Premijer liga BiH - aktuelno

Banjalucki
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Banjalucki » 03 dec 2021, 10:18

Shategabri je napisao/la:
03 dec 2021, 10:15
Banjalucki je napisao/la:
03 dec 2021, 10:01
03 dec 2021, 09:58

Koje novo vrijeme?
Vi bi radije ligu sa Kozarom, Slogom iz Trna, Tekstilcem?
Ili da budete srbijanska druga liga?
Šta fali utakmicama sa Željom, Sarajevom, Zrinjskim, Veležom, Slobodom?
Dobili mandat, predsjednik vaš, evo domaći šampionat na raspolaganje, evo mtel, evo i Arena, al jok...opet ne valja, opet treba gurati prst u oko.
Nekad krao Željo, sad Borac, u čemu je razlika?
Umjesto da se iskoristi to što je Vico dobar sa Ćeferinom, da se prije svega Borcu uradi stadion, a što ne i Slobodi, Sarajevu, Zrinjskom...da pokušamo nešto popraviti, da se neko konačno dokopa grupne faze pa makar to bila KL....pa kad legne koji milion, onda ćeš dvaput razmisliti jel ti bolje **** nekog iz Sarajeva okačenim ratnim zločincem ili uzeti dobru lovu, gledati evropske utakmice.
Ko je rekao da nama bilo šta smeta i ne valja...gdje si ti vidio da se mi žalimo na nešto osim što se branimo od konstantnih napada objektivne Sarajevske publike, poetskih duša sa tribina, sveljubaca i žrtava ovog bjelog svjeta....
Pa vidim potencirate nešto, ko nekad ste vi, sad ćemo mi.
Jasno, vi ćete svoje štagod ko kaže ;)
Bitno se odbraniti od napada sarajevske objektivne publike, ovo sve ostalo zanemariti :wave:
Vi svoje šta god mi rekli, mi svoje šta god vi rekli i tako će biti dok se boje ne rastope...
Hajd sad da se vratimo Veležu, kako je igrao sa Borusijom i mirna Bosna :thumbup:
BANJA LUKA U SRCU VRBAS U VENAMA

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 03 dec 2021, 10:26

Simpatizer je napisao/la:
03 dec 2021, 09:49
Upravo tako.

A i Jamak za nokaut nije dobio karton. Tad je mnogima ovo bilo smijesno. Doslo novo vrijeme...
Koje novo vrijeme?
Dobili mandat, predsjednik vaš, evo domaći šampionat na raspolaganje, evo mtel, evo i Arena, al jok...opet ne valja, opet treba gurati prst u oko.
Umjesto da se iskoristi to što je Vico dobar sa Ćeferinom, da se prije svega Borcu uradi stadion, a što ne i Slobodi, Sarajevu, Zrinjskom...da pokušamo nešto popraviti, da se neko konačno dokopa grupne faze pa makar to bila KL....pa kad legne koji milion, onda ćeš dvaput razmisliti jel ti bolje **** nekog iz Sarajeva okačenim ratnim zločincem ili uzeti dobru lovu, gledati evropske utakmice.
Prvo. Meni je ok igrati ligu sa klubovima iz Federacije, jer mislim da ova liga ima tu neku, meni dragu, dodatnu tenziju iako je medju najlosijima u Evropi. Da mi smeta to sto neki patriota na tribinama arlauce protiv Srba bio bih za to igramo bilo koju srpsku ligu, pa makar i zonu. Razumijem da nema svako stomak za to, ali stadion nije pozoriste. Ko hoce da cuje nesto milozvucno moze u pozoriste, ovdje se nece nista promijeniti i sto prije to prihvatis bices u miru sa samim sobom.

Drugo. Svi krali a Sarajevo posteno. Necemo tako komunicirati.
Imali ste priliku da pokazete da ste bolji, da nas "postavite na mjesto" i niste. Rutinirani ste na vasem terenu. Jos vam nasa g.ovna poklonila kup. To sto niste napravili iskorak a ulupali milione je vas problem, kao sto je nas to sto Vicini poslusnici nisu napravili iskorak na ljeto. Doduse, sa mnogo manje para, ali koga briga.

Trece. Na proljece igramo u Novom Gradu, teren ce se raditi.
Malo kasni pocetak, ali i to je dobro s obzirom na rezultate prethodnika. A ne sjecam se Srbina, predsjednika saveza u posljednjih 10 godina. Naravno, danas je takvo vrijeme da ce se nas teren prvi raditi i to je to.

Cetvrto. Grupnih faza ce mozda biti kad se ljudi u klubovima prestanu grebati o svaki mizerni transfer. Ali i tad je mala vjerovatnoca. Sto bi sutra imali 50.000 kad danas mogu imati 500...to je logika "sportskih radnika".
HAJ FAJV

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 dec 2021, 10:33

03 dec 2021, 10:26
03 dec 2021, 09:49
Upravo tako.

A i Jamak za nokaut nije dobio karton. Tad je mnogima ovo bilo smijesno. Doslo novo vrijeme...
Koje novo vrijeme?
Prvo. Meni je ok igrati ligu sa klubovima iz Federacije, jer mislim da ova liga ima tu neku, meni dragu, dodatnu tenziju iako je medju najlosijima u Evropi. Da mi smeta to sto neki patriota na tribinama arlauce protiv Srba bio bih za to igramo bilo koju srpsku ligu, pa makar i zonu. Razumijem da nema svako stomak za to, ali stadion nije pozoriste. Ko hoce da cuje nesto milozvucno moze u pozoriste, ovdje se nece nista promijeniti i sto prije to prihvatis bices u miru sa samim sobom.

Drugo. Svi krali a Sarajevo posteno. Necemo tako komunicirati.
Imali ste priliku da pokazete da ste bolji, da nas "postavite na mjesto" i niste. Rutinirani ste na vasem terenu. Jos vam nasa g.ovna poklonila kup. To sto niste napravili iskorak a ulupali milione je vas problem, kao sto je nas to sto Vicini poslusnici nisu napravili iskorak na ljeto. Doduse, sa mnogo manje para, ali koga briga.

Trece. Na proljece igramo u Novom Gradu, teren ce se raditi.
Malo kasni pocetak, ali i to je dobro s obzirom na rezultate prethodnika. A ne sjecam se Srbina, predsjednika saveza u posljednjih 10 godina. Naravno, danas je takvo vrijeme da ce se nas teren prvi raditi i to je to.

Cetvrto. Grupnih faza ce mozda biti kad se ljudi u klubovima prestanu grebati o svaki mizerni transfer. Ali i tad je mala vjerovatnoca. Sto bi sutra imali 50.000 kad danas mogu imati 500...to je logika "sportskih radnika".
Dobro, eto i Sarajevo kralo, da ne bude. Rekao sam Željo jer ste to dali za primjer.

Naravno, to se slažem, mi smo sami sebi krivi što nismo iskoristili priliku i napravili iskorak.

Pa grebali su se u Srbiji. Znaš sigurno i bolje od mene kakav je tamo haos bio u savezu. Koliko se kralo. Koliko su najbolji klubovi otišli u minuse zbog toga.
A eto danas se izgleda stalo u kraj tome, reprezentacija na SP, klubovi igraju Evropu...
Koševo Zapad

Demi
Kontakt:

Post Postao/la Demi » 03 dec 2021, 10:38

U svakom slucaju to sto smatra sarajevska ćarsijska raja i mostarska RAja da Borac sad krade i da je guran je cista glupost.Evo ako krademo sto smo na 5. mjestu? Ako se krade i gura na pravi nacin,to nema sta da zafali,ulozice se silne pare u pojacanja prelazne rokove bice duplih kruna )prosle godine titulu osvojilo Sarajevo,ove godine Sarajevo kup) ne bi se dopustilo da neki klub bjezi preko 10 bodova na polusezoni. To bi se izrutiniralno bez po muke

A vi i dalje tvrdite da Borac nesto krade kao sto su krali prije uz pomoc sarajevskog lobija.

I eto vico nesto nama pomaze kao,a prije par godina Borac doveo na rub ambisa.Nemojte.
" "!
1926

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 03 dec 2021, 10:42

U srpskom savezu je i dalje lopovluk, ali i mnogo vece pare se obrcu. Svi namireni.
A sto se tice plasmana, bilo ih je i ranije pa nakon toga opet u blato. Samo sto je Piksi ime i cak se ni banda ne smije igrati.
Zna se za Bjekovica, nekad dobar igrac, danas veliki olos.
I nije jedini, ali odosmo od teme.

Sutra moramo mlatnuti Zizovica i nadati se da rascerupani Vrapcicani mogu nesto na Kosevu.
Zadnja izmjena: Simpatizer, dana/u 03 dec 2021, 10:42, ukupno mijenjano 1 put.
HAJ FAJV

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 dec 2021, 10:42

Demi je napisao/la:
03 dec 2021, 10:38
U svakom slucaju to sto smatra sarajevska ćarsijska raja i mostarska RAja da Borac sad krade i da je guran je cista glupost.Evo ako krademo sto smo na 5. mjestu? Ako se krade i gura na pravi nacin,to nema sta da zafali,ulozice se silne pare u pojacanja prelazne rokove bice duplih kruna )prosle godine titulu osvojilo Sarajevo,ove godine Sarajevo kup) ne bi se dopustilo da neki klub bjezi preko 10 bodova na polusezoni. To bi se izrutiniralno bez po muke

A vi i dalje tvrdite da Borac nesto krade kao sto su krali prije uz pomoc sarajevskog lobija.

I eto vico nesto nama pomaze kao,a prije par godina ga doveo na rub ambisa.Nemojte.
Čekaj, a prije dok je bio Begić predsjednik, Sarajevo, Željo su krali?
Ne bi ni prošle godine osvojili da mi nismo strmeknuli u ambis.
Ove godine koliko god da navlačiš ne možeš pored ovakvog Zrinjskog.
Pa sjeti se komšiluka i suspenzija sudija, i onda ih zakolju sa penalom u Bijeljini zadnje kolo?!
To ti je ono ko koga više zayebe.

Završio vam je i prije nego je došao na poziciju da se liga prekine i da idete u Evropu.
Titula. Znaš koliko para ide uz to.
Ove sezone raspad sistema. Da ne znam šta radi, teško da može više od Evrope.
I biće to na kraju ubjeđen sam.
Koševo Zapad

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 03 dec 2021, 10:44

Nama zavrsio Evropu a vama titulu.
HAJ FAJV

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 dec 2021, 10:44

03 dec 2021, 10:42
U srpskom savezu je i dalje lopovluk, ali i mnogo vece pare se obrcu. Svi namireni.
A sto se tice plasmana, bilo ih je i ranije pa nakon toga opet u blato. Samo sto je Piksi ime i cak se ni banda ne smije igrati.
Zna seza Bjekovica, nekad dobar igrac, danas veliki olos.
I nije jedini, ali odosmo od teme.

Sutra moramo mlatnuti Zizovica i nadati se da rascerupani Vrapcicani mogu nesto na Kosevu.
Pa super, to je ko u Titinoj Yugi, kralo se, al imalo i odakle.
A ovo sad, krade se, a nema odakle.

Sutra na Koševu hokej na ledu :D
Jel u BL igrate? Kakva je situacija?
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 dec 2021, 10:46

03 dec 2021, 10:44
Nama zavrsio Evropu a vama titulu.
Tako je, mi smo profitirali u oba slučaja.
Tu titulu, a dogodine kup gdje ste se vi zadovoljili titulom.
Koševo Zapad

Demi
Kontakt:

Post Postao/la Demi » 03 dec 2021, 10:52

Demi je napisao/la:

I eto vico nesto nama pomaze kao,a prije par godina ga doveo na rub ambisa.Nemojte.
Pa sjeti se komšiluka i suspenzija sudija, i onda ih zakolju sa penalom u Bijeljini zadnje kolo?!

Završio vam je i prije nego je došao na poziciju da se liga prekine i da idete u Evropu.
Cekaj, jel moguce da je navijac sarajeva napokon priznao da mu klub nije imao ekipu vrijednu titule? :mrgreen: :opaopa: :salut: To postujem.

Prosle godine nam je titula dosla upravo iz istog razloga zbog kog vama nije-kvaliteta tima.Ove godine nece jer nam tim nije kvalitetan.Zalili ste se u pocetku na sudjenja dok ste mislili da ima vajde,sad kad ste uvidjeli svi (ili vecina) da se Borcu zaista ne namjesta i da je tek na 5. mjestu,bezveze vam bilo da i dalje istu pricu vrtite kad ne pije vode.

Nego,da te pitam hocete li kriviti Zrinjskog i beusa ove godine ako ne osvojte titulu? :mrgreen:
" "!
1926

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 dec 2021, 10:56

Demi je napisao/la:
03 dec 2021, 10:52
Demi je napisao/la:

Cekaj, jel moguce da je navijac sarajeva napokon priznao da mu klub nije imao ekipu vrijednu titule? :mrgreen: :opaopa: :salut: To postujem.

Prosle godine nam je titula dosla upravo iz istog razloga zbog kog vama nije-kvaliteta tima.Ove godine nece jer nam tim nije kvalitetan.Zalili ste se u pocetku na sudjenja dok ste mislili da ima vajde,sad kad ste uvidjeli svi (ili vecina) da se Borcu zaista ne namjesta i da je tek na 5. mjestu,bezveze vam bilo da i dalje istu pricu vrtite kad ne pije vode.

Nego,da te pitam hocete li kriviti Zrinjskog i beusa ove godine ako ne osvojte titulu? :mrgreen:
Ono kad je prekinuta sezona? Primarno je bilo da se Borcu obezbijedi Evropa. Naša titula je tu kolateralna šteta.
Ma ok, ja kažem da smo mi sami krivi za prosipanje tolike prednosti.
Da li se Borcu puhalo u jedra kad je zapelo? Apsolutno.

Šta ima ko kriviti Zrinjski ili Beusa ove sezone, ljudi uredno dobijaju sve, nema se šta reći.
Ne bi se ni vama govorilo da se nije pravio cirkus na nekim utakmicama.
Sitnice koje u mnogo situacija donesu bod(ove).
Nesvirani ofsajdi (iz kojih padaju golovi), žmirenje na prekršaje dok se protivnik sankcioniše na pogled i tako te stvari.

Ja nemam problem priznati kad nešto jeste ako je i moja ekipa u pitanju.
Vi očito imate.
Koševo Zapad

NotOccasionalFan
Kontakt:

Post Postao/la NotOccasionalFan » 03 dec 2021, 11:01

Nikad za nikad vam nece proci ta mitomanija u vezi suspendovanih sudija. Samo je Zoran Grbic, ako se ne varam, od njih 5-6, suspendovan jer je sudio u nasu korist, i to u kupu kada smo vec gubili 0-3, dosudio dva presmijesna penala. :bih:

Da smo namjestali te godine, sigurno bi otisli sa koferom na Vrbas i uzeli ono sto nam nude Ilici. :bih:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 dec 2021, 11:06

NotOccasionalFan je napisao/la:
03 dec 2021, 11:01
Nikad za nikad vam nece proci ta mitomanija u vezi suspendovanih sudija. Samo je Zoran Grbic, ako se ne varam, od njih 5-6, suspendovan jer je sudio u nasu korist, i to u kupu kada smo vec gubili 0-3, dosudio dva presmijesna penala. :bih:

Da smo namjestali te godine, sigurno bi otisli sa koferom na Vrbas i uzeli ono sto nam nude Ilici. :bih:
Jeste li ikad namještali?
Jel nekad bilo nekih da kažemo mutnih radnji?
Da ne navodimo sad kojih.
Kažeš kofere...kao da inputiraš na neke torbe od ranije :mrgreen:
A s koferima niste na Vrbas jer ste mislili da je sve gotovo i da ih možete uzeti i bez kupovine. I tu ispadnete mućak :urnebes:

Svako je muljao u nekoj situaciji.
I Zrinjski i Sarajevo i Željo i Borac.
Ko što bi i Sloboda i Velež, Čelik birvaktile, bilo koji drugi klub da dođe u priliku da može muljati.
Priča mi smo fini, ostali nisu je šuplja i to možeš prodavati nekim naivčinama.
Koševo Zapad

NotOccasionalFan
Kontakt:

Post Postao/la NotOccasionalFan » 03 dec 2021, 11:07

Ma ne razumijemo se, ja sam se samo nadovezao na tu pricu oko suspendovanih sudija, svako je imao nekih svojih marifetluka u ovoj ligi, tu nema price niti opravdanja nikakvih.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 dec 2021, 11:08

NotOccasionalFan je napisao/la:
03 dec 2021, 11:07
Ma ne razumijemo se, ja sam se samo nadovezao na tu pricu oko suspendovanih sudija, svako je imao nekih svojih marifetluka u ovoj ligi, tu nema price niti opravdanja nikakvih.
Ok onda :thumbup:
Koševo Zapad

Demi
Kontakt:

Post Postao/la Demi » 03 dec 2021, 11:09

03 dec 2021, 10:56
Demi je napisao/la:
03 dec 2021, 10:52

Ono kad je prekinuta sezona? Primarno je bilo da se Borcu obezbijedi Evropa. Naša titula je tu kolateralna šteta.
Ma ok, ja kažem da smo mi sami krivi za prosipanje tolike prednosti.
Da li se Borcu puhalo u jedra kad je zapelo? Apsolutno.

Šta ima ko kriviti Zrinjski ili Beusa ove sezone, ljudi uredno dobijaju sve, nema se šta reći.
Ne bi se ni vama govorilo da se nije pravio cirkus na nekim utakmicama.
Sitnice koje u mnogo situacija donesu bod(ove).
Nesvirani ofsajdi (iz kojih padaju golovi), žmirenje na prekršaje dok se protivnik sankcioniše na pogled i tako te stvari.

Ja nemam problem priznati kad nešto jeste ako je i moja ekipa u pitanju.
Vi očito imate.
Opet pitam, jel mislis da onakav sklop igraca od prosle sezone ne bi osvojio nista?Dobro,namijestalo se.....zasto se namijestalo,izbori mozda?Nisu bili.Da se zgrne lova,pa ima nacina i kad odes u Evropu da se to napravi,ne mora titula ali dobro,priznajem,to bi mogao biti neki razlog.A sta je ove sezone? Vico i dalje u savezu pa nista? Zato sto igracki kadar nije dorastao odbrani titule, ovaj tim od naseg proslogodisnjeg bi izgubio sa 3-4 gola razlike u prosjeku taman da igraju ne dvomece vec desetomeceve. Previse se gleda u sudije a premalo zasluga daje sportskom dijelu kluba. Ali tako je to u bejha.
" "!
1926

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 dec 2021, 11:17

Demi je napisao/la:
03 dec 2021, 11:09

Opet pitam, jel mislis da onakav sklop igraca od prosle sezone ne bi osvojio nista?Dobro,namijestalo se.....zasto se namijestalo,izbori mozda?Nisu bili.Da se zgrne lova,pa ima nacina i kad odes u Evropu da se to napravi,ne mora titula ali dobro,priznajem,to bi mogao biti neki razlog.A sta je ove sezone? Vico i dalje u savezu pa nista? Zato sto igracki kadar nije dorastao odbrani titule, ovaj tim od naseg proslogodisnjeg bi izgubio sa 3-4 gola razlike u prosjeku taman da igraju ne dvomece vec desetomeceve. Previse se gleda u sudije a premalo zasluga daje sportskom dijelu kluba. Ali tako je to u bejha.
Puno više se dobije kao prvak, dobro znaš.
Pa vidi, ja ne ulazim šta se u Borcu uradilo sa parama, tu dolazimo do tipično naški mentaliteta. Napravi se nešto, ima neke love, onda hijene razgrabe i down. Otišao vam jedan od boljih igrača, sad ode i drugi, Zakarić pao....dobro ste i peti obzirom da adekvatnih pojačanja nije bilo.
Ne možeš ti ni pogurati kad nema ko da igra.
Znam komšije će reći kačim se opet za njih, al evo što spomenu komšija, ovo za Vrbas, Krupa im nudila bodove da proda, oni nisu htjeli.
Kaže pa nije se nije prije toga...nije malo sutra, al su se tu već razbahatili, pa onda otresli o ledinu.
Ove sezone niko nije dorastao Zrinjskom i da se bilo ko gura, znaš koje bi to bezobrazno guranje moralo biti pa da im budeš konkurentan?!
A eto uzmi i odbij taj neki dio koji se uvijek prišlepa onom ko osvoji...jel bilo vjetra, jeste, hoće li ga biti i ove sezone ako zapne Evropa, naravno.
I ok, da je drugačije ne bi ni valjalo. Činjenica je da je Vico vezan za Borac. Koliko i kako pomaže, je li dovoljno... ne bih ulazio.
Stojim da može i legalno pomoći, prije svega sa stadionom, a vjerovatno i nekim drugim stvarima. Koliko ga generalno zanima sve ovo, ne znam. Trebalo bi, ipak mu je to posao. Klubovi u Evropi, reprezentacija bar na evropskom, više para i za njega.
Koševo Zapad

Demi
Kontakt:

Post Postao/la Demi » 03 dec 2021, 11:29

Jbg,bas to,nas mentalitet. Mozda su prosle godine se i obradovali ciframa od titule pa su htjeli da osiguraju da titula ni u kom slucaju ne ispadne iz ruku i to je jedino sto mogu priznati i jedino sto se i moglo desavati. Ali price od ljetos da bi bili tamo neki 4-ti na tabeli da nije bilo sudija su tolika izmisljotina...Bili bi prvi svakako, sportski dio u klubu je klinknuo i sto se toga tice nema se sta vise reci.
" "!
1926

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 03 dec 2021, 11:42

Ivo Zadro bi se na glavu bacao. Sreća pa postoji ovaj Željkan! :urnebes:
Bahati, bahati Željkan!
1946

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 03 dec 2021, 11:49

Da je sve regularno ove sezone Borac bi imao max. 14-15 bodova!
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 24 gosta.