Ivan Ilić gol i asistencija, Milenković gol, u italijanskom kupu.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 16 dec 2021, 14:56

Veceras od 18:00 je zreb za Ligu nacija.

Moguci protivnici su:

Ukrajina, Svedska, Bosna i Hercegovina ili Island
Finska, Norveska, Skotska ili Rusija
Slovenija, Crna Gora, Albanija ili Jermenija

Svejedno mi je koga cemo dobiti :kafa:

Ako bismo birali bas najlaksu grupu onda: Island, Finska i Jermenija.

Voleo bih grupu: Bosna i Hercegovina, Skotska & Crna Gora.
Skoti su nam duznici, a sa preostale dve selekcije se ne putuje daleko.

Medjutim, mozda bi i najbolja grupa za nas bila sa Svedskom, Rusijom i Slovenijom = kvalitetne (takmicarske) provere pred svetsko prvenstvo.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 16 dec 2021, 21:09

eto želja ti se skoro ispunila :mrgreen:

Švedska, Norveška i Slovenija.

Baš kvalitetne provjere na ljeto i jesen kao priprema terena za Katar.
Zato ne bi bilo loše u martu, a možda i u februaru (ako ima kakav termin, a mislim da je ranije bilo), organizovati prijateljske protiv nešto lakših protivnika.

Ne bih se puno opterećivao ovom grupom, kroz utakmice se spremati za Katar i ne biti zadnji u grupi. To je to.

Piksi najavljuje prvo mjesto.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

jedanjeborac
Kontakt:

Post Postao/la jedanjeborac » 16 dec 2021, 21:34

Baš dobrih utakmica će bit.
Samo da skandinavski mesari iz Osla i Trondhajma ne unakaze nekog od naših pred Katar.
Za Srbiju!

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 17 dec 2021, 03:31

alan_kardec je napisao/la:
16 dec 2021, 21:09
eto želja ti se skoro ispunila :mrgreen:

Švedska, Norveška i Slovenija.

Baš kvalitetne provjere na ljeto i jesen kao priprema terena za Katar.
Zato ne bi bilo loše u martu, a možda i u februaru (ako ima kakav termin, a mislim da je ranije bilo), organizovati prijateljske protiv nešto lakših protivnika.

Ne bih se puno opterećivao ovom grupom, kroz utakmice se spremati za Katar i ne biti zadnji u grupi. To je to.

Piksi najavljuje prvo mjesto.
Prezadovoljan sam :D

Nema politike i ima 6 novih jakih utakmica za ovaj rang takmicenja. Ako bude dobro nabicemo dodatno samopouzdanje, ako bude lose imacemo opomenu na vreme pred Katar. Piksi ce kao i u kvalifkacijama za mundijal garantovano dosta kadrovski rotirati. Svi kandidati imace prostora za igru i dokazivanje, bice silno motivisani da obezbede mesto u timu za svetsko prvenstvo, grisce.

Imam samo jos jednu zelju - da Svedska ne ode u Katar, da ispadne u barazu. Opasce im tonus, pasce im samopouzdanje.
Ova grupa je dosta atraktivnija od grupe 1 i 2 da smo se u njima nasli, i takmicarski i za publiku, grupa 3 je smesna i neatraktivna (ni ucesnika mundijala, ni baraza).

Koliko imam informacija vezanih za savez, za mart su planirane dve prijateljske utakmice. Nadam se jednoj jacoj i jednoj laksoj proveri. Bilo bi dobro i da jedna od te dve bude neevropska selekcija. Ali da se ne putuje. Mislim da bi bilo optimalno. Takodje da to ne budu Azijati (igrali smo s njima ove godine), vec Afrikanci. Obala Slonovace je slobodna! Imaju pristojan tim, a ispali su. Ostali Afrikanci i Latinosi bice nedostupni jer igraju kljucne kvalifikacione meceve u tom terminu. I ocekujem nekoliko debitanata na Piksijevom spisku. Da isproba neke (mladje) momke, da ih vidi na treningu, potom bar i na jednoj utakmici, poluvreme ili citavu, nebitno. Ima kandidata, Ilic, Birmancevic, Masovic, verovatno ce i medju stativama biti novih lica.

Ocekujem dobro popunjene tribine iduce godine. Povratak publike. Kad, ako ne sad? :kafa:

Protiv Svedske:

14.6.1992 Stokholm, EP: Svedska - SR Jugoslavija nije odigrano zbog suspenzije (Piksi bio u rosteru u Svedskoj)
1.4.2009 Beograd (Stadion Partizana), PU: Srbija - Svedska 2:0 (Zigic 1, Jankovic 82); Mi pod Anticem u punom zamahu nakon trijumfa u Rumuniji protiv tada jakog protivnika u kvalifikacijama za Juznu Afriku
5.6.2012 Stokholm, PU: Svedska - Srbija 2:1 (Toivonen 23, Ibrahimovic 52pen - Subotic 27); Svedjani u generalnoj probi pred evropsko prvenstvo u Ukrajini, mi u rasulu, sa Mihajlovicem na pocetku mandata, sa rezervistima uz 2-3 prvotimca

Mislim da su nam Svedjani glavni rivali za prvo mesto, ali da nam leze :kafa:
Prvo mesto bitno je i zbog zreba za kvalifikacije za evropsko, nosi drugi sesir.

Protiv Norveske:

18.6.2000 Lijez, EP: SR Jugoslavija - Norveska 1:0 (Milosevic 8); Jedna od najboljih partija Dragana Stojkovica Piksija u dresu reprezentacije, iako 36-godisnji veteran, drzao je cas fudbala tada izuzetno jakim Norvezanima, najjacoj ekipi koju su ikada imali
31.3.2004 Beograd (Marakana), PU: Srbija i Crna Gora - Norveska 0:1 (Andresen 76pen); Mi u rasulu posle neuspesnih kvalifikacija za evropsko u Portugaliji, Petkovic na poceku mandata, sa novom reprezentacijom, mi u smeni generacija, sa 9 novih lica u reprezentaciji i samo dva iskusna reprezentativca, Stankovicem i Kovacevicem
15.11.2006 Beograd (Marakana), PU: Srbija - Norveska 1:1 (Vidic 6 - Karu 22); Klementeov mandat, mi u kombinovanom sastavu sa nekoliko debitanata (Dusko Tosic, Jankovic...), utakmica odigrana nakon dobrog starta u kvalifikacijama za evropsko, da se popuni termin
8.10.2020 Oslo, KEP: Norveska - Srbija 1:2 posle produzetaka (Norman 88 - Milinkovic Savic 81, 102); Jos jedan takmicarski mec protiv Norveske i jos jedna pobeda, promasili smo brdo sansi (Mitrovic & Djuricic), bili dosta bolji od tog gola razlike

Protivnik koji nam lezi po misljenju navijaca, ali maksimalan oprez!

Protiv Slovenije:

13.6.2000 Sarlroa, EP: SR Jugoslavija - Slovenija 3:3 (Milosevic 67, 73, Drulovic 70 - Zahovic 23, 57, Pavlin 52); Jedna od najludjih utakmica u istoriji evropskih prvenstava (mec sa Spancima bio je jos ludji i dosta kvalitetniji), mi sa Boskovom na klupi na kraju profitirali, otisli u cetvrtfinale, Slovenci kuci
28.3.2001 Ljubljana, KSP: Slovenija - SR Jugoslavija 1:1 (Zahovic 90 - Milosevic 32); Novi obracun Zahovic vs Milosevic, mi sa bata-Djorom na klupi, dominirali utakmicom i na kraju primili gol iz slobodnjaka, period kada smo imali ocajne golmane (Kocic je "briljirao" na toj utakmici)
5.9.2001 Beograd (Stadion Partizana), KSP: SR Jugoslavija - Slovenija 1:1 (P. Djordjevic 51 - Milinovic 10); Mi sa cuvenom komisijom (Dejo, Boskov, Curkovic), zemlja i fudbal u rasulu, Slovenci iskoristili zicer, odneli bod koji ih je odveo na svetsko, u suprotnom bi verovatno mi isli u Koreju/Japan
18.8.2004 Ljubljana, PU: Slovenija - Srbija i Crna Gora 1:1 (N. Ceh 83 - Jestrovic 50); Mi sa Petkovicem u generalnoj probi pred start kvalifikacija za Nemacku 2006, Slovenci se opet izvukli golom u finisu
7.9.2010 Beograd (Marakana), KEP: Srbija - Slovenija 1:1 (Zigic 86 - Novakovic 63); Ovaj put se mi izvukli, Antic suspendovan, Resad Kunovac ga menjao na klupi, los ambijent, sukobi Karadzica i Antica potresali su ozbiljno atmosferu u reprezentaciji, bili su tada zapravo na vrhuncu, posle ove utakmice Antic ce biti smenjen (najskuplja greska u novijoj istoriji srpskog fudbala) i kola ce krenuti nezaustavljivo nizbrdo u narednih 5 godina
11.10.2011 Maribor, KEP: Slovenija - Srbija 1:0 (Vrsic 45); Tragikomicna utakmica, Slovencima nije znacila nista, a nama je pobeda donosila baraz, Vidic pucao penal (!) i promasio ga naravno, gol primljen iz Austrije, Pizon kao i tokom celog ciklusa na klupi pogubljen u vremenu i prostoru, vrhunac samovolje Karadzica koja je na svim frontovima unistavala srpski fudbal

Sa Slovencima smo imali najvise problema od svih eks-yu reprezentacija, najmanje su nam lezali, sa njima smo se doduse posle Makedonaca i najcesce sastajali. Medjutim ti mecevi smesteni su svi u 10-ak godina, proslo je dosta od tada. U tom periodu su Slovenci izgledali dosta ozbiljnije i kvalitetnije nego danas (plasman na dva svetska i jedno evropsko), dok smo mi imali i losije ekipe i nismo imali funkcionalnu drzavu. Mislim da je doslo vreme da popravimo skor sa Slovencima, motiva sigurno nece nedostajati. Necemo ih sigurno potceniti.

Edit: proslo je ispod radara, pa i njih da pomenemo.

Futsaleri su izborili plasman na evropsko prvenstvo posle dobrog nastupa na svetskom prvenstvu.

Zenska fudbalska reprezentacija ima istorijsku sansu iduce godine: da izbori baraz kvalifikacija za svetsko prvenstvo. Potrebno je da se odrade Turkinje i Izraelke protiv kojih smo veliki favoriti, a onda 2. septembra dolazi na domacem terenu odlucujuci mec - protiv Portugalki :mrgreen:
Portugalija je u zenskom fudbalu u nasem rangu po kvalitetu, nas u baraz vodi pobeda.
Devojcinje su inace zacrtale sebi cilj jos na pocetku kvalifikacionog ciklusa - ni manje, ni vise nego plasman na mundijal u Australiji/Novom Zelandu 2023 :mrgreen: Tesko ostvarivo, ali nek' barem pokusaju.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 17 dec 2021, 09:12

Njukasl junajted ponudio Fiorentini 100.000.000 € za Ducu Vlahovica :kafa:

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 17 dec 2021, 09:37

Nek su bar alpski Srbi od komšija :mrgreen:
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 17 dec 2021, 13:31

Srbija – Norveska (2. jun, 20.45)
Srbija – Slovenija (5. jun, 20.45)
Svedska – Slovenija (9. jun, 20.45)
Slovenija – Srbija (12. jun, 20.45)
Srbija – Svedska (24. septembar, 20.45)
Norveska – Srbija (27. septembar, 20.45)

Odlican raspored! Prve dve utakmice kuci, sansa za sticanje startne bodovne zalihe, potom se ide u Svedsku na derbi glavnom rivalu, u povratku se navraca u Sloveniju. Posle Slovenije u Staru Pazovu i svako ode kuci/na godisnji odmor.
U septembru se otvara sa Svedjanima kuci i ide za kraj u Norvesku. Dve jace provere pred mundijal ostavljene za septembarski prozor. Mozda je bilo bolje da se posle Svedske ide odmah u Norvesku, da se Skandinavija u jednoj turi apsolvira, ali odlican je raspored i ovako :kafa:

Mujkic
Kontakt:

Post Postao/la Mujkic » 18 dec 2021, 13:12

Nadao sam se da cemo dobiti vas, pa da vam vratimo za ono iz Beograda. Dobili smo najlaksu grupu, ako dobijemo Finsku jednom i ne izgubimo vracamo se u A grupu.
Vama sretno!

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 18 dec 2021, 14:08

Mujkic je napisao/la:
18 dec 2021, 13:12
Nadao sam se da cemo dobiti vas, pa da vam vratimo za ono iz Beograda. Dobili smo najlaksu grupu, ako dobijemo Finsku jednom i ne izgubimo vracamo se u A grupu.
Vama sretno!
Male biste sanse imali protiv ove danasnje Srbije. Vi ste tada imali daleko jacu reprezentaciju od ovoga sada sto imate, a sto je vrlo skromnog kvaliteta, cast Dzeku koji je jedini konstantan i igra na visokom nivou. Sa druge strane mi danas imamo igracki dosta jacu selekciju nego tada. Da smo usli u istu grupu, za nas bi sve osim 6 bodova u dve utakmice protiv vas bio neuspeh. Srbija jednostavno ima i jacu prvu postavu i narocito duzi roster/klupu. Naravno da biste nas mogli iznenaditi u 90 minuta, u zavisnoti od toka utakmice. Mi smo recimo u Dablinu morali trijumfovati sa najmanje 3 razlike, ali najmanje, a Irci su u finisu ni krivi, ni duzni izvukli bod. Ipak, Srbija bi bila apsolutni favorit, vasa defanziva jednostavno bi imala ogromnih problema sa Tadicem, Mitrovicem, Vlahovicem, Jovicem, Kosticem, Radonjicem, ko god da bude na terenu, odnosno udje/izadje. Imamo tehnicki jace i brze igrace. Jedinu sansu bi imali da igrate defanzivno, i pokusavate na kontre i prekide uraditi nesto.
Sa Crnom Gorom vam je mera. Srbija je level iznad trenutno.

Mujkic
Kontakt:

Post Postao/la Mujkic » 18 dec 2021, 14:21

EpateguiHuleteti je napisao/la:
18 dec 2021, 14:08
Mujkic je napisao/la:
18 dec 2021, 13:12
Vama sretno!
Male biste sanse imali protiv ove danasnje Srbije. Vi ste tada imali daleko jacu reprezentaciju od ovoga sada sto imate, a sto je vrlo skromnog kvaliteta, cast Dzeku koji je jedini konstantan i igra na visokom nivou. Sa druge strane mi danas imamo igracki dosta jacu selekciju nego tada. Da smo usli u istu grupu, za nas bi sve osim 6 bodova u dve utakmice protiv vas bio neuspeh. Srbija jednostavno ima i jacu prvu postavu i narocito duzi roster/klupu. Naravno da biste nas mogli iznenaditi u 90 minuta, u zavisnoti od toka utakmice. Mi smo recimo u Dablinu morali trijumfovati sa najmanje 3 razlike, ali najmanje, a Irci su u finisu ni krivi, ni duzni izvukli bod. Ipak, Srbija bi bila apsolutni favorit, vasa defanziva jednostavno bi imala ogromnih problema sa Tadicem, Mitrovicem, Vlahovicem, Jovicem, Kosticem, Radonjicem, ko god da bude na terenu, odnosno udje/izadje. Imamo tehnicki jace i brze igrace. Jedinu sansu bi imali da igrate defanzivno, i pokusavate na kontre i prekide uraditi nesto.
Sa Crnom Gorom vam je mera. Srbija je level iznad trenutno.
Niste bas toliko jaci od nas, mi imamo 2. sjajna momka u odbrani koja nisu igrala protiv Finske: Hadzikadunica i Ahmedhodzica.
Niste toliki level iznad nas sto se tice po kvaliteti, mi smo jos ona reprezentacija samo nas uhvatila kriza ove zadnje 2. utakmice.
Protiv Francuske smo igrali 1-1. i na kraju smo drzali loptu u nogama i stvarali presing. Ova uvrijeda da smo u levelu Crne gore, zivi bili pa vidjeli. Ne kazem da niste jaci, jeste i imate siru klupu, ali opet ne mozes nas tako potcjeniti.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.