09.02.2011: Mexico - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Vasa prognoza utakmice ? (by B0SANAC)

Pobjeda BiH
113
40%
Nerijeseno
54
19%
Pobjeda Meksika
115
41%

Ukupno glasova: 282

harishp
Kontakt:

Re: 09.02.2011: Mexico - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la harishp » 28 jan 2011, 20:16

Esii TM87 je napisao/la:
harishp je napisao/la: Pripremni mecevi i jesu za uvjezbavanje prve postave ili onih koji su blizu te postave.
.
:mrgreen:
A kvalifikacije sluze za uigravanje novopecenih reprezentativaca :roll:
Naravno jedan ili dvojica a ako je stanje tanko nekad ni jedan.jer onda kvare koncepciju prooograma.
BTW Ti @Esiii ko' onaj kad nosi lavor slane vode u Neum.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 28 jan 2011, 20:23

To neki iz tvog sela :lol:
1921-2011

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 jan 2011, 20:25

Esii TM87 je napisao/la:To neki iz tvog sela :lol:
Taj ti je sa Grbavice,pa ako ti tako velis.Nek ti bude. 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 jan 2011, 21:52

Ako razmislite, logicno je to sto mi igramo sa najboljom ekipom a meksikanci ne igraju. Mi se spremamo za odlucujuce tekme kvalifikacija, a meksikanci se spremaju za sta? Za prijateljsku utakmicu protiv Haitija. :D
Samo ce biti, ko sto neko napisa, belaj ako izgubimo. Ali valjda necemo, ako bude puno nasih navijaca mozda im to bude dovoljna motivacija da zaoru po terenu :P :P

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 28 jan 2011, 22:09

Zar se Mekse ne pripremaju za Gold Cup i Copa America ?
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jan 2011, 22:11

calcio je napisao/la:Ako razmislite, logicno je to sto mi igramo sa najboljom ekipom a meksikanci ne igraju. Mi se spremamo za odlucujuce tekme kvalifikacija, a meksikanci se spremaju za sta? Za prijateljsku utakmicu protiv Haitija. :D
Samo ce biti, ko sto neko napisa, belaj ako izgubimo. Ali valjda necemo, ako bude puno nasih navijaca mozda im to bude dovoljna motivacija da zaoru po terenu :P :P
Za Gold Cup i Copa Americu,jednostavno imace veoma malo vremena da se pripreme za ova dva takmicenja.Da se prvo igra Copa Americe,nebi bilo dilema,to bi im bila najbolja priprema za njihovo kontinentalno takmicenje,ovako igraju prvo svoje gde ce igrati u najjacem takmicenju,a onda Copu u jednom izmenjenom gde ce kao i obicno dati nekome mladjem priliku.Zbog toga sam ja i ocekivao da ce da baci najjaci sastav ovde.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 jan 2011, 22:22

Devil je napisao/la:
calcio je napisao/la:Ako razmislite, logicno je to sto mi igramo sa najboljom ekipom a meksikanci ne igraju. Mi se spremamo za odlucujuce tekme kvalifikacija, a meksikanci se spremaju za sta? Za prijateljsku utakmicu protiv Haitija. :D
Za Gold Cup i Copa Americu,jednostavno imace veoma malo vremena da se pripreme za ova dva takmicenja.Da se prvo igra Copa Americe,nebi bilo dilema,to bi im bila najbolja priprema za njihovo kontinentalno takmicenje,ovako igraju prvo svoje gde ce igrati u najjacem takmicenju,a onda Copu u jednom izmenjenom gde ce kao i obicno dati nekome mladjem priliku.Zbog toga sam ja i ocekivao da ce da baci najjaci sastav ovde.
Pola godine je do toga... Pripreme za takmicenje se rade 15-20 dana prije pocetka, kada se vec zna koji igraci idu.
Mozda sad eventualno testiraju nove igrace koji su na granici za reprezentaciju, rano je za ikakve pripreme.

...ako im uopste trebaju pripreme za Gold cup, na tom prvenstvu im je finale maltene zagarantovano ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jan 2011, 22:28

calcio je napisao/la:
Devil je napisao/la:
Pola godine je do toga... Pripreme za takmicenje se rade 15-20 dana prije pocetka, kada se vec zna koji igraci idu.
Mozda sad eventualno testiraju nove igrace koji su na granici za reprezentaciju, rano je za ikakve pripreme.

...ako im uopste trebaju pripreme za Gold cup, na tom prvenstvu im je finale maltene zagarantovano ;)
Nema veze koliko je,pa i za SP i EP se odmah pocinje pripremati,brate nije lako da se ekipa spremi za samo 2-3 prijateljske,oni imaju osim ove jos Paraguay i Venezuelu koliko sam video neki dan,tako da sam ja mislio da ce De la Torre odmah da krene jako,ali po BIH bolje sto nije,mada u neku ruku ovo moze da bude i gore sada ce ovi likovi da grizu kako bi se uspeli izboriti za putnike na ova dva takmicenja.
A ovo za finale,videcemo,da im se ne ponovi '00,'02 i '05 izdanje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 29 jan 2011, 05:22

Lik pozvao sve igrace iz domaceg prvenstva :lol:
Sad ce nasi da kazu ma lahko cemo, pa nas Mekse otresu ko sljivu :roll:
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 29 jan 2011, 12:37

KONGO je napisao/la:Lik pozvao sve igrace iz domaceg prvenstva :lol:
Oni ce nas otresiti u svakom slucaju. Mi i da igramo protiv Brazila rekli bi "lako cemo". Nezna Susic kao Ciro da motivise igrace i da im utjera strah u kosti. Nema sta "lako cemo". Da se igra protiv Laktasa mora se ici s 120% snaga a kamoli protiv Mexica.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 29 jan 2011, 12:48

majestic24 je napisao/la:
Oni ce nas otresiti u svakom slucaju. Mi i da igramo protiv Brazila rekli bi "lako cemo". Nezna Susic kao Ciro da motivise igrace i da im utjera strah u kosti. Nema sta "lako cemo". Da se igra protiv Laktasa mora se ici s 120% snaga a kamoli protiv Mexica.
inace ti igraci prvi put izadju na teren, ne znaju sta je repka, ne znaju sta je pobjeda pa im je potrebna ogromna motivacija... daj ba... obuci dres repke, motivacija sama dodje... veoma jednostavno ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 29 jan 2011, 13:19

Scof1eld je napisao/la: obuci dres repke, motivacija sama dodje... veoma jednostavno ;)
X
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 29 jan 2011, 15:32

A vala i ciro ih je dobro motiviso, pogotovo protiv Rijeke :lol:

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 30 jan 2011, 00:55

Bilal je napisao/la:
A vala i ciro ih je dobro motiviso, pogotovo protiv Rijeke :lol:
Sto se tice motivacije Ciro ima karizmu ,a kako nece kad u tijelu 70-godisnjaka cuci Mamic :-))
Culi smo sta Dzeko kaze,Bilic takodje...
O treneskim atributima i njegovim znaju necu puno polemisat,to treba vidjeti tamo gdje se pamti...
U svakom slucaju,Ciri se treba zahvaliti ,hvala Mu od srca sto nas je nekoliko puta uciono ponosnim...
4 laka komada,pa JUNACI,pa HEROJI nacije . . .

zare
Kontakt:

Post Postao/la zare » 30 jan 2011, 08:19

Zašto nije pozvan Štilić?

http://www.bhfanaticos.com/index.php?op ... 9&Itemid=2

Lech je zatražio od selektora Safeta Sušića da poštedi obaveza veznjaka poljskog prvaka odlaska u Atlantu, obzirom da tim iz Poznana 17. februara igra utakmicu UEFA Liga Evrope protiv Brage

Zašto nije pozvan Jahić?

"Jahić je duže vrijeme bio povrijeđen, a posljednju utakmicu je odigrao slabije, a njegova ekipa je poražena sa 0:4. To je jedini razlog što nije pozvan, a slična je situacija i sa Erminom Zecom. Protiv Slovačke kompletna je ekipa odigrala sjajno i jako je teško izostaviti nekoga sa spiska nakon tako dobre igre. Međutim, Jahić i Zec su i dalje u najužem izboru za reprezentaciju i nije isključeno da obojica budu u sastavu protiv Rumunije. Jedino mjerilo koje ću gledati prilikom tog izbora je igra u klubovima koju svi reprezentativci pružaju", dodao je Sušić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Eh vidi sad, svi vi koji će uhvatiti sada diskusiju o pozivanju Misimovića, Rahimića, i bilo koga još ko nije standardan u svom klubu, pročitajte ovo, i ajmo, udrobit plazmu pa na spavanje.

Razlika između Misimovića, Rahimića i Jahića je ta da prva dvojica ne moraju nikako odigrati utakmicu, a moraju biti pozvani. Čisto jer su maestralni igrači, igrači ogromnog iskustva, koji u svakom momentu mogu odlučiti utakmicu postizanjem gola, asistencijom, ili spašavanjem gola kad ide neki 5 na 2 kontranapad.

Jahić je igrač koji nema kapacitet da bude sličan njima, on MORA igrati konstantno, da bi bio prosječan na terenu, ostavimo na stranu to što on igra srcem za repku, da nisu ovakva vremena kakva jesu o tom ne bi morali da diskutujemo uopće. Plus, Pape ima šmek za fudbalere kreativce, tu je malo subjektivan jer ga oni podsjećaju na njega, ali je čovjek neki vid idealiste koji i dalje vjeruje da su takvi fudbaleri zaisti pravi fudbaleri. Jahić je igrač zadatka, ni po čemu se ne izdvaja osim što može da (kada je u formi :D ) odigra prosječno na 3-4 pozicije, od čega se samo na jednoj čini da smo deficitarni, ali i to je relativno. On je šablonski igrač, ni po čemu se ne ističe. Ali eto, Pape bi ga pozvao da je odigrao tu utakmicu prije deadline-a za zaključivanje spiskova. Pandža je, svi oni koji gledaju fudbal kao igru dublje od komentara Bahe Topalbećirevića - složiti će se sa mnom, mnogo bolji "flaster" igrač od Jahića, evo i Bešić je tu koji može igrati defanzivnog veznog, Salihović je tu takođe, ne ovu utakmicu, ali ubrzo, i ja ne vidim nikakav "big deal" što bi Ameri rekli oko nepozivanja ili još više neigranja Jahića. (Đe će igrat? Lulić-Salihović-Subašić, potencijalno zaboravljeni Papac - lijevo; živa muka da upadneš, Vranješ, Mujdža - desno; Zabetonirano za idućih 10 godina, Bešić,Medunjanin,Rahimić i opet taj famozni Salihović kao defanzivni vezni - U **** materinu izgleda dominantno )
Prošla utakmica je dokazala da Medunjanin, koliko god je njega kao ličnost nesimpatisao(iako ne igra tu poziciju u klubu odlično se snalazi), i Rahimić prestavljaju odličnu kombinaciju, i nije fer da se izbaci Medunjanin sada, a bez Rahimića se, da oproste hajvani, nikako ne može.
I k tomu još, da prostiš, Pape ne smije da experimentiše ovu utakmicu, baš zbog hajvana koji su stvorili pritisak, i zbog rastućeg nezadovoljstva koji ne kontaju (ne)važnost prijateljskih utakmica u rezultatskom smislu,
tako da se on samo prilagodio vama i vašim očekivanjima. :D

Mana Safeta Sušića je da je tvrdoglav, da teško mijenja mišljenja, ali to je takođe i vrlina kada radiš u Bosni i Hercegovini.
Druga njegova mana, koja je zaista mana, je da nije elokventan i da ne zna narodnim masama opisati **** kao "puding od čokolade isteklog roka trajanja". O vrlinama ne treba pričati, ali ako neko pokuša da ih ospori, ja ću rado da napišem jedan post kao kontra - argument.

Te mane, koje nisu direktno povezane sa taktikom, profesionalnošću, odnosom s igračima, fudbalskom vizijom, naprave dosta sranja jer je Bošnjo čudna biljka, ali sviđalo se to vama ili ne, Papetove mane tu prestaju.
Ili ne prestaju, naravno možda je bolje tako reći, ali je moguće o njima govoriti, ako i samo ako se na trenutnu platu našeg selektora doda jedna, ili 2 nule.

Neću da zvučim egoistično, ali ovaj post je "k´o iz Ćitaba", k´o iz usta vladike Gligorija, k´o iz usta kardinala Puljića - da "postači" sve tri vjere budu zadovoljni.

Pozdrav

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 30 jan 2011, 12:55

sad reprezentacija treba da pomogne Misketu , trba covjek da odigra 90 min. i da pokaze da je jos onaj stari pa se mozda i vrati u Bl...
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 jan 2011, 14:16

Zare mnogo toga si dobrog napisao/analizirao.

Sto se tice Misketa uopste se ne brinem za njega. On je genijalac, u zadnje dvije utakmice je bio dobar. To jest protiv Slovacke odigrao jako, pa i defenzivne zadatke, a da budemo iskreni protiv Poljske je odlucio utakmicu. Tu se vidjelo koja je veca klasa igraca i zasto je najbolji asistent Bundeslige.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 jan 2011, 16:30

Koji su moroni ovi nasi novinari. Ovaj spisak sto su oni objavili je spisak igraca koji ce bit na nekom trening kampu prije utakmice. Njima ce se pridruzit igraci iz Evrope protiv nase ekipe. Eto vam ekskluziva. :roll:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 30 jan 2011, 16:31

Cartman je napisao/la:Koji su moroni ovi nasi novinari. Ovaj spisak sto su oni objavili je spisak igraca koji ce bit na nekom trening kampu prije utakmice. Njima ce se pridruzit igraci iz Evrope protiv nase ekipe. Eto vam ekskluziva. :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sigurno im Skoro pogresno preveo ili im zakazao google translator

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 jan 2011, 16:49

Svaka cast nasem "novinarstvu". :lol:

Kao sto su dolazile "ekskluzive" iz Slovacke o tome kako Spahic nece igrati itd.,a samo BHT imao svoje novinare tamo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.