Ocigledno je ovdje nekima pravo krvio sto je Nole dobio Rogera neki dan. Ne branim Noleta, nisam Srbin, cak sam navijao za Francuze u finalu DC, pa su me neki ovdje prozvali, zajedno sa Virtualom kao nekog mrzitelja Srba.
Realno, Nole je odigrao strasan turnir, pogotovo strasan mec protiv Rogera, ako je nekome krivo sto je Roger izgubio onda sam to ja, ali realno on nije imao nikakve sanse poslije tog drugog seta, da je uzeo drugi set, onda bi sve bilo drugacije.
Poderati Fedexa sa 3-0, uzeti 5 gemova zaredom, prije toga poderati 5. igrac svijeta, i prepustiti mu 2 gema u dva seta, a prije toga u tri seta protiv 15. igraca svijeta, 7 gemova. Jedini set sto je izgubio, sto je stvarno zanimljvio je od Dodiga.
Murray je opet igrao dosadni tenis u ova dva kola, protiv Dolgopolova jedva izvukao prvi set, danas protiv Ferrera, Spanac bruku sansi propustio, sve u svemu i Murray je odigrao dobrar turnir.
U finalu za mene favorit je Nole, i to veliki favorit, sa onakvom igrom iz polufinala, trenutno mu niko nista ne moze. Morat ce koristiti svoje sanse na drugi Murrayev servis, koji je blago receno slab i zna zapasti u krizu kada ne moze pogoditi bazen kada je prvi servis u pitanju. Kljuc finala je ista onakva ofanzivna igra kao protiv Rogera, ako krene u defanzivu i prebacivanje protiv Andya, onda se Andyeve sanse rapidno povecavaju.
Kad se pogleda Murray je imao i srece u zdrijebu ove godine, najbolje moguce 1/4 i najbolje moguce 1/25, a on je bas tada odigrao slabije u odnosu na prosle meceve, konkretno na mec protiv Melzera.
Valencia je napisao/la:Uostalom, ima dosta vremena da se oporavi, tako da mislim da ce biti 100% spreman za mec sa Djokovicem (vjerovatno spremniji nego Novak

). Vjerujem da mu ne bi bio problem da se mec igra vec sutra

. Momak je jak po beton.
Nole je trenutno jedan od najspremnijih igraca na touru. Na stranu njegovi zdravstveni problemi.