Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- SoloJuve26
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
Evo izgleda da je sve sredito oko Gilardina koji nam dolazi na ljetoo,, Mislim smjesno je ovo ako je istina, sta ce nam on?? Ovaj Marotta gleda samo talijane izgleda.. Nesvdija mi se ovo kako gradi ekipu,, Imam osjecaj koda hoce da unisti ovaj Juve sto vise....
Sutra imaju Agnelli i Marotta sastanak.. Vidjet cemo sta ce biti...
Sutra imaju Agnelli i Marotta sastanak.. Vidjet cemo sta ce biti...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Smiješno je na šta je Juve trenutno spao
Pa ljudi nama je trenutno maksimum dovesti igrače koji griju klupu u drugim timovima ili prosječne igrače iz još prosječnijih ekipa Serie A
Ono što sam sinoć vidio je bilo DNO od igre. Ups, igre jednostavno nije ni bilo. Niti se znalo ko šta radi, niti ko kome daje loptu ni kako... Jednostavno jedno veliko ništa ! Prosto je neshvatljivo da u zadnjIh 5-6 utakmica nismo postiigli gol iz izrađene akcije, a mislim i uopšte iz igre . Posebno bih istakako veličinu Amauria koji u posljednje dvije utakmice(obje bio starter) nije uputio ozbiljan udarac ka protivničkom golu (za one koji ne znaju, dotični je napadač ko je ove sezone u ligi i kupu postigao ravno O (slovima: NULA) golova
.
Dalje mogu spomenuti vjevericu(Martinez) koji je plaćen 12 mil eura (ne bih ga uzeo besplatno i još pride da mi daju milion-dva ) koji kao igrao kao krilo, a nije nijednom u toku utakmice napravio ni jedan jedini prodor, a nedo Bog nabačaj
Krasić totalno van forme, Sisoko samo zna slomit igrača u napadu ****, Grigi, Motta, Grosso
(smiješno je bilo šta reći).
Dakle, Juventusu trenutno treba 5 WC igrača da bi postali kompetenti samo u Italiji, a da ne pričamo o Evropi i to: oba beka, lijevo krilo i dva napadača ! Za ove igrače treba oko 60-70 miliona MINIMALNO i bez toga maksimum mogućnosti ove ekipe je EvropA Liga, nažalost
Pozdrav svim Juventinima !
P.S. Zaboravih da pozdravim i vrlog trenera i sportskog direktora koji još uvijek misle da su u Sampdoriji, pa se samim tim tako i ponašaju

Ono što sam sinoć vidio je bilo DNO od igre. Ups, igre jednostavno nije ni bilo. Niti se znalo ko šta radi, niti ko kome daje loptu ni kako... Jednostavno jedno veliko ništa ! Prosto je neshvatljivo da u zadnjIh 5-6 utakmica nismo postiigli gol iz izrađene akcije, a mislim i uopšte iz igre . Posebno bih istakako veličinu Amauria koji u posljednje dvije utakmice(obje bio starter) nije uputio ozbiljan udarac ka protivničkom golu (za one koji ne znaju, dotični je napadač ko je ove sezone u ligi i kupu postigao ravno O (slovima: NULA) golova

Dalje mogu spomenuti vjevericu(Martinez) koji je plaćen 12 mil eura (ne bih ga uzeo besplatno i još pride da mi daju milion-dva ) koji kao igrao kao krilo, a nije nijednom u toku utakmice napravio ni jedan jedini prodor, a nedo Bog nabačaj

Krasić totalno van forme, Sisoko samo zna slomit igrača u napadu ****, Grigi, Motta, Grosso

Dakle, Juventusu trenutno treba 5 WC igrača da bi postali kompetenti samo u Italiji, a da ne pričamo o Evropi i to: oba beka, lijevo krilo i dva napadača ! Za ove igrače treba oko 60-70 miliona MINIMALNO i bez toga maksimum mogućnosti ove ekipe je EvropA Liga, nažalost

Pozdrav svim Juventinima !
P.S. Zaboravih da pozdravim i vrlog trenera i sportskog direktora koji još uvijek misle da su u Sampdoriji, pa se samim tim tako i ponašaju

SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- JuveSissoko
- Kontakt:
hvala k-cu, izgleda hoce da urade dokapitalizaciju Juventusa, vjerovatno izdavanje novih dionica, malo da se ima para, dobro su se sjetili, mislii sa polovnjacima da osvajaju ,ne ide to tako
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
LIVE - DELNERI: "Pepe, Amauri, Motta e Iaquinta non credo recuperino. La Juve sta facendo benissimo"
Ma ovo je meni smijesno i ja kao navijac Milana ali nemogu a da se ne nasmijem ,,cujj izjave pa ovo sam ja slusao proslih 2-3 godine ali hvala bogu sve se promijenilo.
Ma ovo je meni smijesno i ja kao navijac Milana ali nemogu a da se ne nasmijem ,,cujj izjave pa ovo sam ja slusao proslih 2-3 godine ali hvala bogu sve se promijenilo.
- JuveSissoko
- Kontakt:
evo i ja to malo prije procita, mislim, sve je to tamo retardirano, ne zna se ko je normalan, cim vidis da dovedu Barzaglia i Tonia, jasno ti je sta imaju u glavi, podsjeca me ovo na proslu sezonu i cuvene izjave CIre Ferrare da je poput Rockya,ono u smislu izgubim 3-4 utakmice za redom, ma nije to nista, mogu je i 7 zaredom izgubit, isto kao sto Rocky u filmovima kad primi 4 udarca kaze, ma sta je to, daj jos , ne mozes mi nista hhahaha, stvarno ne znam sta se to pusi tamo u Torinu, kakve oni trave krijumicare
ovo se smijem od jada, da se razumijemo

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- SoloJuve26
- Kontakt:
Izgleda da bi nam se mogo Matri iz Cagliari pridruziti... Cifra je 15 E plus Ariado I immobile kako sam ja razumijoo...
Al mislim zasto onda nisu nudli Sampdoriji tako za Pazzini?? Ili dati im Amauri plus nesto para i eto=)...
Doce bolja vremena.....
Forza Juve
Al mislim zasto onda nisu nudli Sampdoriji tako za Pazzini?? Ili dati im Amauri plus nesto para i eto=)...
Doce bolja vremena.....
Forza Juve
Il direttore generale della Juventus, Giuseppe Marotta, parla di mercato: "Pazzini? C'è stato l'interessamento velocissimo dell'Inter che ha fatto un investimento importante. Noi non eravamo nelle condizioni di poter fare quello sforzo economico. Questo è un anno di grande difficoltà economica per la società, la perdita di bilancio sarà consistente. A gennaio il colpo a sensazione è da escludere. Quagliarella e Aquilani? Siamo intenzionati a riscattarli, ma la cifra fissata è sempre trattabile".
eto potvrde za one spekulacije da juve nema para i da su gubitci konstantni ..pa kako nece biti kad amuri ima platu od 4 mil .
eto potvrde za one spekulacije da juve nema para i da su gubitci konstantni ..pa kako nece biti kad amuri ima platu od 4 mil .
- JuveSissoko
- Kontakt:
to se znalo i prije pocetka sezone kad se nije izborila LP, lijepo se izracunalo, sada samo to zvanicno potvrdjuju, sve je to uredu ,ima logike, nisi zaradio ne mozes ni trosit, al smijesno je kad procitas prije nekoliko dana da su ulozili 400 miliona u kriket tim u engleskoj i da Ferrariu se pare daju lakse daleko nego Juventusu, jest da nije to isto, Ferrari i Juve nisu povezani , al isti ljudi vrte se oko toga i isti ljudi kontrolisu te sportske ekipe,al hajd, hoce da od Juventusa naprave money fairplay ekipu, u skladu sa UEFA pravilima, al do tada ce mnogi zivce da gube
Joj kad sam procito juce da se Juve interesuje za Samarasa, puko sam u smijeh
dal je ovo stvarno istina

dal je ovo stvarno istina

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Konferencija za štampu
Del Neri
Andrea Agnelli
Beppe Marotta
Del Neri
Uprava Juventusa, dakle Gigi Del Neri, Andrea Agnelli, i Beppe Marotta, su upravo održali konferenciju za štampu. Pričalo se o svemu...
Prvi je govorio Del Neri.
Dobar dan. Tri dana su bila dovoljna za psihički i fizički opravak ekipe, nakon velikog razočarenja? Imate li još nekih sumnji u vezi pojedinaca?
"Utakmica protiv Rome je ostavila trag, ostali smo još bez nekih igrača. Sada nastojimo da vratimo u ekipu što je moguće više igrača. Imamo probelam sa Amaurijem, Iaquintom, Pepeom, i Mottom. Ostaje da vidimo da li će biti spremni, ali mislim da neće."
Jeste li razočarani rezultatima?
"Razočarenje dolazi kad si svjestan da nisi uradio ono što si trebao i morao. Mislim da Juve sada radi dobro, i ne može se zaboraviti kako se radilo do 6 januara. Nismo izgubili baš sve, u prvenstvu smo blizu vrha, i znamo šta moramo raditi od sada pa do kraja prvenstva. Istina, veliko je razočarenje ispadanje iz Evrope, a zatim i iz kupa Italije, medjutim, nije Juventus bio svake godine u finalu kupa. Dali smo svoj maksimum protiv Rome, ali oni su odigrali dobro, i nažalost neke stvari znaju promijeniti tok utakmice."
Šta je po vama problem u ovom periodu? Da li su to povrede ili nedostatak kvalitetnih igrača?
"Vidite, Amaurija nismo imali ni prije. Desilo se puno stvari u zadnje vrijeme,kao i ona utakmica protiv Parme. Zatim diskvalifikacija Mela. Ako ostale ekipe idu 1000 na sat, kao što kažu drugi, onda gdje smo mi koji smo nekoliko bodova od njih. Mi smo na mjestu koje smo i očekivali prije, željeli smo ostati uz vodeće ekipe, da bi onda odigrali najbolje u važnom periodu i kad nam se svi oporave. Imali smo dva poraza, zatim pobjeda protib Barija, onda remi protiv Sampdorije. Nismo zaostali mnogo."
Povreda Quagliarelle je uticala psihološki i na ostatak ekipe. Da li je to moguće?
"U trenutku kad se povrijedio Fabio, i Melo je zaradio kaznu, i onda smo morali odigrati jednu veoma tešku utakmicu. Tada se igralo svakih tri dana, a mi nismo imali igrače na raspolaganju. Taj isti Napoli se namučio protiv Barija, a imali su igrača više. Dakle nije u redu da nam se sudi samo zbog one zadnje utakmice protiv Rome."
Udinese bi mogao biti preokret? Samo jedno kolo prije ste imali pozitivne rezultate.
"Mi moramo platiti dug zato što smo Juventus. Nikad nije dovoljno ono što radimo. Mislim da Juventus zaslužuje više poštovanja od onog koje mu daju sada. Možemo reći da smo izgubili od Rome i da nismo odigrali dobro. Ali, nemože se reći da Juventus ne radi dobro generalno. Ostale ekipe imaju nekoliko bodova više od nas, i ne razumijem zašto svi kritikuju samo Juventus. Mi imamo 17 važnih utakmica, prvenstvo pred nama, i mi ćemo da idemo da ostvarimo naš cilj, a to je mjesto u LP. Ako nam se pruži prilika za nešto više, biće dobro."
Mislite li da gubitak igrača, zbog povreda, je zbog velikog fizičkog napora?
"Neznam. Prvenstvo je mnogo intenzivno, igramo skoro uvijek u večernjem terminu. Rekao bih da su povrede dio igre. Međutim, gubili smo igrače i zbog prehlade i drugih stvari. Povrede nisu problem, već dug period oporavka. Zatim, mi moramo igrače da ubacimo u ekipu i ako nisu potpuno spremni, što ne donosi ništa dobro, ali smo primorani da to radimo. Istina je da sve ekipe imaju problema sa povredam, to sam primjetio."
Imate li neke kritike na to?
"Ne, nikako!"
Utakmica protiv Udinesea. Šta očekujete od te utakmice? Oni su u velikoj formi, igra se u večernjem terminu.
"Oni su u velikoj formi, zaradili su 6 bodova u ovoj godini. Mi koji nismo u formi smo zaradili 4. Ja ipak očekujem tešku utakmicu. Oni igraju dobro uvijek, čak i onda kad ne osvajaju bodove. Mi moramo zaboraviti na onu pobjedu od 4:0, i odigrati najbolje što možemo. Moramo da igramo našu igru sutra, iako u odnosu na prvu utakmicu, nedostajaće nam igrača."
Pričate o ekipi koju prati dobro sezonu. Ali ispadanje iz Evrope i Kupa Italije u ovom dijelu sezone nije stil Juventusa.
"Mi smo nova ekipa. ponavljam, nije Juventus svake godine igrao finale Kupa Italije. Ovo je godina kad nije uspio. Mi preuzimamo odgovornost pred našim navijačima, i žao nam je zbog eliminacije. Ne možemo staviti glavu pod pijesak sad, već krenuti dalje i boriti se za ostatak sezone. Ja za nekoliko mjeseci želim pogledati u oči onima koji su pisali protiv nas."
Ekipa od ove godine nema arogancije, previše su nesigurni. Ovi problemi su rezultirali gubljenjem samopouzdanja igrača?
"Ma promijenili smo i ekipu. Do decembra smo imali jednu postavu, dok sad imamo drugu. Puno promjena u ekipi. Marchisio igra na toj poziciji zato što mora, da bi pomogao ekipi. Ostali smo bez De Cegliea, probali smo sa drugim igračima na toj poziciji. Desno smo bili primorani da stavimo u igru mladog igrača, dakle Sorensena. On se snašao dosta dobro. Mislim da ne trebamo puno kupovati, već igrači moraju misliti na igru na terenu, a ne na mercato. Mislim da igrači koje imamo sada, daju svok maksimum za ekipu. To su igrači različitih profila. Ne mogu reći, da je Toni igrač kao Quagliarella, ili Iaquinta isti kao Amauri. To su sve različiti igrači, koji kad nedostaje neko, imaju poteškoća u igri."
Amauri i Iaquinta se povredjuju u kontinuitetu. Ne mislite da vam treba jedan napadač za nastavak sezone?
"To pitanje morate postaviti Marotti. Ja samo treniram igrače koje mi klub stavi na raspolaganje."
Ali u prošlosti Amauri i Iaquinta nisu bili uvijek na visini zadatka.
"Kad su igrali Iaquinta i Quagliarella mislim da je Iaquinta bio na visini zadatka. Na stranu to što su Amauri i Iaquinta igrali malo zajedno, zbog povreda. Neznam koliko su utakmica odigrali zajedno. Njihov nedostatak je stavio pod pritisak kapitena Del Piera. Kad nedostaje 4-5 napadača, normalno je da onaj jedan ima problema da zabije gol. Juventus još nije sastavio dva kola u kojem igraju isti igrači. Sve zbog povreda. Mi se ne osjećamo van utrke. Na tri boda smo zaostatka za Romom, i ostalim ekipama smo blizu."
Andrea Agnelli
U drugom dijelu konferencije za štampu, govorili su Marotta i Agnelli. Nakon Del Neija mikrofon je preuzeo Andrea Agnelli koji se obratio novinarima...
"Dobar dan svima. Ja i Marotta smo tu da bi pričali o sadašnjem stanju u Juventusu. Naša je obaveza i potreba da to podijelimo sa vama, navijačima, novinarima jer i vi ste veliki dio našeg kluba. Želimo da vam prezentujemo tačne informacije, da navijači ne bi bili zbunjeni izjavam bivših članova uprave, bivših igrača i bivših radnika Juventusa koje se mogu pročitati ovih dana. Pročitao sam mnoge stvari ovih dana, neke su bile tačne, neke ne. Pored ostalog sam pročitao da se Lippi i Spaletti vežu za Juventus. Tu sam pred vama i mogu vam sigurno reći da je to samo jedan trač. Ne treba da se predajemo fantazijama kao što je ova."
"Ono što želim podvući je to da, mi imamo potpuno povjerenje u naše ljude, znači Del Nerija i njegovu ekipu saradnika. Mi smo došli tu prije 6 mjeseci, i radimo tu 6 mjeseci. Ne treba ni spominjati situaciju koju smo tu pronašli, ako uzmemo činjenicu da je Juventus bio proživio najgoru sezonu u istoriji kluba. Mnogo puta ove sezone sam napomenuo, na količinu rekorda, negativnih naravno, koje smo postavili prošle sezone."
"Tri su razloga zbog kojih imamo finacijske gubitke ove godine. Prvi je izgradnja novog stadiona, drugi je ne igranje u Ligi prvaka, i treći su tv prava. Trpimo ogromne gubitke zbog toga ove godine."
"Naravno to ne mijenja naše ciljeve, a to je izgradnja ekipe koja će biti u stanju da nastavi tradiciju Juventusa, a to je pobjedjivanje i kvalifikacija u Ligu prvaka."
"Mi smo zadnji dan avgusta ili prvi dan septembra, ne sjećam se dobro, rekli da će ovo biti teška sezona. Mi smo to znali i prije. Sadašnja situacija nije neka nepredvidjena stvar."
"Mi imamo ekipu na koju trosimo 130 miliona godišnje, i trebali bi svake godine da budemo u 1/4 finala Lige prvaka, ali nismo."
Nakon kraće pauze je nastavio.
"Mi smo u bliskoj prošlosti imali velika ulaganja i investicije. Imamo sportski kolektiv od 170 miliona godišnje. To su ogromne cifre. Mi moramo da ovu mašnu, da je tako nazovemo, dovedemo u red. Mašina koja je bila upravljana loše i zbog toga je zakočila. Do sada smo rekli više puta, da je jedan dio projekta odradjen prošlog ljeta, a da će drugi dio biti uradjen idućeg ljeta. To smo izjavili službeno i mislim da se svi vi sjećate koliko smo puta to ponovili.
Jedina stvar koju nismo predvidili, a kojom ne želim da nas pravdam uopšte, jesu silne povrede, koje su nas zadesile. Dakle, mi imamo veliki posao da uradimo. Taj posao će biti završen sledećeg ljeta. Ove godine imamo mnogo nepredvidjenih problema."
"Često pričam sa svojim rodjakom, i sa cijelom svojom porodicom. Razlog zašto sam došao na čelo Juventusa je taj što vjerujem u njega. Juventus je ekipa za dugi period, i mi vjerujemo u to. Svjesni smo da ćemo biti osudjivani. Jednu sedmicu smo fenomeni, drugu smo idioti.(ustvari, iskreno je rekao coglioni=mudonje). Ali to je nogomet sve."
"Do prije 3 sedmice, mi nismo, ali novinari optimisti su pričali o Juventusu za skudeto. Mi znamo šta je naš cilj i ne damo se pokolebati takvim izajavam, baš kao što se ne damo pokolebati sada. Sa ovim ne želim reći navijačima da nam je potrebno povjerenjo i vjera u nas. Name je potrebno malo dosljednosti, i razumijevanja za ono što radimo u ovom periodu. Ovdje, još jednom ponavljam da oni koji su došli u Juventus ove sezone, počevši od trenera, imaju naše povjerenje u potpunosti. Oni rade dobro svoj posao, jer ovo je projekat na duži period. Iskreno kao navijaču Juventusa i ja nisam zadovoljan zbog ispadanja iz Evrope i Kupa Italije, jer volim da pobjeđujem. Dakle, kada sam na stadionu ja bih želio da uvijek pobijedimo 3:0. Međutim, ujutro oko pola 8, idem na posao i tamo moram razmišlati kao menadžer, koji zna šta je pronašao u klubu 30. juna 2010. godine, i na čemu je mogao raditi Marotta od 1. jula 2010. pa na ovamo. Ostaje samo još jedan dio posla koji moramo uraditi sledećeg ljeta. Hvala, ako Marotta želi nešto dodati tu smo."
Beppe Marotta
A ovo u vezi Samarasa, ma to su samo spekulacije, kakav Samaras vidiš da ljudi ganjaju samo Talijane, pa ako igraju i sa jednom nogom.Zadnji govornik je Beppe Marotta kojem je predsjednik Agnelli prepustio mikrofon, i pitao ga da ako ima nešto dodati na njegovo izlaganje...
"Ja nemam puno za dodati na ovo što je rekao predsjednik, jer je njegovo izlaganje bilo prezizno i tačno. Njegova analiza je u potunosti ispravna. Kao direktor Juventusa podvlačim da mi imamo za trenera Luigi Del Nerija koji zaslužuje potpuno povjerenje."
"On je u stanju da izvuče maksimum i da ocijeni igrače koje mu klub stavi na raspolaganje. Ovo je jedna revolucija ekipe. Ta revolucija je donijela mnogo novih igrača u Juventus. Neko će reći da je bilo bolje uzeti manje igrača, ali sa više kvaliteta. Ali šta bi radili sada kad su nam povrede odnijele pola ekipe i kad nam se broj igrača sveo na minimum zbog povreda i kazni. Upravo to su uradile i druge ekipe, naravno govorim o Milanu, Romi i Interu koji su ispred nas. Prvo su kvantiteom napravili ekipu, da bi kasnije dodali kvalitet i sada su tu gdje jesu. Uložili su mnogo vremena za to, jer u nogometu je potrebno vrijeme, da bi napravili rezultate."
"Istina, kad učestvujete u nekom takmičenju, očekujete da ga i osvojite. Međutim ako se igra 19 utakmica, i znači biće 19 gubitnika i samo jedan pobjednik. Moramo se susresti sa kvaliteom drugih ekipa. Mi znamo da posjedujemo kvalitet. Mi ćemo se popraviti, moramo, ali sada moramo biti ponosni što je naša karakteristika veoma važna. Ako želimo da vidimo nogomet kao sport, a ne samo kao socijalni fenomen onda moramo pratiti naš projekat. To je ono što vam mogu reći, ako nemate neko pitanje."
Da li će biti novih pojačanja u ovih zadnjih nekoliko dana prelaznog roka?
"Ja potvrdjujem ono što je rekao predsjednik prije. Ovo je teška godina za ulaganje. Ne znamo šta će mercato ponuditi u ovim zadnjim satima prelaznog roka. To ne znači da ćemo pronaći igrača koji bi mogao podići kvalitet ekipe na veći stepen. Mi smo bili nesrećni, sa povredama. I Toni nam se povrijedio u prvoj utakmici i donio nam još jednu povredu. Mi moramo biti pažljivi u ovih 48 sati jer bi se mogla ukazati neka dobra prilika. Teško da će se desiti jer pratimo poseban sektor, a to je napad."
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
2000- /
2001- Athirson
2002- /
2003- /
2004- /
2005- /
2006- /
2007- /
2008- Guglielmo Stendardo, Mohamed Sissoko, Albin Ekdal
2009- /
2010-Antonio Candreva, Michele Paolucci
2011- Andrea Barzagli, Luka Toni
Kad pogledamo transfere Juventusa u zadnji deset godina u januarskom prelaznom roku Sissoko je najjači transfer. A Ekdala i Paolucci su bili mlade nade koje su se zagubile, kao i nekolicina prije i poslije njih.
Znači u januaru Juventus i nije kupovao neke igrače od kojih je kasnije zavisio. To su većinom bile posudbe sa mogućnošću otkupa na kraju sezone.
2001- Athirson
2002- /
2003- /
2004- /
2005- /
2006- /
2007- /
2008- Guglielmo Stendardo, Mohamed Sissoko, Albin Ekdal
2009- /
2010-Antonio Candreva, Michele Paolucci
2011- Andrea Barzagli, Luka Toni
Kad pogledamo transfere Juventusa u zadnji deset godina u januarskom prelaznom roku Sissoko je najjači transfer. A Ekdala i Paolucci su bili mlade nade koje su se zagubile, kao i nekolicina prije i poslije njih.
Znači u januaru Juventus i nije kupovao neke igrače od kojih je kasnije zavisio. To su većinom bile posudbe sa mogućnošću otkupa na kraju sezone.
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Evo ovo mi je 1000-diti post na ovom forumu, pa ću ga tako napisati ovdje na temi o najdražem klubu.
Sutra teška utakmica ne mogu da vjerujem evo novi informacija o povredama:
Simone Pepe out oko 15 dana.
Marco Motta out 5 do 7 dana
Amauri out 5 do 7 dana
Iaquinte out 3 do 4 dana.
Tonia out do 23 kola
Quagliarelle out do kraja sezone
Traore out do 25 kola
De Ceglie vraća se početkom februara
Rinaudo out do 22 kola
Motta ????
Pa ovo je postalo više nevjerovatno 10 igrača povrijeđeno
.
Ali pored svega ova utakmica je najbitinija u dosadašnjem dijelu sezone, jer ako se ova utakmica izgubi mogli bi se pogubiti svi konci. A pored toga i navijači bi počeli napadati igrače kao prošle sezone u to sam siguran.
Amauri out 5 do 7 dana
Tonia out do 23 kola
Traore out do 25 kola
Rinaudo out do 22 kola
Motta ????
Pa ovo je postalo više nevjerovatno 10 igrača povrijeđeno

Ali pored svega ova utakmica je najbitinija u dosadašnjem dijelu sezone, jer ako se ova utakmica izgubi mogli bi se pogubiti svi konci. A pored toga i navijači bi počeli napadati igrače kao prošle sezone u to sam siguran.
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- SoloJuve26
- Kontakt:
juventus 0244 je napisao/la:Evo ovo mi je 1000-diti post na ovom forumu, pa ću ga tako napisati ovdje na temi o najdražem klubu.
Amauri out 5 do 7 dana
Tonia out do 23 kola
Traore out do 25 kola
Rinaudo out do 22 kola
Motta ????
Pa ovo je postalo više nevjerovatno 10 igrača povrijeđeno.
Od svi ti igraca jedino mi je zao Quagliarelle,, a to ostalo nebi ni trebalo biti u Juventus...
Hvla bogu pa necu sutra gledati Mottu i Amarija...
Sutra ce biti veoma teska utakmica, jer Udinesa je masina. Sve gazi ispred sebe i puno golova daju, moram cvrsto drzati Sanchez,,, Ja mislim ipak da cemo dobiti 2-1, jer nevjerujem da mogu izgubiti 2 vazne utkamice kod kuce, Nedaj boze!!!!!!!
Sutra napad bi trebo da bude Del Piero-Martinez..... Bit ce tu sporo al eto nadamo se da ima Krasic dobar dan i da Aquilani proradi jendom...
Forza Juve
Forza Juve, nista bez dobrog napadaca.. djaba Krasic djaba sve kad nema Fabija...
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Amauri ipak napušta Juventus?
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3060.html
Juve traži desnog beka
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=810
Matri kuca na Juventusova vrata
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=811
Forza Juve!
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3060.html
Daj bože da ovo bude istina, samo da ode, bio bi najsretniji. Hajde Amauri idi dabogda zabijao po 30 golova po sezoni, samo odi iz Juventusa.Brazilac često ove sezone bio meta spekulacija oko odlaska iz Torina. Na kraju će izgleda napustiti Juve.
Agent napadača Amauria, Giampiero Pocetta, kaže da njegov klijent želi da ostane u Juventusu, ali da se ne snalazi u ekipi.
''Amauri bi voleo da se dokaže u Juventusu, ali sada mu treba opuštena atmosfera. Ukoliko sebe ne vidi u Torinu, onda će potražiti novi klub. Situacija može da se promeni u poslednjim satima prelaznog roka'', kaže Pocetta.
Zimski prelazni rok se završava u ponedeljak, tako da vreme polako ističe za naturalizovanog Italijana. Veruje se da Bianconeri uveliko rade na dovođenju napadača Cagliaria, Alessandra Matria, tako da Amauri gubi poziciju.
Matri je bio povezivan sa interom i Milanom. inter je doveo Pazzinia, a ''rossoneri'' Cassana, tako da će on najverovatnije karijeru nastaviti u Juventusu.
Juve traži desnog beka
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=810
Imam osjećaj da su ovo samo spekulacije i da beka neće dovesti.Talijanski Tuttosport navodi, da Juventus u ova dva zadnja dana prelaznog roka, traži pojačanje na poziciji desnog beka...
Imena koja se spominju su ona, koja su se i do sada vrtila u krug. Naime to su Cristian Zaccardo (29), Yuto Nagatomo (24), Mattia Cassani (27), i Andrea Masiello (24). Medjutim, problem je što cijene nisu prihvatljive za kasu crno-bijelih.
Matri kuca na Juventusova vrata
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=811
Što se tiče Matria on dolazi 90%, ovo će biti na kraju kao što je i Quagliarella došao u zadnje sate. A ovo za cijenu nevjerujem da će biti tako ići nešto sada i otkupna cijena na kraju sezone oko 10-12 miliona. Hajde dovedite Matria i dajte Amaurija džaba.Juventus je u stalnim kontaktima sa upravom Cagliaria, Matriev transfer visi u vazduhu ali prvo mora da se definiše status Amauria. Brazilca traže Sevilla, West Bromwich i Palermo.
Marotta pokušava da nagovori Cellina da spusti cenu za Matria koja iznosi 18M eura, mora se priznati da je cena previše "napumpana".
Marotta predlaže da sada plati 2M eura a da na leto doplati još odredjenu svotu novca koja bude bila potrebna.
Ipak ostaje pitanje da li je pametnije ovako dovoditi igrače i trošiti lepe pare na mora se priznati prosečne fudbalere ili je pametnije kupiti nekog perspektivnog fudbalera za koga vredi dati dosta para.
Forza Juve!
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Danas sam čitao da je i Klose u kombinacijama da dodje u Juventus, e ovo ako Marotta uradi onda stvarno čovjek se pogubio i jedini mu je cilj da uništi ovaj Juventus. Pa meni se čini da se oni takmiče koji će igrač biti stariju u napadu.
Ali evo dok sam pisao ovaj post saznao sam da je Matri blizu potpisa, on je sutra u Torinu
.
Sastav za večerašnju utakmicu:
Buffon- Grygera, Chielini, Bonucci, Grosso
- Krasić, Melo, Aquilani, Marchisio - Del Piero, Martinez.
Klupa: Storari, Giannetti, Libertazzi, Salihamidzic , Sissoko, Sorensen.
FORZA JUVE!!!!

Ali evo dok sam pisao ovaj post saznao sam da je Matri blizu potpisa, on je sutra u Torinu

Sastav za večerašnju utakmicu:
Buffon- Grygera, Chielini, Bonucci, Grosso

Klupa: Storari, Giannetti, Libertazzi, Salihamidzic , Sissoko, Sorensen.
FORZA JUVE!!!!
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Nevjerovatno bitna tekma. Svi konkurenti su pobjedili.
Veceras Del Neri mora pokazati sa smije igrati napadacki i kontrolisati tekmu.
Nadam se da Udinese veceras ima off-day, inace tesko da mozemo sta uraditi.
FORZA JUVE!!
Veceras Del Neri mora pokazati sa smije igrati napadacki i kontrolisati tekmu.
Nadam se da Udinese veceras ima off-day, inace tesko da mozemo sta uraditi.
FORZA JUVE!!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Dobro, sve to stoji, al' si zaboravio jednu vrlo bitnu činjenicu. Za 27 sati je prelazni rok završen, a čisto sumnjam da se za to vrijeme može obaviti neki veći transfer(može, ali biste morali izdvojiti veliku svotu novca, a sigurno je to teško u ovom trenutku), tako da bi dolazak Klosea sigurno bilo do kraja sezone(ruku na srce, i vremešni Klose je bolji od Amaurija, u to se smijem kladiti). Juventus je stvarno nesretan kada su ove povrede u pitanju(posebno u navalnom dijelu ekipe), da je to za ne povjerovati. No, očekujem buran ljetni prelazni rok, te potpunu rekonstrukciju ekipe, a bgm i stručnog štaba(na početku sam rek'o da će se Del Neri kratko zadržati u klubu i to i danas tvrdim).juventus 0244 je napisao/la:Danas sam čitao da je i Klose u kombinacijama da dodje u Juventus, e ovo ako Marotta uradi onda stvarno čovjek se pogubio i jedini mu je cilj da uništi ovaj Juventus.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Monolog je napisao/la:Dobro, sve to stoji, al' si zaboravio jednu vrlo bitnu činjenicu. Za 27 sati je prelazni rok završen, a čisto sumnjam da se za to vrijeme može obaviti neki veći transfer(može, ali biste morali izdvojiti veliku svotu novca, a sigurno je to teško u ovom trenutku), tako da bi dolazak Klosea sigurno bilo do kraja sezone(ruku na srce, i vremešni Klose je bolji od Amaurija, u to se smijem kladiti).
U pravu si druže bolji je Klose od Amaurija i dvaputa. Ali ne treba Juventus dovoditi igrače sa 30 i kusur godina, jer ti igrači imaju velike plate, a na njima se ne gradi budućnost. A jeste da je teško odraditi velike transfere u zadnje sate, ali Matri i nije neki veliki transfer tako da bi se to moglo odraditi. A Italija je poznata po tim transferima u zadnjiem trenu kad i konkurenti jedni drugima "pomažu" kod transfera.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Što se tiče prvog poluvremena Juventus - Udinese. Slabo, slabo, slabo prvi dio do 15 minute Udinese bio bolji kasnije Juventus pokušavao nešto ali sve je to slabo Martinez i Del Piero pokušavajau nešto, ali ne ide ovako. Treba izdvoji slobodnjak Del Piera kad je Sanchez igrao rukom (čovjek podigao ruku kao da pravi blok u košarci ili rukometu

A za Krasića pa čovjek je sam sebi sad napravio problem nakon onog simuliranja i kazne od tri utakmice. Jer mu se sad ne sviraju i prekršaji koji su očigledni, kako ovaj večeras koji je bio i za žuti karton. ALi nije mi jasan onaj pomoćni sudija kako je mogao vidjeti igranje rukom mratineza kada je glavni pokazao da je lopta za Juventus na 16 metara, on poništava to (sasvim opravdano) i lopta se vraća Udineseu.
Mora se nastaviti u drugom kao na kraju prvog, ali puno bolje i realizacija da se popravi. Još zamalo na kraju da nismo primili gol kad je Inler loše šutirao.
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Sta ovo nikog nema od Juventina jesteli to prestali pratit uz Real najveci tim danasnjice. Utakmica solidna, samo neznam kako je Alex uspio ono promasit sa 16 m mislim na onaj slobodnjak. Juve dominira ne nekim stopostotnim sansama ali bar igra bolje nego Udinese koje nije imalo sanse do 45min kad onaj Isla promasi ono. Samo se brate previse oslanjamo na Alexa jest da je on najveci majstor u Italiji ali njemu je ipak 30 i kusur god. Groso dosad iznadprosjecan i po meni uz Alexa najbolji. Aquaman neznam jel imo 3 kontakta sa loptom, Krasic po starom lomi kicme protivnicima ali od tog nikakvog ucinka. Samo mi nije jasno sta jos uvijek onaj Amauri radi u Juventusu ono treba otjerat pod hitno. Steta sto mi ne dovedosmo Pazzinija mogli smo to uraditi sa mozda jedno 12-15+ Lanzafame nista onaj Biabany nije bolji od njega. Evo sad jos jedna soloakcija majstora ali ode tik uz stativu.
EDIT Ja napisao Amauri a on i neigra mislio sam na onog drugog kosatog debila Martineza, Marchisio kapa do poda za gol aali ruku na srce Udineze je vec imalo u drugom poluvremenu dva mrtva zicera i zahvaljujuci njihovim promasajima sad mi vodimo...
EDIT Ja napisao Amauri a on i neigra mislio sam na onog drugog kosatog debila Martineza, Marchisio kapa do poda za gol aali ruku na srce Udineze je vec imalo u drugom poluvremenu dva mrtva zicera i zahvaljujuci njihovim promasajima sad mi vodimo...
Zadnja izmjena: Arogantni, dana/u 30 jan 2011, 22:06, ukupno mijenjano 1 put.
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.