iz pravilnika nlb ligeneno#4 je napisao/la:Zato sto se vrsi bodovanje, nije da ide samo prvak nego pobjednik NLB lige dobija cini mi se 40 bodova, drugi 35, itd..Admir_Sa je napisao/la:Imam opet pitanje
Neki dan ona cibona dobije po ushima od zagreba i sad ja odem na onu stranicu index, tamo neki referat u toj tekmiKao ovi iz Cibone se zale na sudjenje, sve je rezirano da Zagreb uzme, nekakvim likovima ne daju u dvoranu, ovaj rekao ono, ovaj prijetio ono...A sve zbog toga da Zagreb igra euro ligu naredne godine
![]()
kako sad to i na osnovu cega ce se odredjivati ko ce umjesto cibone igrati euroligu![]()
cuj zagreb da igra euroligu
Zagreb u Upravi kao dopredsjednika ima Tomislava Karamarka, koji je u odlicnim odnosima sa Dankom Radicem, predsjednikom HKS..
A ono sto je javna tajna da je gospodin Buric, covjek za suce u KK Zagreb...Tj. da odredjuje suce koji Zagrebu idu na ruku...
Članak 6. Pravo igranja u Euroligi
6.1. Pravo igranja u Euroligi u sezoni 2011/12 temeljem odluke skupštine Eurolige ostvariti će
se po jedan (1) klub iz Hrvatske, Slovenije i Srbije na osnovu bodovanja uspjeha kluba u
sezoni 2010/11 u sljedećim natjecanjima:
Propozicije NLB liga 10-11.doc 5
a) EUROLIGA
− final 4 20 bodova
− playoff 15 bodova
− top 16 10 bodova
− regularna sezona 5 bodova
b) EUROCUP
− polufinale 8 bodova
− 1/4 finale 6 bodova
− 1/8 finale 4 boda
− regularna sezona 2 boda
c) EUROCHALLENGE
− polufinale 4 boda
− 1/4 finale 3 boda
− 1/8 finale 2 boda
− regularna sezona 1 bod
d) NLB liga ABA
− prvak 40 bodova
− drugi 35 bodova
− treći 30 bodova
− četvrti 25 bodova
− peti 20 bodova
− šesti 15 bodova
− sedmi 10 bodova
− osmi 5 bodova
e) NACIONALNA LIGA
− prvak 35 bodova
− drugi 27 bodova
− treći 19 bodova
− četvrti 9 bodova
f) NACIONALNI KUP
− pobjednik 5 bodova
− finalist 3 boda
− polufinalisti 1 bod
U gore navedenim natjecanjima bodovi nisu kumulativni i klubovi dobivaju bodove prema tome u
kojoj fazi su završili natjecanje
Odredbe članka 6. Odlukom skupštine Eurolige vrijede samo za klubove iz Hrvatske, Slovenije i
Srbije