Postao/la GalileoGalilei » 03 dec 2021, 16:34
Prije svega, morate shvatiti da smo svi različiti. Nekome je doživljaj ostati gledati United i Ronalda, nekome je doživljaj otići skijati, popiti kafu na planini, neko pak živi da ode na Koševo, nebitno kakvi vremenski uslovi i situacija u i oko kluba bila. Tim ljudima lično skidam kapu. Kao što rekoh gore, apsolutno razumijem i ove druge, koji imaju prećih stvari, samo naravno onda su oni simpatizeri, a ne navijači.
Druga stvar.. Uzmite recimo jednog čovjeka, prosječnog građanina, muža i oca. Pogine čovjek na poslu 5-6 dana u sedmici. Ebe ga šef, ebu ga problemi, ebe ga životni standard, ebe ga besparica, milion nekih stvari na pameti. Šta je tom čovjeku onda ispušni ventil? Živi za taj jedan dan da ode negdje s familijom, prijateljima, da se provede koji sat. Eventualno, kad se vrati pogleda neku tekmu na TV-u. Šta sad, treba psovati nekog ko je takav? Treba mu psovati što neće jadnik da protrači pola dana da ide gledati mrcvarenje po terenu od raznoraznih analfabeta, koji su plaćeni premasno za ono što znaju. Debilno, najblaže rečeno.
Ne znam koja je prosječna starost ljudi ovdje na forumu, ali shvatite već jednom da ljudi imaju pregršt briga i sekiracija. Potpuno razumijem ljude koji su digli ruke od našeg fudbala i koji povremeno nešto uprate, jer hajde što te handri sve živo, nego još sebi moraš kidati živce zbog amaterizma.
Opet se ponavljamo, ali moramo.. Amaterska je liga, nemamo infrastrukturu, nemamo terene, nemamo uslovne stadione, nemamo kvalitetne igrače, nemamo kvalitetne trenere, mlohava igra svake ekipe u ligi osim Zrinjskog, jad na tribinama u vidu stoke kao u lištici. Znači, nije stvar marketinga, jer kod nas je marketing više nepotreban, mi imamo mnoštvo drugih problema kao društvo u ovoj usrranoj zemlji. Na sve to dodajmo i masovno iseljavanje stanovništva.
Da me pogrešno neko ne shvati, ja bih najviše volio da svaku tekmu bude 10 milja, ali treba biti realan. Ja ne mogu kriviti ljude što ne dolaze, a gore sam naveo razloge. Isto tako, ne uzdižem sebe, jer ni ja nisam najredovniji na Koševu, što zbog posla, što zbog drugih stvari. Samo kažem da razumijem svačiju perspektivu, a pljuvati nekoga jer eto nije tu na tribini je nonsense. E druga stvar je da taj neko palamudi i busa se kako je najjači navijač, a tribine ga vide samo kad su evropske tekme, to je već presseravanje i takve treba podyebavati.
Ne vjerujem da Željo ima bolju posjećenost samo zbog stadiona. Vjerniji su i to treba priznati.