ACF Fiorentina

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

MaGiCa
Kontakt:

Re: ACF Fiorentina

Post Postao/la MaGiCa » 19 jan 2011, 22:59

Mont0 je napisao/la:Mah, znam ja dobro odakle je Peđa, ali isto dobro znam pod cijom je zastavom nastupao dok je igrao :)
Ako Nastasic bude "napredovao" kao Gulan, neka slobodno i ne dolazi :mrgreen:
To ti je izglednije nego da od njega bude novi Ljajic ili Jovetic.
Partizanova skola je 1 od najprecenjenijih u Evropi.
Daju 2 jaka igraca za 10 godina i onda prodaju 15-20 igraca na foru toga sto se klubovi izlevate ocekujuci da svako moze da bude kao Jovetic, Kezman ili Ljajic.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 jan 2011, 23:06

Meni je smesno i porediti Nastasica i Gulana.Prvo Nastasic je klasicni stoper,odlican u postavljanju i dobar tajming,sa velikim sansama da izraste u odlicnog stopera ako bude igrao i trenira.Jedan od najvecih stoperskih talenata Evrope,gledao je njega i Arsene,i SAF,ali nisu stizale konkretne ponude i odlazi u Fiorentinu.Gledao sam ga nekoliko puta,zaista odusevljen sam njegovom igrom sta trenutno pokazuje.

Sa druge strane Gulan je takodje bio talentovan,gledao sam i njega,ali njemu je slava udarila u glavu,on je ipak bio precenjen od strane medija,mada momak je bio talenat ali ne za nekog jakog kluba.On je otisao u Fiorentinu gde nije zaigrao i odlazi u Sampdoriju pa u Munchen gde nije odigrao 5 tekmi kada se sve sabere.To zna da ubije moral igracu kada ti u 3 godine odigras nekih cca 10 tekmi,i on je sada cisti prosek,no sa Matijom to nece biti siguran sam.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 19 jan 2011, 23:10

Mislim, uredu je dovesti jednog-dvojicu igraca, neka ih, neka treniraju ljudi, ali ovo me vec pomalo nervira, stvarno. Ali svaki prelazni rok se spominje mali milion igraca iz Srbije, nervira me :) . Imala je Fiorentina dosta i promasaja otkad je Pantaleo Corvino dosao na funkciju sportskog direktora, ali to oni koji ne prate klub aktivno i ne primjecuju, pa se smatra da rade bas besprijekoran posao, gledajuci JoJo-a i Ljajica na TV-u :D Odoh ovom zadnjom recenicom malo od konkretne teme, ali se u sustini svodi na isto.

Nadam se da je Devil upravu sto se Nastasica tice. Sorry MaGi :D

Gulan je onaj tip igraca koji ce jednu tekmu odigrati savrseno, i onda kada u slijedecoj ocekujes da bude jos bolji, zabije autogol :mrgreen: Bas mislim da je njegov najveci problem psiha.
Support Velez, It's logical! ★

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 19 jan 2011, 23:44

Mont0 je napisao/la:Mislim, uredu je dovesti jednog-dvojicu igraca, neka ih, neka treniraju ljudi, ali ovo me vec pomalo nervira, stvarno. Ali svaki prelazni rok se spominje mali milion igraca iz Srbije, nervira me :) . Imala je Fiorentina dosta i promasaja otkad je Pantaleo Corvino dosao na funkciju sportskog direktora, ali to oni koji ne prate klub aktivno i ne primjecuju, pa se smatra da rade bas besprijekoran posao, gledajuci JoJo-a i Ljajica na TV-u :D Odoh ovom zadnjom recenicom malo od konkretne teme, ali se u sustini svodi na isto.

Nadam se da je Devil upravu sto se Nastasica tice. Sorry MaGi :D

Gulan je onaj tip igraca koji ce jednu tekmu odigrati savrseno, i onda kada u slijedecoj ocekujes da bude jos bolji, zabije autogol :mrgreen: Bas mislim da je njegov najveci problem psiha.

upravo tako.. Treba Fiore malo vise ulagat u Talijane,pa da se falimo da mi stvaramo repku,sto su Milan i Juve godinama radili. :D
Onaj,kakve su ambicije Fiorentine ove sezone,pa i naredne? Da li je Sinisa glavni krivac za trenutne rezultate?
Izvini sto te malo vise smaram,jer sam i ja navijac Fiorentine,ali nisam bas toliko upucen kao ti,ili ako ti je lakse da mi posaljes koju stranicu gdje mogu pratiti Fiore..

Sta bih sad dao da stvorimo nekog novog BatiGola :(
NON MOLLARE MAI

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 23 jan 2011, 16:01

Sa ovakvom ekipom gubiti od jednog Leccea na svome terenu :twisted: :twisted:

Sinisa,odlazi!
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 23 jan 2011, 16:33

Fiorentina ima solidan tim ali se muči protiv objektivno lošijih ekipa i to čak na svome terenu. Vidjet ćemo hoće li u peostalom vremenu doći do potpunog preokreta
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 24 jan 2011, 17:30

Ja ne mogu da shvatim da ti je potrebno 19 utakmica u kojima si igrao jedan te isti sistem da uvidis da to ne moze tako, da se mora nesto mijenjati. Mihajlovic je ili slijep ili stvarno veze nema :x

Citam da je Korvino SREDIO transfer Behramija, i cudim se cudu, i nikako se nacuditi. De Silvestri, Comotto, Santana, Ljajic, Marchionni, Cerci, Joveta, Mutu, svi mogu da igraju na desnoj strani terena, ali jok, hajmo zalud trositi pare, sto bismo stali samo na golmanu za kojeg smo bacili pare, hajmo jos para baciti. Ludim sta rade :evil:
Alen Škoro je napisao/la: Izvini sto te malo vise smaram,jer sam i ja navijac Fiorentine,ali nisam bas toliko upucen kao ti,ili ako ti je lakse da mi posaljes koju stranicu gdje mogu pratiti Fiore..
Ja pratim na oficijelnoj fiorentina.it, a "istresam" se na Balkan Fan Page-u, iako nas je malo, opstajemo :D

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 jan 2011, 18:19

Nastasic ostaje u Teleoptiku do kraja sezone jer nema jos 18 godina.Jel' to jos uvek postoji ono pravilo da pre 18 ne moze zaigrati u ligi?

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 27 jan 2011, 16:56

Ja sam mislio da sam negdje citao da ce trenirati do kraja sezone u Firenci :S Ne znam stvarno..

Behrami novi igrac Fiorentine. Ne znam sta bih rekao. :?

slika

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 jan 2011, 17:04

Ovo bi moglo znaciti da ide neko, a taj neko bi mogao biti Vargas, ha? :D

Nego, kako kruzi prica u Firenci, ima li kakve sanse da Peruanac dodje u Bavarsku?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jan 2011, 18:36

Nikola Gulan presao u Bari na pozajmicu do kraja sezone,da li ce konacno da zaigra malo vise ostaje da vidimo,nadam se da hoce.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 28 jan 2011, 23:27

Devile, ne znam gdje si to citao za Gulana, ja sam nesto prespavao ocito :D Evo ga i sutra najavljen u prvih 11 :?

Fiorentina (4-3-3): Boruc; De Silvestri, Gamberini, Kroldrup, Gulan; Montolivo, D'Agostino, Donadel; Santana, Gilardino, Babacar (Ljajic). All: Mihajlovic.

Omere Bavarče :D Sumnjam da ce Vargas igdje do jula, iako je bilo tih nekih "zvanicnih ponuda", ne nazire se odlazak, barem ne jos uvijek.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 30 jan 2011, 00:31

Odgledao sam samo zadnjih 15-ak minuta tekme, i nista nisam vidio :( Na highlightsu sam primjetio jedan cisti penal za Lazio, bravo De Marco, p.ederu zalizani!

Mihajlovicu, slobodno kupi prnje, i ti i Corvino i Dela Vale, jedino ako ne mislite dovesti jos barem pet golmana i tri-cetiri igraca tipa Behrami, .. Ili mozda izgradjivati Koloseum, da nam to nece biti novi stadion mozda, ...

Devile, iskreno se nadam da ce se to tvoje u vezi Gulana ostvariti, ne mogu da vjerujem kako lik igra, ima preko 154861 uspjesnih pasova ... prema svome golmanu, Boze dragi..

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jan 2011, 00:34

Koliko sam citao to je skoro pa gotovo,nisam ga ja ni ocekivao danas.

Nego on se izgleda vodi onom starom bolje ista nego nista,kad vec ne moze poslati precizan napred,neka bar posalje precizan prema golmanu. :lol: :mrgreen:

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 31 jan 2011, 18:03

Zanetti u Bresciu, Felipe put Cesene. Novi igraci Fiorentine Salifu Amidu iz Vicenze (18. godina) i Barreto iz Barija.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 02 feb 2011, 23:50

Barreto ipak nije potpisao, nije prosao ljekarski :)

Veceras pobjeda koja je mnogo trebala, tesko izvojevana, Santana zabio nakon hrkljusa u 16.-ercu.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 feb 2011, 23:51

Hvala vam, donijeli ste mi solidnu lovu. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 04 feb 2011, 20:48

Kažnjeni napadač Fiorentine Adrian Mutu vraćen je u momčad nakon gotovo dva mjeseca "hlađenja" te će treneru Siniši Mihajloviću biti na dispoziciji za nadolazeći ogled viola protiv Parme...

Trener Fiorentine Siniša Mihajlović ovoga će vikenda, u slaganju jedanaestorice koja će se suprostaviti Parmi, na raspolaganju imati jedno ime više. U sastav viola vraća se, naime, Adrian Mutu, koji je posljednji puta na teren istrčao 11. prosinca prošle godine.

Rumunj je "izgonom" iz momčadi sankcioniran nakon što je prije prve utakmice u novoj godini protiv Bologne demonstrativno napustio trening. Bila je to posljedica nezadovoljstva klupskom politikom i nepuštanja da u siječanjskom prijelaznom roku napusti Firencu.

Fiorentina je prošloga vikenda prekinula tri tjedna dug post, pred svojim navijačima s minimalnih 1:0 pobijedivši Genou, a trenutačno zauzimaju 11. mjesto na prvenstvenoj ljestvici.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 04 feb 2011, 20:59

Ma nema od njega vise nista, cini mi se da samo moze jos vise nastetiti Fiorentini :mrgreen:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 08 feb 2011, 15:54

Samo naprIjed Viola! Navijam za vas već 10 godina,akobogda iduće idemo na titulu!
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.