UBIPITAR je napisao/la: ↑09 dec 2021, 22:33
Brkooo je napisao/la: ↑09 dec 2021, 21:47
Pametinikaddosta je napisao/la: ↑09 dec 2021, 20:46
Treba njima i Nazifu pomoćni prepisati... spomenik dići... ccc to bi otišlo za 100 KM veću ponudu da je imalo ijednu, od trenera do igrača, igrači su igrači, igraju da sebi obezbjede uslove za život u nekih 13-15 godina ako imaju nekog kvaliteta... došlo je vrijeme da ko zna igra za pare a ko ne zna iga za Želju... to je najzalosnije
Nazif je lazovcina, veca lazovcina i od Cerica, medjutim sadasnji igraci nisu zasluzili uvrede, dali su svoj maksimum i to je to. Da je kod nas normalna situacija i da finansijski bolje stojimo, mislim da 97% ovih igraca ne bi bilo u Zelji jer nemaju kvalitet a ova 3 % bi bili maksimalno mozda rezerve..
Bojo i Juricic su prije pocetka sezone kad je kod nas bio totalni haos, odbili ponude drugih klubova. Kad je bilo najteze ostali su i to treba uvijek cijeniti i postovati..
Da se ne lažemo,ova ekipa je dobila 4/5 plata s tim da bi i peta bila da se račun nije blokirao(da ne ulazim u detalje).Zato me malo buni,kad se priča o nekoj borbi za opstanak ili o igračima za koje niko nije čuo,a svi igrali PL izuzev Malića.
Ok, eto nek bude istina da su sad redovne plate, koliko plata iz prosle sezone smo duzni npr. Boji, Juricicu, Mujezinovicu, koliko smo duzni bivsim igracima, pa onda dobavljacima itd?
Kako smo sastavili ekipu za ovu sezonu? Kakav kvalitet ovi trenutni igraci imaju? Budi realan i kreni po pozicijama od golmana do napadaca i rezervnih igraca. Pogledaj njihov individualni kvalitet, klubove gdje su prije igrali i ucinak, ono sto trenutno pruzaju u Zelji, kakav trenutno kvalitet imaju i kakav potencijal imaju pa te nista nece buniti. Druga je stvar ako ti mislis da se umjesto borbe za opstanak sa Benderom, Mufticem, Blazevicem, Kosoricem, Becom, Subasicem itd mogu napadati trofeji..
Tesko je vjerujem svim navijacima, pa i meni licno, prihvatiti to da smo samo malkice bolji od ekipa koje se bore za opstanak. Cak i od takvih ekipa mozemo izgubiti i kuci i u gostima, npr. Posusje nas je igrom razbilo i izdominiralo na Grbavici, Radnik na Grbavici promasio sansu za bar remi nakon greske Kosorica, u gostima protiv Radnika oni u zadnjim sekundama pogadjaju precku, protiv Rudara u gostima Bekric u zadnjim sekundama pogadja za 2:2 a oni bili puno bolji itd. Vise od godinu dana u ligi nismo nikoga dobili u gostima, u ovih 19 kola nismo imali ni 2 pobjede zaredom a nasi najbolji strijelci u 19 kola su zabili pojedinacno po tri gola. Oci krvare gledajuci nase utakmice.
Misljenja sam da cak i u slucaju da se dogovorimo sa investitorom, nama ce trebati vremena i vremena da nesto ozbiljnije napravimo u sportskom dijelu jer bi nam za borbu za trofeje trebali, kvalitetan trener, novi (kvalitetni) igraci, kvalitetan kondicioni trener, sportski direktor itd itd, bukvalno sve sto sad nemamo a za neki normalan klub, pored ciscenja i uredjenja sportskog dijela valja vracati prijasnje dugove, ocistiti klub iznutra, uraditi kompletnu rekonstrukciju omladinskog pogona, iskorijeniti ovaj mrtvi amaterizam koji je usao u sve pore kluba i uspostaviti profesionalizam itd itd..