FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
35
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
38
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 250

f0rest1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la f0rest1946 » 03 dec 2021, 15:47

obrijanopile je napisao/la:
03 dec 2021, 15:32
f0rest1946 je napisao/la:
03 dec 2021, 15:20
umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
03 dec 2021, 15:18
Niste mi jasni vi što mislite da odlaskom na Koševo podržavate Sablića ili Kurdića, a ne FKS.
Clanska je uplacena davno brate, tako podrzavam klub.

A ovog debila na klupi nmg smislit :wave:
Nisi ti nikakav navijac, ti zbog Sablica nećeš doći na utakmicu, nisi ti ni dolazio... Čisto sumnjam da imaš, običnu kartu, a kamo li člansku...
https://ibb.co/vHQ2s3f

I ne pametuj, ima svako svoje razloge zbog cega ne dolazi na utakmice.
Zadnja izmjena: f0rest1946, dana/u 03 dec 2021, 15:50, ukupno mijenjano 2 puta.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 dec 2021, 15:47

Ja sebe smatram budalom jer dolazim na svaku tekmu, al razumijem i ljude koji nece da gledaju ovo sr.anje od igre. Fudbal je nekim ljudima predstava, a trenutno nemaju sta vidjet. Kao da tvoj omiljeni reziser izbaci film koji nije ni za qrca, cijena karte u kinu 20 KM, logicno da neces otic, jbg. Nekidan sam pisao, ja na tekme dolazim da se ispricam s rajom, zezamo se, pratim rezultate engleza, eventualno popijem kafu od onog lika sto hoda po tribini, i tjt. Prati se i fudbal, naravno, al sta se trenutno ima vidjet na Kosevu?
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 03 dec 2021, 15:52

03 dec 2021, 15:38

Nisi ti nikakav navijac, ti zbog Sablica nećeš doći na utakmicu, nisi ti ni dolazio... Čisto sumnjam da imaš, običnu kartu, a kamo li člansku...
Dobro dobit ces sliku u privatnoj poruci, islo se cak i na gostovanja.

Onda nije niko navijac naseg kluba cim nas ima po 500 na stadionu , ocigledno nesto nije uredu :bih:
Pa to je najveća sramota da nesto mi očekujemo, a podržavamo klub tako što nas dodje 500 na utakmicu.
Sve nam smeta od vremena pa do ekonoma, ako nam to ne odgovara onda nećemo doći na utakmicu.
Kakav je to protest? Pogledajmo komsilul, u goroj su situaciji od nas, a skoro svaku utakmicu ih je više nego nas.
Mi smo previše razmaženi. Bojimo se kise, snijega, sunca a vjetra da ne pisem...
Lako je naći razlog zbog kojeg nećeš doći, nadji razlog da dodjes...
Evo i oni tebe selame!

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 03 dec 2021, 15:55

03 dec 2021, 15:52

Onda nije niko navijac naseg kluba cim nas ima po 500 na stadionu , ocigledno nesto nije uredu :bih:
Pa to je najveća sramota da nesto mi očekujemo, a podržavamo klub tako što nas dodje 500 na utakmicu.
Sve nam smeta od vremena pa do ekonoma, ako nam to ne odgovara onda nećemo doći na utakmicu.
Kakav je to protest? Pogledajmo komsilul, u goroj su situaciji od nas, a skoro svaku utakmicu ih je više nego nas.
Mi smo previše razmaženi. Bojimo se kise, snijega, sunca a vjetra da ne pisem...
Navijaci Zeljeznicara imaju lijep stadion i može se dovesti i familija i svašta nešto i uživaš gledati utakmicu bez obzira na kvalitet i to je jedini razlog što ih dolazi više da ne pricam o gradskom prijevozu i što im je bliže..
Kod nas hajde što imamo katastrofalnu sezonu vec što imaš katastrofalan stadion.

I u konacnici vrijedi dodati ne voli se klub dovoljno i po tome smo na samom dnu i dokazali smo to više puta kroz raznorazne akcije.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 03 dec 2021, 15:57

03 dec 2021, 15:47

Pa ovo je još veća sramota. Ja da sam na tvom mjestu pokrio bih se ušima.
To sto ti imas clansku ne znaci ništa, osim da si član. Da li si navijac? E, to se zapitaj... Ja znam momke sa sjevera koji svaku put kupe kartu, a nisu članovi i svaku su utakmicu tu. E, to je navijac. Clanska je podrška klubi i cijenim, ali dolazak na stadion je dokaz da si navijac. U svim slovima. Po tebi treba da dolazimo samo kada se borimo za titulu, a čim nismo u toj borbi ne treba da budemo na Hasetu... Nidje veze
Evo i oni tebe selame!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 dec 2021, 15:58

U komsiluku se desava nesta drugo, euforija radi sto godina kluba, potrefila se jaka generacija grupe... Plus oni "50-50" navijaci mogu doci jer uvijek imaju suhu stolicu i krov nad glavom.
Nas mentalitet je cudan, kad voda do grla dodje svi se dignu. Sjetite se Slobode i Veleza u cvajti, imali bolju posjetu nego 80% premijerligasa. Pa KK Bosna, kad su bili pred gasenjem punila se skenderija k'o na NBA ligi.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 03 dec 2021, 15:59

napoleon72 je napisao/la:
Ja sebe smatram budalom jer dolazim na svaku tekmu, al razumijem i ljude koji nece da gledaju ovo sr.anje od igre. Fudbal je nekim ljudima predstava, a trenutno nemaju sta vidjet. Kao da tvoj omiljeni reziser izbaci film koji nije ni za qrca, cijena karte u kinu 20 KM, logicno da neces otic, jbg. Nekidan sam pisao, ja na tekme dolazim da se ispricam s rajom, zezamo se, pratim rezultate engleza, eventualno popijem kafu od onog lika sto hoda po tribini, i tjt. Prati se i fudbal, naravno, al sta se trenutno ima vidjet na Kosevu?
Također, ne podržavam, ali u potpunosti razumijem ljude koji se odluče ostati u toplom domu ili otići recimo na planinu s familijom ili rajom.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 03 dec 2021, 16:02

90minut je napisao/la:
03 dec 2021, 15:55

Navijaci Zeljeznicara imaju lijep stadion i može se dovesti i familija i svašta nešto i uživaš gledati utakmicu bez obzira na kvalitet i to je jedini razlog što ih dolazi više da ne pricam o gradskom prijevozu i što im je bliže..
Kod nas hajde što imamo katastrofalnu sezonu vec što imaš katastrofalan stadion.

I u konacnici vrijedi dodati ne voli se klub dovoljno i po tome smo na samom dnu i dokazali smo to više puta kroz raznorazne akcije.
Slazem se sa svim sto si napisao... Ja znam sve likove koji su na istoku, gdje ja sjedim. I kada nam je išlo, i kada nije. Od Šekca pa do profe...
P.S I sutra ću, ako Bog da, biti na zapadu, a ovima kojima je hladno, i u čudu su što je u decembru snijeg, ne valja im trener mogu piskarati po forumu i gledati u toplom domu. Ali onda nemoj brate pametovati
Zadnja izmjena: obrijanopile, dana/u 03 dec 2021, 16:08, ukupno mijenjano 2 puta.
Evo i oni tebe selame!

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 03 dec 2021, 16:06

90minut je napisao/la:

Najgluplji moguci razlog i izgovor, presmijesno. Eto na grbavici stolice griju dupe i doceka te hamburger, kola i milka, a mi do koseva moramo doci avionom, helikopterom, paraglajderom jer **** daleko je bas. Radije kazes necu da dodjem na utakmicu (ne kazem za tebe licno) jer nemam sta da vidim na terenu nego ove nebuloze daleko stadion, grbavica ljepsa blabla
1946-1987

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 03 dec 2021, 16:07

Istina je to 100 godina kluba i loženje između sebe da dolaze na utakmice DODAJTE i ovo niko od njih nije ocekivao da ce imati šanse za evropu!

Bukvalno vlada umjerena euforija isto..

Leo to je cinjenica šta da ti kazem tako razmišlja ogromna vecina raje..
Ja sam drugo meni pješke do koševa treba pola sata u vrh glave i navika mi je dolaziti na koševo bukvalno navika nije više ni ljubav toliko koliko je navika.
Zadnja izmjena: 90minut, dana/u 03 dec 2021, 16:09, ukupno mijenjano 1 put.

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 03 dec 2021, 16:08

03 dec 2021, 15:57

Pa ovo je još veća sramota. Ja da sam na tvom mjestu pokrio bih se ušima.
To sto ti imas clansku ne znaci ništa, osim da si član. Da li si navijac? E, to se zapitaj... Ja znam momke sa sjevera koji svaku put kupe kartu, a nisu članovi i svaku su utakmicu tu. E, to je navijac. Clanska je podrška klubi i cijenim, ali dolazak na stadion je dokaz da si navijac. U svim slovima. Po tebi treba da dolazimo samo kada se borimo za titulu, a čim nismo u toj borbi ne treba da budemo na Hasetu... Nidje veze
Aj ne pametuj, neces mi ti govoriti sta treba navijac da radi i govoriti da nisam navijac.

Sto napisa gore napoleon72 budala je jer ode na tekmu da gleda yebeni antifudbal.

I nemoj se na meni se iskaljivati ima tu milion razloga zbog cega imamo 500 ljudi na utakmici, nije samo sto smo losa ekipa to je samo moj razlog.

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 03 dec 2021, 16:11

napoleon72 je napisao/la:
Ja ne pamtim kad sam fulio utakmicu na Koševu, ali opet se često pitam što bi neko dolazio na ovo. Ja ću dolaziti uvijek, pa makar jedini bio, ali moraš ovim što kažu 50-50 navijačima ponuditi dobru igru, zvučna imena i uslovan stadion kao razlog za dolazak.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 dec 2021, 16:17

leo1946 je napisao/la:
03 dec 2021, 16:06
90minut je napisao/la:

Najgluplji moguci razlog i izgovor, presmijesno. Eto na grbavici stolice griju dupe i doceka te hamburger, kola i milka, a mi do koseva moramo doci avionom, helikopterom, paraglajderom jer **** daleko je bas. Radije kazes necu da dodjem na utakmicu (ne kazem za tebe licno) jer nemam sta da vidim na terenu nego ove nebuloze daleko stadion, grbavica ljepsa blabla
Ma upravu je 90 minuta. Posjeta Želje je veća isključivo radi boljih uslova, ništa drugo. Koševo je rupa bez dna, stadion koji je bio staromodan i prije 20 godina a kamoli sada. Grbavica kakva god bila opet liči na fudbalski stadion. Imaš se gdje sakrit od kiše ako ništa. E sad ne priča se o 1000 bolesnika koji će dolazit i po kiši i po snijegu i da u svemiru igramo, nego o velikoj većini ostale raje koja ipak gleda na te stvari. Neće ti svako doć kisnut i smrzavat se te uz to gledati izbi-nabi ovo što mi igramo, nego samo oni najzagriženiji, a takvi su manjina. Tako da ova razlika u par stotina ili hiljadu ljudi leži samo u boljim uslovima koje Grbavica ima.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 03 dec 2021, 16:22

Ti si u stanju uma da ti je to presmiješno i izgovor samo što se moraš staviti u njihovu kožu i gledati iz njihove perspektive na te stvari i vidjeces koliko smo zapravo u pravu.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 03 dec 2021, 16:32

leo1946 je napisao/la:
90minut je napisao/la:

Naravno da su to objektivni razlozi. Ja zelim konfor u svakoj sveri zivota. Izlazim tamo gdje mogu blizu auto parkirati, gdje mi je ugodno, gdje imam dobru uslugu, gdje me uviek ceka sto, ljetujem tamo gdje mi je lijepo i platim za to. Da mi Neum das dzaba, ne bih otisao. Tako je i sa fudbalom. Ne mozes ocekivati da ce neko ko ovca dolaziti, a da zauzvrat nece traziti nista. Ko normalan ce sutra otici na Kosevo, da boravi u barustini, gdje ne moze da sjedne, gdje ga vjetar ubi, gdje dvogledom gleda igrace? Mozda onima do 20 godina uslovi nisu biti, nama ozbiljnijim vjeruj da itekako jesu. Niti zelim da kisnem, niti da se smrzavam, niti da se vozim gradskim prijevozom.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 03 dec 2021, 16:34

Prije svega, morate shvatiti da smo svi različiti. Nekome je doživljaj ostati gledati United i Ronalda, nekome je doživljaj otići skijati, popiti kafu na planini, neko pak živi da ode na Koševo, nebitno kakvi vremenski uslovi i situacija u i oko kluba bila. Tim ljudima lično skidam kapu. Kao što rekoh gore, apsolutno razumijem i ove druge, koji imaju prećih stvari, samo naravno onda su oni simpatizeri, a ne navijači.

Druga stvar.. Uzmite recimo jednog čovjeka, prosječnog građanina, muža i oca. Pogine čovjek na poslu 5-6 dana u sedmici. Ebe ga šef, ebu ga problemi, ebe ga životni standard, ebe ga besparica, milion nekih stvari na pameti. Šta je tom čovjeku onda ispušni ventil? Živi za taj jedan dan da ode negdje s familijom, prijateljima, da se provede koji sat. Eventualno, kad se vrati pogleda neku tekmu na TV-u. Šta sad, treba psovati nekog ko je takav? Treba mu psovati što neće jadnik da protrači pola dana da ide gledati mrcvarenje po terenu od raznoraznih analfabeta, koji su plaćeni premasno za ono što znaju. Debilno, najblaže rečeno.

Ne znam koja je prosječna starost ljudi ovdje na forumu, ali shvatite već jednom da ljudi imaju pregršt briga i sekiracija. Potpuno razumijem ljude koji su digli ruke od našeg fudbala i koji povremeno nešto uprate, jer hajde što te handri sve živo, nego još sebi moraš kidati živce zbog amaterizma.

Opet se ponavljamo, ali moramo.. Amaterska je liga, nemamo infrastrukturu, nemamo terene, nemamo uslovne stadione, nemamo kvalitetne igrače, nemamo kvalitetne trenere, mlohava igra svake ekipe u ligi osim Zrinjskog, jad na tribinama u vidu stoke kao u lištici. Znači, nije stvar marketinga, jer kod nas je marketing više nepotreban, mi imamo mnoštvo drugih problema kao društvo u ovoj usrranoj zemlji. Na sve to dodajmo i masovno iseljavanje stanovništva.

Da me pogrešno neko ne shvati, ja bih najviše volio da svaku tekmu bude 10 milja, ali treba biti realan. Ja ne mogu kriviti ljude što ne dolaze, a gore sam naveo razloge. Isto tako, ne uzdižem sebe, jer ni ja nisam najredovniji na Koševu, što zbog posla, što zbog drugih stvari. Samo kažem da razumijem svačiju perspektivu, a pljuvati nekoga jer eto nije tu na tribini je nonsense. E druga stvar je da taj neko palamudi i busa se kako je najjači navijač, a tribine ga vide samo kad su evropske tekme, to je već presseravanje i takve treba podyebavati.

Ne vjerujem da Željo ima bolju posjećenost samo zbog stadiona. Vjerniji su i to treba priznati.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 03 dec 2021, 16:39

Evander je napisao/la:
03 dec 2021, 16:32
leo1946 je napisao/la:
90minut je napisao/la:

Naravno da su to objektivni razlozi. Ja zelim konfor u svakoj sveri zivota. Izlazim tamo gdje mogu blizu auto parkirati, gdje mi je ugodno, gdje imam dobru uslugu, gdje me uviek ceka sto, ljetujem tamo gdje mi je lijepo i platim za to. Da mi Neum das dzaba, ne bih otisao. Tako je i sa fudbalom. Ne mozes ocekivati da ce neko ko ovca dolaziti, a da zauzvrat nece traziti nista. Ko normalan ce sutra otici na Kosevo, da boravi u barustini, gdje ne moze da sjedne, gdje ga vjetar ubi, gdje dvogledom gleda igrace? Mozda onima do 20 godina uslovi nisu biti, nama ozbiljnijim vjeruj da itekako jesu. Niti zelim da kisnem, niti da se smrzavam, niti da se vozim gradskim prijevozom.
ja sam fulao 10ak tekmi u zadnjih 5 godina ali potpuno shvatam ovo. ne prica se o tome da je Grbavica Santiago Bernabeu, već da jednostavno ima mnogo bolje uslove. Mnogo je ljepše otići na stadion koji je ukrovljen i bar se ne brinuti hoćeš li se ozbiljnije razbolit zbog antifudbala, haj da barem lijepo igramo ali brate ovo sto gledamo ovu polusezonu je najgora ekipa u zadnjih 10ak godina. Red bi bio bar istok ukrovit, mislim da bi bilo 100 puta privlacnije ljudima da dodju tada nego da se mrznu. Ima vremena i para(navodno) te za 3 mjeseca se to sve moze uradit.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 03 dec 2021, 16:57

2006god, zaista ne mogu da se sjetim skim smo igrali. Cijelu utakmicu padala kisa, ja levat nisam ponio kisobran. Pokisnuo ko mis, do gaca.
Pjeske sa Koseva kuci, evo nije mi problem reci ni gdje zivim na Otoci. Nekih dobrih 45min pjeske sM se vracao kuci plus onih sat ipo na utamici.
Nakon 2dana jaka upala u stomaku, treci dan nesnosljivi bolovi. Pravac Kosevo, bolnica.
Tolika bol da nisam mogao da hodanpa su me na pretrage vozili u invalidskim kolicima.
Hitna operacija, puklo mi slijepo crijevo od jake nahlade i promrzlosti,razlilo se po ogranizmu.
Samo neka SADAKA kako mi rece doktor koji me je operisao me je spasila da ne dobijem SEPSU.
Zbog koga i zbog cega zivot izgubiti, zdravlje narusiti? Zbog ljubavi prema klubu?
Ljudi su gubili glave u ratu za nasu drzavu pa sta su dobili danas ti borci. Nista!!! Red da cekaju kod doktora za nalaze i lijekove.
Svako ko voli klub vise od samog sebe, svog zdravlja, svoje porodice i bliznih je za mene totalna budala.
Ne znam koji me djavo tjera da sutra odem na utakmicu al otici cu.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 03 dec 2021, 16:57

Razumijem svako ima svoje i postujem. Ali sto onda pratis koji k i solis pamet ostalima poslije utakmice, pametujes, al ne ne odgovara ti da ides na utakmice. Kad prolazimo u evropi na fb kacis sliku sa grbom Sarajeva, a kad ne ide yebes majke i najpametniji si na dunjaluku.

Ocito su se mnogi nasli prozvanim u ovom oko posjete.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 03 dec 2021, 17:05

JavierBosnia je napisao/la:
03 dec 2021, 16:57
Razumijem svako ima svoje i postujem. Ali sto onda pratis koji k i solis pamet ostalima poslije utakmice, pametujes, al ne ne odgovara ti da ides na utakmice. Kad prolazimo u evropi na fb kacis sliku sa grbom Sarajeva, a kad ne ide yebes majke i najpametniji si na dunjaluku.

Ocito su se mnogi nasli prozvanim u ovom oko posjete.
Upravo to. Nije problem kad neko prizna da nije neki navijač, poštovanje. Problem i jeste kad neko ubija koliko kenja, a na tekmama samo u julu. To si upravu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bing [Bot], MSOZ101, Riziko, SHZ82 i 34 gosta.