Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

BocaJuniors1905
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 12 dec 2021, 21:15

Karen

slika
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 dec 2021, 21:27

:rol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 dec 2021, 21:30

epski shitshow i raspad FIA-e na kraju.

katastrofalna odluka za koju vjerujem da ce imati dugorocne posljedice za sport. i vjerujem u redefiniranje pravila za red flag i safety car, jer ovo je epska kradja.

imali su nekoliko izbora:
- red flag i standing ili racing start sa novim gumama - drugo najpostenije rjesenje
- end race pod safety carom - najpostenije rjesenje jer se nisu stvorili uslovi za nastavak utrke, krug prije kraja nisu bili stvoreni uslovi za nastavak utrke (ako se samo dio vozila unlap znaci da uslovi nisu stvoreni)

doslo je do grubog prekrsaja pravila gdje su napravili najgore moguce rjesenje, prvo je bilo niko se nece unalp, pa onda unlap ce se samo dio vozaca sto nikad do sad nije vodjeno. Evo uzmimo primjer Sainza koji nije znao koje je mjesto, ko se s njim utkuje, zasto se ljudi ispred njega nisu unlap itd. kompletno sranje, a to je trece mjesto, zamisli da je to sta odlucivalo.

Epski zajeb Majkla Masija i materijalna povreda pravila koja ni u jednom sportu ne moze proci nekaznjeno.

a cak kad su i odlucili da ce trkati jedan krug mogli su povuci zakasnjeli RF kao proslu trku, vjerujem da niko ne bi imao nista protiv, i da bi i za nas bilo najpostenije da se odrade 1-2 kruga sprinta kao u Bakuu, svi sa jednakim uslovima. Ovako sa dva scenarijaSC i RF direktno se mijesaju i odlucuju prvaka

ovako je vjecno stavljena mrlja na titulu koja nikad nece biti regularna, uvijek ce se dovoditi u pitanje, pogotov u utrci u kojoj je Hamilton bio toliko dominantiji. Jednostavno sokantan potez i ocito krsenje pravila.

Ja ocu koji ne prati ovo i ne navija ni za koga pokusavam objasnit sta se desilo i covjek ne vjeruje u to, kao nemoguce da je tako odradjeno, nije to ok- ne treba mi bolji argument od nekog koga ovaj snijeg napolju zanima vise od formule.

a nece se nista desiti po pitanju zalbi da odmah budemo jasni

kako god sezona je zavrsena i to na najgori moguci nacin
steta sto je ovakva sezona zavrsena izvan staze. Nesto ce morati mijenjati po pitanju pravila i vodjenja utrke inace mogao bi se ovaj momentum brzo izgubiti.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 12 dec 2021, 21:32

ultrasstyle_tz je napisao/la:
12 dec 2021, 21:30

ovako je vjecno stavljena mrlja na titulu koja nikad nece biti regularna, uvijek ce se dovoditi u pitanje.
Nece.

DzananMusa11
Kontakt:

Post Postao/la DzananMusa11 » 12 dec 2021, 21:36

IMali smo dvije taktike, da budemo brži od Lewisa ili da se zabijemo u zadnji dio nejgovog vozila. Srecom, nismo morali upotrijbiti ni jednu od te 2 taktike.

Epic !! :rol: :rol: :rol:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 12 dec 2021, 21:38

Kakva mrlja na titulu, Silverstone, Hungaroring, Baku da je Max zavrsio svaku na drugom mjestu davno bi titula bila rijesena. Ovim ludim spletom okolnosti je u sustini zadovoljena pravda
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DzananMusa11
Kontakt:

Post Postao/la DzananMusa11 » 12 dec 2021, 21:41

Madal je napisao/la:
12 dec 2021, 21:38
Kakva mrlja na titulu, Silverstone, Hungaroring, Baku da je Max zavrsio svaku na drugom mjestu davno bi titula bila rijesena. Ovim ludim spletom okolnosti je u sustini zadovoljena pravda
Ili je pravda, ili je netflix malo režirao ? :kafa:

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 12 dec 2021, 21:41

Vise ce ostati upamcena kao legendarna sezona u kojoj je imao 10 pobjeda, 10 pole i 18 podijuma (uvijek 1. ili 2.) Ne znam da li je nekad neko imao ovoliko podijuma?
Iako danas nije bio na nivou, iako je danas Lewis zasluzio pobjedu, ove sezone je ipak Max bio bolji i konstantniji vozac, ali ne bi bilo nezasluzeno i da je Lewis uzeo.

Gospodski je danas izgledao i Lewis, nisam cuo da je na bilo koji nacin omalovazavao titulu, a imao je materijala. :salut:
U ovakvoj sezoni bio sam siguran da ce ili jedni ili drugi na kraju izazvati SC (zavisi kome bude potrebno), ali da nije bilo Latifija nista se ne bi desilo. I ovaj je uletio u zid u zadnji momenat, samo ovu krivinu da je prosao kako treba to je to. Cak i da se desi neki udes, tu je kraj utrke i ne bi se stigao skloniti bolid. Bas nerealna sreca za Maxa.
Zadnja izmjena: Jakobsen91, dana/u 12 dec 2021, 21:42, ukupno mijenjano 2 puta.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 12 dec 2021, 21:42

katastrofalna odluka za koju vjerujem da ce imati dugorocne posljedice za sport. i vjerujem u redefiniranje pravila za red flag i safety car, jer ovo je epska kradja.

- red flag i standing ili racing start sa novim gumama - drugo najpostenije rjesenje
- end race pod safety carom - najpostenije rjesenje jer se nisu stvorili uslovi za nastavak utrke, krug prije kraja nisu bili stvoreni uslovi za nastavak utrke (ako se samo dio vozila unlap znaci da uslovi nisu stvoreni)

doslo je do grubog prekrsaja pravila gdje su napravili najgore moguce rjesenje, prvo je bilo niko se nece unalp, pa onda unlap ce se samo dio vozaca sto nikad do sad nije vodjeno. Evo uzmimo primjer Sainza koji nije znao koje je mjesto, ko se s njim utkuje, zasto se ljudi ispred njega nisu unlap itd. kompletno sranje, a to je trece mjesto, zamisli da je to sta odlucivalo.

Epski zajeb Majkla Masija i materijalna povreda pravila koja ni u jednom sportu ne moze proci nekaznjeno.

a cak kad su i odlucili da ce trkati jedan krug mogli su povuci zakasnjeli RF kao proslu trku, vjerujem da niko ne bi imao nista protiv, i da bi i za nas bilo najpostenije da se odrade 1-2 kruga sprinta kao u Bakuu, svi sa jednakim uslovima. Ovako sa dva scenarijaSC i RF direktno se mijesaju i odlucuju prvaka

ovako je vjecno stavljena mrlja na titulu koja nikad nece biti regularna, uvijek ce se dovoditi u pitanje, pogotov u utrci u kojoj je Hamilton bio toliko dominantiji. Jednostavno sokantan potez i ocito krsenje pravila.

Ja ocu koji ne prati ovo i ne navija ni za koga pokusavam objasnit sta se desilo i covjek ne vjeruje u to, kao nemoguce da je tako odradjeno, nije to ok- ne treba mi bolji argument od nekog koga ovaj snijeg napolju zanima vise od formule.

steta sto je ovakva sezona zavrsena izvan staze. Nesto ce morati mijenjati po pitanju pravila i vodjenja utrke inace mogao bi se ovaj momentum brzo izgubiti.

Sve si super opisao osim sto nigdje nisi spomenuo ono ubrzavanje Hama kroz onu krivinu na pocetku gdje je trebao otici na drugu poziciju. I tu je pocelo sve sranje ove utrke… ili bolje receno cijela sezona je komedija pa tako je i zavrsila.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 dec 2021, 21:45

mah imaju ljudi koji duze prate sport, ne vodi ih hype, ne vodi ih rasizam ili bilo koji drugi vid mrznje ili kompleksi prema bilo kojem vozacu. ali sa dvije odluke koje direktno pogoduju Max i to strasne odluke, ne moze to nikad biti regularno.
i sad se mogao uraditi RF nakon 5 krugova kao i u Jeddi, ali ocito je iz ovog ili onog razloga moralo biti ovako kako je bilo, samo da je bilo obratno pokusavam zamisliti reakcije.

ovako FIA na 2 zadnje utrke daje sve od sebe da odluci prvaka i uspjeli su.

samo me zanima sta bi sa onog sto su svi pricali daj da se odluci na stazi, gdje to nestade

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 12 dec 2021, 21:45

DzananMusa11 je napisao/la:
12 dec 2021, 21:41
Madal je napisao/la:
12 dec 2021, 21:38
Ili je pravda, ili je netflix malo režirao ? :kafa:
Ovo se ni u najludjim skriptama nije mogo rezirati. A sranje od sezone iz vikenda u vikend, ima tu i Monza i nesrazmjer kazni Monza-Silverstone, ima i Spa kad je voženo samo da se upišu bodovi tj. da Max ostvari prednost. Sve u svemu komedija, danas Lewis brzi bez dileme ali jbg Max sretno i spretno do prvog mjesta a svakako zasluženo do titule.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 12 dec 2021, 21:47

Jakobsen91 je napisao/la:
12 dec 2021, 21:41
Vise ce ostati upamcena kao legendarna sezona u kojoj je imao 10 pobjeda, 10 pole i 18 podijuma (uvijek 1. ili 2.) Ne znam da li je nekad neko imao ovoliko podijuma?
Iako danas nije bio na nivou, iako je danas Lewis zasluzio pobjedu, ove sezone je ipak Max bio bolji i konstantniji vozac, ali ne bi bilo nezasluzeno i da je Lewis uzeo.

Gospodski je danas izgledao i Lewis, nisam cuo da je na bilo koji nacin omalovazavao titulu, a imao je materijala. :salut:
U ovakvoj sezoni bio sam siguran da ce ili jedni ili drugi na kraju izazvati SC (zavisi kome bude potrebno), ali da nije bilo Latifija nista se ne bi desilo. I ovaj je uletio u zid u zadnji momenat, samo ovu krivinu da je prosao kako treba to je to. Cak i da se desi neki udes, tu je kraj utrke i ne bi se stigao skloniti bolid. Bas nerealna sreca za Maxa.
Hamilton to gleda tako da se Verstappenu prosto htjelo i to je to .Pa i on je tako uzeo prvu titulu.Izgrijesio tad haos puta u Brazilu i srecom po njega ukaze se Glock sa gumama za suho :urnebes: Elem svaka cast Hamiltonu sto je ovo ovako gospodski podnio ,vise ce ga narod cijenit zbog tog,dok je Toto sa onim no majki radio pozivima bas pokazao o kakvom je paceniku rijec haha

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 dec 2021, 21:50

Ovaj iznad napisa kilometarski post u kojemu je svaka recenica teska glupost. Aferim majstore :salut:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 12 dec 2021, 21:54

Za red flag nije bilo elemenata po dosadasnjoj praksi, nije bila ostecena staza niti je bila ogromna steta - sta vise, uklonili su je za 2 kruga. Bezbeli bi ti volio da Hamilton udje pod SC u cilj, mozda usput i pod policijskom pratnjom.

Jedina greska Masija je bila sto nije ranije pustio da unlapped cars prodju, to je morao uraditi odmah. Svaki drugi scenario osim onog da Hamilton i Verstappen krenu jedan iza drugog u zadnji krug bi bilo masivno na stetu Red Bulla jer je ocigledno bilo vremena za taj zadnji krug, a ustaljena praksa je da izmedju prvog i drugog nema ostalih auta.

Smijesno je i pricati o nekim mrljama, naravno fanovi Hamiltona vide samo ono sto njima godi, a zaboravljaju sta je Hamilton uradio u Engleskoj i odnio puni plijen. Prljav je on itekako vozac, a kad mu ne ide na ruku, onda su to urote zato sto je crnac. Mislim, koji debil moras biti da takve izjave dajes...

Neka mu se vratilo, Verstappen je jako prljav vozac, ali i Hamilton je tako da je dobio po nosu svojom taktikom.

Red Bull je jos ispao korektan, ja sam siguran da bi Toto na mjestu Hornera rekao Perezu da udje jos jednom u boks i koci Hamiltona po cijenu crne zastave... Ljudi su korektno odradili utrku, pogledala ih sreca i to je to. Isto ko sto je Hamiltona pogledala sreca 2008 godine.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 12 dec 2021, 21:56

Nadam se da ova dva cigana vise nikad nece biti u borbi za prvo mjesto, jer su od najboljeg sporta na svijetu napravili Zadrugu, prcim vam matere. MeKlaren i Ferari su gospoda za ovu ciganiju.
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 dec 2021, 21:56

Ovo je legendarna sezona, kao što je ostala upamćena 2008. ssezona tako će i ova. Samo dvaput u historiji F1 se desilo da dva vozača u zadnjoj trci imaju isti broj bodova. Obojica su odvezla brutalnu sezonu i tako da ne može jedna utrka, u kojoj nije nijedan kriv, da zasjeni sve ono što su uradili u cijeloj sezoni. Sve greške koje su bile, a bilo ih je, radio je nesposobni Massi jer potpuno nerealno je očekivati da Max ili Lewis neće biti agresivni. Mercedes je i ove sezone bio bolji bolid pa je Hamilton tu imao malo veći izbor i mogao je u nekim situacijama da se povuće, a i ono najvažnije: Hamilton je dosta iskusniji vozač i dosta bolje zna da procjeni kad treba da se povuće a kad ne treba.

FIA, odnosno Massi, je zakuhala stvari zbog nedoslijednih kazni. Danas je Hamilton morao dobiti kaznu, ne možeš tek tako da siječeš krivinu i nikom ništa, možda jedino može na igrici i to kad pravila ugasiš. Max jest bio agresivan ali šta se može drugo očekivati, to je jedini način bio da bude uz Hamiltona i da preuzme vodstvo i sasvim normalan potez, isto bi i Hamilton uradio da je obrnuto. Upravo je to razlog što je Max šampion a ne Perez ili što je Hamilton a ne Bottas. Oni agresivno i napadaju i brane svoje pozicije.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 12 dec 2021, 21:58

Ovo nezz dal je smijesno ili zalosno sta se ispisalo na 40 stranica, ovdje nema ukupno tri navijaca Maxa i Red Bulla, ovdje vecina ljudi mrzi Hamiltona visestrukog svjetskog sampiona i jednog od naboljih vozaca koje je ovaj sport vidio, svi kao pisu vozio je u najdominantnijem bolidu, pa vozio je zato sto je najbolji naravno da nije merc tada uzeo Kubicu ili nekog prosjecnog vozaca nego jednog od najboljih na gridu, druga stvar nije Hamilton kada je prelazio u Merc mogao znati eh to je to idem u najbolji bolid uzet cu 7,8,9 titula i boli me qrac, mislim sta se ovdje sve pise nerealno je. Navijam za Hamitona i pratim ga od njegove prve sezone u F1, ali nimalo mi nije krivo sto je Max uzeo titulu jer je trenutno najbolji na gridu, i uz inferiorniji bolid usao je u neizvjesnu zavrsnicu i uzeo titulu kako je uzeo, da je uzeo i Hamilton nebi bilo nezasluzeno jer je u zadnje 4 utrke ipak pokazao klasu koju posjeduje,realno on je pobjednik i ove utrke, sticajem multiglupih okolnosti i svega sto se izdesavalo Max ga je pretakao u zadnjem krugu, ali realno pretekao bi ga i Nikita Mazepin u Hassu da je imao svjeze soft gume protiv 40 krugova starih hard guma.Max neka uziva u tituli, Hamo i merc neka se pozabave nadolazecom sezonom i vrate titulu i to je to. I na kraju Hamilton se ponio kao pravi sampion cestitato i prihvatio poraz, sto cisto sumnjam da bi se desilo od strane Maxa da je utrka zavrsena pod SC.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 12 dec 2021, 22:02

Nema teorije da će biti asteriksa na tituli, poslije svake tijesne završnice sezone (koje istina nisu ceste) se baljezga isto. Te rosberg imao manje odustajanja, te vettel brzi bolid za sekundu prestigao Vergnea tokom SC, te Glock namjerno pustio Hamiltona...Sve polučinjenice koje se zaborave vrlo brzo

Ova sezona Maxova me dosta podsjeca na Rosbergovu 2016. Start kojim je nagovijestio ozbiljnu kandidaturu, te pad u formi koji je digao Lewisa, te novi povratak i mini-dominacija a kraj sezone semi-cruise mode sa 4 druga mjesta zaredom (Naravno u slucajnu maxa je pobjeda u Abu Dhabiju zadnja ali realno drugo mjesto bi bilo da nije sretnih okolnosti)
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

DzananMusa11
Kontakt:

Post Postao/la DzananMusa11 » 12 dec 2021, 22:20

topnik1 je napisao/la:
12 dec 2021, 21:58
Ovo nezz dal je smijesno ili zalosno sta se ispisalo na 40 stranica, ovdje nema ukupno tri navijaca Maxa i Red Bulla, ovdje vecina ljudi mrzi Hamiltona visestrukog svjetskog sampiona i jednog od naboljih vozaca koje je ovaj sport vidio, svi kao pisu vozio je u najdominantnijem bolidu, pa vozio je zato sto je najbolji naravno da nije merc tada uzeo Kubicu ili nekog prosjecnog vozaca nego jednog od najboljih na gridu, druga stvar nije Hamilton kada je prelazio u Merc mogao znati eh to je to idem u najbolji bolid uzet cu 7,8,9 titula i boli me qrac, mislim sta se ovdje sve pise nerealno je. Navijam za Hamitona i pratim ga od njegove prve sezone u F1, ali nimalo mi nije krivo sto je Max uzeo titulu jer je trenutno najbolji na gridu, i uz inferiorniji bolid usao je u neizvjesnu zavrsnicu i uzeo titulu kako je uzeo, da je uzeo i Hamilton nebi bilo nezasluzeno jer je u zadnje 4 utrke ipak pokazao klasu koju posjeduje,realno on je pobjednik i ove utrke, sticajem multiglupih okolnosti i svega sto se izdesavalo Max ga je pretakao u zadnjem krugu, ali realno pretekao bi ga i Nikita Mazepin u Hassu da je imao svjeze soft gume protiv 40 krugova starih hard guma.Max neka uziva u tituli, Hamo i merc neka se pozabave nadolazecom sezonom i vrate titulu i to je to. I na kraju Hamilton se ponio kao pravi sampion cestitato i prihvatio poraz, sto cisto sumnjam da bi se desilo od strane Maxa da je utrka zavrsena pod SC.
Inferiorniji bolid ? IMa bolid koji je sekund brzi od sviju i veci dio sezone je bio brzi od Luisovog koji jednostavno nije mogao ici toliko brzo, tek kad se prosirila prica o neregularnim dijelovima na RB pao je i njihov performans ali i dalje da bude sekund brzi od sviju. I nakon ovoga svega sad gledaju Audi i drugi veliki proizvodjaci i kazu wow, jedva cekamo da ulozimo u sport gdje direktor donese odluku suprotnu svim pravilima jer mu se eto moze. Max je zasluzio titulu, ali ne i danas ! On je svoje prokockao u silverstonu kad je jednostavno mogao da zavrsi drugi kad je imao vise od ejdne pobjede poena prednsoti. Na kraju je dobio poklon i to ce ostati vjecita mrlja

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 dec 2021, 22:21

_dreamer_ je napisao/la:
12 dec 2021, 21:54
Za red flag nije bilo elemenata po dosadasnjoj praksi, nije bila ostecena staza niti je bila ogromna steta - sta vise, uklonili su je za 2 kruga. Bezbeli bi ti volio da Hamilton udje pod SC u cilj, mozda usput i pod policijskom pratnjom.

Jedina greska Masija je bila sto nije ranije pustio da unlapped cars prodju, to je morao uraditi odmah. Svaki drugi scenario osim onog da Hamilton i Verstappen krenu jedan iza drugog u zadnji krug bi bilo masivno na stetu Red Bulla jer je ocigledno bilo vremena za taj zadnji krug, a ustaljena praksa je da izmedju prvog i drugog nema ostalih auta.

Smijesno je i pricati o nekim mrljama, naravno fanovi Hamiltona vide samo ono sto njima godi, a zaboravljaju sta je Hamilton uradio u Engleskoj i odnio puni plijen. Prljav je on itekako vozac, a kad mu ne ide na ruku, onda su to urote zato sto je crnac. Mislim, koji debil moras biti da takve izjave dajes...

Neka mu se vratilo, Verstappen je jako prljav vozac, ali i Hamilton je tako da je dobio po nosu svojom taktikom.

Red Bull je jos ispao korektan, ja sam siguran da bi Toto na mjestu Hornera rekao Perezu da udje jos jednom u boks i koci Hamiltona po cijenu crne zastave... Ljudi su korektno odradili utrku, pogledala ih sreca i to je to. Isto ko sto je Hamiltona pogledala sreca 2008 godine.
pa zasto nije unlapovao sva vozila, i ovako direktno prekrsio pravila?

a Ham neulazak u box je direktna posljedica utrke u Saudijskoj Arabiji, gdje bi da je sad Ham usao u box Ver ostao vani i utrka bi bila zavrsena pod SC.
na svaki poziv Ham da reaguje inzinjer mu je govorio da ne smiju, ocito znajuci nesto sto mi ne znamo, a sad na kraju vidimo i sta. a to je da bi Masi vukao potez koji ce direktno odluciti ishod.

ali u jednu ruku ok, jer ako je ova legitimna, njom je opravo i sve one "diskutabilne" Mercedesa

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: HalaMadrid i 1 gost.