Premijer liga BiH - aktuelno
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Kosevo je obicni lavor, stadion kakav postoji jos mozda u Sjevernoj Koreji, neodrzavan, pun fekalija, zaostao u vremenu i prostoru. Da postoji neko pametan pa da ga minira i napravi stadion kapaciteta 5.000, dovoljno kakvu posjetu ima Fk Sarajevo
🔹
Kosevo je lavor kakvi postoje u dvije trcine drzava Evrope.Standardan stadion kakvi su se gradili svugdje dok nisu poceli izbacivati atletske staze pri projektima.
Kod nas nije rijedak slucaj da ljudi ne znaju normalno ocistiti snijeg sjecam se prije 3 godine na Gradskom u BL nesposobna uprava odlucila da cisti snijeg nekim traktorima bagerima, cime vec i na kraju brazde,oranica na terenu.Bila i ona fotosopirana slika kako gradonacelnik okopava luk.
Jednostavno bolje nekad pustiti 50ak dobrovoljnih navijaca kojima je klub sve u zivotu da lopatama izbace snijeg.Bolje nego ovo
Kod nas nije rijedak slucaj da ljudi ne znaju normalno ocistiti snijeg sjecam se prije 3 godine na Gradskom u BL nesposobna uprava odlucila da cisti snijeg nekim traktorima bagerima, cime vec i na kraju brazde,oranica na terenu.Bila i ona fotosopirana slika kako gradonacelnik okopava luk.
Jednostavno bolje nekad pustiti 50ak dobrovoljnih navijaca kojima je klub sve u zivotu da lopatama izbace snijeg.Bolje nego ovo
" "!
1926
1926
-
- Kontakt:
Sve dok razmišljamo na način da onaj ko upravlja savezima, agencijama, fondovima i budzetima nama nesto daje, da je to sadaka i sl a ne naš novac koji nama pripada u ovoj državi neće biti napretka.Simpatizer je napisao/la: ↑05 dec 2021, 09:27Naravno da se ceka Vicina sadaka. Nebitno je cije su pare, bitno je ko upravlja njima.
Dakle, ljudi u klubovima (ukljucujuci i vaseg kamiondziju), cekaju milost nadleznih.
A teren u Bijeljini nije nista gori od onog na Tusnju.
Tvojom logikom ako ti gazda da platu to je sadaka, jer on upravlja novcem nije bitno sto tebi to svakako pripada. Ako se iz budžeta napravi ulica u kojoj živiš to je sadaka jer budzetom upravlja premijer, ministar i sl. Pa nije dao care iz svog džepa. On samo služi da to rasporedi po prioritetima i nista drugo. Njegove zasluge su minimalne a daleko od toga da je to sadaka koju ti daje.
Nisam spominjao teren u BN, već ovaj nas u TZ. Nazalost javno vlasništvo pa su investicije misaona imenica. Nije da "kamiondzija" ne bi to do sad uradio.
- Simpatizer
- Kontakt:
Ja pisem o realnoj situaciji u kojoj zivimo poslije rata, a vala i prije rata nije to bilo mnogo drugacije.
Sa druge strane, ti pises o nekom imaginarnom, idealnom drustvu...da ne kazem utopiji.
Ovo za teren je moja greska, nisam vidio da igrate kuci.
Sa druge strane, ti pises o nekom imaginarnom, idealnom drustvu...da ne kazem utopiji.
HAJ FAJV
-
- Kontakt:
Na kakvo miniranje ti pozivas, teroristo?PatriceKwedi je napisao/la: ↑05 dec 2021, 09:58Kosevo je obicni lavor, stadion kakav postoji jos mozda u Sjevernoj Koreji, neodrzavan, pun fekalija, zaostao u vremenu i prostoru. Da postoji neko pametan pa da ga minira i napravi stadion kapaciteta 5.000, dovoljno kakvu posjetu ima Fk Sarajevo
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
-
- Kontakt:
Ajmo to gledati ovako. Pretpostavimo da si iz BL. EU fondovi dali novac gradu da popravi nekolicinu ulica u BL. Draško se odluči, između ostalih, i za tvoju. Je li to on tebi dao sadaku? Jesi li mozda ti trebao da izađes i popravljaš ulicu za nešto sto je drugi već dao pare? Da li smatraš da si dužan na neki način Drašku sto je tuđi novac usmjerio tamo gdje je i namjenjen? Osjećaš li se da si primio sadaku?Simpatizer je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:02Ja pisem o realnoj situaciji u kojoj zivimo poslije rata, a vala i prije rata nije to bilo mnogo drugacije.
Ako ovo ne kontaš ili si neki dječak, ili si malouman ili si toliko ispranog mozga od politicara i sistema da ovo ne dopire do tebe.
Nije mi namjera da te uvrijedim, ali ne vidim sta bi drugo moglo biti.
Čestitke Rođeni, više nego zasluženo.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
100%, hvala njima što su se potrudili i očistili ali su ga totalno sjebali jučer, sreća pa je samo jednom.Demi je napisao/la: ↑05 dec 2021, 10:46Kosevo je lavor kakvi postoje u dvije trcine drzava Evrope.Standardan stadion kakvi su se gradili svugdje dok nisu poceli izbacivati atletske staze pri projektima.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Simpatizer
- Kontakt:
Ti si izgleda malo sporiji, pa ne razumijes da ti tupis jedno a ja pisem o drugom.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:09Ajmo to gledati ovako. Pretpostavimo da si iz BL. EU fondovi dali novac gradu da popravi nekolicinu ulica u BL. Draško se odluči, između ostalih, i za tvoju. Je li to on tebi dao sadaku? Jesi li mozda ti trebao da izađes i popravljaš ulicu za nešto sto je drugi već dao pare? Da li smatraš da si dužan na neki način Drašku sto je tuđi novac usmjerio tamo gdje je i namjenjen? Osjećaš li se da si primio sadaku?Simpatizer je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:02Ja pisem o realnoj situaciji u kojoj zivimo poslije rata, a vala i prije rata nije to bilo mnogo drugacije.
Ako ovo ne kontaš ili si neki dječak, ili si malouman ili si toliko ispranog mozga od politicara i sistema da ovo ne dopire do tebe.
Onaj ko je na funkciji je bog i batina, bez obzira da li rukuje nasim ili parama EU fondova. To je danas tako, a ti mozes da crknes pisuci da to ne treba biti tako. Naravno da ne treba, ali jeste stvarnost koju zivimo.
Nemoj da opet moram crtati i nemoj biti gluperda kao tvoj kolega elvirbaljic, a njega sam blokirao jer je imbecil i nemam zelju da citam idiotarije.
HAJ FAJV
-
- Kontakt:
Ja se vraćam na početak i kažem sve dok tako razmišljamo neće biti napretka. Oni će se još vise uobraziti i biti još bahatiji.Simpatizer je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:17Ti si izgleda malo sporiji, pa ne razumijes da ti tupis jedno a ja pisem o drugom.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:09Ajmo to gledati ovako. Pretpostavimo da si iz BL. EU fondovi dali novac gradu da popravi nekolicinu ulica u BL. Draško se odluči, između ostalih, i za tvoju. Je li to on tebi dao sadaku? Jesi li mozda ti trebao da izađes i popravljaš ulicu za nešto sto je drugi već dao pare? Da li smatraš da si dužan na neki način Drašku sto je tuđi novac usmjerio tamo gdje je i namjenjen? Osjećaš li se da si primio sadaku?Simpatizer je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:02Ja pisem o realnoj situaciji u kojoj zivimo poslije rata, a vala i prije rata nije to bilo mnogo drugacije.
Onaj ko je na funkciji je bog i batina, bez obzira da li rukuje nasim ili parama EU fondova. To je danas tako, a ti mozes crknes pisuci da to ne treba biti tako. Naravno da ne treba, ali jeste stvarnost koju zivimo.
Nemoj da opet moram crtati i nemoj biti gluperda kao tvoj kolega elvirbaljic, a njega sam blokirao jer je imbecil i nemam zelju da citam idiotarije.
Mi svakodnevno moramo vršiti pritisak, prozivati ih i pozivati na odgovornost. Gradonačelnike, ministre, premijere, predsjednike saveza, direktore i sl da su oni naši predstavnici i da moraju da nam odgovaraju. A ne da se našim novcima bahate i smatraju da nam daju sadaku. Mi se prvi moramo promijeniti pa će onda i oni.
Stoga teren na Tušnju ja ne smatram Vicinom sadakom, nego obavezom. Teren na kojem igraju dva stabilna premijerligasa mora biti u mnogo boljim uslovima. A za to pare imamo obezbijeđene.
Ne samo da to nije njegova sadaka, nego možemo reci da je nesposoban jer to do sad nije uradio, da ne idem do te mjere da je korumpiran i da mozda ucjenjuje nesto preko tog terena ili čeka nekog svog ko će praviti pa da hajruje koju marku.
- Simpatizer
- Kontakt:
Pa naravno da je korumpiran, kao i gomila istih prije njega, oko njega, poslije njega...
Poenta je da trenutno on odlucuje sta i kako sa parama.
HAJ FAJV
Nesto kontam jel razmislja iko o tome da krenemo sa Skandinavskim kalendarom lige.
Mislim da bi to bio pun pogodak jer ova nestvarna zimska pauza totalno unistava I igrace I klubove.
Prvo vecina prvenstva bi se igrala ljeti i tereni bi bili puno bolji za igru.
Drugo u jeku sezone bi igrali Europska takmicenja i nebi morali dostizati tu neku optimal formu.
Trece raja bi puno vise pratila ovu ligu ljeti dok su stadioni kolko toliko u regularnim uvijetima.
Trece lakse bi bilo podnijeti rekonstrukcije stadiona koje slijede ako uopste slijede kako savez najavljuje
Mislim da bi to bio pun pogodak jer ova nestvarna zimska pauza totalno unistava I igrace I klubove.
Drugo u jeku sezone bi igrali Europska takmicenja i nebi morali dostizati tu neku optimal formu.
Trece raja bi puno vise pratila ovu ligu ljeti dok su stadioni kolko toliko u regularnim uvijetima.
Trece lakse bi bilo podnijeti rekonstrukcije stadiona koje slijede ako uopste slijede kako savez najavljuje
Bit ćeš opet prvak čest 1946
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
-
- Kontakt:
To je naš problem. Sto mi kazemo i prije njeg su bili lopovi pa neka je i on. Umjesto da biramo bolje, odgovornije mi se odlučujemo za iste ili još gore. Ako je na redu po nacionalnom ključu (sto mi je u sportu totalno besmisleno) da neko iz vašeg entiteta bude na čelu, pa eto neka bude. Ali vjerujem da imate sposobnijeg, pravednijeg i postenijeg sporskog radnika od njeg.Simpatizer je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:28Pa naravno da je korumpiran, kao i gomila istih prije njega, oko njega, poslije njega...
To je razlika našeg mentaliteta i zapadnog drustva. Zato smo tu gdje jesmo u svim segmentima pa i u sportu.
Nažalost gledamo samo svoje sitne interese i podređujemo ih ispred javnog i dugoročnog interesa. Većini u državi je dobar neko od koga mogu dobiti simboličnu kratkotrajnu korist zarad dugoročnog općeg dobra. Tacnije jeftina smo roba.
-
- Kontakt:
Bila bi to dobra ideja ali da se prvenstvo završi maksimalno u oktobru. Igrati finiš sezone i odlučujuća kola u novembru/decembru na ovakvoj infrastrukturi izgubilo bi svaku regularnost takmicenja. Možeš misliti prvaka u decembaru odlučuju zadnja dva kola. Neko igra u BN, TZ, Koševu ili nedaj Bože ko proslo kolo u Prijedoru. Cirkusadem993 je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:34Nesto kontam jel razmislja iko o tome da krenemo sa Skandinavskim kalendarom lige.
Pa mislim da bi vrijedilo istrpiti godinu dvije dok se ne steknu uslovi odnosno dok se ne renovira tih 5-6 travnjaka koje najavljuju.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:38Bila bi to dobra ideja ali da se prvenstvo završi maksimalno u oktobru. Igrati finiš sezone i odlučujuća kola u novembru/decembru na ovakvoj infrastrukturi izgubilo bi svaku regularnost takmicenja. Možeš misliti prvaka u decembaru odlučuju zadnja dva kola. Neko igra u BN, TZ, Koševu ili nedaj Bože ko proslo kolo u Prijedoru. Cirkusadem993 je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:34Nesto kontam jel razmislja iko o tome da krenemo sa Skandinavskim kalendarom lige.
Po meni definitivno treba razmisljat o ovome modelu jer klima nam je takva da bi nam pomeni puno vise ovaj drugi model odgovarao uz par obnoljenih travnjaka mogli bi u Decemberu zavrsavat ligu kao Norveska I Svedska.
Ne znam nisam pametan al mnoge stvari u nasem fudbalu ne funkcionisu pogotove klubskom I treba ozbiljno strateski pocet razmisljat kako ga unaprijedit i to pod hitno, al tesko sa ovim uhljebima u savezu.
Bit ćeš opet prvak čest 1946
-
- Kontakt:
Stadion se minira, odnosno srusi i na istom mjestu se napravi moderniji stadion manjeg kapaciteta. Ako u rodbini imas Sirijaca, nismo svi takvi. Hvala na paznji.killafrommanilla je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:06Na kakvo miniranje ti pozivas, teroristo?PatriceKwedi je napisao/la: ↑05 dec 2021, 09:58Kosevo je obicni lavor, stadion kakav postoji jos mozda u Sjevernoj Koreji, neodrzavan, pun fekalija, zaostao u vremenu i prostoru. Da postoji neko pametan pa da ga minira i napravi stadion kapaciteta 5.000, dovoljno kakvu posjetu ima Fk Sarajevo
🔹
-
- Kontakt:
Ne mozes njemu objasniti, on je naučio na sistem "duduka" jer rs tako funkcioniše. Naučio ih da se za sve pita, sve odjedjuje, djeli kako hoce i kome hoce. Posto je vico u srodstvu sa dudukom on misli da tako treba i savez da funkcioniše. Tvrditi da je to vicina milostinja, da se njemu treba za nesto zahvaliti moze samo kreten. Nijedan predsjednik saveza nije veci i bitniji od saveza, da je sreće kao sto nije, kriminalac ne bi nikad ni bio na celu saveza.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:24Ja se vraćam na početak i kažem sve dok tako razmišljamo neće biti napretka. Oni će se još vise uobraziti i biti još bahatiji.Simpatizer je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:17Ti si izgleda malo sporiji, pa ne razumijes da ti tupis jedno a ja pisem o drugom.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:09
Ajmo to gledati ovako. Pretpostavimo da si iz BL. EU fondovi dali novac gradu da popravi nekolicinu ulica u BL. Draško se odluči, između ostalih, i za tvoju. Je li to on tebi dao sadaku? Jesi li mozda ti trebao da izađes i popravljaš ulicu za nešto sto je drugi već dao pare? Da li smatraš da si dužan na neki način Drašku sto je tuđi novac usmjerio tamo gdje je i namjenjen? Osjećaš li se da si primio sadaku?
Onaj ko je na funkciji je bog i batina, bez obzira da li rukuje nasim ili parama EU fondova. To je danas tako, a ti mozes crknes pisuci da to ne treba biti tako. Naravno da ne treba, ali jeste stvarnost koju zivimo.
Mi svakodnevno moramo vršiti pritisak, prozivati ih i pozivati na odgovornost. Gradonačelnike, ministre, premijere, predsjednike saveza, direktore i sl da su oni naši predstavnici i da moraju da nam odgovaraju. A ne da se našim novcima bahate i smatraju da nam daju sadaku. Mi se prvi moramo promijeniti pa će onda i oni.
Stoga teren na Tušnju ja ne smatram Vicinom sadakom, nego obavezom. Teren na kojem igraju dva stabilna premijerligasa mora biti u mnogo boljim uslovima. A za to pare imamo obezbijeđene.
Ne samo da to nije njegova sadaka, nego možemo reci da je nesposoban jer to do sad nije uradio, da ne idem do te mjere da je korumpiran i da mozda ucjenjuje nesto preko tog terena ili čeka nekog svog ko će praviti pa da hajruje koju marku.
Tuzla City / Sloga Simin Han
-
- Kontakt:
Da nešto treba mijenjati, treba. Tu se apsolutno slažemo.adem993 je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:50Pa mislim da bi vrijedilo istrpiti godinu dvije dok se ne steknu uslovi odnosno dok se ne renovira tih 5-6 travnjaka koje najavljuju.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:38Bila bi to dobra ideja ali da se prvenstvo završi maksimalno u oktobru. Igrati finiš sezone i odlučujuća kola u novembru/decembru na ovakvoj infrastrukturi izgubilo bi svaku regularnost takmicenja. Možeš misliti prvaka u decembaru odlučuju zadnja dva kola. Neko igra u BN, TZ, Koševu ili nedaj Bože ko proslo kolo u Prijedoru. Cirkusadem993 je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:34Nesto kontam jel razmislja iko o tome da krenemo sa Skandinavskim kalendarom lige.
Po meni definitivno treba razmisljat o ovome modelu jer klima nam je takva da bi nam pomeni puno vise ovaj drugi model odgovarao uz par obnoljenih travnjaka mogli bi u Decemberu zavrsavat ligu kao Norveska I Svedska.
Ne znam nisam pametan al mnoge stvari u nasem fudbalu ne funkcionisu pogotove klubskom I treba ozbiljno strateski pocet razmisljat kako ga unaprijedit i to pod hitno, al tesko sa ovim uhljebima u savezu.
Treba prvo krenuti u one stvari koje su realnije, koje imaju osnovu i finansijsku kontrukciju.
Npr ovi tereni. Sredstva su tu, terenei su tu znači samo treba uvesti izvođača u posao i to je to.
Na proljeće 3, na ljeto/jesen jos 3 i sto prije i ostale.
Samo kod nas je vjerovatno zastoj oko izvođača zbog poznatog bh IMT pravila. Jer drugi razlog bar za Tušanj nema.
-
- Kontakt:
Baš tako. Uz njega kao takvog dodaj dva tri "naša" koje je lako kupiti za stolicu ili šaku maraka, prodane duše, dobijemo to što sada imamo. Opstrukcije, kočnice i sta sve ne pa čak i za stvari za koje su sredstva obezbijeđena i koje su već trebale biti realizovane.elvirbaljic je napisao/la: ↑05 dec 2021, 12:09Ne mozes njemu objasniti, on je naučio na sistem "duduka" jer rs tako funkcioniše. Naučio ih da se za sve pita, sve odjedjuje, djeli kako hoce i kome hoce. Posto je vico u srodstvu sa dudukom on misli da tako treba i savez da funkcioniše. Tvrditi da je to vicina milostinja, da se njemu treba za nesto zahvaliti moze samo kreten. Nijedan predsjednik saveza nije veci i bitniji od saveza, da je sreće kao sto nije, kriminalac ne bi nikad ni bio na celu saveza.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:24Ja se vraćam na početak i kažem sve dok tako razmišljamo neće biti napretka. Oni će se još vise uobraziti i biti još bahatiji.Simpatizer je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:17
Ti si izgleda malo sporiji, pa ne razumijes da ti tupis jedno a ja pisem o drugom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.