Postao/la EpateguiHuleteti » 07 dec 2021, 17:23
Ovde je administrator jedini normalan covek, normalan u figurativnom smislu, ne vredjam nikoga, nista pejorativno i prema kome. Jedini se bavi - prezentom. Jedini - ozbiljno razmislja.
Posveti se sebi, svom poslu, man' se medija, "velikih tema", menjaces. Menjaces prvo sebe, svoj svet u svom mikrokosmosu, a potom neprimetno i svet oko sebe. Neces primetiti, ali ce drugi primetiti tebe i takve kao tebe.
Kod nas je vest biznis, a mediji su ga nanjusili i obilato ga eksploatisu. Sa medijima se mogu samo sprdati (pored prikupljanja izvora informacija), da me medij upregne, mobilise, izvuce iz sopstvene zone komfora, ni u ludilu, za cije babe zdravlje? I pri tome ne moras biti oportunista.
E' sad "admin" je rekao i jednu vrlo zanimljivu recenicu na kojoj se mogu postulati ispisati, a poznata je decenijama: "politicari su onaki kakvi su im biraci", parafraziram. Oprecna i gruba skoro pa poslovica i svi cemo se naci sa obe strane u raznim aspektima, za i protiv. A potace nas na razmisljanje kada to targetiranje dodje do svakog pojedinca od nas, pre toga nece, jer je najlakse etiktirati, i sto dalje od sebe (tome nama politicari i najvise sluze, da ih gadjamo blatom zbog licnih frustracija, a oni se slozili s time, pa se ne bave nama, nego sami sobom i svojim privatnim biznisom na funkciji). Dakle, mozemo li se urediti kao drustvo? Dugorocan je proces, a opet mozes urediti - samo sebe. To su ljudi u uredjenijim drustvima shvatili i to im je bio putkokaz. Kod nas je jos uvek kriv, politicar, drugi narod/drzava, komsija ("jer se preko moje grbace obogatio"), drzavni sluzbenik koji samo obavlja svoj posao i drugi. U trazenju odgovora dodje se i do sistema, drustvenog, tj. iskustava kroz koja smo svi kolektivno prolazili. Pa cemo naci opravdanje u tome sto je kod nas vladao komunizam, zona komfora, a na Zapadu kapitalizam, citaj: zavisis sam od sebe.
I onda na kraju dodjemo do te zaista istine: da, mi smo drustvo koje bi se jos uvek najradije uhlebilo u drzavnom aparatu/sluzbi. Tako nas uce od malena, to gledamo, takav nam je obrazovni sistem najposle. Da ne duzim vise, ispisao bih jos (suvisnih) recenica.