Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Valencia
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Valencia » 28 jan 2011, 14:56

amerosm je napisao/la:Ovo sto cu sada napisati mozda ce se neki smijati i osut ce kamenje po meni, ali da su Murray i Djokovic kojim slucajem Italijani ili Nijemci siguran sam da bi imali vise titula na GS na svom kontu. Jbg Britanci su prava luzerska nacija i kao sto Mourinho rece: "Ostali uce kako se igra neki sport, dok Nijemci i Italijani uce kako se osvajaju titule".
I Spanci su do prije nekoliko godina bili luzeri, ali to vise niko ne potencira :mrgreen: . Niko vise ne govori da 'Spanci igraju kao nikad, a izgube kao uvijek' :mrgreen: . Mozda pobjedjuju zato sto su duplo bolji od ostalih :mrgreen: .

Ima smisla to sto pises,.. Razlika je u mentalitetu. Englezi i Srbi su puno temperamentniji, a kada si pod prevelikom dozom adrenalina uglavnom nemas sredinu, ili gazis ili te gaze :mrgreen: . Zabari su posebna vrsta, oni su ko ranjen lav, najopasniji su kada ih protivnik napada :mrgreen: . Svabo je posebna vrsta, Arijevska jbg :mrgreen: :lol: . Sa njima se niko ne moze porediti, oni savrseno kontrolisu emocije i rijetko pucaju, kao u pozitivnom, tako i u negativnom smislu. Oni su uvijek na sredini, ne lete ni previsoko ni prenisko, a to je u sportu najvaznije.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 28 jan 2011, 15:00

MaGiCa je napisao/la:Nizi igraci se u principu vise trose na servisu od visih igraca. To je nepisano pravilo.
Drugo, tehnika servisa isto igra ulogu u trosenju, a najbolji igraci doziraju jacinu i tip servisa i u cilju da se manje trose.
Sa ostatkom posta se slazem, sem ovog dela za slamove Ferrera. Decko ne moze ni 1 Masters turnir da uzme, a tek Gs :!: :?:
Svaka mu cast za ritern, izdrzljivost i trcanje, ali sem toga nema nista vise od kvaliteta za top 10 na svetu. I ovo mu je premija.
Ne moze jer je mentalno slab, jer nema pobjednicki mentalitet, jer nije koncentrisan u kljucnim trenutcima meca, jer je gubitnik. Sa VISOKIM Marejom je igr'o ravnopravan mec, al' je gubio odlucujuce poene. Mozes igrat najbolji tenis na svijetu, al' ti to nece donjeti pobjedu ako zakazes kada trebas zavrsiti. To je kljuc cijele price.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 jan 2011, 15:02

Valencia je napisao/la: Ne bih rek'o da je bezobrazan, rek'o bi da je ljudsko bice. Sasvim je u redu argumentovano kritikovati ono sto ti se ne svidja, pa tako i igru Karlovica i Mareja (opravdane kritike).. U redu je kritikovati Noleta za tapkanje, svakako da iritira,.. Al' nekako nije sampionski kukati kada ti ne ide, a praviti se da je sve u redu kada ti ide. Al' jbg, nekada i najveci predju crtu ukusnog ponasanja da bi dosli do pobjede. Nije to nista skandalozno. Za mene je on ipak gospodin na teniskom terenu. Ne treba traziti dlaku u jajetu, niko nije savrsen.

I da, moram dodati da mi se vise svidjaju igraci koji izbacuju osjecanja iz sebe, nego oni koji to potiskuju u sebi.
Ne bih se slozio sa tobom.
Federer je rekao za Murraya, nakon poraza u Dubaiju nesto tipa:"Danas sam samo ja igrao, a on je samo vracao. Nikada nece napredovati tako". Mislim, sta njega boli qurac dal ce ovaj da napreduje ili nece :?: :o
Nek mu to kaze u 4 oka, a ne tako pred celim svetom, ako mu je stalo vec do Murrayovog napretka.
Nek sudije opomenu Djokovica, sta ima on da mu broji tapkanja?
Mislim da se ponasa a la Cristiano Ronaldo, samo sto je neuporedivo inteligentniji i robotizovaniji, pa se to ne vidi tako ocigledno.
A juce ga je Djokovic prvi put "zasluzeno savladao". Do sada su ili radili izgovori ili je falilo srece. :lol:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 28 jan 2011, 15:11

MaGiCa je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Ne bih rek'o da je bezobrazan, rek'o bi da je ljudsko bice. Sasvim je u redu argumentovano kritikovati ono sto ti se ne svidja, pa tako i igru Karlovica i Mareja (opravdane kritike).. U redu je kritikovati Noleta za tapkanje, svakako da iritira,.. Al' nekako nije sampionski kukati kada ti ne ide, a praviti se da je sve u redu kada ti ide. Al' jbg, nekada i najveci predju crtu ukusnog ponasanja da bi dosli do pobjede. Nije to nista skandalozno. Za mene je on ipak gospodin na teniskom terenu. Ne treba traziti dlaku u jajetu, niko nije savrsen.

I da, moram dodati da mi se vise svidjaju igraci koji izbacuju osjecanja iz sebe, nego oni koji to potiskuju u sebi.
Ne bih se slozio sa tobom.
Federer je rekao za Murraya, nakon poraza u Dubaiju nesto tipa:"Danas sam samo ja igrao, a on je samo vracao. Nikada nece napredovati tako". Mislim, sta njega boli qurac dal ce ovaj da napreduje ili nece :?: :o
Nek mu to kaze u 4 oka, a ne tako pred celim svetom, ako mu je stalo vec do Murrayovog napretka.
Nek sudije opomenu Djokovica, sta ima on da mu broji tapkanja?
Mislim da se ponasa a la Cristiano Ronaldo, samo sto je neuporedivo inteligentniji i robotizovaniji, pa se to ne vidi tako ocigledno.
A juce ga je Djokovic prvi put "zasluzeno savladao". Do sada su ili radili izgovori ili je falilo srece. :lol:
Dobro mu je rek'o. Klevete su losa stvar, a cinjenice svakako nisu,.. Meni su debili oni sto na takva pitanja odgovaraju u superlativu, a misle sasvim drugacije. Bolje reci otvoreno sta mislis nego lagati sebe, njega i javnost. To je licemjerno ponasanje, a ovo posteno. Pobogu, svi su oni javne licnosti, normalno je da ih se komentarise.

Slazem se da bi bilo bolje da je to izjavio prije ili poslije meca, a ne sa namjerom da dekoncentrise protivnika. Al' to su prirodni instikti, covjek nekada predje crtu u zelji za uspjehom. Nije lijepo, ali nije ni toliko skandalozno. Prije svega, nije sampionski.

Nemoj ga se metro **** u istu recenicu ziv bio :mrgreen: .

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 28 jan 2011, 15:15

Nole i Andrea Petkovic :
[youtube][/youtube]
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Ronaldo_7
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo_7 » 28 jan 2011, 15:24

edin_tm87 je napisao/la:Najveci svih vremena izgubio od nekulturnog kretena, koji je psovao citav drugi set kada mu nije islo, krstio se i molio Boga za pomoc u ostala dva i neki hipohondra svstavaju u legende :lol:

Evo napokon prvi grand slam za Murraya, zasluzio je..
Nek tvoja Mervana dohvaca lopta pa nek' sve gori ostalo :D
' се $ $, ? се % " ' $ " не ' $. " ?

federer-debil
Kontakt:

Post Postao/la federer-debil » 28 jan 2011, 15:33

bar mervana ne psuje!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jan 2011, 15:38

Prošle godine je Murray odigrao dobro finale, izgubio je 3-0, ali je imao treći set u džepu. Koliko se sjećam imao je neke set lopte u taj brejku, čak i na svoj servis kada je promašio čist volej na mreži, ovo pišem iz glave, tako da možda i griješim. U globalu, odigrao je dobar meč, ali mu je falilo ono što je danas falilo Ferreru, da osvoji neke ključne poene i da malo okrene vodu na svoj mlin.

U nedjelju će sve biti (nadam se) drugačije. Po prvi put sa anamo one strane neće biti Roger. Biće Đoković, koji je u ovom trenutnku najgori mogući protivnik u tenisu, malo iskusniji, ai Đoković koji će se kad tad ponuditi, kao što će se nuditi i Murray. Danas je Škot bio sjajan u ključnim trenucima, spašena je set lopta u drugom setu, servis je radio kad je najviše trebalo i pobjeda je došla, veoma teško, ali je došla. Odbranio je bodove od prošle godine, ali to ga trenutno najmanje zanima.

Sigurno će biti drugačiji meč od oba polufinala. Nole ne može stizati ono što stiže David, ali će Noletovi udarci biti mnogo opasniji i siguran sam da će se taktike u mnogome mijenjati tokom meča. Ferrer je danas bio maestralan na mreži, a Đoković je i tu opasniji, tako da će se Škot morati dobro pripaziti.

Jedna zanimljivost što se tiče defanzivne igre (nazovimo je tako) Murraya. Danas je u četiri seta imao isto winnera kao Đoković i Federer zajedno u jučerašnjem meču (tri seta).

Winners 29 (Đoković) 35 (Federer)
Winners 60 (Murray)

Svi znamo Ferrer sve stiže, da ima opasan forhend i da je veoma teško zabijati winnere protiv njega.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 28 jan 2011, 16:09

Murray ce pokazati Djokovicu da mu je mjesto na marginama teniskog svijeta i potvrditi da je najbolji teniser na svijetu u ovom trenutku!

C`mon Andy! Britanija je uz tebe!
Dio Arsenala

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 28 jan 2011, 17:47

Nadam se da će Murray osvojiti ovaj Grand Slam
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 jan 2011, 19:44

Ocigledno je ovdje nekima pravo krvio sto je Nole dobio Rogera neki dan. Ne branim Noleta, nisam Srbin, cak sam navijao za Francuze u finalu DC, pa su me neki ovdje prozvali, zajedno sa Virtualom kao nekog mrzitelja Srba. :lol:

Realno, Nole je odigrao strasan turnir, pogotovo strasan mec protiv Rogera, ako je nekome krivo sto je Roger izgubio onda sam to ja, ali realno on nije imao nikakve sanse poslije tog drugog seta, da je uzeo drugi set, onda bi sve bilo drugacije.

Poderati Fedexa sa 3-0, uzeti 5 gemova zaredom, prije toga poderati 5. igrac svijeta, i prepustiti mu 2 gema u dva seta, a prije toga u tri seta protiv 15. igraca svijeta, 7 gemova. Jedini set sto je izgubio, sto je stvarno zanimljvio je od Dodiga. :lol:

Murray je opet igrao dosadni tenis u ova dva kola, protiv Dolgopolova jedva izvukao prvi set, danas protiv Ferrera, Spanac bruku sansi propustio, sve u svemu i Murray je odigrao dobrar turnir.

U finalu za mene favorit je Nole, i to veliki favorit, sa onakvom igrom iz polufinala, trenutno mu niko nista ne moze. Morat ce koristiti svoje sanse na drugi Murrayev servis, koji je blago receno slab i zna zapasti u krizu kada ne moze pogoditi bazen kada je prvi servis u pitanju. Kljuc finala je ista onakva ofanzivna igra kao protiv Rogera, ako krene u defanzivu i prebacivanje protiv Andya, onda se Andyeve sanse rapidno povecavaju.

Kad se pogleda Murray je imao i srece u zdrijebu ove godine, najbolje moguce 1/4 i najbolje moguce 1/25, a on je bas tada odigrao slabije u odnosu na prosle meceve, konkretno na mec protiv Melzera.
Valencia je napisao/la:Uostalom, ima dosta vremena da se oporavi, tako da mislim da ce biti 100% spreman za mec sa Djokovicem (vjerovatno spremniji nego Novak :mrgreen: ). Vjerujem da mu ne bi bio problem da se mec igra vec sutra :mrgreen: . Momak je jak po beton.
Nole je trenutno jedan od najspremnijih igraca na touru. Na stranu njegovi zdravstveni problemi.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

jeremija

Post Postao/la jeremija » 28 jan 2011, 19:51

Novak je zreliji i kvalitetniji igrač od Mareja..to će dokazati u nedjelju i uzeti 2 GS....Prognoziram 4 seta...od toga 1 taj brejk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Srbin sam i tim se ponosim...

PFC

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 28 jan 2011, 20:00

Iskreno,mišljenja sam da će Murray uzeti Australian Open.Igrao je fantastično tokom cijelog turnira.Isto to se može kazati i za Đokovića,ali Škot će biti dominantniji u finalu. :D
You'll never walk alone.

el nino90
Kontakt:

Post Postao/la el nino90 » 28 jan 2011, 20:45

volimliverpool je napisao/la:Iskreno,mišljenja sam da će Murray uzeti Australian Open.Igrao je fantastično tokom cijelog turnira.Isto to se može kazati i za Đokovića,ali Škot će biti dominantniji u finalu. :D
Istog sam misljenja :D

Murray odlicno igra i zasluzio je Australian Open....
You"ll Never Walk Alone

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 jan 2011, 21:11

A Nole nije? :D

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 28 jan 2011, 21:21

el nino90 je napisao/la:
volimliverpool je napisao/la:Iskreno,mišljenja sam da će Murray uzeti Australian Open.Igrao je fantastično tokom cijelog turnira.Isto to se može kazati i za Đokovića,ali Škot će biti dominantniji u finalu. :D
Istog sam misljenja :D

Murray odlicno igra i zasluzio je Australian Open....
ma murray osvaja,de ce onaj novak picka nesto uzeti :lol: :lol:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 jan 2011, 21:47

Ne vrijedi se sa djecom raspravljati, koja prate tenis od prije 4 godine kad su se pojavili Murray, Djokovic i co.

Djokovic je prosle sezone, odigrao ukupno 82 meca, samo jedan manje od Nadala koji je odigrao najvise meceva u prosloj sezoni, 83. Od igraca iz prvih 20.

Nole od prije dvije godine nije bio ni u blizu ovako fizicki spreman, danas spada u fizicki najbolje pripremljene igrace.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 28 jan 2011, 21:47

edin_tm87 je napisao/la: Kad mu zemljak tako kaze...

Murray osvaja 100%, neko rece dokovic najspremniji igrac na turu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

EDIT: Ma nije ba, volim ja dokovica, jestel vidjeli koliko je osvojio Grand Slamova i Mastersa u 2010. :o To je dominacija, novi standardi !
ma buraz ide mi na qrac kada ga vidim kako se kurci na terenu :D

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 28 jan 2011, 21:59

Novak je dosad mnogo više pokazao na turniru od Endija. Protiv Almagra 3:0 uz 7 izgubljenih gemova, protiv Berdych-a 3:0 uz dva dobijena seta od 6:1 i Fedexa na svima dobro poznat način - takvo nešto Endi ni blizu nije pokazao na turniru. Novakov stil igre je mnogo ofanzivniji u odnosu na Škotov i to mu daje dodatnu prednost u finalu. Tenis je čudan sport, možda Škot dobije 3:0, ali objektivni parametri daju prednost Novaku.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 jan 2011, 22:02

edin_tm87 je napisao/la:
retro je napisao/la:Ne vrijedi se sa djecom raspravljati, koja prate tenis od prije 4 godine kad su se pojavili Murray, Djokovic i co.

Djokovic je prosle sezone, odigrao ukupno 82 meca, samo jedan manje od Nadala koji je odigrao najvise meceva u prosloj sezoni, 83. Od igraca iz prvih 20.

Nole od prije dvije godine nije bio ni u blizu ovako fizicki spreman, danas spada u fizicki najbolje pripremljene igrace.
Pa ta 83 meca, nije mogo ni jedan od 14 turnira osvojit? :lol: :lol:

Naravno da igra tolko meceva kad igra po provincijskim turnirima protiv igraca izmedju 200-300-te pozicije da bi i on osvojio koji turnir...
Ma najludji si. :lol:

Uzeo je Dubai, turnir 500 kategorije, Peking isto 500, a na kraju i DC, uz finale Slema. Kakve veze sad imaju osvojeni turniri sa njegovom fizickom spremom?

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.