Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

adnan24
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la adnan24 » 27 jan 2011, 00:40

Hare_BvB je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Cottbus ima beton odbranu sa Brzenskom i Hunemairom :D
:lol: :lol: :lol:

Krušketina im je još kapiten. :mrgreen: Ali najjači im je trener, Claus-Dieter Wollitz. Koji je to komad budale!! :lol:

Marc Andre Kruska...nekad veliki talenat koji je mnogo obecavao ali izgleda nista od njega...a Brzenska je najgori centralni odbrambeni kojeg sam ikad gledao u Dortmundu...ne znam jedino jel' onaj Malte Metzelder igrao isto CB. :mrgreen:
A Wollitz je predstavnik ovog novog narastaja "nenormalnih" trenera kao sto su i Klopp,Tuchel i slicni... :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 jan 2011, 00:59

Za mene je Wollitz najbolji trener u "cvajti" koji je to ludjak to majka vise ne radja. On i Tuchel su za mene najveca zelja na klupi HSV-a. No inace ima u Njecmakoj dosta mladih i perspektivnih trenera. Klopp je predvodnik te generacije pa slijedi Tuchel, Stanislawski, Dutt, Wollitz, Büskens itd itd.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 jan 2011, 09:52

parovi 20 kola bundeslige.

- leverkusen - hannover, prva utakmica zavrsena rezultatom 2:2, nakon sto je H96 vodio 2:0. bayer je vec 3 utakmice neprazen protiv hannovera, koji je uspio postici samo jedan (1) pogodak u zadnjih 5 susreta.
bilans beyera (kuci) protiv hannovera 8-1-2

- wolfsburg - dortmund, gosti su pobjedili u prvom mecu (2:0) golovima sahina i kagawe. wolfsi su vec 3 utakmice bez pobjede protiv bvb-a. sahin je upravo protiv wolsburga imao svoj prvi nastup u bundesligi.

- schalke - hoffenheim, prvi mec domacini rijesili u svoju korist golovima salihovica i vorsaha (2:0).
dosadasnji skor ove dvije ekipe: 1-2-2
S04 je tu jedinu pobjedu do sad ostvario u januaru 2010 (2:0). Schmitz nece igrati zbog kartona.

- nürnberg - hamburg, clubov pinola i hamburgov mathijsen su bili strelci miroljubivim 1:1 iz prvog dijela sezone.
fcn je dobio samo jednu utakmicu protiv hsv u zadnjih 19 duela. hsv je 7 zadnjih utakmica neporazen protiv ovog protivnika. ekici ne igra zbog kartona, ali se zato ocekuje povratak gündogana.
kapiten hsv je bivsi igrac cluba, isto kao i diekmeier koji nece biti u sastavu zbog povrede.

- bremen - bayern, prva miroljubivo bez golova. medjusobni skor 89/26/25/38. bremen od svih bundesligasa ima najvise poraza protiv bayerna i najvise primljenih golova (149). ali, isto tako bayern "na strani" ima najvise poraza upravo u bremenu (19). gomez je do sad odigrao 12 utakmica protiv "zelenih" i postigao 7 golova.
proslo gostovanje bayerna na ovom stadionu zavrseno je pobjedom (ako se ne varam) 3:2, pobjedonosnim golom robbena iz slobodnog udarca.

- st. pauli - köln, prva (0:1), domacin vec 10 utakmica ne zna za pobjedu protiv jarceva. köln protiv pirata ima 3 nizane pobjede. suspendovan geromel (köln).

- k´lautern - mainz, gosti su slavili u prvoj utakmici (2:1) nakon sto su prvi primili gol. djevoli imaju samo 1 pobjedu od zadnjih 9 odigranih utakmica protiv mainza. u 1.bundesligi jos nikad nisu igrali nerijeseno 5/2/0/3.

- stuttgart - freiburg, (1:2) sudeci po statistici, svebe su apsolutni favoriti u ovoj utakmici. bilans kuci 11/9/1/1
jedina pobjeda freiburga datira jos os ´94.

- frankfurt - m´gladbach, (4:0) iz prve utakmice (2x gekas). eintracht u bundesligi ima najvise pobjeda upravo protiv borussije (30). pobjede gladbacha protiv ovog protivnika se desavale najcesce kada su bili u zaostatku od jednog gola (tacnije, kada je rezultat bio 0:1).
Vom Jäger zum Gejagten

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 27 jan 2011, 18:26

Zna li neko koga ce prenositi Eurosport2 u subotu 15:30?
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 27 jan 2011, 18:32

Pise Wolsburg -Dotmund ,pa onda Werder -Bayern skraceni snimak

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 jan 2011, 19:03

adnan24 je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Cottbus ima beton odbranu sa Brzenskom i Hunemairom :D
:lol: :lol: :lol:

Krušketina im je još kapiten. :mrgreen: Ali najjači im je trener, Claus-Dieter Wollitz. Koji je to komad budale!! :lol:

Marc Andre Kruska...nekad veliki talenat koji je mnogo obecavao ali izgleda nista od njega...a Brzenska je najgori centralni odbrambeni kojeg sam ikad gledao u Dortmundu...ne znam jedino jel' onaj Malte Metzelder igrao isto CB. :mrgreen:
A Wollitz je predstavnik ovog novog narastaja "nenormalnih" trenera kao sto su i Klopp,Tuchel i slicni... :mrgreen:
prerano ga gurnuli u vatru pa se izgubio...mada nije kasno za njega,tek su mu 24 godine...i sahin se bio izgubio par sezona iz istog razloga pa vidi sad..

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 jan 2011, 19:59

Kagawa povrijedjen :?
#miasanmia

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 jan 2011, 23:54

Svaka cast "Clubu" za potez koji je uradio njihov sportski direktor. Naime traze od ZDF-a koji je prenosio utakmicu Schalke - Nuernberg da njihov komentator pomenute utakmice Wolf Dieter Poschmann snosi posljedice jer je u prenosu bas momacki navijao za Schalke, i kada je u 86.minuti se drekunuo u mikrofon pri prilici Farfana sljedecim rijecima: "Daj ga".
I to nije bilo sve, jer u jutarnjem programu kada je slijedio prilog o pomenutoj utakmici isti je rekao da je Schalke izbacio drugoligasa Nuernberga nakon produzetaka.

Ovim ne zelim da umanjim pobjedu Schalke-a jer je bila i vise nego zasluzena, ali konacno neko ima mu.da da ukaze na probleme kod odredjenih komentatora koji bi trebali snositi posljedice. Najbolji primjer je Marcel Reif komentator SKY-a koji kod svakog nadje manu i on zna kako bi najbolje uradio, ali kada je rijec o njegovom Bayernu tu je sve u najboljem redu. Inace i navijaci su stali na stranu Nuernberga i traze da u buducnosti komenatori budu neutralni, jer oni ih placaju i zele kvalitet u prenosima.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 27 jan 2011, 23:59

Svaka čast, konačno da to neko javno iznese. Ja sam prije spominjao gofno Marcela Reifa kako mi ide na harbiju sa svojim komentarima. A ovom kralju sam se pravo nasmijao kad je Farfan istračao sam pred golmana. Pravo je bučno govorio: Komm, mach ihn jetz rein! :lol:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 jan 2011, 00:16

Meni se to skroz smelo sa uma, ali da sam primjetio, jesam. "Fiberio" sam uz "Clubere", tako da sam zaboravio na tu Poschmann-ovu "provalu".
Inace, on je dobar moderator, ali kao spiker nije nesto i ovo bi ga moglo ukopati.
Reif je za mene najveci znalac, bez obzira sto tegli Bayernu. :D

Nije tajna da su mnogi od sportskih komentatora/moderatora privrzeni nekom klubu.
Wontora je zakleti Bremenovac, J.B.Kerner navija za Herthu, nisam siguran za Beckmanna.
Legendarni Rubenbauer je takodjer Bavarac, kao i Hartmann....
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 jan 2011, 00:50

waldermar hartman i rubenbauer jesu bayernovci pravi....a marcel reif se izjasnjava kao navijac kaiserslauterna, al on stvarno ima fantasticne komentare i covjek nekad uz njegov komentar sa uzitkom utakmicu moze gledat...a poschman mi je onako, dok bela rhety je isto odlican
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jan 2011, 01:08

Evo kada smo vec kod komentatora moram se sloziti s @ geronimom da je vecina njih navijaci nekog kluba. Evo malo sam trazio po internetu i dosao do sljedecih informacija sto se komentatora tice u Njemackoj:

Joerg Wontorra - Werder Bremen - kada je Doppelpass i ako se desi poraz HSV ili Bayerna ovaj se smije i cijelu emisiju trazi dlaku u jajetu, ali kada neko njegove "Smetljare" rastavi na proste faktore isti se ne nadju na dnevnom redu
Johannes B. Kerner - Hertha BSC - njemu je uroedjeno da navija za Herthu jer su skoro svi iz familije navijali za istu
Reinhold Beckmann - FC St.Pauli - uvijek mi je kao pojava bio cudan sto je i pokazao izborom kluba :D :D
Werner Hansch - Schalke 04 - straiji se sjecaju sigurno njega, bio je jedan od glavnih komentatora dok je SAT1 prenosio Bundesligu - poznata emisija RAN SAT1 Fussball
Marcel Reif - FC Bayern - najviseci filozof medju komentatorima i pravi navijac Bayerna
Monica Lierhaus - HSV - nakon teske bolesti nestala s TV ekrana
Michael Leopold - BVB - inace Bavarac koji navija za BVB
Gerhard Delling - HSV - kada mu je nakon utakmice Bayern - HSV, Scholl postavio otvoreno pitanje da li je navijac HSV-a, a ovaj potvrdio
Rolf Töpperwien - Werder Bremen - odlican komentator koji je radio dugi niz godina na ZDF-u, ali jbg niko nije perfketan pa tako ni on :D :D
Bela Rethy - ........ - takodjer jos jedan odlican komentator s ZDF-a, ali ovaj dugi niz godina mudro suti i krije ime svoga kluba

Ja mislim da je ovo najbolje sto Njemacka trenutno ima ponuditi, a ima jos komentatora koji npr. simpatisu regiju iz koje dolaze i klubove koji se u istoj nalaze.

@ effe_sa

i ja sam cuo za Reifa da se izjasnjava kao navijac Kaiserslauterna, ali ja mislim da je to samo neka furka i da je on veliki navijac Bayerna, jer pogledaj malo kada prikazu lozu Bayerna kada igra na Allianz Areni, Ispred ili pored "crvene paprike" i KHR uvijek sjede Reif i onaj pokemon iz politickog lista Fokus ne znam kako se zove. A iznad na terase/balkonu loze Becker i ostali rado vidjeni navijaci.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 jan 2011, 01:53

@amerosm: taj pokemon je helmut markwort osnivac focusa i donedavno glavni urednik istog...a inace je clan jednog od odbora fc bayerna....a sto se reifa tice nisam bas neku naklonjenost bayernu primijetio, cesto sam slusao njegove komentare i jako je dobar komentator, a sad o toj naklonjenosti nesto specijalno ne mogu rec
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jan 2011, 18:34

Predrag Stevanovic iz Schalkea potpisao za Werder.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jan 2011, 18:39

Izgleda "Smetljari" opasno zagrijani da u svoje redove dovedu Josipa Simunica i mislie da bi time rjesili probleme u odbrani, a lijevog beka ni na vidiku. U posljednje vrijeme je Klaus Allfos potpuno izgubio konce.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 28 jan 2011, 18:39

Ja sam se nadao da ce poceti bolje igrati pod palicom novog trenera ali izgleda da od toga nece biti nista. Na jos jednom forumu sam bas pisao o igri Hoffenheima (bar u utakmicama koje sam gledao).. Primjeti se presebicna igra nekih igraca. Npr. kod Vukcevica se primjeti da ne da loptu tako lako suigracima a posebno Ibisevicu. U prvoj polusezoni protiv Schalkea je imao 2-3 prilike da doda Vedi loptu da je lagano pospremi iza ledja Neuera, ali on se odlucivao za daljnje driblanje ili za udarac pored gola (ne mogu reci prema golu kad je sutirao pored gola svaki put). Jednostavno, izgleda da momak igra samo za svoju statistiku i svoj uspjeh. Ocito mu nije bitno uopste kako ce igrati ekipa..
Takodjer, mislim da bi se Weissa trebalo bolje koristiti. Sjetimo se one "famozne" polusezone Hoffenheima. Tada im je jedan od glavnih igraca bio Weiss..

Nadam se da ce uskoro ponovno proigrati i da ce nasi zmajevi poceti opet da postizu pogotke.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 28 jan 2011, 18:43

Kad ste već kod njemačkih komentatora da spomenem i po meni najboljeg Wolf-Christoph-Fuss,na SAT-1,tj.na RAN-u radi uglavnom tekme Lige Prvaka.Užitak mi je pratit tekme uz njegov komentar.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

amerosm
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la amerosm » 28 jan 2011, 18:47

Mozda ce nekome ovo biti smijesno ali je poznato da "riba smrdi od glave" i najveci problem SAPenheima je gospodin Dietmar Hopp. Prodati najboljeg igraca i za to ne pitati trenera je van svake pameti. Dakle ni jedan ozbiljan trener dok ovaj vodi ovakvu politiku nece preuzeti Hoffenheim, a Pezzaouli je odlican trener za omladinske pogone sto je i dokazao, ali ne moze on iskusnim igracima pricati kako ce igrati fudbal jer je previse zelen.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 28 jan 2011, 21:02

Meni je najbolji komentator Béla Réthy :D
ponekad ima sarkasticne komentare,pa mu se moze i smijat :D
#miasanmia

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jan 2011, 23:04

Bayer veceras rutinski dosa do pobjede na domacem terenu protiv Hannovera s rezultatom 2-0. Strijelci za "Apotekare" su bili Vidal i Rolfes.

U "cvajti" su danas odigrane tri utakmice gdje je veliko iznenadjenje napravila ekipa Osnabrucka pobjedivsi na gostovanju kod ove sezone odlicnog Aue-a s 1-0, dok je Fortuna na domacem terenu zabiljezila ubjedljivu pobjedu portiv FSV Frankfurta rezultatom 6-0, a Oberhausen i Ingolstadt su odigrali miroljubivi utakmicu koja se zavrsila rezultatom 1-1. Inace "cvatja" ove sezone u vrhu je dosta zanimljivija nego Bundesliga.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.