Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Nije problem samo u gradovima, da je samo to ne bi ni bilo problema. Sistemsko riješenje treba, što u Bosni nemoguće. I ovo nije problem samo Sarajeva već svih gradova u Bosni.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Pa makar drvo za pocetak. Kakav crni cumur u 21.vijeku jeste li vi normalni? Jos i gume dodajte i top ce biti.
Svaka sedma smrt u BiH je povezana sa zagadjenjm vazduhom zbog mentaliteta jer svi moraju zivjeti u velikom gradu.
Najbolje biti starosjedioc u Sarajevu i loziti gume i ugalj jer jbg valja platiti grijanje. Kako se papci upale u roku 3, 4, sad.
Svirao klavir kad su ostali bili nepismeni, a puno mu 350 maraka struje 

Ne budi bahat i bezobrazan. Ha ya. Ja sutra ako ne budem imao sta da doruckujem, imam puno pravo ukrasti komsiji hranu. Isto kao sto on meni krade zdravlje svaki dan i sto zbog njega kasljem mjesecima jer imam hronicne respiratorne probleme i gusim se kad je zagadjen vazduh. Ipak on nema pare. **** moje zdravlje.
Vjerovatno mu niko ne laska što ima dobra primanja i bezbrižno živi pa dođe ovdje da piša po sirotinji. Bolest je to druže, bolest.VGS je napisao/la: ↑06 dec 2021, 20:44Ne budi bahat i bezobrazan. Ha ya. Ja sutra ako ne budem imao sta da doruckujem, imam puno pravo ukrasti komsiji hranu. Isto kao sto on meni krade zdravlje svaki dan i sto zbog njega kasljem mjesecima jer imam hronicne respiratorne probleme i gusim se kad je zagadjen vazduh. Ipak on nema pare. **** moje zdravlje.
Vom Jäger zum Gejagten
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mislim da se problem adresira na pogrešnu adresu. Niko ne želi ložiti ugalj i ćumur, svi da se griju na struju ali nisu svi u toj mogućnosti. Kao što sam rekao sistemsko riješenje treba, ne može se reći samo e od sljedeće zime nema ložiti to i to već samo ovo i sve na tom da stane. Niti ljudi mogu tek tako mijenjati mjesto stanovanja a i to neće riješiti problem jer će samo nastaviti ložiti što je i do sad ali na drugoj lokaciji.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ko 'vi'? Ja ugalj u životu nisam ubacio u peć ali ne možeš ti sad nekome ko živi od prvog do prvog reći 'Čuj, mi tebi sad zabranjujemo da ložiš ugalj, snađi se šta nas briga'. I to nisu ljudi koji žive striktno u gradu. Čak naprotiv.
ZeDo Kanton je počeo sa nekim energetskim planom zamjene peći na ugalj sa onim na pelet po školama. I to je proces koji će potrajati i koji košta. U KSu nemam pojma radi li se išta po tom pitanju.
41:34
To niti moze niti ce se desiti tako brzo. Taj ko bi preko noci mjenjao tako radikalno je ocigledno zaluto ovdje i nema osjecaja kako ljudi zive i koliko ih ima koji zive na ivici.
Pa neces doci i reci od sutra il od sljedece godine nema vise lozenja raznog smeca. Fino dadnes rok 5 godina, dadnes razne poticaje i ko ne moze ispostovat norme uvijek ima alternativu.
Kakvih sve ovdje ima ljudi na forumu strasno.
Ako imaju makar vise od 23+ godine, kakva im je pametan i zrelost.
Hrasno, Hrasno brdo, Aneks, Pa do Mojmila samo s ove strane a da ne govorim od Pofalica pa do Rajlovca da barem 70% raje koja uzivi u kucama MINIMUM koristi makar 1 tonu čumura, Minimum.
Fakat ne kontam ovu raju sta pisu..koji kompleksasi.
Ljudi koji zaradjuju oko 1500 jedva se skrpe od 1 do 1.
Mozda vi zivite u Bosmalu pored mene pa placate full grijanje od 600km evo vidim.
Fakat kakvih kompleksasa sve zivi.
Ljudi rade ko doktori, oftalmozi pa loze kuci drva i cumur.
Ako imaju makar vise od 23+ godine, kakva im je pametan i zrelost.
Hrasno, Hrasno brdo, Aneks, Pa do Mojmila samo s ove strane a da ne govorim od Pofalica pa do Rajlovca da barem 70% raje koja uzivi u kucama MINIMUM koristi makar 1 tonu čumura, Minimum.
Fakat ne kontam ovu raju sta pisu..koji kompleksasi.
Ljudi koji zaradjuju oko 1500 jedva se skrpe od 1 do 1.
Mozda vi zivite u Bosmalu pored mene pa placate full grijanje od 600km evo vidim.
Fakat kakvih kompleksasa sve zivi.
Ljudi rade ko doktori, oftalmozi pa loze kuci drva i cumur.
Nadovezujem se na post gdje se kaze zabrana prodaje uglja ili cega vec, to nije sistemski niti je neki plan niti je spomenut poticaj.
Izvini,ma jest bilo spominjano na sjednici Skupstine Kantona Sa
Predlagao je Damir Marjanovic prosle godine u septembru ali je trenutno" na cekanju" dok prodje pandemija virusa.
Ne obracaj paznju na tog defosa Damira. Lik je zesca ubleha. I kao "strucnjak" i kao pokusaj politicara.
Predavao mi je Analitiku mladjeg rodjaku.TheChief je napisao/la: ↑06 dec 2021, 21:21Ne obracaj paznju na tog defosa Damira. Lik je zesca ubleha. I kao "strucnjak" i kao pokusaj politicara.
Mislim vrhunski profesor..experet u genetici..rijedak nas strucnjak..samo pomalo nema veze s realnoscu koliko obican svijet zivi.
On ima Posteno zaradjenih 20.000 mjesecno i to bez komisija mentorstva i gostujucih predavanja.
Takve strukture stanovnistva mislim da nema ni 5% u Kantonu Sarajevo.
Jebote meni ujna sudija kantonalnog suda, pa ljudi loze drva i cumur preskupo im na struju ili plin, ne furam fkt.
Jedino je BiH sa najmanjom industrijom u europi uspijela postići zagadenje kao da nas je 80M sa top industrijom
Nemas kesha za auto, auto ti potrebno jer prelazis velike razdaljine, ukrades auto. REZULTAT: ROBIJA
Nemas kesha za hranu, ukrades hranu da bi prezivio. REZULTAT: ROBIJA
Nemas kesha za normalno grijanje kuce pa makar i na drva. Zagadis cijeli grad. Pridoneses da je svaki treci covjek Kantona Sarajevo hronicni bolesnik, da smo drugi u svijetu po smrtnosti od covida. RAZBOLIS svoju i tudju DJECU i razvijes im hronicne bolesti koje nose DECENIJAMA kroz zivot.
ZNACI UKRADES ZDRAVLJE DRUGIMA. Rezultat: Sram vas bilo, mi smo sirotinja.
Nemas kesha za hranu, ukrades hranu da bi prezivio. REZULTAT: ROBIJA
Nemas kesha za normalno grijanje kuce pa makar i na drva. Zagadis cijeli grad. Pridoneses da je svaki treci covjek Kantona Sarajevo hronicni bolesnik, da smo drugi u svijetu po smrtnosti od covida. RAZBOLIS svoju i tudju DJECU i razvijes im hronicne bolesti koje nose DECENIJAMA kroz zivot.
ZNACI UKRADES ZDRAVLJE DRUGIMA. Rezultat: Sram vas bilo, mi smo sirotinja.
Zadnja izmjena: VGS, dana/u 06 dec 2021, 22:09, ukupno mijenjano 1 put.
pa sta bi ovo s kraljicama sokajolicnikola je napisao/la: ↑06 dec 2021, 16:37šta vi više volite: teniski reket il rukometnu loptu?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Logicno da ne moze nista preko noci ali i mi smo donekle krivi za to. Bruku raje koja moze priustiti normalno grijanje ali i dalje lozi. Ogromne su to cifre za neku masovnu subvenciju svima za prelazak. Evo prvi komsija, papak prve klase. Lozi drva a ima kucu na 3 sprata, napucana top. 3 auta u garazi vrijednosti minimum 50 hiljada maraka i sta on uradi ovo ljeto? Umjesto da razvede grijanje, kupi cetverotockas od 10000 maraka i nastavlja loziti drva. Btw jos ode svaki vikend i negdje ilegalno nasjece drva na selu i dovuce u prikolici haha.
Blizak clan porodice tj bracni par, imaju razvedeno grijanje i loze UGALJ. Da ustede koju marku iako mogu priustiti. Skoro svaka kuca ima minimum jedno auto a nema grijanje ili fasadu. Jbg, mi smo sirotinja. Jest ali mentalna.
Blizak clan porodice tj bracni par, imaju razvedeno grijanje i loze UGALJ. Da ustede koju marku iako mogu priustiti. Skoro svaka kuca ima minimum jedno auto a nema grijanje ili fasadu. Jbg, mi smo sirotinja. Jest ali mentalna.
-
- Kontakt:
StevieG8 je napisao/la: ↑06 dec 2021, 22:07pa sta bi ovo s kraljicama sokajolicnikola je napisao/la: ↑06 dec 2021, 16:37šta vi više volite: teniski reket il rukometnu loptu?

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google [Bot] i 27 gostiju.